Пак съм аз. Както знаете, в Сеславци има кучета всякакви. Като казвам "кучета в Сеславци", имам предвид тези, които няма да се връщат по местата, където са били уловени. За съжаление, не на всички могат да се намерят осиновители, по ред причини.
Та точно за пет такива кучета, напълно безнадеждни и без всякаква перспектива,
SMitreva е осигурила места в българо-австрийския приют в Казанлът. Животинките ще разполагат с дворчета, къщичка и храна - това до края на живота си или до времето, когато ще са достатъчно социализирани, за да може да им се търси дом.
Къщичките трябва да ги осигурим ние. Писах вече на
g_tanov, предполагам, че ще можем да ги поръчаме на същото място. Желателно е в края на месеца, когато откарваме кучетата в Казанлък, да можем да занесем и къщичките.
За петте къщички ще трябва да платим 84х5=420лв.
Горивото до Казанлък и обратно за буса ще бъде 110лв.
Можете ли да помогнете, за да се случи това? Спокоен и сигурен дом за пет проблемни кучета - какво по-добро.
Ето и кучетата, които сме набелязали, засега:
Това комарче е от групата от Александровска болница - изключително стресирано и страхливо животинче, трепери като лист. Имаме планове след два месеца да отиде в приемен дом, където дано успее да се пребори със страха си, младо е, има някакви шансове.

Тази голяма страхливка също трепери като лист, ако човек се приближи до нея. Това е едно от кучетата, които Кики лекува от демодекоза.

Третото куче е Дея, или ЗлоДея, както започнахме да й казваме. Тя не само е страхлива, но и ако човек много настоява да си контактува с нея, започва да щрака със зъбки. Младо куче, щом Галя не успя да се справи с нея, няма кой. По-късно ще пусна снимки.
Четвъртото е едно сърдито старче от "карантинните" клетки - там нищо добро не го очаква. Не мога да му намеря снимките, в четвъртък ще го снимам пак и ще ги пусна.
Петото ще изберем в четвъртък.
Бихме могли да ползваме парите, дарени за храна, но мисля, че не е редно. Моля ви, помогнете на пет диванета да получат сигурност и грижа, за цял живот!
Ето я и тъжната история на Дея. Станала свидетел на смъртта на цялото си семейство, не видяла нищо добро точно във възрастта, когато би трябвало да опознава света, ето го резултата:
http://forum.dog.bg/...80%D0%B8%D0%B5/