Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 28 June 2009 - 10:03 AM
Това са новите бебета изложени на първовироза във външната клетка.12 на бр.Много сладки мъниченца,черни,кафяви,сиви и едно бяло.Техния единствен шанс да оцелеят е някой да ги осинови.
Публикувано: 28 June 2009 - 02:32 PM
На първата снимка е едно момиченце, на около 2-3год, в Сеславци е от времето на Дългунчо...Много е миличко...пък е и красавица

Още едно социално и много контактно:

Изключително мило куче, постоянно търси да се бутне за галене, и за снимка :)

Също социално кучле:

И това...

И този слабушко е контактен:

Голям гушан и много приказлив:

И това момиченце, заедно със сестричката си (на следващата снимка), много милички, но и доста наплашени...
Дошли са там с майка си, но отдавна са самички.

Това куче има малък тумор на врата и някакъв кожен проблем - има оголено петънце на хълбока. Много се кара се на другите в клетката.

За този хубавец не мога да кажа нищо, освен, че отдавна присъства на всичките снимки и гледа все така тъжно. Ако някой знае нещо за него...

Много наплашена душица.

А това е едно голямо, много добро момче. Трудно е да го снимаш от далече, все идва да се бута. Много красив!

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу
Публикувано: 28 June 2009 - 08:32 PM
Този юнак никак не е добре, д-р Станкова му сложи антибиотик, дано се оправи. Доста бягаше, но в неговото положение е разбираемо.

Този куч е мноого голям, ужасно мил и много го бият в клетката. Наистина много.

Много общително и миличко момиченце.

Това дете също присъства отдавна в снимките и е все така страхливо. Минава на прибежки и гледа само да се скрие някъде. Не излезе даже да хапне.

Съжалявам за дългите постове и многото снимки, все ми се иска да се видят колкото може повече кучета. След малко ще сложа и тези от вътрешните клетки и бебетата, за които е писала Кикита.

Публикувано: 28 June 2009 - 10:25 PM

Това куче има някакъв проблем с лапичката, не я използва, държи я странно. Кръстихме го с кодовото име Рик. Ето и клипче:
http://www.youtube.c...h?v=tkK29gKOURE

Публикувано: 30 June 2009 - 09:06 AM
Цитат
дните вече не са 8 , ако може Норт или който знае точната дата да пише
за съжаленеи няма нито лев преведен за тях
Публикувано: 30 June 2009 - 12:43 PM
В началото на месеца се изръсих 1500лв., вкл глобата на швейц. летище, за 6 кучета от форума, които летяха, и други 3, прибрани от разни откачалки - ако не беше didiqn да помогне, щяха да са повече. 1200лв. отиват месечно за Сеславци, така че ми се налага да доплащам над събраните от дарения по 400-500лв. месечно. И затова сега не мога да се включа с повече от 100лв.
Плюс трите сеславски кученца има място и за една бабичка от Старозагорския изолатор. Така че трансп. разходи ще са 400лв., може и малко отгоре. Жалко ще бъде ако не могат да тръгнат, защото и четирите кучета са над 10-годишни и не мисля, че ще имат друга такава възможност. Ще трябва да ги върна в изолатора, не можем безкрайно да ги подмятаме насам-натам.
Публикувано: 30 June 2009 - 07:40 PM
Публикувано: 30 June 2009 - 07:54 PM
irena_ig, в Jun 30 2009, 08:40 PM, написа:
Когато се хранеше беше с гръб към мен. Аз го оскубах (

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 July 2009 - 08:14 PM
Публикувано: 01 July 2009 - 09:10 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 02 July 2009 - 01:46 PM
Цитат
Да!
Исключително красиво и сладко куче-като голямо бебе е.Като се задавам и чака филийката започва да врътка дупе и да се кани да папка,а като му я подавам в устата я взима много внимателно без да ми яде и ръката заедно с филийката.И почва да точи лиги чак до земята.Много е сладък,ако можех щях да си го прибера.
Публикувано: 02 July 2009 - 02:30 PM

Публикувано: 03 July 2009 - 03:49 PM
Едно голямо, златисто жълто-кафяво от външните заграждения, много добро, е осиновено от семейство - дано са свестни хората.
Вътре имаше две майки с бебета, на по-малко от месец, ясно какво ги очаква. И пак да кажа - пълно е с кучета, за които има сигнали, че са агресивни, а те са душички. Бутат се да се галят и раздават целувки. Но не ги връщат, защото им е лепнат етикет "агресивно".
Сега добрите новини - сутринта бандата старчета излетя за Цюрих. Бушката ще пусне снимките от паркинга на летището, аз описвам:
1. Даки - 14-годишния дебеланко, наистина тежи, като тухла четворка е. Ще бъде настанен временно в тирхайм - www.tierheim-surber.ch
2. Бони - черната, 84-годишната й стопанка се е обадила по тел. да я вземат в Сеславци, защото не може вече да се грижи за нея. Кученцето е 10-годишно. Тя ще бъде настанена в www.tierheim-gossau.ch
3. Донка - бялата, 10-годишна, но много жизнена и енергична. Също оставена от стопаните си в Сеславци. Нея Донка Шафнер я иска за себе си, така че кученцето вече е осиновено.
4. Нада - кафевичката от старозагорския изолатор, 10-годишна, също оставена от стопанката си. Когато Валерия я попитала може ли да вземе кучето, за да го изпрати в Швецария, жената отговорила: "Не ме интересува, правете каквото искате". За Нада също има вече стопанка, ще си я вземе още днес от летището.
Относно сметката - 360лв. платихме на летището + по две ваксини за Бони, Донка и Нада + 4 микрочипа, общо 460лв.
Другата седмица ще благодаря на дарителите, за да не пропусна някого.
И не мога да не споделя - когато си тръгвахме от паркинга, след като предложихме да им вземем двете нови женски кучета за кастрация, безплатна (така и така отивахме в Сеславци), защото след няколко месеца, като се народят малки, няма да можем да помогнем, чичкото ни каза : "Е хайде, хайде, не се оплаквайте, много добре ви върви бизнеса, швейцарците кой знае колко ви плащат." Викам му, че не само не плащат, ами ние поемаме винаги транспорта, и им се молим като на Господ да взимат кучета, а той се смее лукаво, с една дума - не на мене тия. Та сега там е вързал две женски дого аржентино, едното се "дава". Сигурно и той е решил да се включи в "бизнеса". След такива случки ми иде да се гръмна.
Публикувано: 03 July 2009 - 03:58 PM

Публикувано: 03 July 2009 - 04:15 PM
Публикувано: 06 July 2009 - 04:00 PM
SMitreva, в Jul 3 2009, 03:15 PM, написа:
Да, вярно е, спрямо кучетата... Сигурно съм била кучка в някой предишен живот
Днес в Сеславци - нищо ново. Три майки с малки бебенца, на вратите пише "агресивно". Агресивни, друг път. Влизах при тях, съвсем нормални животинки. С едната се галихме, на другата едното бебе беше паднало под скарата. Малко беше страшничко да ровя пред майката, но но нищо лошо не ми се случи. Все си мисля, как като роди някоя кучка веднага се обаждат в Екото, а преди това никой не обръща внимание, че има женска некастрирана, че после се разгонва, че е бременна.
Старите бебета във външната парвовирозна клетка са живи и изглеждат добре. Преди няколко дни ги ваксинирахме, дано оцелеят. Но нямаха грам храна и вода. Сега, когато част от персонала е в отпуска, обгрижването на животните е съвсем занемарено. Не им пука просто. Гледат документацията им да е наред, снимат, пишат, описват, броят, и толкова.
Имаше и много нови кучета вътре, за кастрация, но когато съм сама, не мога да снимам. Гадно ми е. Зная, че трябва да има снимки, но не мога. Дано Кики направи в сряда.
Публикувано: 08 July 2009 - 08:44 AM
nort2005, в Jul 3 2009, 02:49 PM, написа:
Другата седмица ще благодаря на дарителите, за да не пропусна някого.
Хиляди благодарности, най-вече от групата старци-разбойници, за помощта, оказана от Ира П., Румяна Б., lizka, Maggi, mil, overlorda, fanfann, dikari, vaiolina. Дано има повече хора като вас, за да може да се помага на повече животинки.

Вход

Горе
Цитиране +