Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3911 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 January 2012 - 11:30 AM

Миличкия наистина беше ужасно, ужасно нещастен! Не съм виждала по-тъжни очи. Хубавото обаче в случая е, че веднага ми се довери, погледа му светна и се изпълни с любов. Това ме обнадеждава, че бързо ще забрави "добрия" си стопанин. Да не говорим, че това кученце хич не е имало хубав живот, в това съм сигурна. Но определено късмета му се преобърна! :wub:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3912 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 12:25 PM

jani4ka, огромно благодаря за това, че извади този мил куч от ада! Имам осбена слабост към тази порода поради факта, че се сдобихме неволно с такова куче вкъщи и то след явно нелек живот преди. Знам колко особено нежни и мили са, и какви невероятни очи имат!
Вскички вкъщи стискаме силно палци изследванията му да са добри и оттук нататък да го очакват само хубави неща!

Благодаря ти! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#3913 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 01:36 PM

grima, вече и на мен са ми слабост! Този е втория курцхар, с който се сблъсквам и наистина по-мили кучета аз не съм виждала.
Благодаря ти за милите думи! Радвам се, че се спаси от онзи ад, защото до ден - два кучо вече нямаше да е сред живите.

И така, неволите не спират...току що разбрах, че сутринта Екото са прибрали по сигнал моя квартален любимец. :dh_188: Ухапал е жена. Казаха ми, че и друг път е хапал. Той просто милия е много страхлив. И сега наистина не знам какво да правя... :dh_188: Някой някакви идеи?
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3914 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 January 2012 - 11:49 PM

jani4ka, първо благодарности за курцхара :rc_036: , на тебе и на Деси! Дано е много щастливо кученцето вече, и да разбере какво значи да бъде обичано. За хапльото - лоша работа. Мога да ти дам идеи, но на лични, за да не разводняваме тук. Но основно, на свестните кучета търсим стопани, а идиотчетата /страхливи, хапливи и пр./ си остават при нас. За пример: тази вечер едно такова идиотче ухапа мъжа ми по ръката, защото посегна да я погали, а тя живее у нас вече шест години. Но и тя е страхлива и нервна, и хапе понякога. Аз я усещам кога не е на кеф, ама мъж ми не, и си го отнесе.
И за Цезар не стават работите, ръмжи доста респектиращо. Понякога е в настроение, друг път - не. Не можем да рискуваме. Ще чакаме някой да го вземе за пазач, друго не остава. Видях го да се храни, дадохме му и консерва.
LKK, черното куче с жълтите лапички е извадено, заедно с още едно /диагонално под него/, от хора, които са се грижили за животинките в квартала, където са живели. Надявам се всичко да е ОК с тях.
В сряда се видяхме в Сеславци с няколко жени :rc_036: , които бяха дошли да вземат кварталната си сладурана Белка - беличка, дребничка, обаче "ухапала, с медицинско". Кученцето е много добро, пробвахме я още миналата седмица, и ще й търсим стопани. През това време жените ще я настанят в Суходол и ще си поемат разходите за нея.
Покрай Белка излезе късмета на още две нещастничета, току-що докарани. Те вече са в Суходол, техните разходи са поети от Галя :rc_036: . Утре ще отида да ги видя, да им направим хубави снимки и да започнем с медицинските процедури. Ето им сега две снимки от сряда:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Ето още кучета без връщане - две бели госпожици, много мили и закачливи, и един шарко, имал неблагоразумието да се засели в двора на детска градина:

Ето още сладурковци от срядата:

Прикачена снимка

Днес брат ми беше сам в Сеславци, досипал е храна само.
И една лоша новина - кученцето от тази снимка, дребното черничкото,

Прикачена снимка , е с парвовироза, правени са тестове.

Ели го взе преди няколко дни, като приемен дом. Била е на доктор и е започнато лечение, дано е успешно. Жената ще е много благодарна, ако има някаква финансова подкрепа, защото е с много кучета, а този разход се явява неочакван...

#3915 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 01:05 AM

nort2005, този дребния хапльо, който днес прибраха бих го взела веднага, но лошото е, че тримата юнаци от Южния парк, които задомихме при нас ще го изядат. Колкото в парка да нямаха проблем с други кучета, сега офиса го чувстват като техен дом и не допускат други четириноги твари. Едно знам, това кученце трябва да се спаси...!

За Бъки (курцхарчо) имам добри и лоши новини. Първо добрите - кръвната му картина е перфектна и той изглежда много добре. Лошите са, че е пипнал корона вирус... :dh_188: Явно е от тридневния му престой в Сеславци. Добре, че поне го хващаме в началото. Моля ви, стискайте палци на най-невероятния куч на света да се оправи час по-скоро и да си го вземем в къщи.
Другото което е е, че е изкарал много глисти. Още едно доказателство за безхаберието на неговите стопани. Такива хора не знам какво трябва да ги правят!!!
Утре ще отида да му направя една дъъълга разходка и ще се опитам и да го снимам, да го видите колко е невероятен! Само да не ме чуят моите "псета", че ще започнат да ревнуват. :md_064:
User's Signature

#3916 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 09:32 PM

Днес трябваше да пообиколя насам-натам, затова имаме "извънредно включване от мястото на събитието", по-точно от местата.

1. Вито се подобрява, лечението на очичките дава резултат:

2. Бяхме при двете момиченца, които Галя извади онзи ден от Суходол. Тя, с една приятелка, точно си тръгваха от Суходол, бяха им занесли лакомства и ги бяха понагушкали. Ние също ги понамачкахме сладурките, чичо доктор им сложи първа ваксинка, и накрая пак им дадохме вкусни неща за хапване. Много са сладки двете. Черната - супер гальовна и скоклива, а дребосъчето - мила кротушка, която почти спира да диша, щом я прегърнеш. Ще станат перфектни домашни любимци, да им стискаме палци. Едното оче на черничката е почти затворено, има ли желаещи да я заведат на лекар, тъй като Галя ще отсъства от София една седмица, а и тя е без кола?
Ето и техните снимки:

3. Писах в предишния пост за черната дребосъчка, която Ели взе под свое попечителство - борбата с парвовирозата продължава. Мъничено вече си има име - Ева. Много е миличка и тя, дано има късмета да оздравее. Ели я води навсякъде със себе си, не я оставя и за секунда сама. Вижте я Евичка каква е прекрасна:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3917 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:05 PM

Мили хора, помогнете с инфо. Тя - мама Тара, дали е в Сеславци - била ухапала човек, той има медицинско? Взета е от кв Надежда - София. Тя не може да ухапе никого. Но... лаеше от време на време. Ако е в Сеславци е от 25.01.2012 там.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#3918 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:16 PM

Много ми прилича на едно кученце, което видях там на 26.01 докато взимах Бъки. Не мога да бъда съвсем сигурна обаче... Беше застанало в молеща се поза на скарата и направо ми скъса сърцето... :dh_188:
User's Signature

#3919 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2012 - 10:17 PM

Аз в сряда ще съм там, ще проверя.

#3920 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 10:19 PM

Благодаря ти. Ако е там, ще подам молба да я измъкна. Не че имам къде да я настаня, но ще го мисля.

#3921 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 10:18 PM

Здравейте,
пиша в тази тема, защото разбрах, че повечето хора които пишат тук ходят често до Сеславци.Тази седмица в понеделник изпратихме две от нашите кучета Пако и Дако за кастрация и чипиране в сряда ни ги върнаха, но за съжаление с доста силно заразен вирус.Отпаднали, не се хранят и със силно разтройство, до сега са зарезени още четири кучета от нашите.Пиша с молба, ако някой може по някакъв начин да обърне внимание там да се вземат нужните мерки, защото знам, че там се водят за кастрация повечето от уличните кучета и, ако тази зараза плъзне ще бъде ужасно за тях.

#3922 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2012 - 10:34 PM

аз не знам кой си води там домашното куче за кастрация и чип
само щото са безплатни

а от четящите тук на всеки му е ясно за заразите в сеславци
и няма какво да обръщат внимание на работещите там.
сеславци не работят така от вчера няма да спрат и утре

#3923 Потребителят е офлайн   bumbababum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 10:49 PM

Без никакви лоши чувства срещу лекото нападение отговарям, че си ги води този който с доста трудности продължава да се грижи и изхранва 15 кучета и около 30 котки ,да търси стопани за тези от тях, които могат да бъдат осиновени( темата "молба за съдействие и помощ" ) и не може да си позволи 80-100 лв. за кастрация и чипиране, цена за едно куче. И няма възможност да ги закара до Богров, а от Сеславци идват и ги взимат от вкъщи и ги връшат пред вкъщи. И друг път сме пращали там, но не са се връщали с такъв зверски вирус.Просто се надявах накой да обърне внимание, ако е възможно разбира се.Аз самата също ще се обадя, но си помислих, че казано от някой , който ходи по-често там би имало по-голям резултат.

#3924 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2012 - 11:01 PM

За съжаление не мисля, че някой ще обърне внимание на това. На персонала там просто не им пука. Курцхара, който извадихме от Сеславци онзи ден след 3-дневен престой също е с този вирус. Сега съм силно притеснена за едно животинче, което Екото прибра по сигнал да не го пипне и то, но за съжаление няма какво да направя освен да се моля да го подмине...
User's Signature

#3925 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 05:08 PM

Здравейте,
много мило ми става като чета колко хора са загрижени за милите сиротинки. На 27.01.12 от ул.Малашевска и Рояк е пробрана малката ми Белка-Шарка, набедена, че е ухапала някаква жена. Моля за помощ, ако може някой да я осинови, много нежничка, малка и игрива. Ако има снимки моля качете. Имам у нас 7 животинки, едното е с епилепсия и нямам възможност да я прибера. За въпроси 0898 419644 -Любка

#3926 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 06:28 PM

Показване на мнениетоbuba36, в 31 January 2012 - 06:08 PM, написа:

Здравейте,
много мило ми става като чета колко хора са загрижени за милите сиротинки. На 27.01.12 от ул.Малашевска и Рояк е пробрана малката ми Белка-Шарка, набедена, че е ухапала някаква жена. Моля за помощ, ако може някой да я осинови, много нежничка, малка и игрива. Ако има снимки моля качете. Имам у нас 7 животинки, едното е с епилепсия и нямам възможност да я прибера. За въпроси 0898 419644 -Любка

Аз писах по-горе за нея/него, не съм сигурна момченце ли е или момоченце (сещаш се коя съм предполагам).... Намерих една снимка, но също не съм сигурна дали е нашето животинче. Ще направя всичко възможно да го измъкнем от там. Ще трябва обаче временен приемен дом, после аз ще го поема.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#3927 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2012 - 10:53 PM

Приятелка подарява дървена къщичка с размери 61/81, h-91. Проблема е, че нямам подходяща кола, с която да я закарам до Селавци. Трябва ми поне още един човек, с които да я свалим от 6-ти етаж - не влиза в асансьора.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#3928 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:07 AM

Това е Дара - много изстрадала и нещастна кучица. Домашна добродушка, изхвърлена преди три години в Сеславци заедно с майка си и едно приятелче. Пътят до спасението й беше много дълъг и неприятен, обърквацията беше пълна и светлина в тунела не се виждаше никаква. Междувременно Дара остана сама - майката умря от незнайна борлест, приятелчето беше убито - въпреки желанието на много хора да им помогнат, но понякога става така, нямаха си никакъв късмет животинките.
Поне на Дара й провървя, вече си има прекрасен топъл дом в Германия, и не се интересува повече от прогнозата за времето - дали ще гърми, дали ще вали, и колко ще паднат температурите. По изключение, този път благодарностите са за дружеството на Беат Сен :rc_036: , което уреди със стопани тази мила душица.
Моля ви, който има възможност, да дари средства за сеславските кучета - на форумската сметка тук. Осиновителската програма върви добре, но не ни достигат пари за опазването на кучетата до заминаването им. Колкото повече от тях успеем да уредим с хотел или приемен дом, толкова по-сигурен е щастливият край на историите им.
Ето я страдалката Дара. Душата й е толкова смачкана, че надали ще тръгне да си играе с играчките, но със сигурност ще оцени подобаващо топлото легълце.

Прикачена снимка

#3929 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:27 AM

Ето още три сеславчета, за които Беат :rc_036: намери домове, те заминаха заедно с Дара:

Прикачена снимка - Висла, дебеличка и мързеливичка :ab_041:

Прикачена снимка - черният от лявата страна и сивушкото вдясно.

Соня :rc_036: се справя отлично с тежката задача по осиновяванията, но кучетата са много и всяка помощ е добре дошла - колкото повече, толкова повече :smile:

#3930 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 11:08 AM

Още добри вести - този път от Берта, с ново име Паола, заминала през м.октомври миналата година в Германия. Соня :rc_036: й намери хубав и сигурен дом, в който нашата сеславска хубавица очевидно е щастлива. Пак да благодаря на всички приятели, които помагат на сеславските кучета. Да видиш кучето от "градския кучкарник" да се протяга толкова безгрижно в топлата постеля - това си е върха на сладоледа, черешката на тортата. Ето я Берта-Паола, която вече си няма грижи никакви:

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема