Ваксиниране на котка
Публикувано: 27 October 2008 - 10:50 PM
И аз разсъждавам в такава посока. От друга страна, ако представляват напълно нов подход, едва ли има достатъчно практика и съответно достатъчно статистика относно резултатност и безопасност...
Абе, сложна работа... :huh:
Абе, сложна работа... :huh:

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 29 October 2008 - 08:27 PM
Както се вижда, могат да се поръчат по Амазон.
Feline Ultranasal
А и не изглеждат скъпи - 85 щ.д. за 20 бр.
Но вероятно не могат да бъдат поръчани ако не са регистрирани у нас?
Feline Ultranasal
А и не изглеждат скъпи - 85 щ.д. за 20 бр.
Но вероятно не могат да бъдат поръчани ако не са регистрирани у нас?

Публикувано: 29 October 2008 - 08:38 PM
Щом ги няма у нас, значи не са регистрирани. Това обаче не знам дали означава можете или не да си ги поръчате.
От тук насетне обаче има друг проблем
Аз, примерно, отказвам да ваксинирам животни със закупени от собствениците ваксини. Защо ще питате Вие. Защото не знам под какво си слагам подписа. Съхранявано ли е правилно, как е транспортирано, спазени ли са изискванията на производителя за среда, в която да седят ваксините, докато бъдат сложени в тялото на животното, а и да ви кажа не знам какво има вътре във флакона, а в случая нямам и документ, че това е одобрено от властите на Република България. За тези, които са в нашата клиника имам отговор на всички тези въпроси и си поемам отговорността, слагайки подписа си и личния ми печат.
Вие наемате ли се сама да си ваксинирате котката? Можете ли да я прегледате преди ваксината? Ваксина се слага единствено и само на ЗДРАВО животно.
От тук насетне обаче има друг проблем
Аз, примерно, отказвам да ваксинирам животни със закупени от собствениците ваксини. Защо ще питате Вие. Защото не знам под какво си слагам подписа. Съхранявано ли е правилно, как е транспортирано, спазени ли са изискванията на производителя за среда, в която да седят ваксините, докато бъдат сложени в тялото на животното, а и да ви кажа не знам какво има вътре във флакона, а в случая нямам и документ, че това е одобрено от властите на Република България. За тези, които са в нашата клиника имам отговор на всички тези въпроси и си поемам отговорността, слагайки подписа си и личния ми печат.
Вие наемате ли се сама да си ваксинирате котката? Можете ли да я прегледате преди ваксината? Ваксина се слага единствено и само на ЗДРАВО животно.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 29 October 2008 - 08:59 PM
След като вече се произвеждат, мисля, че е въпрос на време да дойдат на нашия пазар. Не бих се захванала сама да си ваксинирам котката, въпреки че не изглежда по-трудно от даване на хапче (на сайта има клипче). Но ако има шанс да си ги доставя, бих намерила начин да убедя нашия вет да я постави - ще намеря достатъчно техническа и добре аргументирана информация по интернет относно всичко, свързано с ваксината. Оостаналото е въпрос на индивидуално поет риск и преценка, каквито ежедневно се налага да правим, за наше добро или не...

Публикувано: 29 October 2008 - 09:05 PM
Дори ако говорим за здраве? Поемате тези рискове? Хм...Ами поемете тогава рискът да я ваксинирате с обикновените ваксини. Поемаме всеки ден рискове, нали така...Може да се получи усложнение, аама може и да не се...
Иначе сложността във ваксинацията не е в даването на хапчета или слагането на инжекции :)
Само да вметна, щото май Ви е убегнало - съхранението на ваксината е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно.
Иначе сложността във ваксинацията не е в даването на хапчета или слагането на инжекции :)
Само да вметна, щото май Ви е убегнало - съхранението на ваксината е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно.

Публикувано: 29 October 2008 - 09:34 PM
Естествено, че всички тези предпоставки са важни, но те не са неизпълними и не казвам, че ще ги пренебрегна. Отделям време и внимание на този проблем точно заради безопасността на котката си.
А защо не се доверявам на 100% на това, което ми е казал специалиста - защото, ако не му бъде обърнато специално внимание на разни проблеми, специалистът ни най-малко не си прави труда да ги представи пред пациента. Това са обичайните отношения между лекар и пациент, както във ветеринарната така и в хуманната медицина. Четеш внимателно упътването на всяко лекарство, дори когато е изписано и от най-доверения ти специалист.
А защо не се доверявам на 100% на това, което ми е казал специалиста - защото, ако не му бъде обърнато специално внимание на разни проблеми, специалистът ни най-малко не си прави труда да ги представи пред пациента. Това са обичайните отношения между лекар и пациент, както във ветеринарната така и в хуманната медицина. Четеш внимателно упътването на всяко лекарство, дори когато е изписано и от най-доверения ти специалист.

Публикувано: 29 October 2008 - 09:53 PM
О, аз за това не споря
И аз съм същата.
Но дискусията ни се получава добре :)
Просто ако ще се поемат рискове, звучи несериозно, на фона страховете ви то другото. Т.е оправдавате едни рискове, но други не.
И аз съм същата.
Но дискусията ни се получава добре :)
Просто ако ще се поемат рискове, звучи несериозно, на фона страховете ви то другото. Т.е оправдавате едни рискове, но други не.

Вход

Горе
Цитиране +