Проследяващи микрочипове
Публикувано: 22 October 2008 - 07:00 AM
И ако кучето бъде откраднато или се изгуби с някакво устройство определят неговото местоположение с точност до 1 метър.
Аз съм от пловдив и разпитах в най-известните ветеринарни клиники, но никой даже не е и чувал, така че моля ви ако знаете нещо по въпроса...
Публикувано: 22 October 2008 - 08:18 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 22 October 2008 - 11:07 AM
Не съм много запознат в България къде точно се продават, но съм сигурен, че има. А и е по-удобно - слагаш нашийника като излизаш, сваляш го, като се прибирате. Няма чипове, няма истории.
alexy е прав/а, че микрочипът трябва да е предавател, което става доста сложно.
Потърси нашийник.
Публикувано: 22 October 2008 - 11:10 AM
Само не ми е ясно едно - нали трябва да има сателит, който да "обслужва" сигнала. Купуваш си устройството, но дали има сателит, който да лови и предава сигнала точно на тези устройства?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2008 - 11:14 AM
Цитат

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 22 October 2008 - 11:35 AM
И все пак нашийникът ми се струва удачен при изгубване в някой по-голям парк.
А относно сателитната връзка - има различни модели. До колкото съм информиран - има всякакви видове, в зависимост от начина на подаване/приемане на информация, както и от радиусът на който обекта може да бъде локализиран. Зависи какво се търси.
Публикувано: 22 October 2008 - 07:17 PM
Публикувано: 23 October 2008 - 06:05 PM
Цитат
Публикувано: 23 October 2008 - 07:14 PM
Цитат
Да, тези са обикновените чипове които от януари стават задължителни за всяко куче, но в темата доколкото разбирам не става въпрос за тях.
Цитат
Наистина ще е много по-сигурно ако е със подкожен микрочип, защото този нашийник може да му се случи какво ли не :-

Публикувано: 19 November 2008 - 05:56 PM

Вход

Горе
Цитиране +