Dog.bg Форуми : Френски булдог (проблеми)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог (проблеми)

#121 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2009 - 12:14 PM

Цитат

...имам чувството,че ако си вдигне кракът  ще падне на една страна  ;D

;D ;Dпридържай го
...извинявам се не се здържах ;D
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2009 - 12:21 PM

;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2009 - 12:23 PM

Цитат

Цитат

...имам чувството,че ако си вдигне кракът  ще падне на една страна  ;D

;D ;Dпридържай го
...извинявам се не се здържах ;D
  Представяте ли си гледката  ;D :huh: :o

#124 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2009 - 12:25 PM

Какво ли ще си помисли милия....Леле стопанката ми е напълно луда :- ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2009 - 12:31 PM

Ти остави той какво ще си помисли...мен повече ме притеснява това,какво ще им мине през акъла на хората,които видят с очите си тази ситуация  :o

#126 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2009 - 10:46 PM

Имам един или всъщност купчина въпроси свързани с ужасяващото заболяване не знам как се нарича дори свързано с парализирането,незнам абсолютно нищо а вчера се заех и исчетох голяма част от главната тема......саричка нейната тъжна история и на TRADEMARK!Искам да попитам как се нарича това заболяване,какви са симптомите,ако може- как да се предотврати въобще всичко........обзела ме е някаква паника и страх тези дни и искам да знам моля ако някой може да каже или да разкаже.......
благодаря предварително
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 10:53 AM

Ето някой добри статии
http://www.upei.ca/~...nchbulldog2.htm
http://www.upei.ca/~...diskdisease.htm
http://www.upei.ca/~...emivertebra.htm
http://www.bulldogfr...easenglish.html

исках да намеря и една статия със статистика за тези прословути трапецовидни прешлени , но нещо съм я изгубила :(
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 11:12 AM

Намерих я:
http://www.bulldogfr...pinenglish.html

В резюме:

* 95.1% (233) oт 245 изследвани френски булдоци  са с един или повече прешлени аномалии.
*  Гръдни hemivertebrae бяха най-честите аномалии.
*  81% от кучетата с аномалии са с 5 или по-малко аномалии.
*  70% от гръдни аномалии са между Т5 и T9.
* 75,6% от кучета с гръдни аномалии имаше 3 или по-малко съседни аномалии.
*  7 от кучетата са имали херниирали  дискове, нито един от които , свързан с гръбначни аномалии(!!!)

Дисковите хернии , са тези които създават патологията -неврологични симптоми , пареза и парализа.
Свьрзани са  с това , че кучетата спадат кьм така наречената хондродистрофична порода (дакели , пекинези, басети ,французи и др.)Дакела е най засегнатата порода.
Проявяват се в млада възраст обикновенно до 6 години(така наречената в горните статии дископатии Тип I -патологията всьщност е дегенерация на междупрешленните дискове , при което се губи еластичността им ,изменя се консистенцията им -от желеобразни до сухи и зърнисти.При отслабване на тези връзки между прешлените , те могат да изпаднат надолу , като по този начин притискат грьбначния мозък.
Най-характерните симптоми при това заболяване са внезапна силна болка в областта на гърба, пареза и парализа на задните крайници.

http://www.bulldogfr...com/survey.html
От статията:
""Всички чистопородни кучета имат някои здравни проблеми, които се появяват по-често, отколкото при кучетата като цяло, и французите  не са изключение.  Някои от тях  са свързани с породната  конституция (брахиоцефалния синдром, хондродистрофия). Други могат да бъдат свързани със сравнително малката популация на кучета и близкородственото развъждане.Някои от тях могат да бъдат генетични заболявания, било  от взаимодействието на различни гени ( "polygenic") или от един-единствен ген място, който може да бъде или рецесивен или доминантен.
В САЩ, три са основните проблеми на френския булдог-  гръб, дихателни пътища и кожни алергии. От тях, първите две са конституционни; третият   вероятно е свързани с инбридинг  или с полигенно унаследяване.  Въпреки че е трудно да се изкоренят тези проблеми ,когато сьбираме двойка , ако тези проблеми преобладават в семейства им, трябва да се избягват такива връзки."и т.н.

Тук на руски сьщо има доста инфо:
http://frenchbulldog.ru/discopathy.htm

bebe айк , двата случая които споменаваш са коренно различни.при единия вероятно имаме наистина дискова херния (младо куче , внезапна проява на симптомите, пълна парализа), а при другия нещата по-скоро опират до ставна патология.Поне аз с такова убеждение останах .
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2009 - 02:52 PM

Bebe защо си се притиснила толкова
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   bebe айк Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2009 - 06:19 PM

Благодаря за информацията Chiita.Попринцип нямам повод за притеснение въпреки,че непрекъснато го наблюдавам и имам чувството че ми се привижда вече........както и да е всичко идва от там че съм велико шубе,а това е най-страшното за породата поне според мен и незнаех нищичко  :rolleyes:
Лошото е,че всичко става внезапно и явно винаги ще ме е страх :huh:
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2009 - 12:14 PM

Затова се проследяват семействата, линиите, роднините, какви са поколенията от тях, особено е важно да се знаят какви са кучетата ,на които се прави инбридинг, макар и далечен и какво предават те на наследниците си.Едва ли за всички ще се намери нещо ,но поне до 2-3 коляно  е добре да се знае.
В интернет може да се намери всичко.За дядовци и баби да се търси инфо е най-лесно.По старите кучета , ако не са много известни е по-трудно,но пак не е невьзможно.Ако са известни в повечето случаи се знае и колко години са живяли или даже и от какво са умряли,да не говорим , че те оставят и най-много потомство.
Преди време в руския форум се беше разразила подобна дискусия(за дисковите хернии) и няколко стопани с проблемни кучета разгледаха родословията си .Може и да е  случайно , но се оказа ,че 2  от тях са с инбридинг  на едно и сьщо мьжко куче. Затова и инбридинг се прави само на известни и доказани кучета, трябва да се обоснове защо се предприема такава връзка.(това са си донякьде мои разсъждения , не сьм развъдчик , но това съм чела)
Примерно в 4 пояс при нас(което е даже извьн експортното родословие има я в родословието на бащата) има някаква Vita RKF 0012832-не сьм си мислила че ще намеря някаква информация за нея , но пускайки името в гугъл -излезна че кучето се е явявало на изложба 2005 год. в клас ветерани при Виктор Рамсдонк, родена  07.04.1996г., че и с нейна снимка се сдобих.
http://www.dog.ru/in...ode=1&id=316493
http://www.dog.ru/in...ode=1&id=316270
Поне това е минималното ,което може да направим събирайки двойки или при избор на кученце, за да имаме някаква относителна сигурност.
Много си зависи и от нас как ще го гледаме това куче.
Породата си има определени изисквания и трябва да се съобразяваме.
Затова и когато взимаме френски булдог е добре да сме информирани за породата като цяло( всяка порода си има слаби места)
Хондродистрофичните породи са предразположени към подобни заболявания.Дали ще се отключат или не , зависи много и от нашите действия.
И аз имам проблем със скачането от диваните,  целенасочено никога не я карам да скача на високо или от високо. трябва да бъда по-строга с възпитанието и все си го напомням , ама...  :angry:
Освен това  има и по-страшни неща, не само в нашата порода.
http://dog.bg/forum/index.php/topic,22850.0.html   :(
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 March 2009 - 09:04 AM

Имам въпрос, който не е свързан с Мърфи. Майка и днес ще я кастрират принудително, има загниване на матка и яйчници.Не се знае причината, какви може да са усложненията от една такава операция?Аз имам съвсем бегла информация, знам само, че може да се засегне пикочния мехур.

#133 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2009 - 10:11 AM

Заболяването е пиометра.Операцията като техника е рутинна.Проблема е ,че понякога , ако не е хваната на време се увреждат бьбреци , черен дроб, затова предварително се правят кръвни изследвания.За какви странични ефекти от операцията се интересуваш(всяка операция има известен риск)? Сама по себе си е животоспасяваща при такава диагноза.
За пикочния мехур , може би имаш в предвид това ,че някой ,започват да се изпускат след кастрация ?Процента на засегнатите е мальк.Има начини да се контролира , ако се прояви.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 March 2009 - 09:39 AM

Като разбрах името на заболяването порових в интернет и намерих доста неща, много благодаря.
Операцията мина успешно, но доста дълго, докторите засегнали някакъв кръвоносен съд и загубила доста кръв, но всичко е наред за сега.

#135 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2009 - 02:02 PM

Статистика от Британския кенел клуб за здравословните проблеми на породата
http://www.thekennel...enchbulldog.pdf
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 March 2009 - 02:32 PM

Не знам дали е проблем, но страшно ни капе козината, по точно продължава.Нямя проблем, поне видим.Докторът каза, че е здрава. Имам чувството, че ако и събера всичката окапала козина до сега ще си напълня една възглавница.Кога си сменят козината, според сезона или според възрастта.

#137 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2009 - 09:16 PM

Козината се сменя веднъж като стане време да падне бебешкия пух. Оттам нататък е сезонно. Не се притеснявай, нормално е да си пада. И на Спайк сега му пада. Не е толкова страшно. Ти да видиш от другото куче колко изкарах... Напълних си една найлонова торбичка с козина само от едно рясане.
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Eva2909 Икона

Публикувано: 26 March 2009 - 07:55 PM

Показване на мнениетоGLIX, в Oct 27 2008, 06:23 PM, написа:

Здравеите!Имам мальк френски булдог на четири месеца и половина,това което ме тревожи за него е,че ушите му са клепнали(все пак се надявам да ги вдигне рано или късно),сьщо на скоро ми казаха(не професионално мнение),че имал изкривяване на предните крака,вьпреки,че когато вьрви краката му изглеждат сьвсем прави,но когато е в спряло положение лапите му са като при патешка походка(т.е. настрани).Вьпреки всичко е изклучително енергичен, и доста масивен мисля за вьзрастта си (нямам предвид шишкав,а мускулест и добре развит с стабилни мусколести крака и т.н.)теглото му за момента е около 10 до 12 кг.Надявам се на добьр сьвет или мнение по вьпроса,благодаря ви!

Прикачвам снимка за да добиете представа за него..

#139 Потребителят е офлайн   ETRO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 03:32 PM

Здравейте!
Имам 40 - дневно, френско булдоче, момиченце! Прекрасна е, но нещо ме гони параноята, че може би не чува! :zd_120:
Не се впечатлява и не реагира от никакъв шум, дори като спи сме и пляскали на ушите и не се събужда. Мисля си, че защото е бебенце и не реагира още на шум, но и ме е страх, че може да е глуха...
Имал съм и други кученца, но не са били толкова малки, когато съм ги взимал....

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2009 - 05:03 PM

Здравей.
За сьжаление това е срещан проблем при белите кучета.Не сьм сигурна дали и вашето кученце е чисто бяло.Има корелация между белия цвят и глухотата.
По принцип независимо , че е бебе ,трябва да реагира на шум.Пробвайте когато не спи .
От къде е взета ,знаете ли кои са родителите?
User's Signature

Качена снимка

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема