Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2431 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2010 - 11:50 PM

Оххх, трагедията там няма край...Толкова много тъжни очички... dh_188.gif
Ето още няколко снимки от акция "Ваксинация":

User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#2432 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 March 2010 - 11:54 PM

Така си е - само кастрацията може да ни спести тези тъжни гледки. Но я го кажи на тези с породистите и "клубни" кучета. Пълна ерес! Развъдят, продадат, и после какъв процент от поколението се оказва при отговорни хора? А "случайните" случки? Какво става с поколението? То е ясно, щом погледнеш в изолатора - синеоки, НОК-подобни, и какви ли не -подобни. И продължават да си развъждат кучетата бе, тъпи и упорити! Сакън да не се затрие породата, как ли пък не!

#2433 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Икона за мнението  Публикувано: 31 March 2010 - 12:29 AM

Ама наистина от аман от това пазене на породата, когато не е ясно кой дядо и каква баба какви са и кой с какви генетични и наследствени заболявания е. Обаче има и по-добри попадения: саморасли развъдчици. Приятел онзи ден е видял куче, което е резултат от опит да се селектира нова порода от дакел и дратхаар. eg_033.gif Не знам каква е целта на тази нова ловна порода: за лов на подземни птици или на летящи лисици, но резултатът е плачевен. Кучето е с дратхарско тяло, дакелски крака, безумна окраска и странно и неравномерно окосмяване по муцуната и ушите, иначе си било добре гледано. Жената която го водела явно го обичала. Кучето и било подарък, защото "селекционерът" не бил доволен от резултата и щял да пробва с други породи. Какво става с резултатите от подобни експерименти не искам и да мисля. ud_009.gif
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2434 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 31 March 2010 - 12:35 AM

[/quote] КАСТРИРАЙТЕ ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ![/b] Иначе това няма да има край. [/quote]

Този призив май е за клубните теми. Мисля че всички, които са съпричастни към тази тема и пишат тук вече са си кастрирали кучетата.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#2435 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2010 - 12:43 AM

Аз знам за съвсем нарочна кръстоска между намерена в гора по време на лов далматинка (т.е. под въпрос колко чистопородна) и сетер. Колко кученца пък после народиха "далматинката" и дъщерята от селекционерските мераци просто не искам да си спомням. Май бяха около 17. Загубих (за щастие smile.gif ) връзка със "селекционерите" и не съм в течение какво се случи с тези дечица, които на всичкото отгоре бяха тропосани на чужди грижи.

ПС: Последната снимка от ваксинационната акция е прекрасна ab_041.gif!

#2436 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 01:43 AM

Здравейте,

доколкото разбирам всичко правите със събраните тук средства. Ако нямате нищо против - ние имаме няколко магазина и идеята ми е освен това, което ние ще отделяме за тези жални очи - да сложим кутийки за събиране на пари във магазините ни като ще обясняваме на хората защо се събират и ако желаят да участват. При възможност ми се иска да участваме и в 'акциите' като ходите на място в този ад.
Няма край този ужас - изобщо не знам защо ги прибират - ми те на улицата имат като че по-голям шанс ...
И не мога да разбера що за примат трябва да си, че все още да имаш некастрирано домашно куче...

А във Перник как са успели да поемат грижата за изолатора от Дай Лапа? За Сеславци няма ли шанс някой, който го е грижа да се заеме? То е ясно май, че който се занимава в момента целта е да с крадат пари от държавата??
Извинявайте за въпросите, но сме нови тук - случайно ви открихме и не знаехме, че има хора като вас, които действат на това ниво - връщате ни вярата в доброто..
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#2437 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 March 2010 - 07:57 AM

Идеята Ви е страхотна wub.gif
А за кастрацията доколкото знам в България не е задължителна.Всеки сам избира дали да кастрира своя домашен любимец или не. Две от кучетата ми са кастрирани,едното не е просто реших не искам и това е.Но никога не съм искала да го развъждам и не съм допускала да стават скачки с други.Нямали сме и сериозни затруднения относно разгонените женски.Както казах всеки сам решава и като отговорен стопанин трябва да си спазва задълженията и отговорностите. ae_085.gif

ПС:Каква ще бъде съдбата на младата женска НОК някой знае ли?А някой дали не може да извади големия дългокосмест.За съжаление аз мога да пратя парички чак средата на юни,но имате думата ми поне 200 лв ще преведа по сметката на животинките. smile.gif
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2438 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 31 March 2010 - 08:28 AM

Цитат
Част от рошковците са преместени във вътрешна клетка при една много добричка майка, която ги е приела - само че там всички бяха вир вода, даже по-мокри, отколкото преди това в карантинното. Причината да са преместени е, че са излизали. Все едно е трудно да се сложи ламарина отпред на клетките

Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!
http://forum.dog.bg/...showtopic=32877

в последствие ако някой реши да осинови майката ще го принудят да я вземат с бебетата, които не са неини и какво да направи човека
единия вариант е колкото и да му е жал да не осинови никой,2 вариант да пусне малките на улицата на улицата отново с надеждатада си намерят дом ,3 вариант да търси хотел или приют и да се чуди как да ги задоми.

аз съм против преместването и събирането на различни кучила на едно место - така шансът за заболяване на всички бебета е много голям . разбирм, че се прави възможнто .

#2439 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2010 - 01:37 PM

Сеславци е адско място,а хората сме дошли от най-дълбокото дъно на ада! Винаги съм смятала, че хората са най-голямата грешка на природата и с всеки ден все повече се убеждавам, колко съм права. Няма такива страдания,като тези които причиняваме,няма такава жестокост като човешката! Срам ме е, че съм човек и не искам да живея в този свят.Сега не мога да пиша,довечера ако се успокоя ще пусна снимките от днес.

#2440 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 06:05 PM

Цитат(кикита @ Mar 31 2010, 12:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сеславци е адско място,а хората сме дошли от най-дълбокото дъно на ада! Винаги съм смятала, че хората са най-голямата грешка на природата и с всеки ден все повече се убеждавам, колко съм права. Няма такива страдания,като тези които причиняваме,няма такава жестокост като човешката! Срам ме е, че съм човек и не искам да живея в този свят.Сега не мога да пиша,довечера ако се успокоя ще пусна снимките от днес.

#2441 Потребителят е офлайн   Tatiana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 06:25 PM

Милата Кики, доброто ми момиче! Влизам за пръв път от толкова време и веднага попадам на едно толкова огорчено и наранено мило същество! Аз мисля точно като теб, но разликата е, че това не ме огорчава толкова! Просто с годините осъзнах кое и кого да ценя, освободих се абсолютно безцеремонно от излишните хора около мен, много отдавна съм обявила, че обичам повече животните и никак не ми е неудобно от това. Виж, тук е пълно със свестни хора, които искрено ги е грижа за тези нещастни души и всеки се опитва да помогне с каквото може. Тук почти повярвах "в доброто и човека". Не се отчайвай, все ще успеем да променим нещо за тях! Точно в този гаден и зъл свят трябва да има хора като теб, защото иначе злото ще победи!

#2442 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2010 - 12:39 AM

Цитат(trenertg @ Mar 31 2010, 07:33 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
Част от рошковците са преместени във вътрешна клетка при една много добричка майка, която ги е приела - само че там всички бяха вир вода, даже по-мокри, отколкото преди това в карантинното. Причината да са преместени е, че са излизали. Все едно е трудно да се сложи ламарина отпред на клетките

Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!
http://forum.dog.bg/...showtopic=32877

в последствие ако някой реши да осинови майката ще го принудят да я вземат с бебетата, които не са неини и какво да направи човека
единия вариант е колкото и да му е жал да не осинови никой,2 вариант да пусне малките на улицата на улицата отново с надеждатада си намерят дом ,3 вариант да търси хотел или приют и да се чуди как да ги задоми.

аз съм против преместването и събирането на различни кучила на едно место - така шансът за заболяване на всички бебета е много голям . разбирм, че се прави възможнто .

Не разбирам поста Ви!
Знаем, че сте взела майката НОК и е трябвало да вземете и бебетата, които смятате, че не са нейни, но ...

Вие сте ветеринар, а и сте била там покрай вземанета на кучетата - т.е. знаете, че нищо, от това, което правят там в Сеславци (нямам предвид доброволците!) не се прави с цел предотвратяване на заболявания и тем подобни!
Честно казано едва ли най-големия риск за кученцата е събирането им с други...

User's Signature

Качена снимка

#2443 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2010 - 05:57 PM

aз пак да напомня и да помоля
който може да отдели някоя и друга торхичка за
нещастниците в Сеславци
Прикачена снимка

#2444 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 April 2010 - 08:35 PM

Извинявам се, че чак сега пиша инфо. от сряда,но този път нещо ми дойде в повече.Съкруши ме погледа на последното оцеляло таралежче,което сега е в клетката с многото бебета от различни кучила и безсилието ми.Това кученце...само при спомена за погледа му ми се пълнят очите.Татяна благодаря ти за окуражението,наистина хората тук ми вдъхват сила и надежда и затова така ги обичам wub.gif
За съжаление обаче не мога да ходя вече сама в Сеславци,тъй като психическото ми сриване се съчета и с физическо и въпреки, че съм само на 22г не съм в състояние да вдигам и разнасям чували,което не е временно.За това моля да помислите дали на някой му е възможно да идва за постоянно в сряда с мен.

Единственото оцеляло бебе на тази майчица,която е много добра.Бебето изглеждаше добре все още,даже се закачаше и ми даваше лапа:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Една от предишните майчици,чийто бебета още се държат:
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Тази мама е само с три краченца,а бебетата й са много сладки:

Прикачена снимка

Пак от старите бебета,останали са двечки от това кучило:

Прикачена снимка

Това е нова мама,черна (полу?)кокерка,бебетата й са много мънички,съвсем сукалчета:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

И много други:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2445 Потребителят е офлайн   Kate2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 09:49 PM

Чудя се какво да правя - ако д-р Станкова е съгласна да мислим пак нещо заедно....нали четирите малки момиченца току що заминаха за Германия - ако можем отново да спасим някои - сега като си мисля и предишните ги взехме под влиянието на твоите снимки.

#2446 Потребителят е офлайн   Рая Георгиева Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 09:56 PM

Цитат(Anuk @ Apr 1 2010, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aз пак да напомня и да помоля
който може да отдели някоя и друга торхичка за
нещастниците в Сеславци
Прикачена снимка

Здравей, аз съм нова в този форум, и ми е адски трудно да се ориентирам тук. Затова и не съм част от никакви форуми. Това не ме прави безучастна към кучешките мъки още от дете, и с годините съпричастността ми се засилва... но няма да се самоизтъквам. Искам само да попитам няколко неща: тъй като не мога да намеря, на каква конкретна сметка мога да превеждам пари за Сеславци?

Сигурно ли е, че парите отиват по предназначение?

по добре ли е да превеждам пари или да отида на място да занеса храна? Имам възможност всеки месец да превеждам около 50лв, не е много, но бих ги давала редовно от сърце.

Един страничен въпрос: рязнатия край по ушите на някои ку4ета по улиците, какво означава? значи ли например, че животното е кастрирано и тн?

Предварително благодаря за отговорите

User's Signature

"Всички гледат породата, търсят расови белези, а пък има в природата удивителни мелези. Тъй че, както при хората приятелче мое, и при нас е по-важно сърцето какво е" - В. Петров
The animals are my friends. I DON'T EAT my friends.
http://www.zamunda.n...1#startcomments
http://www.youtube.c...feature=channel

#2447 Потребителят е офлайн   Рая Георгиева Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 April 2010 - 10:04 PM

Кикита, имам желание да ти помогна. Не знам доколко добре ще се справя, но времето учи. Ако става въпрос за веднъж в седмицата - всяка сряда, мога да идвам с теб. Не знам дали е проблем, работя в банка от 8.30 до 5, така че мога само след работа. Също понякога ми се налага да ходя командировки извънредно извън София, така че през някой и друг месец може да ми се наложи да отсъствам, веднъж, но за останлото време съм 100% сериозна. Била съм доброволка в болница за коали в австралия за половин година и това е единствения ми подобен опит. Там чистех и хранех животните и съм им слагала капки в очите, тъй като те често страдат от коньоктивит. Аз съм на 24 години, и разбирам болката ти към тези животни. Ако си заинтересована, пиши ми на ЛС, тъй като ми е много трудно да се орпавям в този форум.
User's Signature

"Всички гледат породата, търсят расови белези, а пък има в природата удивителни мелези. Тъй че, както при хората приятелче мое, и при нас е по-важно сърцето какво е" - В. Петров
The animals are my friends. I DON'T EAT my friends.
http://www.zamunda.n...1#startcomments
http://www.youtube.c...feature=channel

#2448 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 09:19 AM

Kate2009, дано да може да организирате нещо с д-р Станкова, аз лично смятам да повторя. След като Блекунка замина при мен е едно пусто, пусто... И все я мисля калпазанката...

В тази връзка - някой може ли да ми помогне за идната събота да извадим някоя мишка. Под помощ разбирам да я извади от Сеславци, да я изкъпе (че ще я прибера с влака) и да ме чака на жп гарата.

Мисля си за или за това черничкото, или за таралежчето или за което и да е без значение. Единствено ми се иска да няма кожни проблеми и да е такова, което ще оцелее, защото иначе ще ми наложат вето върху прибирането на др. животинки, а моята идея не е тази...

А ако някой има път през ВТ, може датата да е друга и няма да държа толкова на къпането.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#2449 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2010 - 10:11 AM

GAG, ти си велика! Искаш сеславско бебе? Ще го имаш - изкъпано, ваксинирано или с направен тест за гадните болести. Доставено на ж.п. гарата, в подходяща опаковка ab_041.gif . Отговорник - аз.
Майтапа настрана, след позакъснялото отпътуване на Блеки си мислех, че вече не ни взимаш много насериозно. Но ти проявяваш разбиране - благодаря ти.
В момента не мога да ти кажа нищо конкретно за Блеки, а само общо за групата - пътували са нормално, пристигнали са, германците много са харесали всички кученца.

#2450 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2010 - 11:11 AM

Цитат(Рая Георгиева @ Apr 3 2010, 10:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сигурно ли е, че парите отиват по предназначение?

темата вече е доста дълга, но
балгодарение на средствата които даряват хората от този форум и не само те
тази тема стана 123 страници

едни даряват храна други пари, трети ходят да хранят, всеки помага с каквото може и с каквото прецени
ние купуваме храната от склад и така излиза много по евтино

за ходенто в сряда там се ходи в 9 сутринта
за да получим и храната която се отпуска от екото
и която семсваме с нашата храна

Цитат
рязнатия край по ушите на някои ку4ета по улиците, какво означава? значи ли например, че животното е кастрирано и тн?
- в сеславци така маркират кастрираните кучета

GAG rc_036.gif rc_036.gif rc_036.gif

Кики - плача с теб

мака му няма свършване

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »