Ние ходим по 2-3 пъти седмично в приюта. Щом я видяхме колко е слабичка, веднага започнахме специално захранване - извеждахме я в отделна стая и там давахме консерви и други вкусни неща , напр. пица
Горните снимки бяха от деня, когато не ми издържаха нервите и реших да я взема вкъщи. Защото иначе щеше да умре от глад, наистина.
За нея знам, че е прибрана от Екото по сигнал от Люлин 4. Хора са се обадили, че има куче в отчайващо състояние, изхвърлено пред блока им, цялата е била омазана в мръсотия, слама и "нещо лепкаво". Пуделяшка е прибрана в кастрационния им център във Връбница и престоява там един месец, незнайно защо. И незнайно защо продължава да е в същото състояние, когато все пак някой я забелязва и я преместват в Сеславци.
В Сеславци д-р Павлова я изкъпва, за да я освободи от голямата мръсотия, но резултатът е нула. Затова взима машинката и я подстригва основно, после пак къпане, и така се показват ребрата и няколко рани по кожата, пак от мръсотията.
Така че във Връбница кучето щеше да умре със сигурност, след като след едномесечен престой там имаше такъв вид.
А тя милата беше изключително социална, добричка и търпелива. Казвам "беше", защото вече не е при мен
Междувременно Соня намери хора за нея в Германия, но в това си състояние Пуделяшка можеше и да не издържи пътуването, първо трябваше да се стабилизира.
Вкъщи малката сладурка /определиха я на година и половина някъде/ си прекара чудесно. Тичане, игри и хапване по няколко пъти на ден, беше много щастлива. Това са снимки след пет дни вкъщи:
С прекрасен апетит, любимо и беше пилешко бутче варено с ориз, малко консерва и малко гранули роял канин
А тази снимка е след десетдневен престой. Вече нямаше ребра и кокали, за толкова кратко време. При това не е яла много повече от нормалното. Съжалявам, че нямам повече снимки от спасеното кученце, но то какво да снимам повече - Пуделяшка стана едно нормално, прекрасно и преизпълнено с живот същество, което вече и трудно можеше да се улови в кадър.
След още 4 дни милото момиче отпътува за по-доброто си "утре" в Германия. Млада е и ще изживее цял един живот обичана и нахранена. Щастлива съм, че съм част от нейната приказка, където доброто победи

Вход

Горе
Цитиране +