Публикувано: 11 February 2016 - 03:06 PM
Времето все не ми достига, но във връзка със зачестилите публикации къде ли не на тема "Сеславци", искам да напомня някои неща на четящите този форум. Вие си го знаете, но все пак:
ВЕЧЕ ОСМА ГОДИНА В СЕСЛАВЦИ ГЛАДНИ И СЛАБИ ЖИВОТНИ НЯМА. И ТОВА Е ТАКА, ЗАЩОТО В НАЧАЛОТО С ВАША ПОМОЩ, СЛЕД ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СОНЯ КУЧЕТАТА СЕ ДОХРАНВАТ ТРИ ПЪТИ СЕДМИЧНО С ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ГРАНУЛИ. АКО ИМА СЛАБИЧКИ КУЧЕНЦА, ТО Е САМО ПЪРВИТЕ 2-3 СЕДМИЦИ СЛЕД КАТО СА ПОСТЪПИЛИ В ПРИЮТА. СЛЕД ТОВА ВЕЧЕ УСПЯВАТ ДА НАВАКСАТ КИЛОГРАМИТЕ. ПУСКАМ СНИМКИ, ТО СЕ ВИЖДА.
Най-накрая пиша това, защото ми е обидно, след като отделям толкова много време точно за да няма там гладуващи кучета, за да бъдат поне нахранени, разни хора да се правят, че не забелязват това. Соня Митрева осигурява тази храна, иначе предполагам, че ще бъде като в 2008г., когато започнахме тази доброволческа акция - през ден имаше разкъсани кучета, имаше болезнено слаби кучета, всички животни бяха изнервени до крайност. Освен това се сещате, че гранулите нямат крила, за да пристигнат в клетките, нали? Соня осигурява даренията, освен това ги докарва до България, плащайки транспорта. А аз съм си купила специална кола, изминавам по над 1000км месечно, плащам си бензина, доброволка съм /т.е. не получавам заплащане за тази си дейност/.
А Соня е направила и много къщички, навеси, метални прегради, врати и др. ремонтни дейности, преди които пак имаше нещастни случаи - например куче, заклещило си главата в разделителната мрежа, и почти разкъсано, защото е останало неподвижно.
Много страхотии сме виждали там, и точно затова сме там, и виждам ползата от това за кучетата, друго не ни интересува. Гадни случки има във всички приюти, затова са доброволците - да направят живота на кучетата по-добър.
Освен това и лекуваме, и задомяваме. Но не е по силите ни да излекуваме и да задомим всички. Но поне относно храната - нахранени и прехранени са всички сеславчета.
Съботните доброволци също допринасят много за намаляване на напрежението всред обитателите на приюта. Една хубава разходка, добро отношение и храница - има значение.
Та така, ние реално, а не виртуално помагаме на сеславчетата. И го правим с цената на много лично време и лични финансови средства. За сравнение - има уж собственици или попечители на кучета, които не желаят да отидат дори ЕДИН ПЪТ до Сеславци, за да потърсят изчезналия си питомец. Иначе са с големи претенции и много обичат да пишат.
За Екоравновесие като цяло няма да коментирам, други хора правят това.
Бях решила да напиша само 2-3 реда, а то стана цял ферман. Но трябваше да обясня, защото в противен случай излиза, че аз лъжа - съчинявам си как ходим там, влачим, храним. Това не мога да го понеса. И грижите ни са съвсем реални, а не виртуални. Иначе бих могла месечно да дарявам някаква прилична сума, която да обезпечава колата и горивото, но това няма да помогне - трябват хора, които реално да са там и реално да действат.
Искам да споделя с вас, че безкрайно уважавам всеки, който полага грижи /реални или виртуални/ за бездомните животни. Само с общи усилия ще постигнем повече. И никой не бива да омаловажава труда на другите.