Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 10 April 2013 - 09:29 PM
Публикувано: 11 April 2013 - 11:50 AM
Мърфи, в 10 April 2013 - 09:29 PM, написа:
Щом има приятели, ще бъде щастлив Джеси, няма как
Ето още няколко щастливчета от последните пътувания:
LKK
И Ласи, във временен дом. Държи се перфектно, няма проблеми с него:
Следва много нещастният до скоро Самсон. Стои близо година в Сеславци, започна да налита на бой, та последните 6 месеца изкара в самостоятелна клетка. Затова е в приемен дом, където няма други кучета, но пък има легла, храна и обич:
И Куини, в приемен дом, се радва на свободата. И тя прекара доста месеци в Сеславци, и то в най-отвратителните клетки, защото инечи се катереше и бягаше:
И Акино, в приемния си дом. Много добро кученце:
Джейми е в приют на организация, надяваме се скоро да бъде задомен. Става все по-пухкав и красив:
Робин, който е осиновен заедно с друго бълг.куче. Наш Робинчо прескочил два пъти оградата им, та се е наложило да я достроят още един метър нагоре.:
И Алира - все по-красива и безкрайно спокойна:
Публикувано: 11 April 2013 - 12:23 PM
Аз за момента много съм закъсала с един от моите, но пак ще помагам на милите затворници, няма начин!
Публикувано: 11 April 2013 - 12:45 PM
LKK, в 11 April 2013 - 12:23 PM, написа:
Аз за момента много съм закъсала с един от моите, но пак ще помагам на милите затворници, няма начин!
И мен това ме впечатли най-много - колко е спокойна, когато я галят. А докато беше тук, не много отдавна, това беше немислимо. На мен точно не ми даваше и с пръст да я пипна
А ти че ще продължаваш да помагаш на "ничиите" кучета, не се съмнявам, то не си и спирала да го правиш
А снимките са супер, като мед за сърцето!
Публикувано: 15 April 2013 - 06:49 AM
След това го затворихме в транспортната клетка и тръгнахме към Суходол. Джеси беше идеалния пътник, тих и послушен, даже клетката остана чиста
Публикувано: 20 April 2013 - 06:25 AM
През изминалата седмица на Соня германките бяха в София, и бяхме по цял ден с тях - Сеславци, новия Богров, сеславчета по хотели и приемни домове - искаха да видят всичко жените. Със Соня зор видяхме, но мисля, че се справихме
tkusa, Дара се държа перфектно! Въртя опашчица, радва им се, те много я харесаха, направиха ѝ много нови снимки. А дано по-бързо ѝ излезе късмета на момата! Тя много ти благодари за топлия дом, който ѝ осигуряваш
Изведохме няколко кучета от Сеславци на хотел и няколко от Богров /те са си пак сеславчета, знаете/ в клиника. Днес денят ми е пак запълнен, затова засега показвам снимки само на един от щастливците, който отлетя с тях онзи ден. Това е Съни, добродушкото с кривите крачета, снимките са от приемния дом:
А ето го на летището:
Съни е пристигнал благополучно и отива направо при осиновителите си.
Публикувано: 23 April 2013 - 01:33 PM
Виждам, че това е темата за кученцата в Сеславци. Интересувам се как да стигна до приюта, за да потърся едно куче,.. Разгледах всички снимки, не я видях, но се надявам да е там! Прибрана е по погрешка с едни други бездомни кучета, иначе е кастрирана, има си знак на ухото - не знам как е станало просто!,..
Нямам кола, така че - с градски транспорт да ми кажете ,.. И от колко до колко часа е отворен приюта
Благодаря!
Публикувано: 02 May 2013 - 10:29 AM
Първо искам да споделя радостта си за милото нещастно кученце, дадено от стопаните си на Екото. Екипите са били в района, за да ловят улични кучета за кастрация, и от една къща са ги привикали да приберат и тяхното им дворно куче. Просто така, не го искат, като да си прочистят къщата от ненужна вещ. Дали са го барабар с червеното елече, явно спомен от по-добри за кучето времена... Елечето беше почти залепнало за козината на нещастника, ама то кой да се занимава с такива глупости, нали хората се интересуват от къде-къде по-велики неща.
Ето го Фил в Сеславци, тъжен и питащ "защо?":
Изведохме го на хотел, Соня
Фил, пожелаваме ти дълги години да се радваш на новия си живот, и не се обръщай назад:
Публикувано: 03 May 2013 - 01:09 PM
Nort2005-2, в 28 March 2013 - 11:00 PM, написа:
Аз пък се сдобих /временно/ с един дребосък, защото от персонала се оплакаха, че се катерел като маймунка по решетките, и успявал да излезе извън клетката - цели три пъти това! И тъй като Соня му е намерила дом, го взех вкъщи, докато мине времето за ваксините.
Ето за това маймунче говоря:
Изкъпахме го у дома и стана като нов. Много кротък и безобиден, дано не се развихри след няколко дни, като се поокопити. На 5-6 месеца е, и някой идиот му е отрязал опашката... :
Маймунчето вече си има име - Оскар. В началото беше за седмица в клиника заради обикновено разстройство. Но беше толкова слабичък, че предпочетохме да бъде под непрекъснато лекарско наблюдение. Със сметката от 360лв. се справи Соня
И още едно от приемните ми сеславчета - кръстихме я Лили. Болонкоподобна, 5-килограмова, 5-годишна, с едно оче, изцапана и сплъстена. Ето как изглеждаше при постъпването си в Сеславци:
След като я поокълцах и свалих от нея над 150 /сто и петдесет/ кърлежа, ето как изглежда Лили:
Публикувано: 03 May 2013 - 05:20 PM
1. Хуго - много послушен, социален и кротушко, 4-годишен, уличен, уловен в близост до училище. Доста изчака момчето, беше и на хотел няколко месеца.
2. Диего - много енергично и любвеобилно 3-годишно момче. Прибран по сигнал за агресия, но явно е станала грешка, защото той е всичко друго, но не и агресивен. Чудя се как издържа Диего в клетките толкова много месеци. На никое от кучетата в приют не им е лесно, но тези, по-активните, са си наистина за съжаление. Няма разходки, няма контакти с хора - това беше на път да съсипе Диего. Започна да става тъжен и отчаян, държанието му се промени видимо, беше спрял да се надява, че нещо ще се случи, беше отвратително да го наблюдаваме как буквално се скапва...
Но ето, че Диего дочака промяната, вече е германец, и тичат заедно с Хуго по полянките. Настанени са в приют на организация, където има достатъчно място за разходки и много доброволци, които се грижат кучетата да бъдат щастливи. Няма да чакат дълго и за стопани, защото са перфектни. Първите отзиви за тях са: "Прекрасни мили сладурчета".
Ето го Диего в Сеславци:
И Диего на път за Германия:
За новия живот, който очаква Хуго и Диего, трябва да благодарим на Дора
Соня
Публикувано: 12 May 2013 - 06:55 PM
Публикувано: 12 May 2013 - 07:40 PM
Публикувано: 12 May 2013 - 07:54 PM
Публикувано: 12 May 2013 - 08:15 PM
Публикувано: 13 May 2013 - 05:04 AM
Снимки от събота, първо на една бабичка с куче, прибрано от нейния квартал. Жената по няколко пъти в седмицата ходи в Сеславци /с градския транспорт/, за да го разхожда:
Следват две доброволки
Един от новите обитатели, изхвърлен домашен, много добър:
И две 6-месечни сестрички, изоставени в Сеславци лично от собственика си. Много мили и социални, но родени без грам късмет:
Публикувано: 13 May 2013 - 06:05 AM
Руфус /жълтия/ и Тоби - две приятелчета, които доста постояха в Сеславци, още повече - на хотел. Прекрасни - красиви, обичливи и добрички, ето че е техният ред дойде. Докарани по различно време в Сеславци, там станаха неразделни, като залепени бяха. Сега са пак заедно в приемен дом :
- красавецът Руфус, спокоен и мил -
- приятелчето му Тоби -
- късокрачката Дейзи /средното кученце/ -
- трикракият нещастник Пад, от Кремиковци -
- дивчото Винсънт, който отива в организация, защото трябва да се поработи с него, преди да стане нечий домашен любимец, това е невероятен шанс за страхливкото:
- и Роко - гушкав и мекичък, много благодарности за Петя Димитрова, която беше негов приемен дом:
Само за трикрачкото Пад знаем, че е от Кремиковци - промишлената зона. Ние не подбираме кучетата по квартали. Общото при спасените е това, че са били "притиснати до стената" - в общинския приют, без стопани и настойници, без темички в Интернет, без нищо.
За щастливото си избавление кучовците трябва да благодарят на Соня
Публикувано: 14 May 2013 - 07:35 AM

Вход

Горе
Цитиране +