Микроспория при котки и малко дете
Публикувано: 24 October 2008 - 12:58 AM
Имам 2 котака, кастрирани и дъщеря на почти 2 години. С микроспорията се бориме 1 година( с ремисии) Вече изнемогвам, те изолирани и ние( кухнята е техния изолатор) Вет. сега спомена за низорал...ще видиме какво ще стане, разбирам че май тр. да търся друг ...като знае че иамам малко дете, може ли 1 год. с ваксини да ме мота!!! Давай ударно, най ефективното !!! поне аз така мисля...
А имам намерение и второ дете да имам скоро...и микроспорията не ми влиза в плановете.
Тия дни направо ревах :'( :'( :'(, защото се замислих кое е по-хуманно, да ги приспя или да ги пусна напролет( като знам че няма да оцелеят) освен ако не намеря добри хора, неплашещи се от микроспорията, да се грижат за тях.... защото ако ще е така нататък аз нямам сили за 2 лапета , мъж, къща и 2 болни от микроспория котки...Пиша и палча, за трети път се бориме с микроспорията, но преди нямах дете и беше по-лесно, а аз прекрасно знам какво е да имаш микроспория, защото като ученичка го хванах от др. коте....
Не ме разбирайте погрешно, обичам ги, спали сме в 1 легло, устоях на натиска от всички роднини и познати да ги махна и 9 месеца спаха до растящия ми корем и си представях как щерка ми ще ги гушка( те са безкрайно гальовни) , а всъщност от 1 година само ги храня,чистя, кажа някоя добра дума, погалвам за кратко и гоня да не се търкат в мен...а щерка ми вместо "гуш коте", вика "бягай коте" :'( :'( :'( не на това исках да я науча.... И сега ми е мъка да си помисля да ги махна, но и сили нямам доживот да се боря, пазя и държа в изолация...
Та питането ми е има ли пълно излекуване и някаква схема за да не се появява? ( на 6 месеца ваксина не ни свърши работа, само това правихме тази година + хигиена)
И в периода на ремисия( липса на видими признаци) котките пак ли са заразни? Т.е. ако решиме, че са ок и ги пуснеме при нас и си го нагушкаме, дали ще цъфнеме?
Моля ви помагате, кажете и за някой док. дето ще вземе по-присърце проблема, защото сегашните( за които мислех, че са ок) май не го взимат....
Публикувано: 24 October 2008 - 06:47 AM
До колкото разбирам, вие сте поставяли само ваксини? Има още неща, които трябва да се комбинират, за да има добър и траен резултат. Те трябва да са назначени от лекар.
Поздравления, че обичате толкова котаците и за всичко, което правите за тях.
Потърсете лекар, който ще се захване сериозно с лечението.
И - успех.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 25 October 2008 - 02:41 PM
Та питането ми е има ли пълно излекуване и някаква схема за да не се появява? ( на 6 месеца ваксина не ни свърши работа, само това правихме тази година + хигиена)
И в периода на ремисия( липса на видими признаци) котките пак ли са заразни? Т.е. ако решиме, че са ок и ги пуснеме при нас и си го нагушкаме, дали ще цъфнеме?
Не искам да ми казвате за лечението какво е , а дали има окончателно излекуване? И какво е положението с ремисиите, остават ли инфектирани носители?
Публикувано: 25 October 2008 - 05:06 PM

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 25 October 2008 - 05:41 PM
Ние като нямаме обриви, може ли да сме причина?
Добре де, а след като са излекувани веднъж, може ли да се прави някаква профилактика за да не се появява отново?
Публикувано: 25 October 2008 - 07:31 PM
Мисля, че д-р Коко има какво да добави. Има много теории, че микроспорията е винаги вторично заболяване. Примерът е пред очите ми. Женската редовно (поне веднъж годишно) има проблеми, мъжкарят - никога. Толкова за това, колко е заразна.
Публикувано: 25 October 2008 - 08:01 PM

Публикувано: 25 October 2008 - 08:04 PM

Публикувано: 25 October 2008 - 08:10 PM
Цитат
Сега следващия въпрос към автора на темата: Каква е храната, колко често животното "вижда" слънце, как сме с паразити, анална жлеза, играчки, редовно ресане и четкане, стрес?
Публикувано: 26 October 2008 - 12:56 PM
За четкането - 1път седмично, къпането много, много рядко...играчки - топка със звънче...
Определенно не им осигуряваме най-доброто, но ние и на нас с детето осигуряваме минималното...
С анални жлези не сме имали проблеми...единия, 15годишния е с по-лошо здраве имаше бъбречна криза на младини, но не се повтори, след грешно лечение на първата проява микроспория - увеличен черен дроб, сърце. Известно време приемаше карсил и антистенокардин...
Публикувано: 26 October 2008 - 04:43 PM
Цитат
Извода е че не може да сме сигурни че писанковците са добре, дори да нямат явни признаци....
"Имаме около малкия ми племеник общо 4 котки. 2 от тях с прояви на микроспория. Детето няма проблеми, а е едно гушкане.."
мен това не ме устройва....
Утре ще водиме котаците на др. вет, препоръчан ми тук, надявам се да получа адекватна помощ и съвети, надявам се и вие да се включите със съвети и дано да се пребориме трайно, защото положението на изолацията е мъчителна и за мен и за котаците. В противен случай ще трябва да им търся др. стопани, но кой ли би взел възрастни болни котки, пък били те и най гальовните, като нашите...???
Публикувано: 26 October 2008 - 08:34 PM
Публикувано: 27 October 2008 - 07:17 PM
Надявам се някой запознат да препоръча с каква храна да ги подсиля, каква домашноприготвена е подходяща?
По съвет на вета( предишния) почнах да им давам Nutri-plus gel, това добро ли е или пари на вятъра?
Публикувано: 28 October 2008 - 10:30 AM

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 28 October 2008 - 02:58 PM

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА
Лична страница
Публикувано: 29 October 2008 - 10:12 PM
Преди 3 години благодарение на форумите в нета не се подложих на опасна и излишна процедура и от тогава не предприемам лечение без да съм попрочела в нета...За детето - пак така. Явно и с котките ще е така, защото ако се бях разчела миналата година,нещата сега щяха да са различни...
Чакаме посявката от котаците, подозира се по-скоро алергия-стрес, дано да е така. Бях съвсем забравила , че преди месец имаше пожар у нас, на кухнята, при котаците и че точно този котак се стресира много....сега само да запуши нещо в кухнята изпада в ужас.. Но все пак не отпадат предишните гъбясвания и желанието ми да се отървеме завинаги от тази напаст, за да може да контактуваме пълноценно с котаците.
Публикувано: 29 October 2008 - 10:21 PM
За пореден път, обаче, твърдя (ще го напиша и тук) - за мен, вашите котки не мисля, че са имали гъбична инфекция. Ще се обоснова и тук.
Започнато е лечение. С ваксини, руски (категорично не ги харесвам, въпреки че се смятам за русофил). Няма ефект. Да речем е, защото ваксините са ... неефективни. Започва се терапия със Спорил. Препаратът е страхотен. Мммм, имам забележка за третирането във вашия случай - мазани са огромни площи от котката, което е грешка. Както и да е. Ефект от спорила няма. Нали така? След което котката започва да пие "лекарство срещу сърбежа". И хоп! Ефект има! Само дето лекарствата срещу сърбеж не засилват растежът на гъбичките, а направо правят мазало. Де що има гъба изскача. Извод? Не е било гъбички.
Следват на всеки 6 месеца ваксини притив гъбички, нали така? И бум! Пак проблеми по кожата.
Наистина не мисля, че котките ви имат проблем с гъбички.
А, да, низорал е прилаган също, нали?
Трябваше да е избита де що има гъба по котките ви.
:)

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 30 October 2008 - 09:00 AM
Цитат
За пореден път, обаче, твърдя (ще го напиша и тук) - за мен, вашите котки не мисля, че са имали гъбична инфекция. Ще се обоснова и тук.
Започнато е лечение. С ваксини, руски (категорично не ги харесвам, въпреки че се смятам за русофил). Няма ефект. Да речем е, защото ваксините са ... неефективни. Започва се терапия със Спорил. Препаратът е страхотен. Мммм, имам забележка за третирането във вашия случай - мазани са огромни площи от котката, което е грешка. Както и да е. Ефект от спорила няма. Нали така? След което котката започва да пие "лекарство срещу сърбежа". И хоп! Ефект има! Само дето лекарствата срещу сърбеж не засилват растежът на гъбичките, а направо правят мазало. Де що има гъба изскача. Извод? Не е било гъбички.
Следват на всеки 6 месеца ваксини притив гъбички, нали така? И бум! Пак проблеми по кожата.
Наистина не мисля, че котките ви имат проблем с гъбички.
А, да, низорал е прилаган също, нали?
Трябваше да е избита де що има гъба по котките ви.
:)
Ако лечението е било само това, което описва колежката и гъби да бяха пак нямаше да има кой знае какъв траен резултат. Спорила между другото не действа на микроспорията, която е основен причинител на гъбични инфекции при котките. Който не вярва да прочете.