Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 15 April 2014 - 07:20 AM
1. Белчо /сега Леон/ - квартален любимец, прекрасен и много добричък, който докато му се търсеше дом, го прехвърлиха от Сеславци в общинския Богров. Германската му стопанка го обожава и не може да го нахвали. Щастливо куче, покрай него и тя, а и ние, които помагаме и четем, и нас ни прави щастливи този сладурко. И така: симфония в бяло
Публикувано: 15 April 2014 - 07:29 AM
И Теди, сега Тери. Беше в Сеславци, после го прехвърлиха в общинския Богров. Не изглеждаше добре, едва се държеше на краката си. Изведохме го на хотел, там се стабилизира, но не му беше добре някак си, много тъжен беше.
Сега е щастлив, в топлия дом, с приятелче куче и семейство, което го обича. Всеки ден ходят на големи разходки, напълнял е.
Още един спасен, вижте го:
Дано поредните щастливи кучовци ви вдъхнат оптимизъм за днешния ден и той да е много успешен за вас.
За пореден път благодаря на няколкото редовни попечители на сеславски кучета, вие ги знаете кои са - Мърфи
Благодарности
Публикувано: 15 April 2014 - 09:00 AM
Щях да забравя да ви покажа "преди" и "сега", по-точно казано е "в България" и "в Германия" още две невинни душици, Едит и Марлене - майка и дъщеря. В Сеславци ги стовариха комплект двете и ги настаниха в голяма клетка с още 5-6 кучета. Едит, майката, беше най-едрото куче в клетката и респектираше останалите. А Марлене използваше това и непрекъснато правеше магарии
Публикувано: 18 April 2014 - 08:38 PM
Напоследък пак зачестиха питбулите...
Имаше един добряк, кафяв, стоя повече от месец в Сеславци, но последния път не го видях. Бях изпратила негови снимки на Конярска, дано те да са го взели. Ако не са те, значи или е преместен в Богров, или не ми се мисли кой може да го е взел...
Сега има двама братя, домашни до преди десетина дни... Стопаните са извикали Екото да ги приберат, защото не можели да се справят вече с тях... И кучетата били убили някаква коза... Мъка.
Моля ви, не пускайте снимките във фейсбук, защото там пишат и четат всякакви откачалки и е страшно да не попаднат кучетата при някой идиот... А тук сме по-читави хора, така си мисля аз. Много многоточия станаха, но с питовете е така...
Ето ги двамцата - млади, здрави и красиви, засега...:
Публикувано: 28 April 2014 - 03:49 PM
Днес, след като нахранихме в Сеславци, бяхме и в Богров /общ./. Управителят каза, че при тях има два питбула, много добри. Нямах време да снимам, но да знаете - ако има мераклии...
А в Сеславци днес слънцето изгря и за една малка нещастна душица - от два месеца е там, но беше толкова слабичка, когато я докараха, че не посмяха и да я кастрират. И все си висеше на мрежата, за да търси внимание, и плачеше, когато хората я подминавахме... Но сладката Ники вече си има дом - ще живее със стопанката си в Берлин, в апартамент, и съм сигурна, че ще се превърне в една малка принцеска.
Има проблем с едната предна лапичка - явно от сблъсък с прекрасния си тукашен живот, още в съвсем бебешка възраст. Но на практика това не ѝ пречи, само леко понакуцва милата. А и при наличието на собствен дом и стопани това се превръща в незначителна подробност.
Та днес вече я кастрираха, и Ники беше настанена в колата, и жената си я откара вкъщи. След седмица двете летят за Берлин.
И в колата, още спяща:
Публикувано: 28 April 2014 - 09:58 PM
Норт,
Публикувано: 30 April 2014 - 04:22 PM
Мърфи, в 28 April 2014 - 09:58 PM, написа:
Мърфи, и аз така - уж се държа, но когато ги видя "нежеланите", че са се измъкнали от лапите на безвремието, мъката, болестите и смъртта, неминуемо си поплаквам. Например след всяко пътуване - задължително роня сълзи. Това са нерви, няма какво друго. Защото точно за задомените защо да плача, ама на...
А сега - нови снимки на Ники, правени от стопанката ѝ. То тя вече си имала и ново, немско име - Хилда.
Първите две снимки - как се събужда, следващата - от първата разходка на малката принцеска извън Сеславци. До нея е Мара - една прекрасна кучица, също сеславче, която беше осиновена от сестрата на Хилдината осиновителка преди няколко месеца.
Публикувано: 04 May 2014 - 08:07 AM
Оставих да ѝ дават и един много хубави таблетки за козинката - бирена мая с витамини. С огромен апетит си ги схруска и тях /полагащата се дневна дозичка/, въобще куче-мечта! Беше ѝ тъжно, когато си затръгвахме, но така е, трябва да потърпи, за нейно добро е.
Публикувано: 04 May 2014 - 08:33 AM
Момичето извади още едно сеславче, на което тепърва ще търси стопани там, в Германия
Публикувано: 10 May 2014 - 04:48 PM
Nort2005-2, в 07 May 2014 - 10:42 PM, написа:
Много ще сме благодарни, ако можем да спестим на животинката дългото автотранспортиране
Благодаря на предложилите помощ
Публикувано: 10 May 2014 - 09:10 PM
Рафи - осиновена в Германия през 2011г. / Соня -
Преди три години ви представих осиновителите - семейство с двама сина, единият е голям батко, а другият беше още бебе. Рафи е взела много присърце ролята на бавачка, не - на фея закрилница и вярна приятелка. От снимките недвусмислено се вижда как детенце и куче се обичат. Междувременно бебчето е пораснало и е вече момченце, и то в една от най-досадната възраст /когато дърпат кучетата за опашките и гонят котките по двора
По мои изчисления Рафи в момента е на около пет годинки. Дай боже да е жива и здрава още много, заслужава си! Дай боже и да успеем да помогнем на повече душици...
Снимките показват още, че и големите в семейството обичат безпределно Рафи, иначе нямаше да се получават такива прекрасни фотосесии:
И следващи снимки, бебето вече е станало момченце. А на първата има цитат на Вагнер "Да си приятел на животните е най-висша душевна добродетел":
Един ден, когато малкият порасне и на свой ред стане татко, ще показва тези снимки на децата си и ще им каже: "Това беше моето първо куче - милата Рафи. Обичах я много, и тя мен, и бяхме неразделни. И вижте очите ѝ, тя ми говореше с тях, и се разбирахме прекрасно..."
Публикувано: 13 May 2014 - 09:42 PM
Последните щастливци са тези две захвърлени животинки, зарязани в Сеславци от собствения им стопанин. Мъжко и женско дого аржентино, най-вероятно ползвани за разплод. Собственикът-идиот е видял, че няма да забогатее от това, и хоп - кучетата в Сеславци. И за да ги вземат въобще там, собственикът е излъгал, че са агресивни.
Животните дойдоха много изплашени, гладни и супер кльощави. Първите дни лаеха непрекъснато и се катереха отчаяно по железата в клетката, търсейки начин да се измъкнат навън. Много тъжна гледка бяха.
Много ме беше страх да не ги вземат някои откачалки - за побоища, или пък за двор, на задължителната верига... Затова писах за тях в клубния форум дого аржентино тук, и о, чудо, след два дни кучетата вече бяха изведени от Сеславци!
Да благодарим на ATANASOVA
Ето как изглеждаха душиците в Сеславци:
Публикувано: 15 May 2014 - 02:38 PM
Тъжна и жалка картинка. Веднага започнах лечение, а и качествената храна /Соня
А то горкото кученце взе, че се оправи! Но за да го спасим от нерадостния /и кратък обикновено/ приютски живот, Демо /ясно защо така го нарекох/ има нужда от социализация. Запазила съм му място в хотел, откъдето минаха много сеславчета, които след успешна рехабилитация бяха щастливо задомени, но трябват пари - по 200лв. на месец.
Така че Демо чака - дали някой от вас ще се включи в неговата история, за да я доведем до успешен завършек /щастлив дом/?
Ето го как изглежда сега момчето сега:
Последния път не бях с моя фотоапарат, затова снимките са така "далечни". В събота ще го снимам пак, за да го видите и отблизо.

Вход

Горе
Цитиране +