Nort2005-2, в 18 October 2014 - 01:12 PM, написа:
И все пак, ако кучето беше мое, в понеделник сутринта /към 9.30ч/ щях да съм в Сеславци, за да си го взема сама, за по-сигурно. Най-малкото защото не бих искала да преживее отново големия стрес - хващане на примка, влачене, пътуване в клетка с други кучета. А и е на годинки...
Напълно съм съгласна с Nort!
Муки, тези хора явно не знаят как се процедира, за да бъде "транспортирано" кучето... Сигурно си мислят, че някой милинко ще го прикотка и ще го хване за нашийника и ще му сложи повод, ще го качи на буса и хоп - готово...
Обяснете им каква е истината - ужасеното кучето се хваща с примка в клетката и се извлачва в буквалния смисъл оттам, докато то се бори ожесточено от ужас, че не знае какво още ще му причинят... Следва влачене по целия коридор до навън, навън влачене до буса... В буса... После "транспорт" с другите ужасени кучета, които не знаят какво следва...
Не мога да си представя, че ако някой си обича кучето ще допусне това да се случи...
П.П. И ако ми позволите още един съвет - ако кучето не е било ваксинирано, но дори и да е било - нека си го следят за симптоми на какви ли не болести..., а ако могат и да го тестват направо!