Dog.bg Форуми : Снимки и клипове на нашите бандити

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (44 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Снимки и клипове на нашите бандити

#721 Потребителят е офлайн   didorot Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2010 - 03:33 AM

Цитат(lolera @ Apr 4 2010, 08:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хубава картинка,но......черното си е черно!

Това куче е просто възхитително-има огромна глава и супер тежкарска физиономия smile.gif .Дайте още снимки,много ми харесва...

#722 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 10:33 AM

Ами той си е тежкар,физиономията му не е подвеждаща....

#723 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 09:13 PM

А ето ни и нас на тазвечершната разходка из парка в компанията на средноазиатска овчарка. Ние не че сме едри за момента, но все едно сме до теленце ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#724 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 16 April 2010 - 03:01 PM

Здравейте!
Искам да ви покажа и моят мяляк бандит.Взехме го на 50 дни.Майка:Хера и баща:Хектор.До днес моят Неро е на цели 2 месеца и 14 дни.На 20 април ни е и последната ваксина :)Има голям апетит,обича да има внимание към него,но имаме едни малки проблеми:
1.Че много хапе,дори когато си играем с него той хапи.
2.Е че го е страх когато лаят други кучета.
Аз все още се надявам че това е от възрастта му(и стахът и хапането)
Аз храня НЕРОН с:ROYAL CANIN GIANT JUNIOR(ОТ 2 ДО 8 месеца) и му давам 10 калций Kalcii Plus на Virbac,10 дни хапчета за укрепване на ставите,зъбите и козината и 5 дни почиваме.Всеки път в храната му слагам и Nutri Gel Plus на Virbac(16 вида витамини) и на всеки 4-5 дни в храната му слагам и начупена на прах обелка от яйце.След всяко хранене му давам бисквита или бисквитена солета и след ядене(обяд и вечер) му даваме Dentastik за почистване на зъбите.
Кажете какво мислите за моя мъник?
ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ МУ ТЪРСИМ И ПРИЯТЕЛКЯ.Кажете от каде мога да закупя красива женска и на каква цена.Посаветвайте ме!
Ущите и опашката му кога бихте ми препорачали да му ги отрежем?И дали ще го боли много :S ?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

За да научиш повече за пътя пред теб, питай тези, които се връщат.

#725 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 04:57 PM

Здравейте, nissan4545,
Добре дошли във форума. Честито бандитче. Ще го представите ли в темата за представяне?
Относно храненето, моля прочетете темата и ще разберете, че повечето от нас не препоръчват даването на добавки. За хапането, това е нормално, но не трябва да се толерира.
Ако сте решили да купирате, то Ви напомням, че в България, това е нарушение на закона и да, ще го боли.
Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#726 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 05:04 PM

Цитат(nissan4545 @ Apr 16 2010, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Искам да ви покажа и моят мяляк бандит.Взехме го на 50 дни.Майка:Хера и баща:Хектор.До днес моят Неро е на цели 2 месеца и 14 дни.На 20 април ни е и последната ваксина :)Има голям апетит,обича да има внимание към него,но имаме едни малки проблеми:
1.Че много хапе,дори когато си играем с него той хапи.
2.Е че го е страх когато лаят други кучета.
Аз все още се надявам че това е от възрастта му(и стахът и хапането)
Аз храня НЕРОН с:ROYAL CANIN GIANT JUNIOR(ОТ 2 ДО 8 месеца) и му давам 10 калций Kalcii Plus на Virbac,10 дни хапчета за укрепване на ставите,зъбите и козината и 5 дни почиваме.Всеки път в храната му слагам и Nutri Gel Plus на Virbac(16 вида витамини) и на всеки 4-5 дни в храната му слагам и начупена на прах обелка от яйце.След всяко хранене му давам бисквита или бисквитена солета и след ядене(обяд и вечер) му даваме Dentastik за почистване на зъбите.
ДРУГИЯ МЕСЕЦ ЩЕ МУ ТЪРСИМ И ПРИЯТЕЛКЯ.Кажете от каде мога да закупя красива женска и на каква цена.Посаветвайте ме!
Ущите и опашката му кога бихте ми препорачали да му ги отрежем?И дали ще го боли много :S ?

Защо му даваш допълнително калции? Направил/а ли си кръвни изследвания, които да установят недостиг на такъв в организма му или на полянката познатите са ти казали, че трябва да се дава калции? Да не направиш мечешка услуга на животното? Бъди сигурен/а, че кучето ти ще е щастливо през целият си живот да се храни само с едно и също нещо. Не го третирай като човек. То не е човек и няма нашите вкусови претенции за разнообразие. Качествената суха храна е всичко от което се нуждае. И бъди сигурна, че ще е много щастлив да яде едно и също цял живот! Разбира се, винаги може да се добавят домашно приготвени специално неща, но без да се обиждаш не мисля, че имаш подготовката за това какво точно и колко. Прочети по темата има много писано.

Относно купирането на ушите и опашката. vlado zoo е прав, че у нас е нарушение на закона. От известно време насам обаче. Обаче все ми се струва, че преди да се официализира забраната, купирането имаше далеч по-малко врагове. Както и да е. Мнения много. Противници още повече. Странното е, че тези противници в повечето случаи подскачат от радост и похвали, когато някой се кане да си кастрира животното, но с пяна на уста заклеймяват купирането като нехуманно?! Е, аз смятам че да отрежеш топките на песа си те доближава доста повече от морална гледна точка до категорията "изверг" отколкото купирането, което е козметична намеса. Относно самото купиране. Разбира се, че ще го боли. Приготви се за кошмарна първа нощ след излизането от упойка - неадекватност, напикавания, повръщания. Всичко това съчетано с неособенно приятният външен вид на кучето - остригана до кожа половин глава и задница. Но моето лично мнение е, че подкрепям с две ръце купирането на кане корсо.

Относно приятелката му - да не мислите да си ги развъждате у вас? Понеже малко ми е странно как ще ги опазите когато женската се разгони на крехката възраст от 8-9 месеца а живеят заедно. Относо закупуването - красива и качествена ...? Докато първото е силно субективно за второто гаранцията да се постигне е една единствена - пари и добър развъдник.

За финал - гледам малкия е почнал ъгъла на стената. Приготви се след няколко месеца с пакет гипсова замазка, шпакла и кутия латекс след това, за корегиране на щетите. Казвам ти го от личен опит. smile.gif

#727 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2010 - 05:20 PM

Леле много сте бързи с отговорите бе хора:)
1.Отностно добавките.Аз му давам в много ограничено количество.Той тежи 10 кг и трябва да му давам по 2 хапчета калций,а аз му давам по 1 wb_052.gif А отностно Nutri plus gel той е много полезен за козината и зъбите.
2.За купирането на ушите и опашката му :S Сигурен съм,че няма да се чуства много добре ,но пък:
---1---Ще бъде много по-хубаво.

Проблем:С какво да обезпаразитя моят Неро след третата ваксина(минал карантинен период) ???

Ами в момента го гледаме в апартамента (докато мине 3-тата ваксина) и после ще ходим да живеем в вилата ни която има огромен двор точно като за Неро.Там сме му иззидали и къща (за него и приятелката му).Предложете добри развъдници.
И ако може женската да е сива на цвят wb_052.gif
User's Signature

#728 Потребителят е офлайн   radi_buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 05:26 PM

Здравей nissan4545 и добре дошъл във форума ни!
Неро е голям сладур! При мен за разлика от повечето притежатели на куче,при което се купира част от тялото му,не беше толкова мъчително за кучето!
В началото беше малко зашеметен, но много бързо се оттърси! Вечерта потече малко кръв, но общо взето не е скимтял от болка и прочие! Всеки ден го мажехме с мехлемче по 3 пъти. Аз подкрепям мнението на Боболин, защото едно кане корсо с уши и опашка някак си не внушава респект,от колкото купирано!
Жалкото само е, че кучето ти не е родословно!
И щом ще му търсищ приятелка, нека тя поне да има родословие, за да покажете принадлежност към породата!

П.П. Нали само няма да ги развъждаш у вас?

User's Signature

За да си човек бъди му приятел!

#729 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 05:31 PM

Цитат(nissan4545 @ Apr 16 2010, 05:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
---2---Ще го предпазим от много кърлежи(които се забиват по няколко в 1-то уше и по опашката) и от инфекции.

Това не го изтъквай като причина, че ще те разкъсат. Надявам се, че е шега. Без да се обиждаш, звучи несериозно.
И да, и аз смятам, че купираното кане корсо изглежда по-добре!

Относно външното обезпаразитяване. Аз на каишки не вярвам. Собствениците на кучета с такива могат и да се обидят. За мен каишката е евтин което е добре но неефективен което е много зле вариант. Препоръчвам Адвантикс. Относно Фронтлайн - почвам да си мисля че гадинките едва ли не са почнали да развиват резистентност към него.

#730 Потребителят е офлайн   radi_buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 05:32 PM

Извинявам се на Боболин- писали сме по едно и също време и отговорите ни си приличат.. Сории
User's Signature

#731 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2010 - 05:48 PM

Много благодаря на всички за мненията и съветите! wb_052.gif
User's Signature

#732 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 06:36 PM

Едно уточнение, защото това все пак е клубен форум:
КККБ няма единно и изрично мнение за купирането на ушите, но все пак далеч не го препоръчва. Мисля, че е редно да се ограничим да приканваме за нарушение на Закона, водени от естетични подбуди. Все пак това си е лично решение на всеки собственик, но си остава проява на жестокост по смисъла на закона.
Цитат(Bobolin @ Apr 16 2010, 02:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Относно външното обезпаразитяване. Аз на каишки не вярвам. Собствениците на кучета с такива могат и да се обидят. За мен каишката е ефтин което е добре но неефективен което е много зле вариант. Препоръчвам Адвантикс. Относно Фронтлайн - почвам да си мисля че гадинките едва ли не са почнали да развиват резистентност към него.

Това е малко клиширано. Има различни каишки. За спот-он формите има противоречиви мнения за различните марки, но това по мое наблюдение е поради неправилно ползване.
В случая е важно да се подбере безопасен за бебе препарат. Попитайте ветеринаря си за такъв и нека поне първия път го постави той. После следете за състоянието на кучето 1-2 дена.
User's Signature

Качена снимка

#733 Потребителят е офлайн   radi_buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 06:43 PM

Владо, прав си, но нисан4545 попита на каква възраст и дали ще го боли..
Просто даваме мнение..
Нищо лично!
Поздрави!
User's Signature

#734 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 07:23 PM

Цитат(nissan4545 @ Apr 16 2010, 03:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Честито кученце и добре дошли във форума и от мен.

Личното ми мнение е да НЕ търсите приятелка на Нерон.От поста ви си личи,че нямата ни най-малка представа от породата,дори и от отглеждане на куче като цяло.Поотгледайте си кученцето,прочетете форума,където има доста полезна информация и отговори на всичките ви въпроси.Срещнете се с други собственици на повече от едно куче и помислете добре,преди да направите някоя грешка.

#735 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 08:21 PM

Тези Хера и Хектор празно нямат. Върви бизнеса значи в Ловеч. Нисан4545 ти случайно Ники да се казваш ?

п.п. Специално дентал стиковете са много излишни преди кучето да си е сменило зъбите по мое мнение. Защо си взехте неродословно куче от Хера и Хектор, пък искате да си взимате родословна женска ? Със същия успех може да вземете сестричка на Нерон и да си ги заплождате колкото си искате.

#736 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2010 - 08:46 PM

Не не се казвам Ники.Казвам се Симеон
Взех Неро от Хера и Хектор защото първо но първо са напълно чистокръвни корсота на който им не е извадено родословие, пък и мен това не ме бърка.Ако това е проблем за теб ЗА МЕН НЕ Е !!!!!!!!!!
User's Signature

#737 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 April 2010 - 09:41 PM

А вие как разбрахте, че са абсолютно чистокръвни корсота ?? Ще има ли второ на второ ?
И пак прочетете предишния ми пост, може да разберете нещо!

#738 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2010 - 09:51 PM

По стандарт на породата отговарят на всичко,пък и Хектор е взет от Словакия :)
User's Signature

#739 Потребителят е офлайн   lolera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2010 - 09:57 PM

Ето,че и стандарта ви е толкова ясен,колкото и другите неща.
Послушайте съвета ми,прочетете форума - колкото повече,толкова по-добре...
Колкото до хектор,може да е взет и от Сибир...вие вярвате на това,което ви е казано.

#740 Потребителят е офлайн   nissan4545 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 April 2010 - 10:00 PM

Мерси! smile.gif
User's Signature

• (44 Страници) +
  • « Първа
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни