Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#831 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 July 2009 - 09:33 AM

Аз да попитам(може и да не му е тук мястото,ама вие ще ми простите)-доколкото знам купирането на уши и опашки е забранено със закон,а това в Сеславци е точно купиране!Може ли да се направи нещо по въпроса?Направо ги осакатяват с това"маркиране" :eb_068: :eg_033: .

#832 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 03:07 PM

ЗЗЖ- Чл. 47
(1) Кучетата, настанени в приют, се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс.
(2) Кучетата по ал. 1 се предоставят безвъзмездно на лица, които желаят да ги отглеждат като компаньони, и се регистрират по чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
(3) Кучетата, за които не се явят лица по ал. 2, се маркират и се настаняват във временни приюти, определени от съответния общински съвет, или се връщат по местата, от които са взети. Кучетата са под надзора и грижите на общините, организациите за защита на животните или други лица, които са подписали декларация за спазване изискванията на чл. 49 и 50.
(4) Временните приюти по ал. 3 трябва да се намират извън границите на съответното населено място, да са оградени и да се поддържат в добро хигиенно състояние, съобразно изисквания, определени от Националната ветеринарномедицинска служба, Закона за ветеринарномедицинската дейност и този закон.
(5) Организацията на работата и условията на отглеждане на кучетата във временните приюти по ал. 4 се определят с наредба на съответния общински съвет и се осъществяват под постоянното наблюдение на организациите за защита на животните.
(6) Маркировката на кучетата по ал. 3 е татуиран на едното ухо идентификационен номер или електронен чип и V-образно купиране на другото ухо или друга видима ушна маркировка.

#833 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2009 - 03:12 PM

Но не бива да режат чак толкова. В Пловдив пак режат, но не толкова много.

#834 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2009 - 05:59 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в Jul 8 2009, 01:12 PM, написа:

Но не бива да режат чак толкова.

Абе хора, стига с тия уши. Кофти ги купират, ама това им е последна грижа на животните. При положение, че са бездомни, гладни, жадни, ритани, стреляни, тровени, гонени и т.н., само им е до ушите.
Бих повдигнала въпроса в Сеславци, въпреки че съм никоя, ама как да го направя, при положение, че има проблеми с храната, водата, чистотата, заразите и др. жизненоважни неща? Все едно да обърнем внимание, че осъденият на смърт има кариес и трябва незабавно да му се направи пломба.
До ушите като стигнем, дай боже, значи сме решили проблемите с бездомниците.

#835 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 July 2009 - 06:11 PM

Мисля, че всеки може да пусне една жалба, в която да пише, че е видял новокастираните кучета в квартала си с половин липсващо ухо. Че Екото ги режат така е ясно и да се иска да е по-така. Трябва да се вижда, ама няма нужда да е половината ухо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#836 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 July 2009 - 05:43 PM

От вчера.
Пореден ротвайлер в Сеславци.Мъжки (май) ,млад (май), дребен (със сигурност).Беше прясно докаран,не упоен.Единственото което можах да разбера за него е че беше умрял от глад.Снимки не можах да направя за съжаление :( .Норт в петък ще разпита за него.
Пак нямаше никаква вода в първата клетка,а беше ужасно горещо.Идиотщина!

#837 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 July 2009 - 03:20 PM

Не зная вече да пиша ли, да не пиша ли... защото положението си е все същото. Днес броих кучетата - над 200 са. Двайсетина чакат за кастрация, има други, които са кастрирани преди седмица, две, три, а още не са върнати.
Има от скоро двама рошльовци, домашни, мъжки, изоставени там - 4-5-годишни. Единият сив, другият черен. Много хубави и много добри, средна големина. И много още, не толкова атрактивни, но мили и гальовни.
Ротвайлерът още е там, почти не е хапнал от храната, която оставих в петък, иначе е жизнен и изглежда здрав все още.
Миналата седмица имаше три майки с бебета, сега е само една - другите ги били върнали.
Първото заграждение пак нямаха грам вода, съдчето е пробито. Оставих една голяма кофа там, дано не я махнат.
Две от настанените за постоянно там кучета са с алергия от бълхи. Добре, че спря да вали - в петък ще им сложа фронтлайн.

#838 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 13 July 2009 - 03:30 PM

Как така да пишеш или да не пишеш....ясно е пиши. Има хора които се интересуват от Сеславци и кучовците там и тази информация е важна. То ясно,че няма какво да се очаква да променят работещите там. Добре е, че вие ходите и храните нещастните обречени души. Всички тук знаем, че те оцеляват единствено и благодарение на вас. Благодаря на всички вас, Норт, Кикита, д-р Станкова, Валерия и всички които се включиха и които ходят и полагат тези грижи за кучетата от Сеславци.

#839 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 July 2009 - 09:22 AM

Сложете снимки на рота и кажете приблизителна възраст.Navar търси млади и неагресивни към себеподобни ротове.Ако е такъв може би ще го вземе.

#840 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 July 2009 - 10:32 AM

В петък ще го снимам и ще разпитам подробно за него. Дано отговари на изискванията

#841 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 01:01 PM

В момента само Кики и nort2005 ли ходят в Сеславци? Доколкото разбирам nort ходи и понеделниците...

#842 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 03:46 PM

На д-р Станкова вече й е много далече да идва чак от Перник и когато мога, ходя и в понеделник. Няма да е лошо да се включват и други хора, но повечето са на работа, и така.

#843 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 15 July 2009 - 03:57 PM

Норт ако ти е възможно да поемеш понеделниците, а да призовем който може да ходи в събота и така ще станат пак 3 ходения за да не страдат кучовците?

#844 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 15 July 2009 - 04:08 PM

Аз съботите по принцип мога, ама съм без кола ...
User's Signature

Качена снимка

#845 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 July 2009 - 07:58 PM

В понеделник и сряда се слага по-малко храна, 40кг. Петъка е най-тежко, защото се разпределят 100-120кг, за да имат животните и за събота и неделя. Обикновено брат ми или дъщеря ми идват с мен, за помощ, и се справям. Но ако има двама човека да вземат този ден, аз с удоволствие ще ходя в понеделник.
Нищо не се носи на ръка, аз оставям там чувалите за седмицата.
При всяко ходене се налага да се сипва и вода.

И още - холандците искат снимки на кучетата, които ще пътуват. Някой би ли могъл да дойде в петък, за да ги снимаме?

#846 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 10:46 AM

Искам да попитам каква е съдбата на кучетата от тези снимки. На втората ме интересува кафявата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#847 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 July 2009 - 11:18 AM

Лъчо твойте кучета са си там,във вътрешните клетки,винаги умряли от глад.

Във втоник имаше проверка и всичко изглеждаше прекрасно-двамата гледачи бяха от вън и чистеха на кучетата (и двамата!),имаше кофа храна до тях,сложили са навесчета на първите 3 клетки...Чак си мислех че сънувам.Аз,да уточня-не бях там заради проверката,ами за да нахраня кучетата.
Във сряда положението-180 градуса на опаки.Кофата с храната си беше там където я видях във втоник(което означава че не ги хранят въобще!).Вода имаше в една единствена клетка и тя беше 1 чаша-буквално.Едно от кучетата беше умряло-почти съм сигурна че от жажда!!!!!!! А те не забелязали даже.Казах че е мъртво-скараха ми се защо снимам...Идваше ми да пребия някой!Махнаха го от там и случая е приключен!
Като сипвах водата-кучетата едно върху друго да се докопат до водата!!!!!

Та положението е такова,че каквото правим ние-това е! Те нито хранят,нито вода сипват!

Ето малко снимки на бебетата,които могат да бъдат осиновени.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

Прикачени файлове

• Прикачен файл  sesla2.bmp (76.15K)
    Брой сваляния: 61
  • Прикачен файл  sesla3.bmp (64.96K)
    Брой сваляния: 47
  • Прикачен файл  sesla5.bmp (66.05K)
    Брой сваляния: 48

#848 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 03:31 PM

Показване на мнениетоLutchezar, в Jul 16 2009, 08:46 AM, написа:

Искам да попитам каква е съдбата на кучетата от тези снимки. На втората ме интересува кафявата.

Кучетата са си там, живи и здрави. Ако питаш за съдбата им преди - не зная нищо. И за тази "след" - пак не знам.

#849 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 09:36 PM

Показване на мнениетокикита, в Jul 17 2009, 09:18 AM, написа:

Ето малко снимки на бебетата,които могат да бъдат осиновени.

Точно тези маймунки след десетина дни ще бъдат в Холандия. Дезинфекцирахме, лъскахме, чистихме, ваксинирахме, обезпаразитявахме и те взеха, че оцеляха. В "парвовирозната" клетка. Чак не ми се вярва.

#850 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 09:46 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jul 17 2009, 07:36 PM, написа:

Точно тези маймунки след десетина дни ще бъдат в Холандия. Дезинфекцирахме, лъскахме, чистихме, ваксинирахме, обезпаразитявахме и те взеха, че оцеляха. В "парвовирозната" клетка.

Страхотни сте, хора! Шапка ви свалям за това, което правите! :rc_036:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема