Здравейте!
Искам да ви покажа и моят мяляк бандит.Взехме го на 50 дни.Майка:Хера и баща:Хектор.До днес моят Неро е на цели 2 месеца и 14 дни.На 20 април ни е и последната ваксина :)Има голям апетит,обича да има внимание към него,но имаме едни малки проблеми:
1.Че много хапе,дори когато си играем с него той хапи.
2.Е че го е страх когато лаят други кучета.
Аз все още се надявам че това е от възрастта му(и стахът и хапането)
Аз храня НЕРОН с:ROYAL CANIN GIANT JUNIOR(ОТ 2 ДО 8 месеца) и му давам 10 калций Kalcii Plus на Virbac,10 дни хапчета за укрепване на ставите,зъбите и козината и 5 дни почиваме.Всеки път в храната му слагам и Nutri Gel Plus на Virbac(16 вида витамини) и на всеки 4-5 дни в храната му слагам и начупена на прах обелка от яйце.След всяко хранене му давам бисквита или бисквитена солета и след ядене(обяд и вечер) му даваме Dentastik за почистване на зъбите.
Кажете какво мислите за моя мъник?
ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ МУ ТЪРСИМ И ПРИЯТЕЛКЯ.Кажете от каде мога да закупя красива женска и на каква цена.Посаветвайте ме!
Ущите и опашката му кога бихте ми препорачали да му ги отрежем?И дали ще го боли много :S ?
Защо му даваш допълнително калции? Направил/а ли си кръвни изследвания, които да установят недостиг на такъв в организма му или на полянката познатите са ти казали, че трябва да се дава калции? Да не направиш мечешка услуга на животното? Бъди сигурен/а, че кучето ти ще е щастливо през целият си живот да се храни само с едно и също нещо. Не го третирай като човек. То не е човек и няма нашите вкусови претенции за разнообразие. Качествената суха храна е всичко от което се нуждае. И бъди сигурна, че ще е много щастлив да яде едно и също цял живот! Разбира се, винаги може да се добавят домашно приготвени специално неща, но без да се обиждаш не мисля, че имаш подготовката за това какво точно и колко. Прочети по темата има много писано.
Относно купирането на ушите и опашката.
vlado zoo е прав, че у нас е нарушение на закона. От известно време насам обаче. Обаче все ми се струва, че преди да се официализира забраната, купирането имаше далеч по-малко врагове. Както и да е. Мнения много. Противници още повече. Странното е, че тези противници в повечето случаи подскачат от радост и похвали, когато някой се кане да си кастрира животното, но с пяна на уста заклеймяват купирането като нехуманно?! Е,
аз смятам че да отрежеш топките на песа си те доближава доста повече от морална гледна точка до категорията "изверг" отколкото купирането, което е козметична намеса. Относно самото купиране. Разбира се, че ще го боли. Приготви се за кошмарна първа нощ след излизането от упойка - неадекватност, напикавания, повръщания. Всичко това съчетано с неособенно приятният външен вид на кучето - остригана до кожа половин глава и задница. Но моето лично мнение е, че
подкрепям с две ръце купирането на кане корсо.
Относно приятелката му - да не мислите да си ги развъждате у вас? Понеже малко ми е странно как ще ги опазите когато женската се разгони на крехката възраст от 8-9 месеца а живеят заедно. Относо закупуването - красива и качествена ...? Докато първото е силно субективно за второто гаранцията да се постигне е една единствена - пари и добър развъдник.
За финал - гледам малкия е почнал ъгъла на стената. Приготви се след няколко месеца с пакет гипсова замазка, шпакла и кутия латекс след това, за корегиране на щетите. Казвам ти го от личен опит.