Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3851 Потребителят е офлайн   петър петров Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 January 2012 - 06:47 PM

някой може ли да ми каже как става осиновяването на куче от приюта

#3852 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 January 2012 - 07:20 PM

Осиновяването на куче от Сеславци става срещу подписване на декларация за осиновяване. Отидете на място, изберете си куче, можете да пообщувате с кучетата, да ги разходите, за да разберете кое е най-подходящо за вас, носете си личната карта за декларацията и си взимате избрания приятел :ba_025: После да ни се похвалите с новия член на семейството :md_064:

#3853 Потребителят е офлайн   петър петров Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 January 2012 - 07:31 PM

благодаря

#3854 Потребителят е офлайн   петър петров Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 03:45 PM

Да ама не Отидах в сеславци кучето което ме интересуваше се оказа сляпо и агресивно Мисля че е нормално когато възрасно животно ослепее да е стресирано и агресивно Въпреки че аз агресия не видях Оттук почва кретенията Попитах може ли да се лекува отговор не Питам какво е заболяването отговор незнаем несме спец по очни болести Значи не знам какво му е но несе лекува КРЕТЕНИЯ ДВЕ Искам да го осиновя трябва разрешение от директора ОТКАЗА МИ Искам да заведа специалист да го прегледа и евентуално да го излекува трябва разрешение от директора ОТКАЗА МИ Идвата отказа са през секретарката без обяснение защо се отказва И в краина сметка накрая кучуто ще бъде отровено защото никой него изка и защото е агресивно и тн Или защото конкретния кърджилов или нещо подобно си е повярвал и се чуства много велик Всепак фирмата нее на бащаму а е общинска и балъците плащаме данаци за да може да си получи заплатата

#3855 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 January 2012 - 03:55 PM

Не може да ви се отказва осиновяване. 14 дни след залавянето на кучето може да бъде осиновено. Подайте жалба в общината.Те ще го евтаназират
User's Signature

Качена снимка

#3856 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 03 January 2012 - 04:18 PM

Не могат да ви откажат. Аз имам осиновено куче от там - напълно сляпо, възрастно, доведено от стопани и обявено за извънредно агресивно. Кучето е престояло там една седмица преди да го вземем, никакви проблеми нямаше с осиновяването.

#3857 Потребителят е офлайн   петър петров Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 January 2012 - 04:43 PM

В изолатора не го дават без разрешение на директораДо директора и по телефона не можеш да стигнеш Да подавам жалби загубена кауза ще отнеме седмици или месециА ако наричаме отровителството ефтаназия то Борджийте трябва да са били най големите евтанизатори

#3858 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 January 2012 - 06:05 PM

Показване на мнениетопетър петров, в 03 January 2012 - 03:43 PM, написа:

В изолатора не го дават без разрешение на директораДо директора и по телефона не можеш да стигнеш Да подавам жалби загубена кауза ще отнеме седмици или месеци

Отивате в община "Сердика", близо до Центр. автогара, на бул. "Мария Луиза". Там, на третия или четвърти етаж, са канцелариите на ОП"Екоравновесие". Молбата за осиновяване /това се прави за вс.кучета, които са обявени за агресивни/, подавате при секретарката на д-р Кърджев - много мило и услужливо момиче, тя може да ви даде и допълнителна информация. След като изминат две седмици от датата на прибиране на кучето в Сеславци, ще можете да го осиновите. Така е по закон, и законът се спазва.
Дано наистина имате желание да осиновите това нещастно животно, и дано успеете да се справите с него /вижда ми се наистина трудничко за контролиране това животинче/. Успех!
Ето това е кучето, дано има късмет:

Прикачена снимка

И ние днес бяхме в Сеславци, но снимките ще пусна утре. Отсега да ви кажа, че има няколко голямчовци, които стават за осиновяване.

#3859 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 January 2012 - 06:59 AM

Така, след дълго нагласяне на снимките, ето и целият пост.
На 3.I., първия работен ден, цъфнахме пак в любимия ни обект "Сеславци". И да не си помислите, че идиотите са почивали по новогодишните празници? Не, не са. Продължили са да изхвърлят кучета. С част от тях ще ви запозная сега, с останалите - по-натам през годината.
Нахранихме обилно кучовците, имаше и новогодишни лакомства за всички. За съжаление, храната не е всичко, от което едно куче се нуждае. Ето и снимките:
Първо - един дребосък, престоял цяла седмица при умрялата си стопанка. Точно между празниците съседите усетили с носовете си, че нещо се е случило, и звъннали на 112. Бърза помощ, полиция и т.н., но добре, че полицаите не ги е домързяло и са закарали кученцето в Сеславци. Точно за такива запетайки, както знаете, бързо се намира приемен дом, та го взехме момчето, и то точно под носа на поредната бабичка, леко полуумряла - животинката не заслужава втори път да го преживее това. Ето го кученцето - мръсно, сплъстено, с невероятно дълги нокти:

Прикачена снимка Прикачена снимка

И на вниманието на информаторите - уведомила съм г-жа Донка Шафнер за това кученце, даже още преди да пусна поста тук :ab_041: .

Докато бяхме там, докараха поредния големанчо, този си е направо грамадан, не преувеличавам. Прясно изхвърлен на Околовръстното, завъртял се покрай някаква бензиностанция, местните кучета го нападнали, затова има малко ухапвания и кръв по себе си, нищо сериозно. Ловците казаха, че е добро куче, само лежи и гледа, и помахва с опашка. jani4ka, този става за домашен, искаш ли го за подопечен? Че такъв голям и атрактивен, просто го виждам закачен на синджира в някой цигански двор. Ето го, вижте, че едва се побира в клетката:

Има още много интересни снимки, но нямам място за качване, сори.

#3860 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 10:34 AM

Грамаданчото от последните снимки вече си е у дома! Наистина домашен, наистина много добър - но някой оставил вратата отворена, и той тръгнал да пътешества /което значи, че не го държат на синджир/. Цялото семейство са отишли до Сеславци и са си го прибрали :ba_025: . Дано вече внимават повече.

#3861 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 January 2012 - 01:17 PM

Преди две седмици Соня ми прати тези снимки, ето ги:
Първо - милата Аста. Няколко месеца кучето не можеше да замине, при наличието на осиновителка в Берлин. Причината - трябваше да се направи голямо отклонение от основния маршрут, което е доста скъпо. И със Сашо опитвахме - същото, по същата причина. Но така или иначе успяхме да я "доставим" куклата при осиновителите, май през м.октомври беше. Ето я куклата, вече в нейния си дом:

Прикачена снимка

Имаме снимки и от приемните домове на Бек и Гизела, те са заедно. Отзивите за тях са - прекрасни кучета, здрави и мили:

Ето го и маймунчото Ханс - много мило куче, тихичко и кротко. Той отиде направо при стопаните си, и както виждам от снимките, там му е добре:

Прикачена снимка

#3862 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 12:52 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 08 January 2012 - 11:34 AM, написа:

Грамаданчото от последните снимки вече си е у дома! Наистина домашен, наистина много добър - но някой оставил вратата отворена, и той тръгнал да пътешества /което значи, че не го държат на синджир/. Цялото семейство са отишли до Сеславци и са си го прибрали :ba_025: . Дано вече внимават повече.

Ауууу, че добра новина. Вчера видях какво си писала и за днес даже си бях уговорила среща с едни приятели, за да ги помоля да го приберат временно. Това е най-хубавата развръзка! :ae_085:

Ох, миличкия Бекс...страхотно куче е той! Сигурна съм, че и той и Гизелчето ще бъдат много щастливи!

А има ли новини за Сайма? Как е тя?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3863 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 04:06 PM

jani4ka, Сайма е добре, вече има осигурени приемни стопани и ще пътува със следващия транспорт :rc_036: .

#3864 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2012 - 04:15 PM

Ех, че хубави новини днес !!! Бях сигурна, че бързо ще се случат нещата за нея! Това кученце е великолепно!

Ами в такъв случай да вадим още някое нещастниче, от тези без връщане, да си чака заминаването на по-спокойно място. :smile:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3865 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 06:25 PM

Имаме дарения за сеславските кучета, които получих лично:
1. mimotova :rc_036: даде 400лв. за покриване на разни разходи.
2. Chupacabra :rc_036: ми даде 40кг кучешки гранули и няколко повода, които ще оставя в Сеславци за неделните разходки.
Благодаря ви, момичета, ще получите снимки.

#3866 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 11:50 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 09 January 2012 - 05:25 PM, написа:

2. Chupacabra :rc_036: ми даде 40кг кучешки гранули и няколко повода, които ще оставя в Сеславци за неделните разходки.

Пропуснах да напиша, че средствата за това дарение са събрани на Благотворителен фистивал :rc_036: . На снимката по-долу се виждат чувалчетата в колата, белите, започнахме от тях храненето на 10.I.
Ето и малко снимки от този ден:

Прикачена снимка

Прикачена снимка - това е една много симпатична и мила бабичка

Малко са снимките, защото след нахранването имахме и пътуване - 14 сеславски кучета потеглиха към новия си живот. Снимките от радостното събитие ще пусна по-късно.

#3867 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:49 PM

Чакам с нетърпение снимките от заминаването! :smile: Надявам се паричките за Сайма да са били достатъчни. Ако не са, ми кажи.

А бабчето защо не го извадим от там и рошльото от вътрешната клетка? Да чакат на по-хубаво място осиновяване? Ако не стават, някой друг. Разбира се стават мои подопечни. :smile:
User's Signature

#3868 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 09:29 PM

Ето ги щастливците, които изпратихме на 10.I. за Германия:

Прикачена снимка - Аксел

Прикачена снимка Алфа

Прикачена снимка Арчи

Прикачена снимка Балкан

Прикачена снимка - Глория

Прикачена снимка - Изи

Прикачена снимка - Джак

Прикачена снимка - Марлин

Прикачена снимка - Сайма

Прикачена снимка - Сам и Семира

Прикачена снимка - Стела

Прикачена снимка - Вега

Прикачена снимка - Венера

Всичките 14 кучета бяха сеславски питомци, без право на връщане - повечето набедени за агресивни.
Сайма беше "протежето" на jani4ka, Балкан - на Veronika13 :rc_036: , Арчи - на Петя Димитрова :rc_036: . Благодаря ви, момичета, за помощта. Благодаря и на дарителите, без чиято подкрепа спасените кучета щяха да са много по-малко.
А животинките заслужават да имат дом и топлина - Соня вече е получила отзиви - колко са добри и хубави животинките, хората искрено са се радвали, когато са ги сваляли от буса - това пък казаха шофьорите. А за новите си домове кучанките благодарят на :rc_036:SMitreva :rc_036: :rc_036: :rc_036: .

Ето и снимки от самото изпращане:

#3869 Потребителят е офлайн   sshinne Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 09:49 PM

О,боже!Точно за този приют гледах по новините за една жена и едно детенце .. жената със сълзи на очи едва говореше как се осиновяват все по - малко и по-малко кучета и пристигат все повече ... искам да попитам скоро ще имам възможност и искам някак да помогна ... в сеславци ходих , когато бях изгубила хускито си .. след лепенето на обяви из цяла софия и безнадейните викания по улиците ( хората ме смятаха за луда ) та ходих там да видя да не са я прибрали , но в други приюти ми казаха че не прибират породисти кучета... та.. мисълта ми беше че искам да занеса някой друг чувал храна ... :tb_195:

И кога тази държава ще отделя някои левец за тези животинки .. не стига че повечето народ е беден пенсионерите взимат средно по 120 лева пенсия а кучетата скитат гладни,други ги премазва някое превозно средство , а останалите умират от краста,бебетата от първовироза и гана , А ДЕПУТАТИТЕ И УПРЯВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ СИ ПИЯТ ПИЕНЕТО ЯДАТ СИ ПЪРЖОЛИТЕ И ГИ БОЛИ КУ** !!!

извинете ме за викането но съм адски възмутена!!! :ud_009: :eg_033:

#3870 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 09:50 PM

Вече имаме снимки на Вега и Стела в новите им домове:

Малко история за двете. Вега е била домашно куче, по желание на собствениците се е оказала в Сеславци, още в летните месеци. Кучето страдаше много и видимо. Няма как, нормално беше да мине през този душевен ад. Хубаво и добро куче, но мина доста време, докато се намерят истинските хора и за нея. Междувременно трябваше да се оперира и една херния / :rc_036: за д-р Станкова и АРС/. Е, сега всичко лошо е зад гърба на това прекрасно същество.
Другата, Стела, не знам откъде се беше появила в Сеславци, но и тя беше без връщане. Слаба, слаба, брояха й се ребрата, беше и с демодекоза, и наистина едва имаше сили да върви. Д-р Станкова я изправи на крака :rc_036: .

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни