Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 21 January 2012 - 12:16 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 21 January 2012 - 01:03 PM
Публикувано: 21 January 2012 - 02:44 PM
nort2005, за тази година пожелавам два пъти по толкова задомени!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 22 January 2012 - 11:18 PM
Публикувано: 22 January 2012 - 11:58 PM
Стела се яви в Сеславци през лятото на миналата година - изключително слаба, с кожно заболяване и въобще, едва се държеше на краката си. И много изплашена, направо си беше страхлива.За мен си беше безнадежден случай. Ето я как изглеждаше тогава - едно джезве кокали, в буквалния смисъл на думата нямаше сили да стои на краката си:
Обаче д-р Станкова реши, че може да я изправи на крака, пак буквално. И успя, а Соня намери добри хора за Стела.
Между другото, да добавя, че когато една доброволка превози Стела до д-р Станкова, когато я вадеше от колата си, поводът се скъса, и кучицата реши да избяга, естествено. Но и за това трябват сили, а тя ги нямаше. И я изловихме, горката, не беше трудно. Та имаше и такова премеждие, де.
А сега ви показвам снимките на една нова Стела - здрава, жизнена и възвърнала доверието си в хората. Много я обичат, много я глезят, и тя изглежда щастлива. И ние с нея, разбира се, удовлетворението е голямо.
Благодаря на всички, които ни помагат, хайде да сме щастливи заедно:
Публикувано: 23 January 2012 - 12:22 AM
Братчето й Сам, абсолютно същия като нея, при пристигането си в Германия беше настанен в клиника, защото не се хранел, бил обезводнен и имал кръв в акото. Вече е добре, но докторът е казал, че ако пътуването е било с 3-4 дена по- късно, Сам сега нямаше да е между живите...
Публикувано: 24 January 2012 - 11:21 AM
tkusa, в 21 January 2012 - 09:01 PM, написа:
Какво каза доктора за очите?
tkusa, извини ме за закъснението, имах проблем със снимките от неделя, ето ги сега:
Та така, в неделя бях при Вито, в Суходол. Очите са му по-зле - в Сеславци само сълзяха, секретът беше бистър и безцветен, сега вече е по-гъст, жълтеникаво-бял. Иначе момчето вече се храни добре, за разлика от в Сеславци. Продължава да е весел и обичен, и гушкав. Невероятно е, толкова грамаданско куче, а е като бебе.
Д-р Станкова вчера, в понеделник, беше при него. А днес ще го води при д-р Борисов за консултация, и тогава ще започнем лечението. Дано проблемът наистина е само очен. Стискайте палци на това голямо бебе, дано се оправи.
Публикувано: 24 January 2012 - 11:59 AM
Новите снимки:
А за това, че беше наклеветена, сума ти време стоя в най-гадната клетка, до фризера с труповете. И денонощно се е чувствала на крачка от смъртта, буквално.
Публикувано: 24 January 2012 - 04:27 PM
Днес за малко д-р Станкова е била там и ми е изпратила снимките на две кучета, с молбо да ги публикувам.
1. Домашен курцхаар, мъжки, на 5 години - стопанинът го е изоставил днес там, защото "остарях и не мога да се грижа повече за него". Ето го:
2. И поредният голямчо, наричам го Цезар, който е на път да се предаде, вече е спрял да се храни. Утре ще го пробвам с консерви:
Някой може ли да помогне на Цезар с приемен дом или хотел? Той е много добро куче и бързо ще успеем да му намерим стопани.
Публикувано: 24 January 2012 - 07:24 PM
Ще говоря и за курцхара. Преди 2 години с Деси спасихме един. Тя го качи в движение малко преди да го блъсне един камион на Ботевградско, даже канмиона за малко в нея да се блъсне. Беше в много тежко състояние, но го оправихме и го задомихме. Собственика му е ловджия от Варна и не спира да хвали кучето. И двамата са много щастливи. Та ще говорим с него, може да има приятели , които да искат такова куче.

Публикувано: 24 January 2012 - 08:53 PM
Арчи си има дом, семейство и другарче-куче. Много бързо се е вписал в обстановката, ама то е така, на хубавото се свиква бързо.
Публикувано: 24 January 2012 - 10:42 PM
А Курцхарчо ще се опитаме да го измъкнем утре пък после ще му мислим къде ще го задомяваме. Стискайте палци само да се окаже добър варианта за временен дом. То общо взето всичко ще е по-добре от сегашната дупка ама все пак...!

Публикувано: 25 January 2012 - 06:32 AM
tkusa, и новините за Вито са добри - проблемът му е само очен, изписали са капки и ще се оправи момчето.
Публикувано: 27 January 2012 - 12:53 AM
С малко нежни приказки и ласки обаче ми се довери и тръгна. Качихме го в колата и милото седна и гледаше през цялото време през прозореца. Изражението му се промени, личеше си, че вече не го беше толкова страх. Радваше се, че е изваден от онази мизерия и студ. Толкова е слаб обаче, че не можеше да стои абсолютно изправен, а задните крачето му се бяха подвили. Заведохме го в "Добро хрумване" и ще остане 1-2 дена на стационар, докато му се направят всички изследвания. Стискайте палци кръвната му картина да е добра. Малко ме е страх от факта, че той е роден 2006 и само му били сложени само бебешките ваксини през началото на 2007 година. А с тези болести в Сеславци....не знам...дано всичко лошо да е вече зад гърба му...!
В момента, в който отворих колата, за да го изкарам той започна да маха с опашчица, да ми се радва и да ме ближе. Искаше да се разхожда, да души...

Вход

Горе
Цитиране +