Ето още няколко снимки от акция "Ваксинация":
Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 30 March 2010 - 11:54 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 12:29 AM

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 31 March 2010 - 12:35 AM
Този призив май е за клубните теми. Мисля че всички, които са съпричастни към тази тема и пишат тук вече са си кастрирали кучетата.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 31 March 2010 - 12:43 AM
ПС: Последната снимка от ваксинационната акция е прекрасна
Публикувано: 31 March 2010 - 01:43 AM
доколкото разбирам всичко правите със събраните тук средства. Ако нямате нищо против - ние имаме няколко магазина и идеята ми е освен това, което ние ще отделяме за тези жални очи - да сложим кутийки за събиране на пари във магазините ни като ще обясняваме на хората защо се събират и ако желаят да участват. При възможност ми се иска да участваме и в 'акциите' като ходите на място в този ад.
Няма край този ужас - изобщо не знам защо ги прибират - ми те на улицата имат като че по-голям шанс ...
И не мога да разбера що за примат трябва да си, че все още да имаш некастрирано домашно куче...
А във Перник как са успели да поемат грижата за изолатора от Дай Лапа? За Сеславци няма ли шанс някой, който го е грижа да се заеме? То е ясно май, че който се занимава в момента целта е да с крадат пари от държавата??
Извинявайте за въпросите, но сме нови тук - случайно ви открихме и не знаехме, че има хора като вас, които действат на това ниво - връщате ни вярата в доброто..

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!
Публикувано: 31 March 2010 - 07:57 AM
А за кастрацията доколкото знам в България не е задължителна.Всеки сам избира дали да кастрира своя домашен любимец или не. Две от кучетата ми са кастрирани,едното не е просто реших не искам и това е.Но никога не съм искала да го развъждам и не съм допускала да стават скачки с други.Нямали сме и сериозни затруднения относно разгонените женски.Както казах всеки сам решава и като отговорен стопанин трябва да си спазва задълженията и отговорностите.
ПС:Каква ще бъде съдбата на младата женска НОК някой знае ли?А някой дали не може да извади големия дългокосмест.За съжаление аз мога да пратя парички чак средата на юни,но имате думата ми поне 200 лв ще преведа по сметката на животинките.
Публикувано: 31 March 2010 - 08:28 AM
Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!
http://forum.dog.bg/...showtopic=32877
в последствие ако някой реши да осинови майката ще го принудят да я вземат с бебетата, които не са неини и какво да направи човека
единия вариант е колкото и да му е жал да не осинови никой,2 вариант да пусне малките на улицата на улицата отново с надеждатада си намерят дом ,3 вариант да търси хотел или приют и да се чуди как да ги задоми.
аз съм против преместването и събирането на различни кучила на едно место - така шансът за заболяване на всички бебета е много голям . разбирм, че се прави възможнто .
Публикувано: 31 March 2010 - 01:37 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 06:05 PM
Публикувано: 31 March 2010 - 06:25 PM
Публикувано: 01 April 2010 - 12:39 AM
Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!
http://forum.dog.bg/...showtopic=32877
в последствие ако някой реши да осинови майката ще го принудят да я вземат с бебетата, които не са неини и какво да направи човека
единия вариант е колкото и да му е жал да не осинови никой,2 вариант да пусне малките на улицата на улицата отново с надеждатада си намерят дом ,3 вариант да търси хотел или приют и да се чуди как да ги задоми.
аз съм против преместването и събирането на различни кучила на едно место - така шансът за заболяване на всички бебета е много голям . разбирм, че се прави възможнто .
Не разбирам поста Ви!
Знаем, че сте взела майката НОК и е трябвало да вземете и бебетата, които смятате, че не са нейни, но ...
Вие сте ветеринар, а и сте била там покрай вземанета на кучетата - т.е. знаете, че нищо, от това, което правят там в Сеславци (нямам предвид доброволците!) не се прави с цел предотвратяване на заболявания и тем подобни!
Честно казано едва ли най-големия риск за кученцата е събирането им с други...
Публикувано: 03 April 2010 - 08:35 PM
За съжаление обаче не мога да ходя вече сама в Сеславци,тъй като психическото ми сриване се съчета и с физическо и въпреки, че съм само на 22г не съм в състояние да вдигам и разнасям чували,което не е временно.За това моля да помислите дали на някой му е възможно да идва за постоянно в сряда с мен.
Единственото оцеляло бебе на тази майчица,която е много добра.Бебето изглеждаше добре все още,даже се закачаше и ми даваше лапа:
Една от предишните майчици,чийто бебета още се държат:
Тази мама е само с три краченца,а бебетата й са много сладки:
Пак от старите бебета,останали са двечки от това кучило:
Това е нова мама,черна (полу?)кокерка,бебетата й са много мънички,съвсем сукалчета:
И много други:
Публикувано: 03 April 2010 - 09:49 PM
Публикувано: 03 April 2010 - 09:56 PM
Здравей, аз съм нова в този форум, и ми е адски трудно да се ориентирам тук. Затова и не съм част от никакви форуми. Това не ме прави безучастна към кучешките мъки още от дете, и с годините съпричастността ми се засилва... но няма да се самоизтъквам. Искам само да попитам няколко неща: тъй като не мога да намеря, на каква конкретна сметка мога да превеждам пари за Сеславци?
Сигурно ли е, че парите отиват по предназначение?
по добре ли е да превеждам пари или да отида на място да занеса храна? Имам възможност всеки месец да превеждам около 50лв, не е много, но бих ги давала редовно от сърце.
Един страничен въпрос: рязнатия край по ушите на някои ку4ета по улиците, какво означава? значи ли например, че животното е кастрирано и тн?
Предварително благодаря за отговорите

"Всички гледат породата, търсят расови белези, а пък има в природата удивителни мелези. Тъй че, както при хората приятелче мое, и при нас е по-важно сърцето какво е" - В. Петров
The animals are my friends. I DON'T EAT my friends.
http://www.zamunda.n...1#startcomments
http://www.youtube.c...feature=channel
Публикувано: 03 April 2010 - 10:04 PM

"Всички гледат породата, търсят расови белези, а пък има в природата удивителни мелези. Тъй че, както при хората приятелче мое, и при нас е по-важно сърцето какво е" - В. Петров
The animals are my friends. I DON'T EAT my friends.
http://www.zamunda.n...1#startcomments
http://www.youtube.c...feature=channel
Публикувано: 04 April 2010 - 09:19 AM
В тази връзка - някой може ли да ми помогне за идната събота да извадим някоя мишка. Под помощ разбирам да я извади от Сеславци, да я изкъпе (че ще я прибера с влака) и да ме чака на жп гарата.
Мисля си за или за това черничкото, или за таралежчето или за което и да е без значение. Единствено ми се иска да няма кожни проблеми и да е такова, което ще оцелее, защото иначе ще ми наложат вето върху прибирането на др. животинки, а моята идея не е тази...
А ако някой има път през ВТ, може датата да е друга и няма да държа толкова на къпането.
Прикачени снимки

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 04 April 2010 - 10:11 AM
Майтапа настрана, след позакъснялото отпътуване на Блеки си мислех, че вече не ни взимаш много насериозно. Но ти проявяваш разбиране - благодаря ти.
В момента не мога да ти кажа нищо конкретно за Блеки, а само общо за групата - пътували са нормално, пристигнали са, германците много са харесали всички кученца.
Публикувано: 06 April 2010 - 11:11 AM
темата вече е доста дълга, но
балгодарение на средствата които даряват хората от този форум и не само те
тази тема стана 123 страници
едни даряват храна други пари, трети ходят да хранят, всеки помага с каквото може и с каквото прецени
ние купуваме храната от склад и така излиза много по евтино
за ходенто в сряда там се ходи в 9 сутринта
за да получим и храната която се отпуска от екото
и която семсваме с нашата храна
GAG
Кики - плача с теб
мака му няма свършване

Вход

Горе
Цитиране +