Не е важно колко % е протеина, а какъв е източника му. Дали е растителен или животински протеин. Има огромна разлика. Ако протеина е от растителен произход, ако ще да е 55% е пълен таш** с извинение. Единствено животинския протеин съдържа всички незаменими аминокиселини, които организма не може да синтезира сам. Това съотношение 25 на 12 ми звучи като Адълт формула? Твоето кученце на каква възраст е?
Каква марка е гранулата и каква марка - консервата? Консерва с 24% протеин, звучи добре.
Необходимо ли е да даваме протеини?
Публикувано: 23 May 2012 - 10:37 PM
Публикувано: 25 May 2012 - 12:36 PM
Vesela_5, в 23 May 2012 - 10:37 PM, написа:
Не е важно колко % е протеина, а какъв е източника му. Дали е растителен или животински протеин. Има огромна разлика. Ако протеина е от растителен произход, ако ще да е 55% е пълен таш** с извинение. Единствено животинския протеин съдържа всички незаменими аминокиселини, които организма не може да синтезира сам. Това съотношение 25 на 12 ми звучи като Адълт формула? Твоето кученце на каква възраст е?
Каква марка е гранулата и каква марка - консервата? Консерва с 24% протеин, звучи добре.
Кученцето е на горе-долу 45-50 дни. Гранулите не се сещам каква марка са, защото ги бях купила насипни. Консервата е Джаф.
Публикувано: 25 May 2012 - 02:18 PM
Кученцето ти е съвсем бебе, купи му бебешка храна, тая 25 на 12 е сто процента адълт формула. За консервата не мога да ти дам отзиви, аз не храня с консерви никога, защото са бъкани с консерванти, с които не желая да си тровя кучетата.
Публикувано: 28 May 2012 - 12:25 AM
Vesela_5, в 25 May 2012 - 02:18 PM, написа:
Кученцето ти е съвсем бебе, купи му бебешка храна, тая 25 на 12 е сто процента адълт формула. За консервата не мога да ти дам отзиви, аз не храня с консерви никога, защото са бъкани с консерванти, с които не желая да си тровя кучетата.
Консерви и аз вече не искам да давам, защото има разстройство от тях, а гранули не яде никакви, пробвах с няколко вида, бебешки и за големи и на различни фирми , но ги отказва, единствено с кисело мляко ги яде, но и то не му понася на стомахчето...вече направо незнам с какво да го храня :X
Публикувано: 28 May 2012 - 06:56 PM
Бебешки гранули му ги овкусявай с 1-2 лъжици кисело мляко. След няколко дни стомаха ще привикне, не му сменяй нон стоп храните, така съвсем ще се подриска. Избери една, качествена и му давай по-често по по-малко количество с 1 лъжичка кисело мляко за вкус.
Публикувано: 21 June 2012 - 11:46 PM
Vesela_5, в 28 May 2012 - 06:56 PM, написа:
Бебешки гранули му ги овкусявай с 1-2 лъжици кисело мляко. След няколко дни стомаха ще привикне, не му сменяй нон стоп храните, така съвсем ще се подриска. Избери една, качествена и му давай по-често по по-малко количество с 1 лъжичка кисело мляко за вкус.
Ох направо ми взе тока кучето ми.... голям каприз е от към храна, но по случайност открих начин да го накарам да си изяжда гранулите. Слагам сосче от доматена салата вътре и веднага ги изяжда, понася му и на стомахчето.