Като си пишеш, Пенке ле, кой ли те чете

Но аз не обичам Фейсбук - този клюкарник и клеветарник. И където всеки може да лъже за всичко. Тук ми е по-уютно, нищо че е самотно. Това сигурно е свързано и с ЕГН-то ми, но нямам нерви за разправии и спорове с разни дървени философи.
Та да си дойдем на думата. В Сеславци става все по-пренаселено и по-трудно за кучетата. В другия приют на Екоравновеси в Богров - също.
Причините са две. Първо, че осиновяванията в чужбина /на практика това са голямата част от всички осиновявания/ намаляха наполовина. Поради кризата, инфлацията и страховете за бъдещето, хората имат други приоритети. Надявам се това да премине бързо.
Второ, няма читав и достатъчно персонал. Не ми се говори по темата, но ме разбирате. Имаше две свестни докторки, но ги назначиха за Директор и заместник директор. Това добре, но кой ще лекува, оперира и лекува кучетата? Оказва се - пак те. Обикалят между приютите, за да вършат работата на тези, които са назначени там, но не могат да се справят. И не могат да насмогнат с всичко, естествено.
Ето и снимки от миналата седмица. Най-тъжно е за бебетата. Колко от тях ще успеят да се измъкнат от приюта? А да пораснат?