Dog.bg Форуми : Фото, моля

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (150 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фото, моля

#121 Потребителят е офлайн   Френчи_Брик Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 December 2008 - 05:06 PM

Цитат

Този форум има една основна цел (по-лесно ми да е копирам):
От Правилата:

Цитат

Форумът на dog.bg е посветен на животните и обединява хора с еднакво позитивно чувство към тях.
Той има за цел:
- да възпитава положително отношение и любов към животните;
- да подпомага тяхното образовано и отговорно отглеждане;
- да популяризира породите, да разяснява тяхната специфика и да насърчава тяхното опазване, чистопородно развъждане и селекция съгласно принципите на международните киноложки и фелиноложки организации;

Така че не виждам нещо за подигравка в това, че някой иска куче с родословие. Дори е леко глупаво хора с кучета без, да си мислят че е много смешно това, че някой иска куче със.
Който иска да разбира - да разбира. Само без подигравателни емотикнонки, щом не схващате същността.
Предполагам... това е насочено към мен, ОК :blink:
Нямам нищо против родословията, спецялните им селекции и чистопородност разбира се :blink:
Почетох "малко" из форума тук и ми направи впечатление, че нещо... не се толерират кучетата без родословие а уж форума е за хората влюбени в животните от вид Куче:blink:  С ясното съзнание, че мога да получа бан (което изобщо не е демократично разбира се)... имам една въпросност. Защо форума е отворен за свободна регистрация след като... не родословните кучета са леко така... не желани тук. Ами да го направят с покани :blink: Може би ще се броят на пръстите на ръцете потребителите отговарящи на това условие, но всичко ще е бистро като кристал. А и не на последно място, може да се отбележи и това, че... много от хората, които за тях е толкова важно, това родословие си е от... чиста показност а не, че са истински ценители на породата ;) та.. така :blink: А що се отнася лично до мене... аз обичам повече самата животинка в кучето, от колкото породата му. За това се подразних и подпалих...
Поздрави!

#122 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 December 2008 - 05:09 PM

Френчи, почети малко повече из форума, преди да се палиш.
И като си такъв фен на животинките, защо не си взе куче от улицата, което също е животинка и куче, а си купи от между съседско развъждане, което пълни зоомагазините и улиците ни?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#123 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 December 2008 - 05:10 PM

Форумът е за всички, които обичат кучета.  :blink:
Не се толерират само желание за развъждане на кучета без порода, продажбата на такива, както и постове, в които се обяснява колко не лошо е това.
Форума е пълен с кучета без родословия и  много от собствениците им си комуникират тук прекрасно.
Спорове настават само в посочените горе случаи.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#124 Потребителят е офлайн   Френчи_Брик Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:25 PM

Аз мога чудесно да ви отговоря и на двамата, но щом не се толерирари "разни постове".. явно не трябва да го правя... :blink:

#125 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:31 PM

Такааа,да се разберем,за да е ясно- нито съм казала,нито мисля,че е смешно някой да иска куче с родословие.Кое е смешното мисля,че всички разбраха  ;).А това за глупавите изказвания си е твое мнение и аз мисля,че е глупаво да се впускаш да ни правиш забележки в предвид,че  в написаното на Quattro bb има голяма доза ирония,която може и да е подсъзнателна,но за мен си е достатъчно явна и груба.Няма да се съглася с подобен род изказвания-"ей добре,че взе ти това не достойно куче,че за малко да се набутам аз да го купя"!!!

#126 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:35 PM

Сега прочетох пост-а на Брик и ми дойде на ум,че ако толкова държите нямам против да ни баннат.Така ще си останат 1-2 родословни булдога и форума ще е перфектен,голяма веселба ще е да знаете. :-

#127 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 December 2008 - 05:47 PM

Цитат

Аз мога чудесно да ви отговоря и на двамата, но щом не се толерирари "разни постове".. явно не трябва да го правя... :blink:
Тук е обсъдано достатъчно, както и в раздела Да пазим породите.

Цитат

Няма да се съглася с подобен род изказвания-"ей добре,че взе ти това не достойно куче,че за малко да се набутам аз да го купя"!!!

Съгласна съм, че поста звучеше малко грубо. Можеше същото нещо, да бъда казано по друг начин.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#128 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:52 PM

Цитат

Цитат

Тук е обсъдано достатъчно, както и в раздела Да пазим породите.

Цитат

Няма да се съглася с подобен род изказвания-"ей добре,че взе ти това не достойно куче,че за малко да се набутам аз да го купя"!!!

Съгласна съм, че поста звучеше малко грубо. Можеше същото нещо, да бъда казано по друг начин.
Ето,виждаш ли,че не аз съм  лошата и кривата,нямаше нищо да кажа,нито да си помисля ако имаше малко повече тактичност  от негова/нейна страна  :palec:

#129 Потребителят е офлайн   Френчи_Брик Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:52 PM

Цитат

Сега прочетох пост-а на Брик и ми дойде на ум,че ако толкова държите нямам против да ни баннат.Така ще си останат 1-2 родословни булдога и форума ще е перфектен,голяма веселба ще е да знаете. :-
Аз също това много се чудя. Да го направят с покани и.. ще е ОК ;)
Ако сме объркали рейса... да казват. Никъде не прочетох, че право да се регват имат само, стопани на родословни кучета. И след като ми е позволено да се регна... гледам, мога и да поствам. А след като мога да поствам... това значи, че ми е дадено, право да изразя свое мнение. Или се бъркам?

#130 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 05:57 PM

Брик,достатъчно нека не спорим повече.До следващото подобно изказване,защото със сигурност ти предстоят много такива (на каквито и аз съм била свидетел за съжаление ) ;)

#131 Потребителят е офлайн   Френчи_Брик Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 06:14 PM

Цитат

Брик,достатъчно нека не спорим повече.До следващото подобно изказване,защото със сигурност ти предстоят много такива (на каквито и аз съм била свидетел за съжаление ) ;)
Да.. нека спрем. Само преди да има такова следващо изказване.. аз много искам да препоръчам на дамите и господата, едни книжки с автори Йозеф Гьобелс и Адолф Хитлер... и да ми посочат дали има някакви разлики в техните становища и това на тези двамата, не знам как да ги нарека от историята;) Или за кучета може щото те са животни :kuchence:

#132 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 06:36 PM

Френчи_Брик, не виждам за какво се палите, взели сте си кученце , ами радвайте му се , за какво трябва да се самоубеждавате , че сте взели най-правилното решение! За вас си е най-доброто!

Цитат

Да.. нека спрем. Само преди да има такова следващо изказване.. аз много искам да препоръчам на дамите и господата, едни книжки с автори Йозеф Гьобелс и Адолф Хитлер... и да ми посочат дали има някакви разлики в техните становища и това на тези двамата, не знам как да ги нарека от историята;) Или за кучета може щото те са животни :kuchence:

Повярвай ,това е класика в този форум.
Може би е един от  първите доводи, който се хвърля в очите на тези, които са за развъждането с доказан произход.Но май тук спора, даже не тръгна от това , вие някак си , започнахте да правите сравнения.

raya_buldog,при всичкото ми уважение към теб , най-вече за любовта ти към породата , извинявай , но и ти реагираш твьрде емоционално.
Донякьде мога да разбера защо(все пак са ти внуци), но как се връзва всичко това с друг твой пост

Цитат

Точно по тази причина родословието е най-важно за мен,за да се знае какво куче взимаш,дали в рода му има  заболявания,които се предават по наследство,какви са тези заболявания,лечими ли са или не...Не става въпрос само за документ,с който да се фукаш и да ходиш по изложби.Родословието е от важно!!!

User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 06:42 PM

Точно така.В този пост съм описала най-важното нещо на родословието за мен,а именно че гарантира (до някаъде) здравето на малкото булдоче и това е единственото нещо,заради което уважавам родословието.Това е,на всеки по отделно ли се налага да обяснявам,че не съм против тъпото родословие,напротив.Против съм само такива нелепи изказвания.Но няма да продължавам защото има риск някой да се обиди  :-

#134 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 10:20 PM

Chiita и моите уважения,но някога да съм казала нещо противоположно на този ми пост,който си цитирала?Не е било,няма и да бъде. Тук спорих и реагирах за напълно различно нещо ако върнеш малко и прочетеш ще разбереш.Ако обичате не се опитвайте да ме изкарате,че си противореча защото е невъзможно.Заставам зад всичко,което съм казала защото не говоря празни приказки :samodovolen:

#135 Потребителят е офлайн   choksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 11:37 PM

:oкакво ви става бе хора собственици сте на прекрасни кучета нима не ви радва този факт добре, че нямате физически контакт. След тези постове се чувствам все едно съм си взела циганче ама моето е най - хубавото, най - милото и като се прибера от напрегнатата ми работа само то ми сграва душичката и ме прави малко по - добър чивек  ;)

#136 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 09:58 AM

Еми съжалявам,че така се чувстваш,но трябва да свикваш както казах и на Брик по-рано  :-.Сега ще поутихнат страстите и уж всичко ще престане   до момента,в който прочетеш поредния пост (от онзи тип) и се увериш,че нищо не се е променило.Какво да се прави гордост и предрасъдъци  ;)

#137 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 11:53 AM

raya_buldog, върнах назад и освен , че видях за какво си реагирала , видях и обяснението на Куатро.
И какво ще си помислиш , като ти кажа , че и бяха предложени кученца с родословие(и то доста добро) от Сърбия ,на доста по-ниска цена от първоначално обявената, но  бяха отказани , защото не ги хареса? И това след като по случайност не можа да купи въпросното кученце и по-този начин имаше възможност и време да премисли какво точно иска.
Груб  ви се видя поста и се почуствахте засегнати. Да , наистина можеше да се каже и по-друг начин , но понякога взимането на решение е по-голямата част от свършването на работата и емоцията  наделява.

Цитат

Точно така.В този пост съм описала най-важното нещо на родословието за мен,а именно че гарантира (до някаъде) здравето на малкото булдоче и това е единственото нещо,заради което уважавам родословието.Това е,на всеки по отделно ли се налага да обяснявам,че не съм против тъпото родословие,напротив.Против съм само такива нелепи изказвания.Но няма да продължавам защото има риск някой да се обиди  :-

България е малка!
За каква гордост и предрасъдъци си говорим?
Лятото, някой си взе кученце от някакъв "развъдник" в Габрово, където имало двойка французи и няколко шпица. 6 месеца по късно пак се предлагат малки от там. Продават се в цалата страна , рядко хората се интересуват от къде са и кои са родителите.Събират ги по някакви неизвестни критерии ей така да имат кученца .В един момент как ще ми гарантират че това куче не е от близкородствено размножаване? Залагат бомби в гените просто защото искат да имат малки и то при порода която е изкуствено създадена.
Не дай си боже,малките  да попаднат ,на някой като Дидо.
Да си говорим за Хитлер и евгениката му, ако искате?
Френчи_Брик, дали се е практикувало кръвосмешението в 30 години на миналия век?
Скоро видях френско булдоче , купено от зоомагазин , казали им че е от Стара Загора -женско. След време  каква е гаранцията, че няма да попадне на брат или братовчед?
С инбридинг се създават и запазват породите , но е много важно  на какво куче ще правиш инбридинг!Не случайно за Бг е прието ,сбора при инбридинга да не е по-малко от 5.
България е малка!
ПС:Аз бих помолила последните постове да се прехвърлят в "говорилнята" , че тук хубаво оспамихме!
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 02:36 PM

Направила съм си извода за казаното от Quattro bb отвърнала съм подобаващо и това е :(.Няма да си замълча пред такава явна провокация от чужда страна.Ако пък наистина не е искал/а да прозвучи така съжалявам,но това не е мой проблем.Да се научи да се изразява правилно и тогава да пише на ляво и на дясно каквото иска B).Казвате-"ама наистина можеше по тактично да го каже" и т.н....Можеше ама не можа...А що се отнася до това какво куче е решил/а да си вземе нямам нито някакви претенции,нито ме интересува,нито ме вълнува.Изборът си е нейн / негов.Но нека да се уважаваме или поне да се понасяме докато сме в общия форум

#139 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 03:01 PM

Цитат

Но нека да се уважаваме или поне да се понасяме докато сме в общия форум

:->) :wub:
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Френчи_Брик Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2008 - 03:44 PM

Цитат

Цитат

Но нека да се уважаваме или поне да се понасяме докато сме в общия форум

:->) :wub:
И следвателно... дискриминация на тема родословия или изказвания от не обмислен тип не са уместни, след като е ОБЩИЯ а не.. специализирания за родословни Фр. Булдоци форум ;)
Може ли? :blink:

• (150 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема