Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 08 July 2009 - 09:33 AM
Публикувано: 08 July 2009 - 03:07 PM
(1) Кучетата, настанени в приют, се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс.
(2) Кучетата по ал. 1 се предоставят безвъзмездно на лица, които желаят да ги отглеждат като компаньони, и се регистрират по чл. 174 от Закона за ветеринарномедицинската дейност.
(3) Кучетата, за които не се явят лица по ал. 2, се маркират и се настаняват във временни приюти, определени от съответния общински съвет, или се връщат по местата, от които са взети. Кучетата са под надзора и грижите на общините, организациите за защита на животните или други лица, които са подписали декларация за спазване изискванията на чл. 49 и 50.
(4) Временните приюти по ал. 3 трябва да се намират извън границите на съответното населено място, да са оградени и да се поддържат в добро хигиенно състояние, съобразно изисквания, определени от Националната ветеринарномедицинска служба, Закона за ветеринарномедицинската дейност и този закон.
(5) Организацията на работата и условията на отглеждане на кучетата във временните приюти по ал. 4 се определят с наредба на съответния общински съвет и се осъществяват под постоянното наблюдение на организациите за защита на животните.
(6) Маркировката на кучетата по ал. 3 е татуиран на едното ухо идентификационен номер или електронен чип и V-образно купиране на другото ухо или друга видима ушна маркировка.
Публикувано: 08 July 2009 - 05:59 PM
rodegunda, в Jul 8 2009, 01:12 PM, написа:
Абе хора, стига с тия уши. Кофти ги купират, ама това им е последна грижа на животните. При положение, че са бездомни, гладни, жадни, ритани, стреляни, тровени, гонени и т.н., само им е до ушите.
Бих повдигнала въпроса в Сеславци, въпреки че съм никоя, ама как да го направя, при положение, че има проблеми с храната, водата, чистотата, заразите и др. жизненоважни неща? Все едно да обърнем внимание, че осъденият на смърт има кариес и трябва незабавно да му се направи пломба.
До ушите като стигнем, дай боже, значи сме решили проблемите с бездомниците.
Публикувано: 08 July 2009 - 06:11 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 July 2009 - 05:43 PM
Пореден ротвайлер в Сеславци.Мъжки (май) ,млад (май), дребен (със сигурност).Беше прясно докаран,не упоен.Единственото което можах да разбера за него е че беше умрял от глад.Снимки не можах да направя за съжаление :( .Норт в петък ще разпита за него.
Пак нямаше никаква вода в първата клетка,а беше ужасно горещо.Идиотщина!
Публикувано: 13 July 2009 - 03:20 PM
Има от скоро двама рошльовци, домашни, мъжки, изоставени там - 4-5-годишни. Единият сив, другият черен. Много хубави и много добри, средна големина. И много още, не толкова атрактивни, но мили и гальовни.
Ротвайлерът още е там, почти не е хапнал от храната, която оставих в петък, иначе е жизнен и изглежда здрав все още.
Миналата седмица имаше три майки с бебета, сега е само една - другите ги били върнали.
Първото заграждение пак нямаха грам вода, съдчето е пробито. Оставих една голяма кофа там, дано не я махнат.
Две от настанените за постоянно там кучета са с алергия от бълхи. Добре, че спря да вали - в петък ще им сложа фронтлайн.
Публикувано: 13 July 2009 - 03:30 PM
Публикувано: 14 July 2009 - 10:32 AM
Публикувано: 15 July 2009 - 03:46 PM
Публикувано: 15 July 2009 - 07:58 PM
Нищо не се носи на ръка, аз оставям там чувалите за седмицата.
При всяко ходене се налага да се сипва и вода.
И още - холандците искат снимки на кучетата, които ще пътуват. Някой би ли могъл да дойде в петък, за да ги снимаме?
Публикувано: 16 July 2009 - 10:46 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 17 July 2009 - 11:18 AM
Във втоник имаше проверка и всичко изглеждаше прекрасно-двамата гледачи бяха от вън и чистеха на кучетата (и двамата!),имаше кофа храна до тях,сложили са навесчета на първите 3 клетки...Чак си мислех че сънувам.Аз,да уточня-не бях там заради проверката,ами за да нахраня кучетата.
Във сряда положението-180 градуса на опаки.Кофата с храната си беше там където я видях във втоник(което означава че не ги хранят въобще!).Вода имаше в една единствена клетка и тя беше 1 чаша-буквално.Едно от кучетата беше умряло-почти съм сигурна че от жажда!!!!!!! А те не забелязали даже.Казах че е мъртво-скараха ми се защо снимам...Идваше ми да пребия някой!Махнаха го от там и случая е приключен!
Като сипвах водата-кучетата едно върху друго да се докопат до водата!!!!!
Та положението е такова,че каквото правим ние-това е! Те нито хранят,нито вода сипват!
Ето малко снимки на бебетата,които могат да бъдат осиновени.
Прикачени файлове
-
sesla2.bmp (76.15K)
Брой сваляния: 61 -
sesla3.bmp (64.96K)
Брой сваляния: 47 -
sesla5.bmp (66.05K)
Брой сваляния: 48
Публикувано: 17 July 2009 - 09:36 PM
кикита, в Jul 17 2009, 09:18 AM, написа:
Точно тези маймунки след десетина дни ще бъдат в Холандия. Дезинфекцирахме, лъскахме, чистихме, ваксинирахме, обезпаразитявахме и те взеха, че оцеляха. В "парвовирозната" клетка. Чак не ми се вярва.
Публикувано: 17 July 2009 - 09:46 PM
nort2005, в Jul 17 2009, 07:36 PM, написа:
Страхотни сте, хора! Шапка ви свалям за това, което правите!

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

Вход

Горе
Цитиране +