Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 11 February 2016 - 03:06 PM
ВЕЧЕ ОСМА ГОДИНА В СЕСЛАВЦИ ГЛАДНИ И СЛАБИ ЖИВОТНИ НЯМА. И ТОВА Е ТАКА, ЗАЩОТО В НАЧАЛОТО С ВАША ПОМОЩ, СЛЕД ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СОНЯ КУЧЕТАТА СЕ ДОХРАНВАТ ТРИ ПЪТИ СЕДМИЧНО С ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ ГРАНУЛИ. АКО ИМА СЛАБИЧКИ КУЧЕНЦА, ТО Е САМО ПЪРВИТЕ 2-3 СЕДМИЦИ СЛЕД КАТО СА ПОСТЪПИЛИ В ПРИЮТА. СЛЕД ТОВА ВЕЧЕ УСПЯВАТ ДА НАВАКСАТ КИЛОГРАМИТЕ. ПУСКАМ СНИМКИ, ТО СЕ ВИЖДА.
Най-накрая пиша това, защото ми е обидно, след като отделям толкова много време точно за да няма там гладуващи кучета, за да бъдат поне нахранени, разни хора да се правят, че не забелязват това. Соня Митрева осигурява тази храна, иначе предполагам, че ще бъде като в 2008г., когато започнахме тази доброволческа акция - през ден имаше разкъсани кучета, имаше болезнено слаби кучета, всички животни бяха изнервени до крайност. Освен това се сещате, че гранулите нямат крила, за да пристигнат в клетките, нали? Соня осигурява даренията, освен това ги докарва до България, плащайки транспорта. А аз съм си купила специална кола, изминавам по над 1000км месечно, плащам си бензина, доброволка съм /т.е. не получавам заплащане за тази си дейност/.
А Соня е направила и много къщички, навеси, метални прегради, врати и др. ремонтни дейности, преди които пак имаше нещастни случаи - например куче, заклещило си главата в разделителната мрежа, и почти разкъсано, защото е останало неподвижно.
Много страхотии сме виждали там, и точно затова сме там, и виждам ползата от това за кучетата, друго не ни интересува. Гадни случки има във всички приюти, затова са доброволците - да направят живота на кучетата по-добър.
Освен това и лекуваме, и задомяваме. Но не е по силите ни да излекуваме и да задомим всички. Но поне относно храната - нахранени и прехранени са всички сеславчета.
Съботните доброволци също допринасят много за намаляване на напрежението всред обитателите на приюта. Една хубава разходка, добро отношение и храница - има значение.
Та така, ние реално, а не виртуално помагаме на сеславчетата. И го правим с цената на много лично време и лични финансови средства. За сравнение - има уж собственици или попечители на кучета, които не желаят да отидат дори ЕДИН ПЪТ до Сеславци, за да потърсят изчезналия си питомец. Иначе са с големи претенции и много обичат да пишат.
За Екоравновесие като цяло няма да коментирам, други хора правят това.
Бях решила да напиша само 2-3 реда, а то стана цял ферман. Но трябваше да обясня, защото в противен случай излиза, че аз лъжа - съчинявам си как ходим там, влачим, храним. Това не мога да го понеса. И грижите ни са съвсем реални, а не виртуални. Иначе бих могла месечно да дарявам някаква прилична сума, която да обезпечава колата и горивото, но това няма да помогне - трябват хора, които реално да са там и реално да действат.
Искам да споделя с вас, че безкрайно уважавам всеки, който полага грижи /реални или виртуални/ за бездомните животни. Само с общи усилия ще постигнем повече. И никой не бива да омаловажава труда на другите.
Публикувано: 11 February 2016 - 03:29 PM

И, за да не стават недоразумения /че някой друг се грижи за задомените от нас сеславчета/ , малко пояснения по тази снимка, която може да видите някъде. Правена е няколко дни преди Коледа.
Бялото кученце е Лена - в предишен пост припомних нейната история. На 23-ти декември с Maiski brambar

Публикувано: 11 February 2016 - 05:40 PM
всеки път като влизам във форума чета твоите постове, които са тъжни, но и много вдъхновяващи, защото виждам реална помощ за клетите бездомници. Няма хора, които са направили толкова за тях , колкото вие със Соня. Знам, че глупостите, които се пишат ви натъжават, но медиите се хранят от сензации и интриги, затова, ако можете не им обръщайте внимание. Бъдете благословени двете със Соня.

Публикувано: 12 February 2016 - 08:46 PM
Днес пак дохранихме всички сеславчета и нагушкахме част от тях. Те се радват, когато ни видят, ние също. Тръгваме си с тъга, но и с някакво удовлеторение, че поне коремчетата им са пълни с вкусна и превкусна храница.
Днес в Сеславци имаше и официална гостенка - Илиана Раева. Личи си, че жената обича кучета, иска да им помогне по някакъв начин, беше много мила. Каза, че някоя събота ще отидат да решат и къпят животинките. Освен това била събрала някакви пари и искат да купят храна, та се уговаряха с инж. Киров как да стане това. Хубаво е, когато повече хора застават до милите сеславчета, захвърлени на края на града, то даже и извън града са те.

Публикувано: 14 February 2016 - 04:33 PM

Сега ви показвам сляпата кучица Мила, която Соня задоми през 2009г. в Австрия. Скоро получи нови снимки и аз ги споделям с вас. Няма нужда от много думи, то се вижда - топъл и уютен дом, приятели:

И Сашко - пристигна в Сеславци слаб като скелет, после направи и демодекоза. Изведохме го на хотел, лекувахме го дълго време. Сашко успя да се пребори с всичко и сега е щастливо задомен в Германия, Соня

И още едно късметлийче - слепия Бено. Беше в Сеславци, после го прехвърлиха в Богров. Там беше в голяма клетка с още десетина кучета - абсолютно неподходящо място за едно сляпо куче. А той добър, добър, та знае ли се... Соня му намери дом в Германия, сега момчето си има всичко - и стопани, и приятели, и спокойствие и уют. Първата снимка е от приют Богров:

Публикувано: 21 February 2016 - 08:42 PM

Това в клетката е една сладурана, която останалите кучета я понабиха, и я изведохме на хотел, за да сме спокойни за нея.
А една черничка, която се катери като алпинист по решетките и си вади главичката навън така, че не се знае дали ще доживее до следващия ден, я преместихме в една от големите клетки, която направихме с по-гъста решетка /за да не могат да си вадят главите/ и с мрежа отгоре - за да не могат да се прехвърлят оттам /Соня

Публикувано: 21 February 2016 - 09:56 PM
tkusa, в 17 February 2016 - 02:02 AM, написа:
Има, има, нали знаеш - закъсали душици много. Благодаря ти за помощта, tkusa, помощта ти е безценна особено за такива душици с проблеми

Докато се освободи вълшебното диванче, минаха месец-два. Когато изведох Сиена, тя вече беше с краста и силно наплашена, подскачаше от страх и при най-малкия шум. Лекуваме се близо два месеца и трябва още малко време, за да кажем, че е напълно здрава.

На следващите две снимки е Сиена, когато я извеждаме от приюта:

И Сиена на диванчето, почти излекувана:

Днес бях при нея, много е миличка. Залепила се е за приемната стопанка и не я изпуска нито за миг от очи, явно се страхува да не бъде отново изоставена... През седмицата ще направя нови снимки.
Публикувано: 23 February 2016 - 07:42 PM
Nort2005-2, в 12 February 2016 - 08:46 PM, написа:
Познах! Илиана Раева осинови две сеславчета! Взе ги за себе си, това е прекрасно! При това и двете кучета са такива, че ако не беше тя, много скоро щяха да ги вземат я за склад, я за някой заден двор.
Мъжкото куче има проблем - съботните доброволци казват за него, че не се разбира с други кучета, но Илиана толкова много го хареса, че нищо не можа да я откаже да го вземе. Ето го късметлията:

Другото куче, което Илиана спаси тази седмица, беше една голяма нещастна БОК. Хареса я, но имаше малко колебания във връзка с размерите ѝ, дали няма да има конфликт между нея и НОК на Илиана - много едро и териториално куче. Но след като разказах патилата на сеславската големанка, Илиана пренебрегна всички съмнения и я осинови. И, слава богу, кучицата идеално се е вписала в новото си кучешко семейство!
Ето я красавицата в Сеславци:

И сега при Илиана Раева, изкъпана и сресана:

Благодаря ви, г-жо Раева

Публикувано: 28 February 2016 - 10:18 AM

И въпреки това имам молба към вас. Ако някой има възможност /време и кола/ да идва да прави снимките? На мен фотографията определено не ми се отдава, а и там трябва да правя и много други неща.

Публикувано: 28 February 2016 - 01:41 PM

Публикувано: 29 February 2016 - 03:07 PM
А снимките, които правя, за да се представят кучетата на кандидат-осиновителите, има значение как изглеждат. Всичките ни животинки са много добри и социални, но все пак е хубаво с нещо да се грабне погледа на хората, да се насочи вниманието им към тях. Затова помолих, ако някой има възможност да помогне с това, че би било добре. То е за доброто на кучетата, по-бързо ще им се намери дом.
Все пак, всичко това не е болка за умиралка, справяме се.
Публикувано: 05 March 2016 - 06:54 PM
Това са снимки от понеделнишкото ни посещение в Сеславци. Нахранихме хубаво дебеланчовците, порадвахме си се взаимно. Знаете ли, че има много лши хора? Тези лоши хора изпадат в истерия, че ние редовно ходим в Сеславци и се грижим за кучетата там. Много им завидяха за храната и домовете, които Соня осигурява. И че правим всичко това вече осма година, и нищо не е могло да ни спре през годините. А имаше опити за това, и още как. И колкото и да е странно, повечето от провокациите са били от "наши хора", кучелюбители. Екото по не смеят, защото обективно нямат основание.
Та стискайте им палци на животетата да можем и за в бъдеще да им помагаме.

След Сеславци, отидохме в общинския Богров. Gensa

Публикувано: 05 March 2016 - 07:46 PM
Публикувано: 05 March 2016 - 08:05 PM
Ето ги последните снимки:
Публикувано: 06 March 2016 - 10:43 PM

20 минути свобода, гушкане, галене , целуване или просто луда игра.
Публикувано: 09 March 2016 - 07:23 AM
Онзи ден бяхме в общинския Богров и дохранихме няколко клетки с храната, дарена от Gensa

Публикувано: 15 March 2016 - 09:25 AM

Много ми е трудно с тези големи разстояния, единия ден през миналата седмицата ни се събраха 10км, но като е за нежеланите нещастници, приемам го. Лошото е, че покрай кучетата има и хора, голяма част от които лъжат, крадат, правят интриги всякакви - това не зная докога ще мога да го изтърпя.
Как да е, сега ще ви пусна снимки от трите ни последни срещи със сеславчетата: