Dog.bg Форуми : Папагал си "прехапва" езика

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Папагал си "прехапва" езика

#1 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 October 2008 - 11:49 PM

Здравейте!
Винаги съм се надявала, да не ми се наложи да пиша в този раздел, но..Имам нужда от съвет относно единият ми папагал. Той е мъжки вълнист папагал делящ клетка с още два мъжки, които слава богу са ОК. Не знам на колко години е защото бяха зарязани в един офис и аз ги прибрах, при мен са от 5-6 год.
Проблема е следният, от няколко дни(3-4) въпросният пернатко стои наперушинен като топче, има разстройство и общо взето спи по цял ден. Ветеринаря ми даде някакъв антибиотик с витамини, който да слагам във водата, пие го вече 3 дни, но резултат няма :(. Преди малко видях, че си прехапва езика, по човката му даже има червен отенък вероятно от кръв. Отворих човката и видях, че цвета на езика е тъмно червен( на другите два папагала не са такива), а в основата имаше и нещо като раничка. В момента издава странен звук, все едно киха. Няма шанс да се е порязал, просто няма на какво, няма и какво да е глътнал, което да го е наранило. Сутринта го видях, че се беше настанил на хранилката, но нямах време да следя колко и дали е ял. Сега сложих парченца ябълка, той не прояви никакъв интерес, а я обича. Притеснява ме, че продължава да го прехапва, как ще се храни като езика му е наранен?
Не знам какво да правя, мога ли да му помогна с нещо сега. Утре ще го заведа отново на ветеринар. Ще бъда безкрайно благодарна на всякакви координати на специалисти, които биха му обърнали внимание, а не да го прегледат през клетката.

#2 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 October 2008 - 11:54 PM

д-р Боби Велев

п.п. 992-25-13; 0888/31-54-10.
Дано помогне.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 October 2008 - 08:34 PM

Днес посетихме д-р Боби Велев, не мога да намеря думи с които до опиша отношението му, това е един страхотен човек. За първи път папагала ми беше прегледан, а не огледан през клетката.
  Вече има светлина в тунела :blink:, оказа се, че е нещо на стомахчето(не запомних точно как се нарича), лошото е, че съм изгубила доста време с лечение, което не е било ефективно и организма на перушинко е бая отслабнал. Поне се уреди с личен дворец, защото се оказа, че тая гадост може да се предаде и на другите. И сега ни чакат 5 дена пастички и прахчета, дано да успее да се пребори!
Благодарности на bushkata за координатите :blink:

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 08:40 PM

Е, страхотно. Дано скоро се похвалиш със здраво пернатче  :blink:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2008 - 11:13 PM

Въпреки всички усилия и временното пооправяне, перушинката днес си отиде :'(. Дано другите два не страдат много за него.

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2008 - 11:49 PM

Уф ... съжалявам. :(
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни