Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#5091 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 October 2014 - 05:38 AM

Показване на мнениетоmanta_l, в 13 October 2014 - 10:47 AM, написа:

Здравейте! Интересува ме има ли необходимост от одеала и постелки в Сеславци. Имам такива стари, които бих могла да занеса там.

Благодаря ти за предложението Качена снимка, но в Сеславци това е забранено, не ни разрешават да носим никакви постелки.

Показване на мнениетоtkusa, в 13 October 2014 - 08:20 PM, написа:

Пуснах парички за Амелия. Как са прекрасните очи?

Благодарение на помощта ти Качена снимка, Амелия вече е в приемен дом, където жената си е по цял ден вкъщи и синеоката красавица е напълно спокойна. Даже и по оградата не се катери Качена снимка. Водят я на дълги разходки, получава в изобилие внимание и обич.
Домът в Германия, където ще се засели окончателно Амелия, е пак така - стопанката си е вкъщи по цял ден и кучанката ще е спокойна и щастлива. Късметлийско куче е Амелия, да е жива и здрава!

#5092 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Pets, Nature, History and ect.

Публикувано: 16 October 2014 - 09:12 PM

Здравейте, Nord, и всички които подкрепяте страхотната кауза за спасяване на бездомните кучета, попаднали в Сеславци и Богров.
И аз съм в тази кауза, но с кучета, преди попадането им в кастрационния център или в приют.

Имам запитване за една мъжка немска овчарка, - дали е прибран в Сеславци миналата седмица / между 6 и 11 октомври/. Без чип е, не беше кастриран въпреки че от 2 години ги навивам, даже им предлагах да отида с тях до кабинета.
Кучето е на едни мои съседи с бебе, които малко бавно загряват сериозността на нещата и докато се наканят да отидат до там да проверят, с кучето може да се случат много неща.
Бил е разгонен и е бягал от двора, през седмицата е обикалял около училището и така може да е прибран от Екоравновесие.То е силно агресивно към мъжки кучета, но с хората е много добър.
Много моля, ако има такава немска овчарка в Сеславци / на 10 години е/ да ми кажете, аз ще им помогна да си го приберат, но не мога преди понеделник.

#5093 Потребителят е офлайн   gipsonti Икона

Публикувано: 17 October 2014 - 08:05 AM

Евала на хора като вас който визимат кучета от изолатори!

#5094 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 07:51 PM

Показване на мнениетоМуки, в 16 October 2014 - 09:12 PM, написа:

Много моля, ако има такава немска овчарка в Сеславци / на 10 години е/ да ми кажете, аз ще им помогна да си го приберат, но не мога преди понеделник.

Днес бях в Сеславци, но виждам поста едва сега. В понеделник ще проверя, но ми кажете все пак квартал, училище - защото половината кучета са НОК-подобни, така или иначе.

Показване на мнениетоgipsonti, в 17 October 2014 - 08:05 AM, написа:

Евала на хора като вас който визимат кучета от изолатори!

Благодаря. Как няма да взимаме и спасяваме кучета от изолаторите - ние сме поне толкова щастливи от това, колкото и самите кучета. Удовлетворението от направеното добро за тези беззащитни души, притиснати до стената /буквално/ е неописуемо.
Това малко в рамките на шегата. Всъщност е много трудно, отнема много време и нерви, но всичко това се забравя, когато от нежелани кучетата се превърнат в домашни любимци.
Дай боже да са повече късметлийчетата!

#5095 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 08:48 PM

NORD, много благодаря че откликна. Разбра се вече, че кучето е в Сеславци. Чиста немска овчарка, може би накуцва с единия преден крак, мисля че е левия. Беше доста дебел, но след скитането сигурно е отслабнал.
Движил се е с няколко кучета след разгонена кучка, но е прибран след оплакване от гражданка на последната спирка на рейс 67 - Симеоново. Станало е на 15-ти, в сряда.
Обещали са на собственика да му го върнат на домашния адрес в понеделник, което много силно ме съмнява. Той пък им повярвал. Дали практикуват такова нещо или ще е поредния скитник, бивш домашен любимец? Пък не е и първа младост.

#5096 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 09:32 PM

Щом са обещали, ще го върнат, предполагам. Аз в понеделник ще съм пак в Сеславци /нали храним там в понеделник, сряда и петък/, та ще им напомня какво са обещали.

#5097 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2014 - 09:43 PM

Благодаря много.

#5098 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2014 - 01:12 PM

И все пак, ако кучето беше мое, в понеделник сутринта /към 9.30ч/ щях да съм в Сеславци, за да си го взема сама, за по-сигурно. Най-малкото защото не бих искала да преживее отново големия стрес - хващане на примка, влачене, пътуване в клетка с други кучета. А и е на годинки...

#5099 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2014 - 01:45 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 18 October 2014 - 01:12 PM, написа:

И все пак, ако кучето беше мое, в понеделник сутринта /към 9.30ч/ щях да съм в Сеславци, за да си го взема сама, за по-сигурно. Най-малкото защото не бих искала да преживее отново големия стрес - хващане на примка, влачене, пътуване в клетка с други кучета. А и е на годинки...

Напълно съм съгласна с Nort!

Муки, тези хора явно не знаят как се процедира, за да бъде "транспортирано" кучето... Сигурно си мислят, че някой милинко ще го прикотка и ще го хване за нашийника и ще му сложи повод, ще го качи на буса и хоп - готово...

Обяснете им каква е истината - ужасеното кучето се хваща с примка в клетката и се извлачва в буквалния смисъл оттам, докато то се бори ожесточено от ужас, че не знае какво още ще му причинят... Следва влачене по целия коридор до навън, навън влачене до буса... В буса... После "транспорт" с другите ужасени кучета, които не знаят какво следва...

Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...

П.П. И ако ми позволите още един съвет - ако кучето не е било ваксинирано, но дори и да е било - нека си го следят за симптоми на какви ли не болести..., а ако могат и да го тестват направо!
User's Signature

Качена снимка

#5100 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2014 - 06:58 AM

Показване на мнениетоgrima, в 18 October 2014 - 01:45 PM, написа:

Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...

И аз не мога да си представя, че ако някой обича кучето си, ще допусне то да се скита където и да било без стопаните, ама на, случва се. То е все едно да пуснеш 3-годишното си дете само на улицата...
Явно колко го обичат и не вярвам да си направят труда да отидат до Сеславци.
Нагледах се на случаи, когато стопани "издирват" кучетата си по телефона, вместо да отидат и да огледат в приюта, ама пусти мързел.

#5101 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2014 - 08:26 PM

Да, идея си нямат какво е там, не са губили куче, да го търсят месеци наред . От години им говоря да го кастрират, предлагах им да отида, да ги заведа, но пуста инертност.
Всичко каквото зависеше от мен го направих, повярвайте ми. Не ми е и удобно да обсъждам съседите си.
Дано урешния ден да е щастлив за всички тях.
Ангажирах ви, и ще ви уведомя за развръзката. Дано има щастлив завършек. Дано и да размислят.

#5102 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2014 - 09:34 PM

Нямам време да пиша за всички, но Брауни не мога да го пропусна. Ето как изглеждаше той, когато го докараха в

Сеславци: Прикачена снимка

Не знаехме дали ще оживее, но го взехме, нямаше как. Точно една година прекара Брауни на платено място в околностите на София и ето, че щастието му се усмихна - миналата седмица нашето момче замина за Германия. На първо време ще бъде в кучешко училище, след което /за Коледа най-вероятно/ ще отиде в истинския си дом. Това го уреди, както обикновено, Соня Качена снимка.

Ето първите стъпки на Брауни на немска земя:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Обичаме те, Брауни, бъди много щастлив и да слушкаш новите си хора!

А докато ви пиша това, виждам, че вече има снимки на Брауни в училището. Хвалят го - много е чист, с хигиенни навици, слушка и се радва на хората. Предполагат, че няма да се спогажда с котки, но то пък идеални хора, пардон, кучета, няма Качена снимка . Ето го нашият ученичко:

#5103 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2014 - 07:54 PM

Здравейте Норт и всички, които ходят в Сеславци. Дали някой не е видял Джина, късокосместо кученце на 6-7 месеца, с тигрова окраска и почти изправени уши, около 15-20 кг? Изчезна от Зона Б 5 на 18 октомври, събота. Не е кастрирана. Нямам никаква възможност до отида до приюта. Благодаря предварително.

#5104 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2014 - 04:32 AM

Не, не е там. От този район не са събирали кучета около посочената от тебе дата.

#5105 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2014 - 10:06 AM

Много благодаря.

#5106 Потребителят е офлайн   Муки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2014 - 06:58 PM

Здравейте NORD и форумци, взели присърце патилата на немската овчарка.
За радост на всички и предполагам едно яко рамо от NORD, кучето вече си е у дома, стресиран, арестуван да не скита / това обикновено е от ден до пладне/. Вече виждам, че е позагладил косъм. Много благодаря, то ми е много на сърце, добро куче, но...
Бъдете живи и здрави , че на вас се надяват милите несретници.

#5107 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2014 - 08:25 PM

Рамото не беше чак толкова яко, те си знаеха, че трябва да го върнат кучето, аз само напомних, за всеки случай Качена снимка.

А сега малко снимки от миналата седмица:

И едно дребно скелетче от Богров. Сложили са я сама в клетка, за да може да се храни, но големите кучета пак я тормозят - все се намира кой да прескочи и да ѝ изяде гранулките. А тя се храни бавно и не може през цялото време някой да стои при нея, за да я пази. Надали ще преживее зимата:

Това са снимки от понеделник и сряда . Петъчните - след няколко дни.

#5108 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2014 - 07:48 AM

Мина само седмица, откакто публикувах предишния пост, но за тази седмица се случиха много неща, както всъщност и през всяка друга седмица... Част от сниманите кучета са вече германчета, други изведохме в приемни домове, едно умря, някои са още в Сеславци и стискаме палци да не им се случи нищо лошо, докато намерим решение и за тях. Отвратително е, когато губим битката с времето.
За многото, съпричастни със съдбата на затворничетата, както и за враговете ни /малко са, но ги има/, предлагам снимки от изминалата седмица:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#5109 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 November 2014 - 06:28 PM

tkusa Качена снимка, и Амелия, твоята поредна любимка, вече има своя дом! Тя нали е толкова прекрасна и чаровна, никой не би могъл да устои на чара ѝ, а и с активното съдействие на Соня Качена снимка - ето още едно куче, което ще си има дом и няма да зъзне навън през дългите зимни нощи...
Много, много благодарности за теб, tkusa Качена снимка , да си жива и здрава, с твоя помощ ще спасим още животинки.
Ето и снимките на Амелия от изпращането и след това - от приемния дом в Германия:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

А сега, tkusa , още една изненада - имаш много поздрави и благодарности Качена снимка от сладкото мече Найра. Гледана, обичана, нахранена, чистичка и сресана, №1 в семейството - това е Найра сега. Не остава никога сама, не се налага да "воюва" за внимание и каквото и да е друго. Кукличка:

Прикачена снимкаПрикачена снимка

#5110 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 November 2014 - 08:43 AM

Още едно от кучетата с късмет - Бъди. Много мил и кротичък, добродушкото Бъди мина набързо през Сеславци, след което беше преместен в Богров. Близо година прекара момчето там. В приютите е тежко, знаете - по много кучета в клетка, с всички, произтичащи от това опасности.
Но Бъди се справи с трудностите и миналия месец стана германче. Беше настанен в приемен дом на организация и вече си има истински стопани. Семейството е голямо, но децата не изглежда да са бандитчета Качена снимка, пък и Бъди много обича да го галят и целуват. Със сигурност няма да му е скучно на сладурчото и бързо ще забрави скуката и тъгата от приютския си период.
Ето го усмихнатото момче - първата снимка е направена в Богров, останалите - с осиновителите:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

6 потребители четат тази тема