Снимки и клипове на нашите бандити
Публикувано: 09 January 2010 - 07:50 PM
О.О
Супер е малката хубавица..
Благодаря :)
Много беше щастлива :) три дена голямо лудеене :) после като се прибрахме в продължение на няколко дена си търсеше дружките .....

Публикувано: 11 January 2010 - 08:22 PM
Не ми се вижда дебела а пък и я храня 3 пъти на ден с по 150гр.гранула+ 1 път дневно 50гр.телешко или риба.
Ако е много казвайте

Таблиците на кучешките храни са ориентировъчни. Всичко зависи от движението което един стопанин може да осигури на своя любимец. За тези храни които имат две графи, едната за кучета с нормална натовареност, другата за работещи ловни кучета, ясно може да се види разликата в количеството. Всичко е калории и натовареност. Ако при Х разходка, даваш на кучето си Х храна, след 5-10 дни може да се види дали храната която получава му стига или му е малко или е в повече. При малки кучета може да се забележи как се отразява храната за около 2-3дни. По принцип съм на мнението на Владо, че когато кучетата от големите породи растат, трябва да се внимава да не станат с наднормено тегло, което би попречило на правилното развитие и би засегнало най вече ставите. Но си зависи правилото, колкото повече движение, толкова повече храна. Специално моята когато я взех тежеше доста над препоръчаните, въпреки че никой не ми вярваше. Може да е заради камъните с които се беше наяла :) . За около седмица влязохме в норматива, въпреки че я храних по около 3-4 пъти на ден с по около 200грама кучешка храна на ядене, тогава я храних с Хилс. От около 3-4 месеца я храня по два пъти на ден с по 300грама храна и започна да качва килограми. Лятото и давах по почти 700грама и слабееше, защото карах колело с нея всеки ден по над 10км. Под слабееше имам в предвид, че и се напипваха ребрата, но за сметка на това, беше придобила желязна мускултура. По снимките които си пуснал ми се струва, че кученцето расте добре и не е дебело. Като съвет мога да дам само, не му давай калций само ако някой лекар ти го е казал, без да му е направено кръвно изследване за да се видят нивата на калций и фосфор. И дори тогава нетрябва да се прекалява. По скоро би трябвало да ти препоръчат витамини ад3е за стимулиране на организма да балансира нивата на калцийя и фосфора. С каква марка храна храниш ? Колко килокалории на килограм има в нея?
Благодаря за вниманието и съветите.А иначе храня с PROFILUM.
Публикувано: 12 January 2010 - 08:35 PM
Публикувано: 13 January 2010 - 11:22 AM
Публикувано: 15 January 2010 - 07:03 PM
Публикувано: 15 January 2010 - 07:29 PM
Прекалено дългокрак, прилича ми повече на някое ловно куче, пойнтер например. И гръдния му кош ми се струва много малък. Съмнявам се това да е от недохранване. Може ли още няколко снимки, в лице и отгоре моля. Откъде е взимано кучето ?
Публикувано: 15 January 2010 - 10:06 PM
Съжалявам, че ще го кажа, но е твърде далеч от това, което трябва да бъде. Добрата новина е, че не е слаб, а е с такава конструкция, според мен.
От къде го взехте?
Публикувано: 15 January 2010 - 10:31 PM
Съжалявам, че ще го кажа, но е твърде далеч от това, което трябва да бъде. Добрата новина е, че не е слаб, а е с такава конструкция, според мен.
От къде го взехте?
Обърнете внимание на снимката. Според мен е обработвана с фотошоп или друга програма. Предполагам, че в желанието снимата да бъде максимално добра и изчистена, човекът, който я е обработвал малко е прекалил. Може би преди да продължим с неприятните за собственичката констатации е добре да я помолим да качи други снимки /по възможност необработени/.
P.S. Не искам да бъда погрешно разбрана- нямам претенции, че познавам толкова добре стандарта на породата, но мисля, че ако бъде качена една неманипулирана снимка- кучето няма да изглежда чак по този начин.
Публикувано: 15 January 2010 - 10:43 PM
Извинявам се най- искрено!
Нищо лично. Отскоро съм регистрирана в сайта и все още не мога да те ориентирам правилно как точно да публикувам коментари по теми.
Не исках да засягам някого персонално, просто ми направи впечатление.
Публикувано: 15 January 2010 - 11:05 PM