Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2551 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 May 2010 - 04:55 PM

mostly_harmless, има много причини хората, които ежедневно се сблъскват с мъката на бездомните животни, на бившите домашни, на тези, които са единствено родени от домашна майка и после изхвърлени навън, да реагират по този начин - с неразбиране и раздразнение от поведението и отношението на хората, които допринасят ситуацията да се влошава...

Обяснете ни конкретно Вашите мотиви или Вашата ситуация, които налагат заеманата от Вас позиция - а именно да не кастрирате кучето...
User's Signature

Качена снимка

#2552 Потребителят е офлайн   gergana faldgiiska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 02:03 PM

Нямам снимки този път, просто мъката там понякога ми убива желанието да извадя апарата. Снимаме, пишем, пускаме снимки и пак нищо не се променя. На следващия път просто труповете са нови. А ужасения им поглед, неразбиращ защо и какво по дяволите им се случва...
[/quote]

my_kaya Недей моля да спираш да снимаш дори когато мъката ти е голяма, понякога нещата се променят. Аз благодарение на Вас с Кикита и Nort2005(надявам се да не забравя някого), съвсем случайно разглеждайки темата видях снимката на Нора(майката НОК с бебетата, беше с червен колан,превързана)толкова започнах да я мисля и веднага започнах непрекъснати преговори със съпружеското тяло. Е сега незнам дали прилича на НОК,аз нямам компетентното мнение на кинолог, а и НОК не са ми от любимите, но нашата Нора е прекрасна :wub: Няма да пускам снимки тук, ще ги пусна в другия, хубавия раздел на форума, който е толкова по-къс за съжаление.
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2553 Потребителят е офлайн   AKSI9 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 03:25 PM

Как така нови трупове? Защо ги убиват,освен че е ужасно е и незаконно!!!!!
Защо не сигнализираме някъде за тези безчинства. Там трябва да работят хора, които обичат кучета!!1

#2554 Потребителят е офлайн   AKSI9 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 May 2010 - 03:29 PM

Има ли определена причена, поради която не е сигнализирано или да го направиме ?

#2555 Потребителят е офлайн   EVE_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 01:32 AM

Здравейте! Вече и аз ще се старая всеки месец да даря колкото мога за приюта в Сеславци. В банката ме питаха за основанието за плащане. Трябва ли да посоча задължително име на определено куче? Четох, че има доброволци, които отиват до приюта. Благодаря им от сърце! Исках да ги питам дали е по-добре да открият сметка на тяхно име и на тях да превеждаме пари. Имате ли информация дали даренията се използват по предназначение? Жал ми е за тези кучета! Но се радвам, че има такива хора, които имат възможност, и желание да посещават четириногите ни приятели. Дано да доживеем деня, в който приютите ще са по-гостоприемни и дружелюбни към кучетата! Пишете как можем да бъдем по-полезни на доброволците! :re_037:

#2556 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:19 AM

Здравейте, хора!
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?

#2557 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 May 2010 - 10:25 AM

Показване на мнениетоEVE_, в 05 May 2010 - 01:37 AM, написа:

Здравейте! Вече и аз ще се старая всеки месец да даря колкото мога за приюта в Сеславци. В банката ме питаха за основанието за плащане. Трябва ли да посоча задължително име на определено куче? Четох, че има доброволци, които отиват до приюта. Благодаря им от сърце! Исках да ги питам дали е по-добре да открият сметка на тяхно име и на тях да превеждаме пари. Имате ли информация дали даренията се използват по предназначение? Жал ми е за тези кучета! Но се радвам, че има такива хора, които имат възможност, и желание да посещават четириногите ни приятели. Дано да доживеем деня, в който приютите ще са по-гостоприемни и дружелюбни към кучетата! Пишете как можем да бъдем по-полезни на доброволците! :re_037:

Можеш да използваш сметката на Animal Rescue Sofia http://arsofia.com/bg/dari
или общата форумна сметка http://forum.dog.bg/...showtopic=17422

Даренията се използват по предназначение, винаги може да получиш информация за какво са изхарчени твоите дарени пари.

П.С. Желателно е в основание да напишеш "За Сеславци", по-лесно ще е да използваш директно сметката на АРСофия, защото от общата сметка за Сеславци парите се прехвърлят при тях.
User's Signature

Качена снимка

#2558 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:29 AM

Показване на мнениетоChupacabra, в 05 May 2010 - 10:24 AM, написа:

Здравейте, хора!
В деня, в който упорито търсихме къде се намира Богров, се запознахме с едно момиче от най-близкото село в района, което ме помоли да й пиша за всички такива важни събития, тип протести и митинги в защита на животните. Когато и с каквото може храни кучетата в селото и си се грижи за тях.
Мисълта ми беше, че по всяка вероятност в Богров и Сеславци все още има нужда от доброволци, можете ли да ми кажете към кого да насоча момичето ?

нека пише на мйла дето е на сайт
и да каже - че ти си я насочила да знам - кой е

EVE - ако парите не отивака по предназанчение - тази тема отдаван да е умряла,
вече почти две години тя съществува.
3 пъти седмично доброволци ходят там да хранят животните.
Ако изчетеш цялата тема - ще видиш какво правим.
Основание за превода - е достатъчно да пишеш - за сеславци
Може и да ползваш направо банковата сметка на АРСофия

#2559 Потребителят е офлайн   EVE_ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 09:32 PM

:if_147: Момичета, много се радвам даже, че вие се разпореждате със средствата! Страхотни сте! Точно това исках- да се занимават съвестни хора. Докато четях темата така ми се прииска всичко да е във ваши ръце. А то било така! Страхотни сте! Ще се отбивам в банката всеки месец живот и здраве. Благодаря на Господ, че ви има! Нека Господ ви дава здраве и щастие! :ie_146:

#2560 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 10:42 PM

Показване на мнениетоAKSI9, в 04 May 2010 - 03:30 PM, написа:

Как така нови трупове? Защо ги убиват,освен че е ужасно е и незаконно!!!!!
Защо не сигнализираме някъде за тези безчинства. Там трябва да работят хора, които обичат кучета!!1

Моля ви, прочетете темата и по-назад. Неведнъж е писано, че кучета умират. Не е новина за жалост. Както и това, че малките кученца нямат шанс в тези условия. Не е необходимо да ги убива някой, достатъчни са болестите.
Днес в Сеславци беше обичайна картина. Сега екипите са почивка, така че няма много нови кучета - само един НОК по сигнал, че ухапал (стопнина си май). Не можах да го снимам хубаво, понеже си криеше главата от апарата. Кучетата хапнаха 80 кг гранули от даренията и 40 кг от сеславската.
User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#2561 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 12:03 AM

От днес съм нов доброволец за Сеславци. Всяка сряда ще се старая да съм на линия! За първи път стъпвам на подобно място... половината клетки са в сграда, където е хладно, мокро и влажно и без пряка слънчева светлина... а навън - жега... мога само да си представям какво е било зимата... там се държат всички бебета + големи кучета. Но тези клетки са твърде тесни за големите кучовци. Ако го сравним с човешки затвор - е, тези са в карцера - където наказват затворниците за няколко дена. Разликата е, че тези кучовци си остават там за... неопределено време. Другата половина от клетки е на открито. Там днес обитателите изнемогваха от жега. Храната която им сложихме - не можаха да я изядат всичката, но my_kaya от опит знае, че вечерта ще си я довършат. Някои кучета не погледнаха храната - не се помръднаха даже. Лежаха си и гледаха апатично. Други скачаха щастливо по my_kaya като търсеха само ласките й. Провираха мусунки и към мен през решетките за да ги галя. / като нова ме достраша за влизам в клетките... но и това ще стане скоро! / А по-едрите се нахвърлиха лакомо и даже някои се опитваха да запазят всичко за себе си, ръмжейки или даже налитайки на бой. Но при my_kaya такива опити не минават! Една празна кофа се стоварва на главата на побойника и той е усмирен...поне докато сме там.
Ето снимки на немската овчарка за което се говори в горния пост. Клетката изглежда светла, но това е заради светкавицата на фотоапатата. В действителност е сумрачно. А на една душица явно и е писнало да стои на мокро и се катери нагоре и си стоеше така, някакси закрепена, в желание да е по-близо до слънцето, може би... А от дворните клетки снимах едно "гонче" което не спираше да търси човешко внимание.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2562 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 May 2010 - 12:16 AM

carrie, поздравявам те за желанието да помогнеш и за силата, която ще ти помогне да отидеш пак и пак.......

Да измислим на кучовците някакви навеси?
User's Signature

Качена снимка

#2563 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2010 - 05:12 PM

Показване на мнениетоelena07, в 06 May 2010 - 12:21 AM, написа:

carrie, поздравявам те за желанието да помогнеш и за силата, която ще ти помогне да отидеш пак и пак.......

Да измислим на кучовците някакви навеси?

миналото лято имаше хвърлена камуфлажан мрежа отгоре

#2564 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 01:13 PM

Здравейте!
Аз пак да питам, какво стана с джак ръсела, който беше в приюта, окончателно ли е вземането му от ветеринарната лекарка? Има ли някой информация? :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#2565 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2010 - 06:26 PM

Какво се случва с господина от горните снимки(НОК) някой има ли информация за него?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2566 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 08:26 PM

Ами господина не е мръднал от тясната килийка... все така стои в най-далечния ъгъл и когато се доближим до клетката - си обръща главата да не ни гледа.
...
А вчера са докарали кучета от Кремиковци. Днес ги кастрираха и утре следобед ще ги връщат по местата им. Но едното кученце беше като Нандо - черното пуделче - същата снимка с неговото голямо киче можеше да използвам... Помолих да го пострижа и така да го върнат. И се появи една слабичка Нандовичка... със стърчащи кокалчета и ребърца... предполагам че сега след като Нандо е наддал малко, са еднакви. Цял ден я стригах - милиметър по милиметър. Миличката - лежеше под въздеиствието на упойката, но като и говоря - върти опашче. По едно време - тръгна нанякъде. Аз не я спрях - и тя отиде до една решетка за канализация, изпишка се и се върна при мен... Много е дружелюбна и любвеобилна! Ако някой иска да дари с обич едно добро момиче - тя е там до утре следобед. След което ще бъде пусната из Кремиковците улици. Доктора каза че е младо куче. Сега е с лъвска прическа. Съжалявам, че си бях забравила фотоапарата... но - двойник е на Нандо! И по темперамент - преди кастрацията не спираше да се радва и да върти опашка. Само дето гласчето и не се чу изобщо. Ако някой иска да я спаси - обадете ми се! С радост ще ви заведа при нея! Тя има нужда от къпане, хубава храна и легълце! / тежи не-повече от 5-6 кг. среден размер /

#2567 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 May 2010 - 08:39 PM

От страх ли?Дружелюбен ли е,реагира ли на повикване или погалване?Горкия колко нещастен изглежда :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2568 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 May 2010 - 09:12 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 12 May 2010 - 08:44 PM, написа:

От страх ли?Дружелюбен ли е,реагира ли на повикване или погалване?Горкия колко нещастен изглежда :dh_188:

Според мен е от страх. Само като застанем до клетката му и той гледа да се навре някъде - да се скрие, ама няма къде. Завира си муцунката в ъгъла под железните греди. Никой не го е галил. На клетката му пише - агресивен. Доктора ми каза за него, че преди живеел в къща с двор, но ухапал бил детето на стопанина си и го довели поради тези причини в Сеславци. Изглежда изключително нещастен! Имам чувството че страда много. Тъгува за изгубеното... и ... вече е изгубил надежда. Големи проницателни очи и щръкнали уши.

#2569 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 May 2010 - 01:34 PM

Моля ,ако някой попадне на този пит в Сеславци да ми пише,изгубен е !
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#2570 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 May 2010 - 11:35 AM

Вчера закарахме тази мама и седемте й бебенца в приемният им дом в Горна Баня.Прекараха в изолатора 2 седмици и няколко дни и (чук-чук) опази си всичките бебета. Имат си зелено дворче и къщичка,в която уплашената мама веднага се шмугна,а бебетата се забиха за нея като пиявички. Ще ги гледа една прекрасна,мила,млада жена и готините й съседи :)
Като ми изпрати снимките от настаняването (понеже аз разбира се си забравих апарата) ще им направя отделна тема. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема