Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 27 June 2016 - 10:33 PM
Публикувано: 28 June 2016 - 02:43 PM
А сега имаме нови снимки от Вотан и Карлос - двете сеславчета, щастливо осиновени от едно германско семейство. Огромно е щастието да ги видя толкова спокойни и доволни от живота, след като в спомените ми те са тъжни, омърляни в кал и екскременти и живеещи ден за ден. Но това е то, чудото на задомяването!
Ето ги двамата бивши страдалци, колко са благодарни и толерантни (обичат дори и котката
Соня
Публикувано: 01 July 2016 - 07:17 PM
missi, в 27 June 2016 - 09:33 PM, написа:
На тази дата няма прието такова куче. Но предполагам, че Сара се е намерила, щом не влизате повече в темата.
Относно кучетата от Монтана - за съжаление, куче с жълта ушна марка не е влизало в обектите на "Екоравновесие". Изводите си ги направете сама.
Сега малко снимки от днес. Милите ни сеслсвчета, такова оживление и радост настъпва, щом ни видят! Сигурна съм, че знаят кога да ни очакват, и веселбата започва още преди да влезем в приюта.
Сега пък не мога да си кача снимките. От две седмици съм без моя лаптоп и ми е много трудно, утре ще опитам пак.
Публикувано: 12 July 2016 - 08:46 PM
Това, разбира се, не попречи на железния ни график
Първо искам да споделя добрата новина, че от няколко дни Териса вече е германка! Същата Териса, на която tkusa
Ето няколко нови снимки /от преди десетина дни/ на момиченцето, легнало върху любимото си диванче, и от разходката след това:
А сега ето го момичето и в деня на изпращането. Беше спокойна и се качи сама в буса и легна в клетката. Като че ли знаеше, че за да стигне до своите истински стопани, трябва да мине и през това дълго пътуване. Много умно кученце:
Пак да напомня, че не всяко кученце успява да доживее намирането на дом. Ето например в клетката на Териса имаше и едно друго малко /на 5-6 месеца/ момиченце, което миналата седмица умря - ужасна и нелепа смърт, отвратително беше. Затова няма да спра да благодаря на tkusa
Публикувано: 15 July 2016 - 02:02 PM
Предвид многото тичане през седмицата - Сеславци, Богров, клиники, приемни домове и какво ли още не, нямам много време за пред екрана, но и споделатези прекрасни снимки не мога да не ги споделя с вас. Когато ги видите, ще започнете да дишате по-леко някак си...
Та ето го - Карли. Едно безкрайно добро същество, обичащо всички хора и кучета. Докаран незнайно защо в Сеславци /вече спрях да проучвам кой-защо, просто времето не достига и за това, пък и има ли значение.../. Отвися си в приюта повече от година, докато му дойде реда и на него.
Соня
Ето го Карли в Сеславци, висеше на мрежата и очакваше някой да го погали, поне за малко:
И като вече домашно куче, тичайки на воля по разцъфналите поляни. И е щастлив, щастлив - дано повече приютски кучета доживеят тази свобода, това състояние на духа.
Обичам те, Карли, целувам те и съм щастлива заедно с теб!
Публикувано: 16 July 2016 - 05:55 PM
След това я прехвърлиха в Богров, където е доста по-сложно - големи клетки с много кучета, където никога не може да бъде скучно, и по-малко гранулки. Но момичето успя да се адаптира и дочака късметлийския си ден, когато пристигна в Германия. Соня
Има писмо от стопаните на Аби. Казват, че тя много бързо се е вписала в семейството, чувства се комфортно, а те пък съответно са много щастливи с нея. Почти всеки ден правят големи разходки с баткото и негови приятели. Милото момиче, дали помни решетките и бетона в предишния си живот? Пожелавам ѝ дълги безгрижни години и много да радва добрите хора, които я осиновиха.
Целувки, Аби, и много да слушкаш!
И в новия си живот:
Публикувано: 17 July 2016 - 08:37 PM
Но точно след това, преди около две седмици, видяхме, че на едното оче има разкъсна рана и много гной. Ухото от същата страна също беше с гной и разни изтечения:
Проф. Аминков каза, че най-вероятно друго куче я е ухапало. И че не може да се оперира окото, докато има толкова много гной, първо трябва да се обработва няколко дни с антибиотик. Е, гнойта намаля и миналия петък професорът оперира Велвет. Аз почти всеки ден ходех при момичето, за да я разхождам по малко, ето я кадифената красавица:
След два дни трябва да ѝ свалим конците, и вече ще е напълно оправена. Късмет, че я забелязахме, всъщност Соня я видя, че има проблем, иначе можеше да изгуби очето си.
Ако някой има възможност и желание, може да помогне за сметката в Амивет, че имаме и друго пациентче там, и ще го закъсаме...
Публикувано: 23 July 2016 - 01:11 PM
В Сеславци кучетата са под 100, а доста от тях са доста страхливи и не се показват от къщичките, докато наоколо има хора. Та да не се чудите, че всеки път снимаме все едни и същи кучета.
Публикувано: 29 July 2016 - 11:51 AM
Но ние сме там, в Сеславци, и помогнахме на много кучета да започнат нов живот. Едно от тези кучета е Лекси. Когато дойде в приюта преди три години някъде, тя беше много наплашена, слабичка и проскубана. Но за няколко месеца се "заглади", поуспокои се, научи се да върви на повод. Е, не стана "мис приют", но поне вече си имаше няколко проблема по-малко - не беше ритана и гонена; хубава храна никога не свършваше /Соня
И така до деня, когато каза "сбогом" на приюта и замина за Германия. Пак благодарение на Соня Митрева
А преди седмица получихме и писмо от нашата хубавица, ето го:
"Здравейте, аз от десет месеца съм в рая, за който толкова дълго си мечтах в България! Добре съм! Единствения проблем, който имах беше, че трябваше да отслабна с шест килограма , по препоръка на личния ми ветеринар ! Но, благодарение на специалната храна за дебеланковци
Радвам се, когато вкъщи ни идват гости, но на кучешката компания не държа особено. Предпочитам човеците, и това си е! Вече съм с перфектен немски и разбирам всичко, почти винаги
Играя със стопанката си - нося ѝ топката, която тя ми хвърля, но само срещу целувка! Е, не съм шампион по бързина и ловкост, но колкото - толкова, и така ме харесват и много ме обичат.
Това мило писмо много ни развълнува. Съжалявам за проблемите, които сме създали на Лекси с тези наднормени шест килограма, но това да ѝ е проблема!
Много целувки от нас, мило момиче, бъди жива и здрава и много щастлива!
Публикувано: 31 July 2016 - 05:02 PM
Храним, разхождаме, общуваме с тях, а те се радват и ни отвръщат с много обич в очите. Времето и възможностите никога не ни стигат за всички и раздялата всеки път е много тъжна. На въпроса в очите им "защо за тези до нас има и внимание, и храна, и разходка, а си тръгнахте точно, когато бяхте пред нашата клетка?" не мога да им отговоря, и си тръгвам гузно, бързо, отбягвайки да срещна очите им. Чувството е отвратително.
Ето малко снимки от тази седмица:
Публикувано: 16 August 2016 - 10:42 AM
В Сеславци, откакто спряха да приемат нови кучета, цари пълно спокойствие. Излежават се на слънцето по цял ден, всички са доволно загладенички, домързява ги дори да лаят. Като на санаториум са, засега, ще видим какво ще стане по-натам.
В Богров - точно обратното. Много кучета - стари, нови, новите докато се адаптират и намерят своето си място, понякога е много трудно. А понякога не се и получава...
Храним и в Богров, но само ограничен брой кучета - сеславчетата, които бяха преместени там. От съседните клетки виждат това, искат и те, стоят с широко отворени очи до решетките и чакат, надяват се. Много е тежко да се наблюдава това, отвратително е.
Всичко това съм го описвала и преди, но се повтарям, защото не сте длъжни да помните всичко.
Освен това текат и обичайните спасителни мероприятия - клиники, осиновявания, настанявания... За тези неща от началото на август - в следващия ми пост.
.
Публикувано: 21 August 2016 - 02:28 PM
И двете ги взех от Богров, по едно и също време почти. Започвам с Кекс - сладък дребосъчко, захвърлен пред вратата на приюта незнайно от кого и толкова дребен, че нямаше как да го оставят в клетка. Взех го да постои у дома /с всичките страхове дали моите кучета ще го приемат и т.н./, докато Соня му намери дом. Ето го:
Всичко беше прекрасно до третия ден, когато изведнъж Кекс отказа вода и храна, сви се в неговото легълце и стана ясно, че е сериозно болен. Отидохме веднага в Амивет, теста показа - парвовироза. Оставих го в клиниката, веднага започнаха вливанията. Похвалиха го, че много слуша, но то как няма да слуша, като нямаше сила за нищо:
Осем дни продължи лечението, Соня
И другото бебче в приемния дом на tkusa
В най-скоро време и двамата ще си имат истински дом, ние ще спасяваме следващите, и така, докато имаме сили.
Публикувано: 30 August 2016 - 06:07 AM
А те се молят, искат да бъдат забелязани... Има и отчаяни, които са загубили надежда, обхванати от апатия и примирение.
Публикувано: 04 September 2016 - 07:39 PM
Публикувано: 04 September 2016 - 07:56 PM
реших на негово място да настаним този нещастник:
На последната снимка е Кекс, който, ако помните, също е богровче, беше с парво, големи перипетии, но оцеля. Вече е супер жизнен и енергичен и с голям ентусиазъм прие новото си другарче.
Благодаря ти, tkusa
А пък аз се сдобих с това гостенче, което е с кожен проблем, а и се оказа, че Фифи /така ѝ казвам/, е май напълно глуха. Вярно, има разни възпаления и какво ли не в ушите, дано това да е причината да не чува.
Публикувано: 17 September 2016 - 12:02 PM
Публикувано: 17 September 2016 - 12:44 PM
В Сеславци - ясно, там нови кучета не идват, храним 60-те, които са останали. И осиновяваме от тях, разбира се, въпреки че са останали предимно тези, които имат някакви проблеми - здравословни или поведенчески.
Храним и сеславчетата, които бяха преместени в Богров. Бихме могли да дохранваме и повече кучета там, ако имахме повече храна. Защото така и така си трошим колите и парите да пътуваме дотам. Така че, ако някой дари храна за богровските кучета, ние ще свършим останалото.
Поради горните обстоятелства снимките може да ви изглеждат еднообразни. Не пускам снимки на кучетата, на които търсим дом, или на осиновените, защото не искам разправии с "доброжелатели", които веднага ще познаят "своето си" куче, и ще започнат разправия. А аз нямам време да се занимавам с глупости.

Вход

Горе
Цитиране +