Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 16 June 2011 - 07:56 PM
Vessy cc, в 16 June 2011 - 03:47 PM, написа:
Здравейте, мили дами (и господа
Момчето е при мен, а скоро го очаква новият му дом, където много ще го обичат и ще му се радват!
Стискайте му палци всичко да е наред!
Публикувано: 16 June 2011 - 10:34 PM
Публикувано: 18 June 2011 - 02:33 PM
В момента в Сеславци има абсолютно същото куче. Питбулка...по-скоро скелет на питбулка с кожа отгоре...Кучето е трагично слабо, не може да става, не може да стигне до хранилката, полу-сляпа...Когато и сложа купичка с храна до муцунката става, олюлява се и излапва цялата купичка...Изтощили са я от раждане...Страхлива е, и как да не е...нищо хубаво не е видяла от хората...цял живот раждане, след раждане - фабричка за кученца, вероятно умиращи след това по ринговете...
Няма шансове за нея...никой не би осиновил трагично слабо, полусляпо, възрастно куче и просто гасне на ужасно място...
Разказах ви за резултата от дейността на "развъждачите", сега ще ви покажа резултата от дейността на "любимите" ми ловци..."прекрасни хора"...
Това е Гилза (че как иначе да я кръстят), младо, женско гонче... Много мило куче, любвеобвилно и игриво. Оставена е, защото не си върши работата, за която е предназначена - не ловува. Не ти ли върши някаква работа-у лево, или по-точно "у изолатора".
Или както моите съседи озадачено казват "Ама за какво ти е това куче като е сляпо, никаква работа не може да ти свърши?!" -Може, може и пералнята пуска, и с прахосмукачка борави и коктейли прави...
Няма как да не засегна и проблема "Агресивни"...
Това създание прекара известно време в карантинните помещения на Сеславци. След което беше пуснато и преди няколко дни, заловено отново. Сега на клетката му пише- "Нахапало 2 пъти Атанас". Влизала съм много пъти в клетката му, кучето е от тези "говорещите", т.е молещи да му обърнеш внимание и издаващо странни звуци, огласяващи целия приют...Галя го спокойно, бутам го с ръце, за да вляза, понеже се бута да излезе, пипам го без никакви проблеми...Контактно и мило куче...
Ето го от 25 април в карантината:
А тук можете да го видите в кометар от 13 май, първото куче "Под карантина"
Бившо домашно куче, плод на кръстоска между ротвайлер и питбул. Собственика му е починал едва на 30 години и роднините са избягали от отговорност...Кучето е мъжко, на 3 години, много красиво, с характер..
От бившите карантинни клетки:
Благодарности на д-р Станкова
Публикувано: 19 June 2011 - 05:00 PM
В началото на периода имахме 556лв. и 235кг гранули /след корекцията на Кики/.
От Мил / форумската сметка/ съм получила веднъж 330лв. и веднъж - 400лв. /последните още не са отразени във форума/. Благодаря много на дарителите
От гранулите сме ползвали 210кг, 200 - в изолатора и 10кг - за дребосъчката, на която намерихме приемен дом, помолиха ни за храна, иначе пари не сме давали.
За този период отпътувалите при стопаните си кучета са 37, като подготовката на 36 от тях е извършена с вашите пари, т.е. 36х20=720лв.
Имаме и похабени 4бр. поливалентни ваксини - за две кучета, които са избягали от изолатора, и две кучета, които са върнати на улицата по желание на попечителката им. Това прави още 20лв. разходи.
Купили сме и нови 66 каишки за 163лв. /с тях отбелязваме подготвените за пътуване кучета, за да са по-лесно разпознаваеми/.
В резултат днес имаме 383лв. и 25кг гранули.
Освен на дарителите внашия форум, искам да благодаря и на Анна Пенкова
Вече подготвяме за осиновяване следващата група кучета. Средствата не са малко, знаете, затова всяка помощ е добре дошла.
Публикувано: 23 June 2011 - 10:55 PM
Ето и снимките от сряда:
Публикувано: 27 June 2011 - 06:41 AM
Още една голяма група сеславчета има възможност да започне нов живот, кучетата имат вече стопани или приемни такива.
Но този път Заедно отказаха финансова подкрепа - нямат възможност за това. Половината пари за пътуването ще осигури Соня Митрева, но останалите 2000лв. ги няма никакви...
Ако искате да има повече кучета като Пеги, моля ви , помогнете! Помислете си само къде щеше да бъде тя, ако не беше успяла да се измъкне от милата си родина?
Публикувано: 27 June 2011 - 08:23 PM
Преди малко разговарях с приемната стопанка - каза, че кученцето е разкошно, много мило и любвеобилно, и че със сигурност е било домашно. Изкъпването е минало безпроблемно, разходката също. Жената е възрастна и не ползва интернет, затова пускам снимка от Сеславци - ей така си стоеше милото все в къщичката. И не знам защо все го мислех за момче, а то се оказа момиченце
А иначе в Сеславци днес бяха Соня и брат ми. Сипали са 60кг от нейните гранули
Публикувано: 28 June 2011 - 04:22 PM
Няколко пъти ходихме да го видим момиченцето и да го разходим. Ето най-накрая и малко снимки:
Публикувано: 30 June 2011 - 06:55 AM
Това е Стефи - куче №100 от началото на годината в списъка на сеславските емигрантчета. Преди няколко дни тя пристигна в Германия при новите си стопани.
Новият си живот доброто момиче дължи на SMitreva
Стефи преживя няколко студени месеца в Сеславци, където едно по едно умряха шестте й бебенца, голяма мъка беше. За съжаление, не можем да помогнем на всички кученца там. Дано милата кучица вече е забравила трагедията, която й се наложи да преживее в изолатора.
Ето още снимки:
Публикувано: 01 July 2011 - 04:52 PM
Много, много благодарности за дарителя
На добрите хора, дори когато искат да останат анонимни, пожелавам да не се отърват от здраве и късмет!
Изконсумирването на дарението започна днес - кучанките излапаха като допълнение към основната си дажба още 60кг от вкусните гранулки.
Публикувано: 02 July 2011 - 07:42 PM
Соня, Кики, Калоян /Ma-ti/, Ани от Заедно и аз за 3-4 часа свършихме доста работа. Лошото е, че за пътуване отива много време, но то нали това беше целта на Софиянски - да се зафичи изолатора на майната си, та човешки крак да не стъпва там. Е, не позна.
Освен храненето и разходките, ваксинирахме няколко кучета, обезпаразитихме няколко, помогнахме на едно малко старче да си отиде по-бързо и безболезнено от този свят... въобще, имаше от всичко по малко.
Ето малко снимки от разходката:
В неделя, утре, ще има пак организирани разходки в Сеславци. Моля всеки, който има тази възможност, да идва да помага - трябва да научим кучетата да вървят на повод - поне тези, които вече имат стопани. И аз ще съм пак там в неделя, животинките ни чакат!
Публикувано: 03 July 2011 - 07:45 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 03 July 2011 - 09:38 PM
Тъй като първо минахме през Богров до кастрираме две кучета, в изолатора стигнахме след 12.00ч. Сипахме храна на кучетата - 70кг "Чоки" - още веднъж благодаря на анонимния дарител
Кони, Ани и Дойчин вече бяха разходили доста от кучетата.
През целия ден ту валеше, ту спираше, времето беше наистина свежо.
Бяхме много мокри и кални, затова не ми се занимаваше с фотоапарата.
Публикувано: 04 July 2011 - 03:55 PM
Приемате ли още кучета в Сеславци? Бих искала да питам. Защото намерих на село 2 изоставени кученца още непрогледнали, мухите ги бяха накацали и снесли яйца, взех ги в Сф с надеждата да ги евтаназират (не ми разрешават да ги гледам в апартамента, а не мога да ги науча да се справят сами като уличните, пък и не искам да увеличавам популацията им) но ми отказаха.
Опитвам се да ги храня със спринцовка, но те не приемат много и нз докога ще издържат. Няма сили да ги снимам сега и да поствам снимки - малки постоянно плачат.
Ще постна това и във темата за Богров, ако никой не ги иска, ще търся други да ги евтаназират.
Яна Илиева,София
Публикувано: 04 July 2011 - 10:55 PM
Ние нищо не "приемаме" в Сеславци, нямаме такива права.
Отделно от това, на персонала е забранено да приема в изолатора кучета, по-малки от 6 месеца. Откакто има нов директор, това се спазва.

Вход

Горе
Цитиране +