Фото, моля
Публикувано: 22 June 2009 - 10:15 PM

Публикувано: 23 June 2009 - 12:28 AM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 23 June 2009 - 10:47 AM
Иска ми се да видя перфектния френски булдог,да се надяваме , че някога ,някъде ще се роди това куче!
Да , може и да подобриш това ,което виждаме най-често по улиците наричано френски булдог.

Има една книжка на Хилари Хармър -горещо ти я препоръчвам,ако не си попадала все още на нея...много е полезна за тези които искат да се занимават с опазване и подобряване на породите.
http://bglabrador.bo...-0-0-1210769619
Малък цитат от нея:
Цитат
Не е необходимо да започвате развъждане с кучета шампиони. По добре да използвате добри или средни екземпляри от хубава линия и да ги чифтосвате с поголовие аналогично по качество от друга, почти не родствена линия. Така за начало новия развъдчик ще получи добър набор от възможности за развъждане и вероятно по-добри екземпляри, отколкото ако си купи твърде скъпа женска шампионка, да я чифтоса с със също скъп мъжки шампион, такова поголовие обикновено връща качеството на средно ниво. Понякога от хубавите кучета се получава отлично потомство, а от двойка шампиони просто добро. Мъжките шампиони повече се използват за развъждане, имат много потомци и от тук по-голям шанс да дадат няколко прекрасни кучета, които също да станат много известни. Но добрия производител е този, който дава висок процент добри и отлични кученца във всяко кучило, а не просто няколко известни деца от голям брой женски.
Удивително бързо можете да въведете и създадете своя собствена линия. В дадения случай имам предвид във вид на семейство кучета, който са във достатъчно близко родство и силно си приличат по тип. Някой линии имат много доминантни характеристики, че независимо от това с кой са чифтосани мъжките и женските от тази линия, те произвеждат прекрасни кученца, повтарящи тези доминантни характеристики. Такива развъдни кучета наричат препотентни, което означава, че те имат и предават много желани доминантни гени( напоследък по-често се употребява термина племенна ценност")
ПОЧТИ перфектната ,Obsession dell'Akiris

http://www.akirisbulldog.it/aby.htm
и сина и JAGUAR'S CHEWBACA JAMEL,който въпреки ,че е два пъти световен,е далеч от качествата на ПОЧТИ перфектната си майка.
http://www.akirisbulldog.it/home.htm
Цитат
Конан ,това сьщото кученце ли е, което е купено от багажника на автомобил, в кашон с още няколко подобни?Поне знаеш как се издава експортно родословие ,себе си ли заблуждаваш?На търговците ,да кажем от Бандог, вече им се вика "предишни собственици" ли?
Публикувано: 23 June 2009 - 11:53 AM

поздрави

Публикувано: 23 June 2009 - 12:11 PM
Нека диалога бъде конструктивен ,когато става дума за такива сериозни неща като опазване на порода, а Елия заяви, че иска да подобрява породата (въпроса е спрямо кое ще се подобрява?)
magiz, едно кученце от родители френски булдог ,даже и с родословие , може да е много далеч от стандарта и въпреки всичко, то ще си е много сладко и хубавко!
А, колко е френски булдог едно куче без документи вече е доста по сложно , защото учудващо ,но при някой кръстоски в първото поколение доста добре се прикриват чертите на другата порода особено при някой от кученцата(пусни в гугъл "cross french bulldog" и не се учудвай когато видиш снимки на кученца, които много приличат на твоето)
Няма значение родословието , ако искаш да имаш домашен любимец, но ако искаш да развъждаш -е добре да го имаш.
Публикувано: 23 June 2009 - 03:57 PM

Публикувано: 23 June 2009 - 04:20 PM
Това какви недостатьци има, ти, би трябвало най-добре да знаеш,честно казано не е наша работа

И още един цитат от горната книжка,който касае съдийството и оценяването на кучетата(специално за теб):
Цитат
...и все си мисля , че ако някой има перфектното куче ,какво ще подобрява , като в случая децата едва ли ще достигнат перфектния си родител

Публикувано: 23 June 2009 - 07:43 PM

Публикувано: 24 June 2009 - 09:39 AM
elia123, в Jun 23 2009, 05:43 PM, написа:
И аз така го разбирам ,когато става дума за представител на породата и прeпокриване на стандарта,като включвам всички характеристики -екстериор,темперамент,движения,здраве,устойчива психика, генеалогия + онова неуловимото(бляська в очите,стойката ,хъса и т.н.) , за което няма дума,но като видиш кучето ,пък ако ще и да е на снимка веднага разбираш ,че това е твоя еталон.
Перфектен не означава "без недостатъци" ,а според мен много повече.
Всеки занимаващ се с френски булдог има в главата си перфектното куче и вероятно всеки в някакьв момент ще го види и после отново ще продължи да търси...(ненаситно е човешкото око)
Съвсем точното и бездушно "копиране" на стандарта , обикновенно води до невпечатляващи резултати(за пример Германия и нейните френски булдоци)
А има и перфектни домашни любимци,които могат въобще да нямат нищо общо, с която и да е порода.Ако това си имала в предвид под словосъчетанието "перфектна е за мен" не беше нужно да правиш намеци , че ще подобряваш породата и Конан да обяснява за някакви изгубени родословия(да не напомням за изцепките му за "старите кръвни линии",защото старотипния французин въобще не се котира днес

И много са ми странни тези двойни стандарти.Би ли си заплодила англичанката с неродословен мьжки , пък ако ще и да е перфектен в твоите очи?Или Конан би ли го направил за прекрасната Лейди?Как може за едни породи по един начин да разсъждавате , а за френския булдог по сьвсем друг?Не ти дремело!Как ще подобряваш или сьздадеш нещо ,щом не ти дреме?
A'Vigdors Expression

Публикувано: 24 June 2009 - 10:19 AM
Не ми се иска да се включвам в дебата за станадарта на породата тъй като никога не съм ходила по изложби за кучета. За мен е важно кучето да е умно и да е отдадено на стопанина си. Мога да кажа, че определено френския булдог ме удивлява с обичта си към нас. Гледа да обръща внимание на всички в къщи, та да не обиди някого. Зарязва дори храната!
Публикувано: 24 June 2009 - 01:46 PM
Някой да е казал ,че неродословните не са сладки и красиви?Има много хубави кучета от всякакви породи или без порода.
Нека диалога бъде конструктивен ,когато става дума за такива сериозни неща като опазване на порода, а Елия заяви, че иска да подобрява породата (въпроса е спрямо кое ще се подобрява?)
magiz, едно кученце от родители френски булдог ,даже и с родословие , може да е много далеч от стандарта и въпреки всичко, то ще си е много сладко и хубавко!
А, колко е френски булдог едно куче без документи вече е доста по сложно , защото учудващо ,но при някой кръстоски в първото поколение доста добре се прикриват чертите на другата порода особено при някой от кученцата(пусни в гугъл "cross french bulldog" и не се учудвай когато видиш снимки на кученца, които много приличат на твоето)
Няма значение родословието , ако искаш да имаш домашен любимец, но ако искаш да развъждаш -е добре да го имаш.
---------------------
ами погледнах в гугъл и не видях нито едно което прилича на моя Джими....както казах не исках да повдигам някаквии мнения просто си казах мнението
Публикувано: 24 June 2009 - 01:47 PM
Здравейте, прикачвам още снимка от днес сутринта- не мога да спра да го снимам.
Не ми се иска да се включвам в дебата за станадарта на породата тъй като никога не съм ходила по изложби за кучета. За мен е важно кучето да е умно и да е отдадено на стопанина си. Мога да кажа, че определено френския булдог ме удивлява с обичта си към нас. Гледа да обръща внимание на всички в къщи, та да не обиди някого. Зарязва дори храната!
[/quote
-------------
олл колко е сладкоо...да ти е живо и здраво и да те радва многооо...
а това което каза според мен е напълно вярно....