Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#2831 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 September 2010 - 05:50 PM

Показване на мнениетокикита, в 22 September 2010 - 03:18 PM, написа:

@Fenix, има ужасно много кучета, само в една клетка отвън изброих 15, а общо може би има 300,човек става кривоглед и абсурд да различа някое, най-добре да отидете да проверите лично, а и вие си го познвате.

Кикита,
Благодаря за отговора. Миналата събота пазачите ни пуснаха само да видим новодокараните кучета в първата жълта постройка. Дано успеем да видим тази събота всички кучета, понеже събота по принцип е затворена за посетители ....

По принцип може ли да ме насочите към коя институция/институции може да се подаде жалба срещу немърливостта на Екоравновесие? Ако не се намери Рая тази седмица, сме решили да пуснем групова жалба с няколко съседи.

#2832 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 September 2010 - 06:03 PM

В събота вече отварят за доброволците и ще ви пуснат, но трябва да отидете рано-преди 12. А жалби се подават в НВМС (Националната ветеринарномедицинска служба, на бул, Пенчо Славейков 15А) или РВМС(регионалното и подделение)

#2833 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 06:19 PM

Показване на мнениетокикита, в 22 September 2010 - 05:08 PM, написа:

В събота вече отварят за доброволците и ще ви пуснат, но трябва да отидете рано-преди 12. А жалби се подават в НВМС (Националната ветеринарномедицинска служба, на бул, Пенчо Славейков 15А) или РВМС(регионалното и подделение)

Кикита,
Благодаря за информацията. Ще пробвам да вляза в събота като добоволец.

Един въпрос относно подаването на жалби. Лично ли трябва да се подадат? Понеже има съседи, които биха подали, но не могат лично да отидат. Обмислям 2 варианта. Една обща жалба подписана от всички желаещи или отделни жалби, но занесени от един човек. И от двете институции каква информация ще искат освен трите имена ( + подпис) на жалващите се? Телефонни номера?

#2834 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 06:25 PM

Може една обща да подадете. Като инфо. пишете всичко-три имена, ЕГН, адрес, телефон. Подава се само в една от двете служби, която си изберете, едно и също е.

#2835 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 12:49 AM

Браво Кики. и аз днес ходих и разходих немската младата и един тарльо и за повече не исках да дразня служителите. Служител ми каза че родилката от тази събота с бебетата я взели за Богров Във понеделник/щото във вторник я нямаше . Дали са я взели в Богров-не знам.
:ud_009:
Мъка.

#2836 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 02:13 PM

Много благодаря на всички вас за информацията и съветите.
Днес успяхме да отидем с двама съседи до Сеславци. Рая я няма там, показаха ни снимка, на която Рая е упоена в деня на залавянето и. Това нормално ли е да ги снимат докато са в упойка? Говорихме и с лекаря,който я е отварял, бил сменил останалите конци от старата и кастрация с абсорбиращи се (???).. Била е пусната пак на 15.09. Съседката, с която бях до Сеславци, е говорила шофьора и той е казал къде точно я пуснал Рая, което е на 5 минутки пеша от мястото на залявянето, а кучето познава добре района. .Като цяло бяха любезни от Сеславци, но факт е, че кучето е безследно изчезнало. Вече не знам какво да мисля.

#2837 Потребителят е офлайн   ANRIANA Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 02:23 PM

[Бившото бебешко отделение, отвън в дъното, е с циментов под вече и има две майки с по едно бебе. При едните имаше две купи с каша, с хиляди бели червеи, които не можах да изнеса, не ми издържаха стомаха и нервите и сипах храна на земята, която веднага беше нападната:
Вътре има две майчици, едната с по-големи бебета, другата със сукалчета. И двете са много добри. Тази с по-големите ми даде да пипам малките, за да им сменя одеалцата, на другата не се осмелих чак да пипам бебетата, но си влизах спокойно и пипах майката. И двете са млади:

Има две с кожен проблем, които трябва да се лекуват, а е ясно, че никой няма да го направи в изолатора.И двете трудно стъпват на задните си крачета, а рошвото има отворена рана на гърба:

3дpaвeй кикита,
прekaрaх мaлka cумa за бeбeтата
нe ce ceщaм кak ce пуcka лс , та зaтoва ти прaщaм мeйл

#2838 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 11:46 PM

Здравейте! Един познат си направи труда от лентата да ми сканира направо на диск почти всички снимки и понеже не съм била там той е пропуснал няколко-2-3 да сканира. Тук са снимки на кучета уловени вътре-от 10 ти този месец до 21 ви -вторник. Няма я на сканираните снимки родилката с новородените от събота веечерта-18ти. Има 2-3 непроявени-несканирани от познатия ми снимки и аз се взирам в лентата сега и търся дал на непроявените е родилката и утре ще го помоля да прояви и тях-сметнал е че не са важни или тъмни познатия ми да видим тогава дали ще излезе нещо. А сега накратко да обясня сканиранител На снимките по поредност но не за всички снимки/ ще обяснявам- -На втората снимка е младата немка овчарка-много послушна свикнала с хора красавица .
3 та снимка-любимото ми куче порода между вълча и немска-много послушно едро ходи на повод става за пазач и за вкъщи, обича други кучета-любимец-викат му цезар или Цезарка пгледачите-не съм погледнала какъв пол е. Отбелязано е на табелата му с кръгче и кръстче нагоре сочи за пола.
5 та двете немски овчарки
8 ма-новодошли нещастници-днес ги кастрираха милите-голямото шареното е много добродушно а и другите също.
9-бяло добро
10-от групата дето ги кастрират сега шареното е едното
11-мама куче и малки
12-пак съм снимала шареното -преместено
13 и-добри кучета,
14-опит за снимане на малко ооло месец но неуспешен

не съм прикачила снимки номалко куче с мама в клетка-какво ги държат там тия деца-май сатрапите от приюта чакат да станат годни и да ги кастрират или какво-няма ли кой да ги измъкне от там-трябва да ги измъкваме-иначе стоят там с месеци и гният.От месец са там.Поне аз оттолкова ходя.
15-18 вкл.външни средни клетки там има и някои кучета които са се свили от страх от по-силните .
19 та снимка-2 кучета едното куче не се вижда нее черното е сляпо с едното око ще каже човек/само предполагам/ че са го уцелили като са го ловили в окото/имам инфо че има 2ма ловцив сеславци единия сега го уволнила от на Фандъкова починена защото не му пукало дали ще уцели куче в окото със стрела и го уволнили. Другия садист казват е още ловец в Сеславци...Предупреден да внимава .
20 та снимка-оттук следват няколко снимки на най-външните клетки до тревата-там отново има няколко много кротки кучета в ужас гледат по-стръвните си събрътя по клетка.Там кучетата са за постоянно и не се връщат по квартали. Много от тях са изключително кротки и не смеят да ме погледнат от стрес.
Същото се отнася за снимки до предпослдната снимка.
На последната снимка съм снимала стресираното и току-що уловено куче във вторник от ловците-с кръв по лапите кротко ме гледа и не разбира сякаш какво му се случва-това е снимка от 21 ви -вторник.. Днес ходих в приюта и го гледам-упоено и го натовариха в колечка да го кастрират горкото-толкова му се насъбра на това красиво кротко животинче . Дано го пуснат от приюта-ще е грехота да го пъхнат за постоянно в някоя клетка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2839 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 September 2010 - 03:01 PM

А какво стана с мъжката овчарка,която е била военна някой знае ли?
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2840 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 09:17 PM

Там е-днес беше там.Във външните клетки е. А има и още няколко немски овчарки.

#2841 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 September 2010 - 09:46 PM

Кучетата от вътрешните клетки излизат ли някога навън? Всеки ден ли се хранят или три пъти седмично? От колко до колко работи Сеславци и кой регистрира кучетта, които ги докарват след 17.00 часа? Моля да ми отговори някой, който знае.

#2842 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 07:02 AM

Кучетата от вътрешните клетки не излизат навън.
За храненето - прочети началото на темата и си направи изводите.
Работното време там е от 9.00 до 15.00ч. Кой ще докара куче след 17.00, след като екипите отдавна са си по къщите? Ако имаш предвид частно лице да закара куче, за да се отърве от него, мисля че не става, не може. Трябва да е в работно време.

#2843 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 08:38 AM

Нормално ли е от Сеславци да ми показват снимка на упоено куче? Практика ли е при тях да снимат кучетата в упоено състояние като ги снимат за архива си?

#2844 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 September 2010 - 08:47 AM

Практиката е следната:
Пристига колите с ъс заловени кучета. Ловците ги свалят едно по едно и ги настаняват в клетките. До колата стои служителката, която оформя архива. Прави им снимки. Това е.
Повечето кучета вече са излезнали от упойка, но тези, които са заловени последни, може да са все още упоени.

#2845 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 08:55 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 26 September 2010 - 07:52 AM, написа:

Практиката е следната:
Пристига колите с ъс заловени кучета. Ловците ги свалят едно по едно и ги настаняват в клетките. До колата стои служителката, която оформя архива. Прави им снимки. Това е.
Повечето кучета вече са излезнали от упойка, но тези, които са заловени последни, може да са все още упоени.

nort2005,
Благодаря за информацията.

#2846 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 01:16 PM

Изобщо не говоря някой да се отърве от куче - информацията за работното време ми беше достатъчна. Кучето от пред нашия блок в кв. "Надежда" беше взето от колатана Екоравновесие точно в 17.00 ч. В колко часа мислите са стигнали до Сеславци? Понеже звънях на сто места, може би това беше причината все пак кучето да е в Сеславци. Това имах в предвид за работното време - кой го е регистрирал в 18.00 часа? На следващия ден колата на Екоравновесие пак беше при нас в 16.45 ч. Изобщо не са си по домовете по това време.

#2847 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 September 2010 - 05:42 PM

Не зная, може да са минали на друг режим. Но за всяко куче би трябвало да дават информация, вкл. и от кого е кастрирано - дали в деня на прибирането или следващ ден, в картона на кучето трябва всичко да е описано.

#2848 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 September 2010 - 03:11 PM

Показване на мнениетоANRIANA, в 23 September 2010 - 12:28 PM, написа:

3дpaвeй кикита,
прekaрaх мaлka cумa за бeбeтата
нe ce ceщaм кak ce пуcka лс , та зaтoва ти прaщaм мeйл

Благодаря на ANRIANA за дарението, но аз не мога да поема ангажимент за лечението на кучетата с кожния проблем, освен да им слагам някакво лекарство на място, веднъж седмично когато храня-това е единственото, което мога да направя аз, А доколкото разбрах бебетата вече ги няма, не знам дали е така, ще видя в четвъртък като ходя. Ако някой може да се заеме с лечението на кучетата, с организация или има някакви идеи за тях, да казва, аз не мога да го направя, нито да им бъда попечител.

#2849 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 04:38 PM

Момичета, точно се чудех как и на кого да предавам дарението от Anriana, което не е малко. Кики, дръж ме в течение за тези кучета и когато стане ясно какво може да се направи за тях, да предам паричките.

#2850 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 September 2010 - 11:44 PM

Утре ще отиде докторка в Сеславци да вземе проби от кучетата с кожния проблем, за да се установи какво е точно и да се започне някакво лечение.
Прикачена снимка

В момента в Сеславци има мъжки ротвайлер, леко плашлив, не агресивен, едър.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Докараха домашна кучица, блъсната от кола и с парализирана задница, иначе жизнена и стои седнала, но не може да се изправя. Идиотите "собственици" не можели да си позволят операцията и я натирили в изолатора малоумни, тъпи, прости !!!!!!!!!

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Пет бебока без майка:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Едно красиво, ловно куче, което беше забило глава депресирано в скарата:
Прикачена снимка

Военния НОК си е там, много добро и хубаво куче:
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Полу-овчарките също са си там, напомням-2 броя женски сладурани, бивши домашни, добрички:
Прикачена снимка

Мамчето с трите бебока, много е добричка:
Прикачена снимка

Това момченце много ми хареса, вероятно е кръстоска с кокер:
Прикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145