Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 29 February 2012 - 12:03 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 29 February 2012 - 03:01 PM
agalina, в 29 February 2012 - 10:34 AM, написа:
На практика се оказва, че всяка организация, която се заинтересува от Сеславци, първата ѝ работа е да ме изхвърли
Вчерашната ситуация я споделих с човек, който хал хабер си няма от кучета, и той каза: "Надали има такова чудо по Европата на друго място - някой да иска нещо да помогне, да даде, и да не му се разреши". Бих добавила, с риск да се повторя, че си бях приготвила еднократни гумени ботуши и престилка.
Поне т.н. представител на НПО да беше взел гранулите - той нали затова е там, да се грижи за животните, да наблюдава, или за нещо друго?
То не че ние сме лукови глави, и ние сме представители на НПО-та, но явно институциите действат избирателно. Сигурно има защо?
А карантината ще е кратка, нещо като буря в чаша вода, но ние много се бяхме изплашили, защото над 100 кучета да дремят безпричинно там с месеци не си е работа.
Дано сега наистина си проведат съвестно мероприятията по обеззаразяване и дезинфекция и да започнот на чисто. И такива проби трябва да се взимат периодически, примерно всяка седмица, за да се знае, че съвестното обеззаразяване и дезинфекцията трябва да се извършват непрекъснато, и да не се пестят препаратите.
Това е мнението ми по въпроса, като немедицинско лице. А на въпроса на Агалина и аз не мога да си отговоря.
Бушка, полза от затварянето за кучетата има, но не само за тях
Публикувано: 29 February 2012 - 03:44 PM
За това, че не са те пуснали в Сеславци няма какво да кажа. Това, което ми идва на ум определено не е за тук! За съжаление нищо ново под слънцето.
Чакам с нетърпение да видя кои са останалите щастливци.

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 29 February 2012 - 03:54 PM
nort2005, в 28 February 2012 - 10:42 PM, написа:
Имам голям страх от ганата, но да се похваля - за пръв път тази сутрин Тоби е бил без температура
Публикувано: 29 February 2012 - 05:06 PM
jani4ka, в 29 February 2012 - 03:44 PM, написа:
Ето ги, те отпътуваха на 25.II. с буса на Сашо. И са от последните кучета, които измъкнахме миналата седмица - ваксинирани и здрави. И тъй като се събраха много хотелски разходи, а Соня вече имаше домове за тях, не можехме да чакаме следващия транспорт и поне те успяха да заминат за новата си родина:
Благодаря на всички, които ни помагат
Публикувано: 04 March 2012 - 11:11 PM
Само за няколко месеца, обградена с обич и внимание, нашата Стела се е превърнала от същинска развалина в истински домашен любимец. Но то си е така - как ще изглежда кучето, зависи от стопаните. А за стопаните трябва да благодарим за пореден път на Соня
Публикувано: 05 March 2012 - 08:00 AM
Публикувано: 07 March 2012 - 10:31 PM
Кога вдигнаха карантината кога заработиха.......
nadjagatanasov@yahoo.de
Относно: bezdommni jivotni
До: "dailapa@abv.bg"
Изпратено на: Сряда, 2012, Март 7 18:06:16 EET
Zdraveite priateli na jivotnite,
ne znam kam kogo da se obarna za bezobrazieto na koeto bjah svidetel i zatova pisha na vas kato se nadjavam vie da me posavetvate kam kogo da se obarna za pomosht.Na 5.03 na metrostanzia obelja kola na stolichna obshtina na kojato pisheshe eko ravnovesie zapochnaha mnogo jestoko da streljat po spjashtite i nishto nepodozirashti bezdomni kucheta sas strelichki za da gi prispjat.sled koeto v polubudno-poluzaspalo sastojanie gi vlacheha i darpaha mnogo brutalno po asvalta.mnogo ot grajdanite na spirkata bjaha potreseni ot brutalnata gledka.Na vaprosa mi zashto i s kakva zel pravjat tova,te mi otgovoriha,che vzimat kuchetata da gi kastrirat i che vzimat samo opredeleni nekastrirani kucheta.Ot vchera na metrostanzia obelja ima 1 nai mnogo 2 kucheta,kato parvonachalno bjaha moje bi nad 15 jiveeshti tam i mirolubivo nastroeni jivotni.Mnogo ot horata raboteshti tam se vazmshtavat ot fakta,che povecheto ot tezi jivotni veche sa bili kastrirani i vapreki tova sa prispani i pribrani v busa na sdrujenie eko ravnovesie.
Az bukvalno se razplakah pri tazi gledka i otchajano tarsja pomosht.
molja vi za pomosht ili informazia kam kogo da se obarna za pomosht.
Predvaritelno vi blagodarja
Nadja

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 07 March 2012 - 10:36 PM
sheba, в 07 March 2012 - 10:31 PM, написа:
Да кажеш на хората, да пуснат жалби с този тест (на български) където е нужно?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 March 2012 - 10:38 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 07 March 2012 - 10:43 PM

Вход

Горе
Цитиране +