Dog.bg Форуми : Възпаление на уши

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Възпаление на уши

#1 Потребителят е офлайн   svdunov Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 October 2008 - 11:07 AM

Здравейте,имам проблем с ушите на моя шарпланинец-5г.Получи възпаление на дясното ухо и му слагах капки които не помогнаха,след това вет.лекар му би антибиотик,но пак не помогна.Принудих се да му вземат секрет за изследване и му предписаха антибиотик на хапчета и капки в ухото.Болното ухо се оправи,но се възпали другото.Омръзна ми да давам пари на доктори които не разбират.Ако някой е изпадал в такава ситуация моля,да ме посъветва.Предварително благодаря

#2 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 07 October 2008 - 11:21 AM

Kakво се намери в секрета? Би трябвало резултатът да излиза и с антибиотикограма, така че няма място за притеснения.
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#3 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 11:17 AM

Цитат(svdunov @ Oct 7 2008, 09:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте,имам проблем с ушите на моя шарпланинец-5г.Получи възпаление на дясното ухо и му слагах капки които не помогнаха,след това вет.лекар му би антибиотик,но пак не помогна.Принудих се да му вземат секрет за изследване и му предписаха антибиотик на хапчета и капки в ухото.Болното ухо се оправи,но се възпали другото.Омръзна ми да давам пари на доктори които не разбират.Ако някой е изпадал в такава ситуация моля,да ме посъветва.Предварително благодаря

Ами ние имаме същия проблем.Кучето е НОК.Преди 2 месеца се беше възпалило лявото ухо.Започнахме лечение със Суролан капки сутрин и вечер по 4-5 капки , плюс мазане с един бял краем на Вирбак,не знам как се казва понеже нямам оригиналната опаковка,но е много разпространен мирише много приятно на нещо като карамфил.За 4-5 дена ухото се оправи.Оня ден забелязах че дясното ухо стои хоризонтално и нашто момиче си тръска главата от сърбеж.Гледам пак същата работа чудесно вкиснало ухо,Чак джвака в основата като го стиснеш.И от вчера пак сме на Суролан и оня крем(ако някой се сеща името му да го напише,ще му бъда благодарен).Пустия му Суролан 18 лв.струва опаковката 15мл.Ако беше за хора сигурно щеше да е не повече от 7-8лв. Ама нали е за вет.приложение.Няма значение важното е да се оправи момиченцето.

п.п.Секрети не сме взимали,понеже сам си назначавам лечението за моите кучета в повечето пъти.Но ако се наложи ще взема и ще пусна антибиотикограма.Но се надявам да не се стига до там.Моля не правете като мен да си лекувате кучетата сами.Аз съм скръндза и нямам много доверие на доктори,а и минимума знания в областа които имам ми стигат в повечето случаи.Разбира се за нещо сериозно отивам при доктор.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#4 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 11:44 AM

Ние имахме инфекция на врата вследствие на краста и два дни го намаза с кортизем на вирбак и веднага мина. Бял не много съст крем, по скоро рядък с приятен аромат.

#5 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 11:45 AM

Да може би за същия крем става въпрос.Благодаря!!
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2010 - 11:53 AM

Забравих да спомена, че освен мазането с това пиеше и антибиотик за тази инфекция. Но определено и от мазането имаше ефект. Имаше гной по кожата и след мазането веднага се посуши раната и започна да хваща коричка. Кремчето е страхотно. Много мои познати ползвали го за всякакви кожни инфекции са много доволни от действието му.
Eто как изглежда http://www.petsrus.c..._buyuk_zoom.jpg

#7 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 08 February 2010 - 10:03 PM

Суроланът са капки за уши при гъбичен причинител.
Относно шарпланинеца: От колко време е проблемас ушите?Може би няма да е лошо да се направи преглед с отоскоп,под анестезия.Възможно е да има чуждо тяло(напримел есенен осил).
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#8 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 10:57 PM

Цитат(svdunov @ Oct 7 2008, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>

нашата Алберта имаше проблеми с ушето и ветеринаря ми изписа CLOREXYDERM OTO.Сипваш в ухото и масажираш едновременно,после внимателно почистваш останалато в ухото.По 1 път на ден.Страшно ефикасно е!
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 10:58 PM

Цитат(Мира741001 @ Feb 8 2010, 10:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(svdunov @ Oct 7 2008, 11:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>

нашата Алберта имаше проблеми с ушето и ветеринаря ми изписа CLOREXYDERM OTO.Сипваш в ухото и масажираш едновременно,после внимателно почистваш останалато в ухото.По 1 път на ден.Страшно ефикасно е!
...Алберта е английски булдог на 4 мес.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 February 2010 - 11:04 PM

Преди да си споделяте каквито и да е било кремчета и капки и да гадаете на сляпо, би трябвало да се вземе проба от ухото, за да стане ясно какъв е причинителя, ако няма чуждо тяло.

Иначе почиствате ли редовно ушите с подходящ лосион за целта? Би трябвало, да не кажа задължително е.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 11:07 AM

Цитат(tey4e @ Feb 8 2010, 08:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Суроланът са капки за уши при гъбичен причинител.

И не само.Повлияват се също стафилококовите и стрептококовите бактерии,грам-отрицателните бактерии и ушните акари. tb_195.gif
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 11:40 AM

Цитат(Nickey @ Feb 8 2010, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Преди да си споделяте каквито и да е било кремчета и капки и да гадаете на сляпо, би трябвало да се вземе проба от ухото, за да стане ясно какъв е причинителя, ако няма чуждо тяло.

Ами точно това ми беше мисълта,че малко излишно се получава да ходиш при лекар,само за да те консултира.Тъй като каквато и да е диагнозата при такъв случай,предписания препарат ще бъде един и същ.В зависимост от марките с които работят ветиринарите.А те не са много и се презастъпват като действие.Самите препарати са достатъчно широкоспектърни за да действат срещу по-голямата част от вероятните причинители. Не ми е нужно и да съм лекар за да взема проба и да я дам в лабораторита и спрямо резултатите да поставя диагноза.Лекарската професия(не искам да обиждам) е като адвокатската,не са ти нужни специални умения за да я практикуваш,нужни са ти специални знания.Това което "може" лекаря(като изключим хирургията,травматологичната и рехабилитационната дейност),можеш и сам да го практикуваш.Просто са ти нужни знания.Оставям на страна вече моралната и етичната страна,защото няма място за много грешки а много често не се допустими никакви грешки,все пак може да коства живот.

П.П. Интересен аспекте например че ако кучето ти умре в лекарски ръце не е убийство.Но ако сам си лекуваш кучето и то умре,напарктика според талкуванието на закона е убийство и всеки прокурор може да те осъди за това. zz_218.gif
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 February 2010 - 12:09 PM

Не е така.

Проба се взима не само, за да се види кой е причинителя, но и за да се направи антибиограма, по която да се определи точният медикамент, към които ще бъде чувствителен той.
Защото например, ако има протеуси, капете подходящите капки, но прекалено рядко и те станат резистентни към този медикамент, вие пак ще си имате протеуси, но трябва да знаете с какво да ги лекувате!
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 12:20 PM

Цитат(Nickey @ Feb 9 2010, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не е така.

Проба се взима не само, за да се види кой е причинителя, но и за да се направи антибиограма, по която да се определи точният медикамент, към които ще бъде чувствителен той.
Защото например, ако има протеуси, капете подходящите капки, но прекалено рядко и те станат резистентни към този медикамент, вие пак ще си имате протеуси, но трябва да знаете с какво да ги лекувате!

Е да де! Нали и аз това казвам,нужни са знания не задължително докторска степен.Сега то моето мнение си граничи със безотговорноста, и се надявам да не етусиазирам някои хора да парвят като мен, но реално това което написах е така.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   Dr.Stefanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 02:53 PM

Това което сте написали alexy e напълно несериозно и точно хората като вас, които могат всичко да си направят сами, са хората чийто любимци страдат най-много.Аз не съм адвокат и не разбирам от право, моля ви не бъдете и вие лекар( ако не сте такъв) и не мислете ,че ще се справите по добре.
User's Signature

Д-р Стефан Стефанов . бул.Пещерско шосе 15 ,гр. Пловдив тел. 032/64-06-06. ; 0888 389857.

#16 Потребителят е офлайн   Мира741001 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2010 - 04:10 PM

Цитат(Dr.Stefanov @ Feb 9 2010, 02:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това което сте написали alexy e напълно несериозно и точно хората като вас, които могат всичко да си направят сами, са хората чийто любимци страдат най-много.Аз не съм адвокат и не разбирам от право, моля ви не бъдете и вие лекар( ако не сте такъв) и не мислете ,че ще се справите по добре.

Отличен отговор!
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   д-р Коджабашев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2010 - 05:30 PM

Има хронични отити, от които кучето може да страда цял живот и никой да не е в състояние да ги излекува. Има и хирургически методи за облекчаване състоянието на животното, но това е доста дълга тема и си заслужава да се коментира за конкретни случаи..

#18 Потребителят е офлайн   sally Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Всичко,което ме забавлява и ме прави по-можеща.
Публикувано: 09 February 2010 - 06:59 PM

ALEXY,простете менторския ми тон,но това,което с лека ръка прокламирате е не само несериозно,а и
зловредно.
Вие давате ли си сметка,че тук има много млади хора,с недостатъчен житейски опит и огромен дефицит
на познания.Ако всеки започне да се ровичка из ушите на кучето си с мисълта,че не е кой знае каква
философия...
Разбира се,че ще Ви осъдят,ако кучето Ви умре в ръцете Ви.Хубаво би било САМОЛЕЧЕНИЕТО да се
криминализира,макар че това няма да впечатли хора като Вас.
Припомняте на по-дълго живелите едно мракобесно време,когато Партията-майка повеляваше да
бъдем всестранно развити личности.

Хлебарите правят хляб,учителите обучават,ЛЕКАРИТЕ-ЛЕКУВАТ.
Хирургия,рехабилитация.....Пропуснали сте най-важното,началото.Нарича се ДИАГНОСТИКА.
Хайде да оставим лекарите да си вършат работата.На тях им е нужно нашето доверие.Тогава ще има
обратна връзка по между ни.A ползите са за нашите любимци.

#19 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 01:00 AM

Хм.....Хмммммм!!!Пропуснал съм най-важното,началото.Нарича се ДИАГНОСТИКА.Ами та нали аз точно за нея говоря.Някой май е чел само отгоре,отгоре коментарите и не е вникнал в смисъла.Точно за диагностиката ти трябват само и единствено знания. Нито за да ги получиш ти е нужна докторска степен нито за да се сдобиеш и работиш с апаратура ти е нужна такава.Дано сега ме разбереш.Нека да не се почват с крайностите,всестранно развити личности итака нататък.Няма нищо лошо човек да има знания над средното ниво на обща култура в дадена област която му е интересна а защо не и в няколко.Ако вие смятате че човек трябва да живее и работи интересувайки и практикувайки само една професия,замислете се че има хора които не се ограничават само в една сфера и не си слагат сами бариери на знанията и уменията щото видите ли през комунизма било еди какси дай сега да тичаме в другата крайност..Надявам се ме разбрахте правилно.

Dr.Stefanov-Напълно съм съгласен че написното от мен звучи несериозно.Но не е лъжа.Нали? Струва ми се че отговора ви е диктуван от доста силна емоция а твърдението че на хора като мен кучетата страдали най-много е също толкова несериозно колкото и моите драсканици..Някаси много набързо сглобихте психологически портрет на моята личност.Моля,моля!!Аз пък бих казал че страдат най-много кучетата на хората които не се грижат за тях и които въпреки че нямат грам познание от медицина и фармация,не са ги водили никога на лекар,ами просто казват "То е куче ще му мине". Не е ли така??Това че не искам да давам 20 лв на някой,който ще ми каже нещо което вече знам,си е мое право.Като с тези 20 лв мога да купя по-скъпия и качествем медикамент на пазара ,а не да се задоволявам винаги с по-евтиния вариант,понеже ми е трудно да си го позволя.Спестявам от диагностика,когато съм убеден.Когато не съм отивам и давам 20 лв за да ми кажат какво му е на животното.Вижте колко е просто.Не съм твърдял че ще се справя по-добре от лекар,но в някои единични случаи ще се справя не по зле от всеки лекар.
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 10 February 2010 - 10:08 AM

Като с тези 20 лв мога да купя по-скъпия и качествем медикамент на пазара ,а не да се задоволявам винаги с по-евтиния вариант,понеже ми е трудно да си го позволя.
Как разбрахте,че точно той е "по-добрия препарат" във вашия случай?
Как разбрахте,че използвайки този препарат няма да постигнете устойчивост на причинителя към други препарати,които биха успели да се преборят с инфекцията?
Можете ли да различите един бактериален отит от вторичен такъв причинен от чуждо тяло?
Знаете ли,че при перфорация на тъпанчето е строго противопоказано прилагането на всякакви антибиотични капки,защото можете да увредите дори мозъка?.........и тогава какво правите,отивате разбира се на лекар,който разбира се трябва да се бори едновременно с две неща-едното е заболяването ,а другото вредата от вашето самолечение................................................няма лошо,но ще трябва да ви таксуват двойно по-скъпо,а вече може и да е станало твърде късно за излекуване на вашето животно,естествено тогава Вие обвинявате "некадърните лекари",без въобще да ви дойде на ум,че основната причина сте Вие самият.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни