Фото, моля
Публикувано: 04 April 2009 - 12:24 PM

Публикувано: 04 April 2009 - 12:32 PM
Доколкото аз съм запознат намя да и се издаде родословие. Това, което днес сте направили е оценка за принадлежност към определена порода, но това няма как да замести родословието. Може за повече инхормация да се обърнеш към клуба и там ще ти кажат. Допуска се от някои клубове и тези кучета да влизат в разплод и когато се попълни родословието по всички пояси на техните приплоди да се издаде родословие. Това знам аз....
Публикувано: 04 April 2009 - 01:48 PM
Доколкото на мен ми е известно и съм се интересувал такъв термин "бяло родословие" няма използван от БРФК и респективно не се издава такъв документ. Това, което са направили с този преглед /от само трима български съдии може да се направи това/е че са установили принадлежност на дадено куче към съответната порода. Аз знам клубове, където въпреки липсата на родословие с оглед на ограничената популация за съответната порода у нас и качествата на кучето позволяват заплождане задължително с породни кучета. Както казах обаче родословия се издават само на приплодите като съответния пояс се остава празен и от там е добило гражданственост израза "бяло родословие". На самото куче обаче не знам да се издава какъвто и да е друг документ освен тази специална бланка, която сте получили при прегледа....
Публикувано: 04 April 2009 - 02:05 PM
elia123, в Apr 4 2009, 03:00 PM, написа:
добре ,де ,мисля,че трябва да се обърна към chiita,ако се не лъжа,не знам кой ми го каза,дайте информация,хораааа.... 

Тук във форума едва ли някой ще може да каже със сигурност какво става след това. Аз мисля, че е най-добре още в понеделник да се свържете с канцеларията на БРФК /има в сайта координати/ и да попитате - какво следва от това, което са ви дали....
Публикувано: 04 April 2009 - 04:23 PM
elia123 Ще се опитам да ти обясня почти всичко за Така нареченото "Бяло Родословие". Такъв документ съществува и се издава от БРФК ( първото ми куче беше без доказан произход и след експертна оценка от Андон Тодоров, чрез Пловдивско киноложко дружество чийто прецедател е г-н Тодоров се изготви и документа в БРФК), НО: Този документ представлява една празна бланка на родословие в която има много хиксчета- на родители, на прародители ,на татуировка, на развъдник на ... и т.н. Т.Е. има само име на собственника и името на кучето евентуално дата на раждане и единственото по което си прилича с нормалното родословие е ПК номера( т.е. кучето е записано в племенната книга на БРФК, но като екземпляр без произход). За какво може да послужи: с това родословие може да се явяваш на изложби с ранг САС т.е. само национални и само за оценка, кучето не може да участва в конкурсите дори и да изглежда перфектно ,после по отношение на развъдна дейност ( кучето може да се включи в развъдна деиност с съгласието на клуба и при отличен екстериор т.е. при отлична оценка в разплодна възраст), но Забележи само ако породата е рядка и кучето ще допринесе за развитието и. т.е. липсват родословни екземпляри. Или по друг начин казано ,този документ само доказва ,че кучето е с неизвестен произход, нищо повече. Надявам се информацията да ти е полезна .
Публикувано: 04 April 2009 - 05:33 PM
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ СЪПРИЧАСТНИ
КЪМ ТЕМАТА,с 2 думи --да не се радвам много ,де,това разбрах от всичко казано....обаче аз смятам да продължа да правя каквото трябва защото и без експертна оценка виждам прекрасен екземпляр--иначе не бих се натискала с неродословно куче.....приемам още съвети и инфо от информирани,благодаря пак ХАЙДЕ ВСИЧКИ УТРЕ В ПАНАИРААА---CACIB I CAC.....URAAAAA

Публикувано: 08 April 2009 - 10:15 AM
пожелаваме късмет на Шанел в изложбите
аз доколкото знам въпросното бяло родословие се
дава след проследяване на 4 поколения и именно на потомството като и двамата родители трябва
да са именно кандидати за бяло родословие
поне това разбрах от всичко изчетено по темата
аз доколкото знам въпросното бяло родословие се
дава след проследяване на 4 поколения и именно на потомството като и двамата родители трябва
да са именно кандидати за бяло родословие
поне това разбрах от всичко изчетено по темата