Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3811 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 December 2011 - 09:47 PM

Днес blackrider ми предаде първите 30лв., заделени за сеславските кучовци, от приходите на www.mobilwash.eu.
От всеки измит автомобил ще се дава по левче за сеславчетата.
Много, много благодарим на Андрей :rc_036: за помощта! Подкрепата му за нашата дейност, която е насочена пряко и единствено към спасяването на нежеланите кучета в Сеславци, е уникална - нямали сме досега такъв вид дарения.
Естествено, че дължим много благодарности и на милия кучо Лъки :rc_036: , който е живата връзка между blackrider и сеславските нещастници. И защото Лъки доказа на практика, че кучетата не бива да се делят по произход - щом са обичани, тези уникални същества внасят толкова щастие в дома и семейството...
Така че, можете и по този начин да подпомогнете сеславските кучовци - като за почистване на автомобила си, на посочен от вас адрес, ползвате мобилната автомивка - тел. за записване на час - 0877 777 397.

#3812 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 09:52 AM

Вчера със Соня бяхме в Суходол, при Ахил и Бек. Момчетата изглеждат прекрасно, Бек даже е попрекалил малко :ab_041: - сигурна съм, че в чужбинско веднага ще бъде сложен на нискокалорийна диета. Скачат, бягат, играят - кипят от енергия и жизненост. Добре, че blobby :rc_036: ги разхожда всеки ден, не знам иначе как щяха да я карат там. Едва се удържат, наистина.
Бях на свиждане и на Гизела - бабичката с декубиталните рани. Сега е трудно да я познае човек, само физиономийката й е същата. Гладка и лъскава козина, загладена отвсякъде - направо е станала ново куче. Тича, подскача, радва се - нищо общо със свитото, чак сгърчено куче в ъгъла на клетката. Поведение - безупречно. Има години живот още в нея, и ще бъде щастлива - благодаря на всички, които помагат за тези животинки.
Съжалявам, че нямам никакви снимки - апаратът ми отказа окончателно, днес ще го нося в сервиза и се надявам от утре вече да мога да снимам.
Днес ще храним в Сеславци, натоварили сме 80кг гранули. Снимки - от утре нататък.

#3813 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 December 2011 - 08:24 PM

Снимка във фейсбук
Предполагам за този кокер говорите?
Пише, че е на хотел и му търсят дом.

#3814 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2011 - 05:57 PM

Вчера Соня и брат ми пак бяха в Сеславци - хранене, обезпаразитяване. Аз имах други ангажименти.

#3815 Потребителят е офлайн   Toni45 Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 12:29 AM

Здравейте, току-що прочетох че търсите жената дето осиновила две кучета и изчезнала : (Прочетох че пишете това:" В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова.") Тя наистина живееше в Хиподрума до преди няколко години (живееше в нашия блок). Мисля че знам къде живее тя сега. Често ходя да пазарувам на Женски пазар и винаги я виждам на ул. Княз Борис до бул. Сливница откъм Женски пазар. На ул. Княз Борис почти на ъгъла с бул. Сливница има платен паркинг ,до него има стара жълта къща с магазини за ибришими и конци отдолу. Тази жена излиза от тази къща и все я виждам да носи пълни торби със сурови кокали и по пътя до тях хвърля сурово месо на всяко куче или котка по пътя си. Пред тази къща винаги има разпльокано сурово месо. Тази жена и сестра и съм ги виждала много често следобед или привечер да извеждат с теглене по две-три кучета, и така два –три пъти и си мисля, че тормозят поне десетина кучета, а може и повече. Развеждат ги по протежение на реката на бул.Сливница. От едни бараки между тази жълта къща и платения паркинг също вадят кучета, а тези бараки са без прозорци и мисля, че ги държат на тъмно и студено, защото често оттам се чува виене и скимтене. Ако искате да намерите тази жена просто отидете в късния следобед на този адрес и мисля че няма да чакате дълго докато я видите как дърпа поне две-три кучета към реката.

#3816 Потребителят е офлайн   Toni45 Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 12:46 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 18 October 2011 - 08:30 PM, написа:

Показване на мнениетоnort2005, в 27 September 2011 - 07:30 PM, написа:

Вчера сеславският ни кучешкият ни ден продължи по-дълго от обикновено. В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова. Което значи, че или кучетата са върнати на улицата, или са натъпкани в някой импровизиран кучкарник. Та вчера установихме, че въпросната госпожа отдавна не живее /за радост на съседите си/ на този адрес, който явно фигурира в личната й карта. Домоуправителят каза, че със сестра си Мария са се преместили да живеят някъде в Банкя, не са оставили координати за връзка. А двете кучета бяха харесани в Австрия, можеха да имат дом. Много съжалявам за тях, ето ги:

Прикачен файл банкя.jpg

Едното от кучетата е забелязано днес в София /ушна марка, чип - същите/, другото сигурно вече са го сгазили колите. Жената, която съобщи това, нищо не е направила - не го е прибрала, не знам какво да правим.

Ние днес бяхме в Суходол. Сложихме лекарство на едно сеславче с демодекоза, платих на Митко за всички кучета там /без демодекозното/ до 20.Х. вкл.
Нямахме фотоапарат, дявол да го вземе. На Гизела се е появило нещо, голямо колкото орех, в горната част на крака, затова я взехме. Сега е у нас, утре ще я водим на рентген, консултация и ако трябва, ще се оперира, най-вероятно ще се наложи. Хора, да ви кажа, тя е съкровище - мила, спокойна, чистичка - нищо общо няма със скованото от страх и ужас сеславско животинче. Пожелайте й много късмет утре, дано образуванието е нещо безобидно. Ето я Гизелка: /поизтрих пак малко стари снимки, за да мога да кача новите/

Прикачен файл IMGP8836.JPG

Здравейте, току-що прочетох че търсите жената дето осиновила две кучета и изчезнала : ( В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова.) Тя наистина живееше в Хиподрума до преди няколко години (живееше в нашия блок). Мисля че знам къде живее тя сега. Често ходя да пазарувам на Женски пазар и винаги я виждам на ул. Княз Борис до бул. Сливница откъм Женски пазар. На ул. Княз Борис почти на ъгъла със бул. Сливница има платен паркинг ,до него има стара жълта къща с магазини за ибришими и конци отдолу. Тази жена излиза от тази къща и все я виждам да носи пълни торби със сурови кокали и по пътя до тях хвърля сурово месо на всяко куче или котка по пътя си. Пред тази къща винаги има разпльокано сурово месо. Тази жена и сестра и съм ги виждала много често следобед или привечер да извеждат с теглене по две-три кучета, и така два –три пъти и си мисля, че тормозят поне десетина кучета, а може и повече. Развеждат ги по протежение на реката на бул.Сливница. От едни бараки между тази жълта къща и платения паркинг също вадят кучета, а тези бараки са без прозорци и мисля, че ги държат на тъмно и студено, защото често оттам се чува виене и скимтене. Ако искате да намерите тази жена просто отидете в късния следобед на този адрес и мисля че няма да чакате дълго докато я видите как дърпа поне две три кучета към реката.

#3817 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 10:55 AM

Да ви представя поредните щастливци, за които успяхме да намерим дом в чужбина /SMitreva :rc_036: :rc_036: :rc_036: / . Снимките са от заминаването:

Ахил и Бек - приятели по случайно стечение на обстоятелствата, млади и обични, благодарение на симпатизанти от форума :rc_036: изчакаха заминаването си в хотел. Там си имаха и персонална разхождачка :ab_041: /blobby :rc_036: , как не остана без ръце с тези откачалки, не знам/.

Прикачена снимка

Следва Биби - душичка, безкрайно послушна и мила с хора и деца. С кучета - девизът й е "атаката е най-добрата защита". Трябва й време, за да осъществи приятелство със себеподобни. Но за нея има много кандидат-осиновители, все някой ще е подходящ за тази специална кучица:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Ето я и Гизела - милата, тя се беше предала вече, само лежеше във влагата, имаше и две декубитални рани. И тя ухапала някой си - пълни измишльотини. Благодарение на вас, дарителите от този форум :rc_036: , тя беше изведена в домашен хотел. Състоянието й много бързо се подобри и Гизелка се превърна в едно спокойно и мило куче, мечта за всеки стопанин:

Прикачена снимка - в очакване да отпътува колкото може по-бързо :ab_041: .

Ханс - много мило кученце, свито и безгласно, много наплашено. И той като Гизелка, в Сеславци стоеше само свит на кравайче и не се интересуваше от нищо. Но при добро отношение се доверява и показва привързаност и благодарност:

Агата - много мило бабенце, което след дълги години живот на улицата вече ще си има дом. В Сеславци все се криеше по клетките, все някой по-голям не й даваше да се нахрани спокойно:

Прикачена снимка

Алиса - безкрайно добра и социална, не успяла да намери своята "страна на чудесата" при нас. Дано е много щастлива, много години:

Прикачена снимка

Амадео - малък сладък великанчо, идеален за гушкане. Не е ухапал никого :ab_041: , чисто и просто се е оказал излишен.

Прикачена снимка

Следва Амбра. В карантинна клетка до фризера с труповете, "ухапала жена, с медицинско". Как си ги вадят тези медицински, не знам - тази кучица и дете не би ухапала, камо ли жена :ab_041: . Шегичка, защото вече имаме снимка от новия й дом - има си детенце, с което явно вече са направили "партия":

Белами - тази красавица се оказа в Сеславци след затварянето на място, неподходящо за отглеждане на много кучета. Веднага беше харесана, разбира се, защото е социална и красива:

Прикачена снимка

Елза - прилича на Белами, но е в по-дребен формат :smile: . Изчака заминаването си при Сона :rc_036:.

Прикачена снимка

Наташа - голяма чаровница. Никой повече няма да я гони и подбутва. Успех, момиченце, бърз и хубав дом ти пожелавам.

Прикачена снимка

Тук искам да пусна и снимката на Бебка - тя е спасена от нашата доброволка Петя, още като съвсем мъничка - сгазена от кола, следват операции и дълго, деветмесечно възстановяване. Едното краче остава по-късо и блокирано в колянната става, затова Бебка накуцва. Шансовете й да бъде осиновена тук са почти нулеви, затова и тя потегли за чужбинско:

Прикачена снимка

Накрая пак искам да благодаря :rc_036: за голямата помощ, която ни оказвате в подготовката на животинките - ваксини, паспорти, покриването на разходите за хотел на няколко от тях /без което чудото за тях нямаше да се получи/.
Да не забравяме и приноса на няколко момичета :rc_036: , които в неделите разхождат кучетата в Сеславци - малко са, трудно им е, но успяват да се справят. За blobby писах вече.
Дано са повече добрите поводи за писане в темата.

#3818 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 12:14 PM

Ха ха ха...Как успяхте да ги вкарате в тази клетка? Дано не са ги попиляли на пристигането. :ab_041: На едно място ли са? Всъщност "откачалка" е само Ахил, Бек е последовател, той копира поведение. А аз направих мускули, здравословно е. :rc_036: :rc_036: :rc_036: на всички вас, които помагате да се случват чудеса. Успех на всички кученца.

#3819 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 01:29 PM

С голям зор успяхме да ги затворим двамата в клетката :ab_041: . Но по пътя шофьорите даже са успели да ги изведат и на разходка два пъти, клетката е останала невредима.
Не са на едно място сладурковците, вече всеки е поел по своя си път.

#3820 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 10:18 PM

Ох, какъв прекрасен ден !!!

nort2005, адмирациите ми към теб не могат да се опишат с думи! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

Хиляди благодарности и на всички останали, които помагат с каквото могат и дано да има повече такива моменти на сълзи от щастие!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3821 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2011 - 11:33 PM

Ето снимки и на Елза, вече в новия си дом:

#3822 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2011 - 11:44 PM

Красота! :wub:

#3823 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 11:19 AM

За малко да пропусна и Мери - тя замина миналия месец.
Тук - бито и тормозено дворно куче, накрая оказала се в Сеславци. В Германия - истински домашен любимец.
SMitreva, :rc_036: :rc_036: :rc_036: !

Прикачена снимка

#3824 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2011 - 12:14 PM

nort2005, как не съм видяла ето това кученце:

Прикачена снимка

За него сигурно вече е твърде късно, нали? :dh_188: Просто съм го пропуснала, странно...явно вниманието ми е било насочено само към Бекс.
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3825 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 December 2011 - 11:15 PM

quote name='jani4ka' date='15 December 2011 - 11:14 AM' timestamp='1323944085' post='1003186']
nort2005, как не съм видяла ето това кученце:

Прикачена снимка

За него сигурно вече е твърде късно, нали? :dh_188: Просто съм го пропуснала, странно...явно вниманието ми е било насочено само към Бекс.
[/quote]

Не зная, мила, утре ще видя дали е още там и ще пиша.

Тази седмица бяхме при кучовците в понеделник и сряда. Дохранихме ги с хубави гранули и поразходихме няколко от тях. Ето ви малко снимки от сряда, 14.XII. За сведение - снимала съм само кучета, които по една или друга причина няма да бъдат върнати на местата, откъдето са взети:

Прикачена снимка

#3826 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 03:33 PM

Ами ако е там извадете го. Ще му поема разходите. Ако пък не, тогава някое друго нещастниче от тези, които няма да бъдат върнати,а имат шанс за отпътуване...някой от вътрешните, там са май най-зле...
User's Signature

#3827 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 December 2011 - 07:53 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 16 December 2011 - 02:33 PM, написа:

Ами ако е там извадете го. Ще му поема разходите. Ако пък не, тогава някое друго нещастниче от тези, които няма да бъдат върнати,а имат шанс за отпътуване...някой от вътрешните, там са май най-зле...

jani4ka , това куче го е взела при себе си д-р Станкова :rc_036: , успешно лекуват демодекозата и най-вероятно още през м.януари кучо ще успее да се уреди с нов дом. Във влажните карантинни клетки, където беше, нямаше никакъв шанс за излекуване, затова докторката го взе. А не ти отговорих веднага, защото исках отговорът ми да е абсолютно точен - имах подозрения, че куч е вече в чужбина.
Щом поемаш ангажимент, другата седмица ще изведем някое от вътрешните клетки :rc_036:
Днес бяхме в Суходол, за да вземем последния останал към момента там куч /Вулкан-Джак/:

Този нещастник беше и той с демодекоза, без връщане. Една млада жена изяви желание да го вземе като приемен дом срещу минимално заплащане, но след няколко дни обяви, че не може да се справя. В Сеславци не можеше да се върне, затова го заведохме в Суходол, това беше в началото на м.октомври. Днес му платих сметката - 450лв., и го заведох на хотел, за който от днес нататък ще плаща mimotova :rc_036: .

Прикачена снимка - това е стара снимка - виж по-долу защо :eg_033:

За хотелите - толкова. А сега моля някой да ме гръмне, защото си бях забравила картата на фотоапарата. И снимаме, снимаме, а накрая нищо! Иначе снимките са хубави, има ги в апарата /Pentax, няколкогодишен/, но не мога да ги извадя. Ако някой знае как, да помогне, кабел нямам.
Дохранихме животинките с вкусни гранулки. Имаше доста размествания по клетките.
За питбула - изсипахме му в хранилката две консерви от по 1250г - всичко омете с голям апетит, после му досипахме гранули, да си има.
Лошото е, че по лицето на кучето има дълбоки кървави резки, защото той непрекъснато блъска главата си в страничните решетки, искайки да се добере до кучето в съседната клетка, един спокоен добряк, който въобще не реагира. Д-р Петков обеща да го премести, така че от двете страни на питбула да няма кучета в съседните клетки, дано се поуспокои. То ако няма кучета, сигурно ще започне да унищожава пак скарата, вече две е съсипал, но поне няма съвсем да си разбие главата. Горкото животно, дано оцелее до понеделник - документите са готови за извеждането му оттам. Имам много снимки с него, жалко, че така се прекарах с фотото.
Конярска и останалите, добре, че ви има, за да давате шанс и на тези чудаци - питбулите, шапка ви свалям :rc_036: !

#3828 Потребителят е офлайн   Marieta_dogs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2011 - 08:52 PM

Eto go

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3829 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2011 - 12:51 PM

Ееей, много се радвам за тои куч! Д-р Станкова невероятна си. :rc_036: Така го мислих как извадихме Гизел, Бекс и Ахил, а него милия сме го пропуснали...Камък ми падна от сърцето! Козинката му изглежда вече доста добре! :rc_036:
User's Signature

#3830 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2011 - 12:00 AM

Доберман:

http://www.facebook....if&notif_t=wall
за това куче вече писано ли е тук и ако е така, моля да ме извините.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема