Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 05 October 2010 - 04:38 PM
Това е, което ние трябва да осигурим. От изолатора дават по около 40кг на едно хранене.
Можем да намалим гранулите, и сигурно ще се наложи да карат на половин дажба кучетата, но пак ще е нещо.
Публикувано: 07 October 2010 - 06:59 PM
Ако някой може да дари храна, а не пари, може да я остави вкъщи,живея в кв.Ботунец (пътя за Сеславци с леко отклонение).
Надявам се да има някой, който да продължи да кара храната в четвъртъците, понеже нямам кола.
Положението в Сеславци от днес. Има оставена женска питбулка, раждала, неагресивна към хора и други кучета,дружелюбна, мисля, че е млада.
Кара и Дара-двете момиченца, бивши домашни НОК, са си там и чакат някой да ги осинови.
Военният НОК още си е там, за мое учудване, младо куче от развъдник, бивше военно и толкова добро и никой не го е поискал:
Това е Бъки, бивш домашен,някаква очварка е, оставен като агресивен, а кучето беше по-скоро уплашено, дори не ме залая, снимките са лоши всъщност е по-красив:
Няколко сеславски муцунки. Нека не ги изоставяме... Поне с храната и шанса да намерят осиновител със снимките и обявите...
Всички снимки от днес(в началото са на друго куче, но съм ги качила и тях при сеславските): http://kikita2486.sn...539687.20938328
Публикувано: 07 October 2010 - 09:58 PM
За днес успяхме да намерим хубава храна, дарение от Швейцария - 50кг. И сеславските гранули, които се дават от изолатора - 40кг
Моля ви, помогнете за вторник! Да не ги изоставяме съвсем тези кучета там, те не са го заслужили с нищо.
Публикувано: 07 October 2010 - 10:32 PM
Публикувано: 08 October 2010 - 01:13 AM
П.П. За овчарката, ако се разбере от кой развъдник е и се свържите с него, дали няма да поискат да си вземат кучето. Това е пълно безобразие, после иди ми разправяй, че с регламентирано развъждане ще се оправят нещата. Ще се оправят, но не и в нашата държава, където никой не го интерисува какво се случва с кучетата му щом излязат от развъдникът. Дали разждат нерегламентирано, дали ги захвърлят някъде, на никой не му пука. Убсурдно е всичко това, нелепо и ужасно.
П.П. И от мен очаквайте малко трошички.
Публикувано: 08 October 2010 - 08:33 AM
Публикувано: 08 October 2010 - 09:26 AM
Най-чисто е, ако парите се превеждат в сметката на форума.
Относно отстъпките в цените, за Сеславци няма да са по-ниски, не се безпокой.
Публикувано: 08 October 2010 - 06:43 PM
Дали може да се измисли приемен дом за това време,можем да поемем разходите му за храна и лекар евентуално за това време?
Публикувано: 08 October 2010 - 07:16 PM
dikari, в 08 October 2010 - 08:38 AM, написа:
явно освен да ги хранят са се отказали и да помагат. липсва повече информация. дано се оправят нещата.
Публикувано: 08 October 2010 - 08:45 PM
Но уви нз дали ще се навия , аз от месец обработвам да прибереме някое кученце ... обаче за сега сме в застой ...
успех на всички красавци
Публикувано: 09 October 2010 - 06:14 PM
lizka, в 08 October 2010 - 01:18 AM, написа:
Точно така, докато не се обяви нова сметка, тази ще работи. Поправих поста.
За таксите не се притеснявайте. Те не се удържат от събраните пари, когато се прави превод към българска банка. Удържат се само таксите на ПейПал и тези за международни транзакции, когато идва превод във валута от чужбина.
Публикувано: 10 October 2010 - 01:25 PM
fanfann, в 08 October 2010 - 07:21 PM, написа:
fanfann, не е така. Причината да спрем храненето там е единствено финансова. Месечно храната за Сеславци е около 1500лв, от които около 100 са от дарения от форума. Нямаме намерение да спрем да ходим там, да гледаме, да присъстваме, да втълпяваме на всички там, че кучетата не са забравени, че някой следи и се интересува...
В момента уточняваме изпълнимостта на наша идея, но ми се струва, че ще се получи. А именно -всяка сутрин наш човек да ходи в изолатора, да брои кучетата, да изчислява какво количество храна им се полага и да наблюдава гледачите, докато хранят. Ако всеки ден, всяко куче получава това, което му се полага и което му е отпуснато от общината, то ще бъде сито и няма да има нужда от дохранване. Освен това, тази храна реално им се полага, платена е с моите и вашите данъци, както и заплатите на персонала. Крайно време е да започнем да контролираме, вместо да им вършим работата.
Публикувано: 10 October 2010 - 01:29 PM
Илит, в 10 October 2010 - 01:30 PM, написа:
При количествата предвидени от общината и при факта - по 10-15 кучета в клетка, трябва да си факир за да дадеш на всяко неговата си дажба или да ги храниш едно по едно, което не мисля, че може да се случи.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 10 October 2010 - 02:21 PM
Същото е и във вътрешните клетки - там също има не малко кучета, които стоят доста време - т.н. агресивни, тези от детски и здравни заведения и училища, също и майките с бебенца, докато последните измрат. Ако е по едно куче в клетка - добре, ясно е. Но ако са две, три или повече, става пак същото - за да стигне, трябва да остане.
Намалихме нашите хранения на по две за седмица, това прави 900кг седмично. Може да минем на по-ниска дажба, т.е. по 50кг на хранене, два пъти седмично. Това вече ще се равнява на 450кг за целия месец. Малко, но от сърце - а хич? Това е същото като месечен разход, както това, което предлага Илит - по 20кг дневно като добавка към сеславската храна.
Само дето за всеки ден надали ще намерим хора. Защото наистина трябва да се ходи всеки ден.
Предимството на това предложение - на Илит е, че сме сигурни, че нищо от сеславската месечна дажба не изчезва незнайно къде, а се дава точно на сеславските кучета.А сега в понеделник, сряда и петък не се знае хранят ли се кучетата, поне за шестте външни заграждения с многото кучета нашето мнение, на доброволците, е че не се хранят. Винаги са зверски гладни и нямат нито една останала гранула.
Между другото, докато умуваме, желателно е кучетата да продължат да се хранят.
Публикувано: 10 October 2010 - 02:24 PM
Едит: Една жена от Несебър иска да вземе кученцето. Говорих с доброволците, които последно са били в Сеславци-вчера, но нямат спомен точно за това кученце дали е било живо. Те били няколко бебета в клетката и са там от преди 2 седмици. Имало 3 мъртви вчера, но не можах да разбера от коя клетка точно.
Някой ще ходи ли през седмицата там да провери дали е живичко?

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 11 October 2010 - 12:48 AM

Вход

Горе
Цитиране +