Здравейте!
Винаги съм се надявала, да не ми се наложи да пиша в този раздел, но..Имам нужда от съвет относно единият ми папагал. Той е мъжки вълнист папагал делящ клетка с още два мъжки, които слава богу са ОК. Не знам на колко години е защото бяха зарязани в един офис и аз ги прибрах, при мен са от 5-6 год.
Проблема е следният, от няколко дни(3-4) въпросният пернатко стои наперушинен като топче, има разстройство и общо взето спи по цял ден. Ветеринаря ми даде някакъв антибиотик с витамини, който да слагам във водата, пие го вече 3 дни, но резултат няма :(. Преди малко видях, че си прехапва езика, по човката му даже има червен отенък вероятно от кръв. Отворих човката и видях, че цвета на езика е тъмно червен( на другите два папагала не са такива), а в основата имаше и нещо като раничка. В момента издава странен звук, все едно киха. Няма шанс да се е порязал, просто няма на какво, няма и какво да е глътнал, което да го е наранило. Сутринта го видях, че се беше настанил на хранилката, но нямах време да следя колко и дали е ял. Сега сложих парченца ябълка, той не прояви никакъв интерес, а я обича. Притеснява ме, че продължава да го прехапва, как ще се храни като езика му е наранен?
Не знам какво да правя, мога ли да му помогна с нещо сега. Утре ще го заведа отново на ветеринар. Ще бъда безкрайно благодарна на всякакви координати на специалисти, които биха му обърнали внимание, а не да го прегледат през клетката.
Папагал си "прехапва" езика
Публикувано: 06 October 2008 - 11:54 PM
д-р Боби Велев
п.п. 992-25-13; 0888/31-54-10.
Дано помогне.
п.п. 992-25-13; 0888/31-54-10.
Дано помогне.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 October 2008 - 08:34 PM
Днес посетихме д-р Боби Велев, не мога да намеря думи с които до опиша отношението му, това е един страхотен човек. За първи път папагала ми беше прегледан, а не огледан през клетката.
Вече има светлина в тунела :blink:, оказа се, че е нещо на стомахчето(не запомних точно как се нарича), лошото е, че съм изгубила доста време с лечение, което не е било ефективно и организма на перушинко е бая отслабнал. Поне се уреди с личен дворец, защото се оказа, че тая гадост може да се предаде и на другите. И сега ни чакат 5 дена пастички и прахчета, дано да успее да се пребори!
Благодарности на bushkata за координатите :blink:
Вече има светлина в тунела :blink:, оказа се, че е нещо на стомахчето(не запомних точно как се нарича), лошото е, че съм изгубила доста време с лечение, което не е било ефективно и организма на перушинко е бая отслабнал. Поне се уреди с личен дворец, защото се оказа, че тая гадост може да се предаде и на другите. И сега ни чакат 5 дена пастички и прахчета, дано да успее да се пребори!
Благодарности на bushkata за координатите :blink:
Публикувано: 07 October 2008 - 08:40 PM
Е, страхотно. Дано скоро се похвалиш със здраво пернатче :blink:

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 23 October 2008 - 11:49 PM
Уф ... съжалявам. :(

Страница 1 от 1