В тази наша скапана държава и куче да не си... Хайде хората имат някакъв избор, в краен случай могат да си вземат чанта багаж - и да изчезнат. Но тези малки нещастници, дето никой не ги пита за нищо...
И пак да кажа - ако всеки си кастрира женските кучета около блока и службата, и собственото, разбира се,
Сеславци нямаше да съществува. Нямаше да го има - ни Сеславци, ни Богров, ни нищо. А ние щяхме да си говорим само за мода, гаджета и др. приятни неща, в зависимост от възрастта

.
Но това явно не се разбира, дори от участници във форума. Например Шреки - темата за "Кучешкия рай" - кучките там продължават да раждат. Едната, бялата, е с краста, заедно с поредното си поколение, и какво? Аз напомням, питам, предлагам помощ - нищо. След няколко месеца девойката пак ще изскочи и ще каже - помощ, сбърках, помагайте. И всичко отначало.
Относно това, че териерчето е дадено некастрирано - ами това е редовният им номер. Щом кучето е породисто, или прилича на такова, независимо дали е мъжко или женско, не го кастрират. Некастрирано имало по-голям шанс да бъде осиновено! И си вярват на това. То може и така да е наистина, но това говори за мисленето им въобще. Точно тези хора, които би трябвало да са убедени в ползата от повсеместната кастрация, явно смятат тази намеса за нещо осакатяващо, загрозяващо, и знам ли още какво.
Пример: Преди месец стопаните си захвърлиха в Сеславци немската овчарка - женска. Кучето стои в Сеславци и персонала чака евентуални осиновители. Не я кастрират, по горната причина. А коремът на кучето голям, реших, че е бременна. Казвам на Петков - хайде бе, докторе, кастрирайте я, ще вземе тук да роди, срамота. Обаче не, не искат да "повреждат" кучето.
Добре, че холандците я харесали от снимките, Лиса беше извадена от изолатора за подготовка - кастрация, ваксини и пр. И тук вече е изненадата - кучето не беше бременно, а с
пиометра! И щеше да умре мъчително и не навреме, защото искаха да я "запазят" за поредния осиновител-идиот (защото повечето, които съм виждала там, са точно такива).
Ох, пак се разприказвах много. С една дума - кастрирайте, за да няма изолатори!