Dog.bg Форуми : Фото, моля

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (150 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Фото, моля

#761 Потребителят е офлайн   Dante_french Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 June 2009 - 09:41 PM

А ако не се лъжа Шанел има родословие нали? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#762 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 22 June 2009 - 10:07 PM

Шанел е просто невероятна....да ти е жива и здрава и да те радва още много години напред... :wub: :wub: :af_089:

#763 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 22 June 2009 - 10:15 PM

за съжаление няма родословие,но не мисля, че трябва да се притеснявам от това ,изобщо.не ми дреме вече .дори и да се говори много против неродословните кучета в този форум.така се е случило,хора.изглежда перфектно според мен....важното е подобряването на вида на фр.булдог в БЪЛГАРИЯ.ЗА ДОКУМЕНТИТЕ ЩЕ РАБОТИМ С БЕЛИТЕ РОДОСЛОВИЯ..... :wb_052:ВСЕ НЯКАК СИ............................
User's Signature

Качена снимка

#764 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 23 June 2009 - 12:28 AM

Шанел е за съжаление със Загубено Родословие----тоест без Експортно педигри, предните соб. имали някакво и го загубили и край....така я взели новите соб.--питали настоятелно ,но нямало чалъм да го намерят предните несериозни младежи. !С Любов я гледат хората!!!!!Любов от 1 поглед....Много е умна и добричка....Веднъж 1 питбул я налапа и дъвка-тя не издаде и звук...на кучешката поляна в ПВ ,добре ,че не почина.....оправи се хайвана ,нямаше счупено,само стреса.......бързо се намесихме.и я ритахме ....оная смрад.и я отскубнах! Много лесно се гледа фр.булдог идеално е за апарнамент кученце. Слушат и не цапат и не квичат ,лаят като други дребосъци.....Много ухажва тя моят Конан вълкодав -няма и страх от размера му....
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#765 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 23 June 2009 - 12:32 AM

МЕРСИ КОНАН,МНОГО МИЛО....... :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#766 Потребителят е офлайн   Dante_french Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 10:15 AM

Моето куче също няма родословие. С и без родословие Шанел е прекрасна!
П.С. Нещо ми е останало в главата за родословието-грешката е моя :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#767 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 10:47 AM

Шанел е хубавица ,наистина(особено в муцунката и ушите) , но да твърдиш , че е перфектна(говорим тук за екстериор и породни качества) е малко несериозно.
Иска ми се да видя перфектния френски булдог,да се надяваме , че някога ,някъде ще се роди това куче!
Да , може и да подобриш това ,което виждаме най-често по улиците наричано френски булдог. :ae_085: особено ,ако успее да предаде добрите си качества , а не толкова добрите да изчезнат.И пак остава неяснотата около произхода и какво носи заложено.Сериозен човек с киноложка култура да твърди , че не му дреме за някой задьлжителни неща свьрзани с чистопородното развъждане е учудващо и доста смущаващо ! Още повече , че имаш толкова добра англичанка (не сьм запозната с породата , но едва ли взе БИС-а случайно април месец, а това хич не е малко)
Има една книжка на Хилари Хармър -горещо ти я препоръчвам,ако не си попадала все още на нея...много е полезна за тези които искат да се занимават с опазване и подобряване на породите.
http://bglabrador.bo...-0-0-1210769619
Малък цитат от нея:

Цитат

Как да започнем развъждане?

Не е необходимо да започвате развъждане с кучета шампиони. По добре да използвате добри или средни екземпляри от хубава линия и да ги чифтосвате с поголовие аналогично по качество от друга, почти не родствена линия. Така за начало новия развъдчик ще получи добър набор от възможности за развъждане и вероятно по-добри екземпляри, отколкото ако си купи твърде скъпа женска шампионка, да я чифтоса с със също скъп мъжки шампион, такова поголовие обикновено връща качеството на средно ниво. Понякога от хубавите кучета се получава отлично потомство, а от двойка шампиони просто добро. Мъжките шампиони повече се използват за развъждане, имат много потомци и от тук по-голям шанс да дадат няколко прекрасни кучета, които също да станат много известни. Но добрия производител е този, който дава висок процент добри и отлични кученца във всяко кучило, а не просто няколко известни деца от голям брой женски.
Удивително бързо можете да въведете и създадете своя собствена линия. В дадения случай имам предвид във вид на семейство кучета, който са във достатъчно близко родство и силно си приличат по тип. Някой линии имат много доминантни характеристики, че независимо от това с кой са чифтосани мъжките и женските от тази линия, те произвеждат прекрасни кученца, повтарящи тези доминантни характеристики. Такива развъдни кучета наричат препотентни, което означава, че те имат и предават много желани доминантни гени( напоследък по-често се употребява термина племенна ценност")

ПОЧТИ перфектната ,Obsession dell'Akiris :wb_052:
http://www.akirisbulldog.it/aby.htm
и сина и JAGUAR'S CHEWBACA JAMEL,който въпреки ,че е два пъти световен,е далеч от качествата на ПОЧТИ перфектната си майка.
http://www.akirisbulldog.it/home.htm

Цитат

Шанел е за съжаление със Загубено Родословие----тоест без Експортно педигри, предните соб. имали някакво и го загубили и край....

Конан ,това сьщото кученце ли е, което е купено от багажника на автомобил, в кашон с още няколко подобни?Поне знаеш как се издава експортно родословие ,себе си ли заблуждаваш?На търговците ,да кажем от Бандог, вече им се вика "предишни собственици" ли?
User's Signature

Качена снимка

#768 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2009 - 11:44 AM

I moeto nqma rodoslovie, no kato gledam standartite otgovarq na vsi4ki :) ili pone na men taka mi se struva :rc_036:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#769 Потребителят е офлайн   raya_buldog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 11:49 AM

Шанел наистина е много хубава.Със или без родословие. :ae_085:

#770 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 23 June 2009 - 11:53 AM

Хмм....според мен (лично мое мнение) няма значение дали ти е родословно кучето,защото ако майката и бащата са френски булдоци то и кученцето ти е френски булдог....независимо че някой хора смятат че ако е без родословие кучето не е чист френски булдог аз смятам че ... и без и със родословие ако майката и бащата са френски булдоци... малкото кученце пак си остава френски булдог...и е не по малко сладко и красиво отколкото родословните кучета....пък и все пак не всяко семейство имат пари за родословно куче.. :ae_085: не искам да повдигам някъкъв спор или нещо подобно...просто изказвам мнението си...ако съм засегнала някой с нещо ..много съжелявам.. :ae_085: това е от мен...
поздрави :smile:

#771 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 12:11 PM

Някой да е казал ,че неродословните не са сладки и красиви?Има много хубави кучета от всякакви породи или без порода.

Нека диалога бъде конструктивен ,когато става дума за такива сериозни неща като опазване на порода, а Елия заяви, че иска да подобрява породата (въпроса е спрямо кое ще се подобрява?)

magiz, едно кученце от родители френски булдог ,даже и с родословие , може да е много далеч от стандарта и въпреки всичко, то ще си е много сладко и хубавко!
А, колко е френски булдог едно куче без документи вече е доста по сложно , защото учудващо ,но при някой кръстоски в първото поколение доста добре се прикриват чертите на другата порода особено при някой от кученцата(пусни в гугъл "cross french bulldog" и не се учудвай когато видиш снимки на кученца, които много приличат на твоето)
Няма значение родословието , ако искаш да имаш домашен любимец, но ако искаш да развъждаш -е добре да го имаш.
User's Signature

Качена снимка

#772 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 23 June 2009 - 03:57 PM

КАЗАХ ,ЧЕ СПОРЕД МЕН изглежда перфектно ,особено като вземем оглед на възрастта й,все пак е едно съвсем младо куче.не може и няма да има тази възможност да се сравнява с шампионките които показваш,CHIITA,по ринговете.както и да е...нека обсъдим недостатъците й ,ако се виждат от някой ,дори и на такива лаишки снимки като моите.все едно сме в ринг,да видим това което не и достига ,ако е в младши клас например.нали все четем стандарти на породата ,ще се види кой какво забелязва като недостатък ,надявам се пороци няма :smile: поне аз не виждам.....изпит.... :eyes:
User's Signature

Качена снимка

#773 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2009 - 04:20 PM

Не сьм показвала шампионките за да ги сравняваме с Шанел (няма никаква база за сравнение) , а ги дадох като пример , че и тези явно доказали се кучета ,не са перфектни!
Това какви недостатьци има, ти, би трябвало най-добре да знаеш,честно казано не е наша работа :wb_052: ,но пък тя е перфектна за теб ...малко омагьосан кръг се получава...
И още един цитат от горната книжка,който касае съдийството и оценяването на кучетата(специално за теб):

Цитат

Експерта трябва да търси в кучето достойнства , а развъдчика недостатъци!

...и все си мисля , че ако някой има перфектното куче ,какво ще подобрява , като в случая децата едва ли ще достигнат перфектния си родител :ab_041:(знаейки поголовието от французи)
User's Signature

Качена снимка

#774 Потребителят е офлайн   elia123 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 23 June 2009 - 07:43 PM

не мога да разбера понятието ти за ''перфектно куче''и ,че такова няма и няма да има или поне ние няма да го видим ...смея да твърдя ,че през годините всички породи се променят ,променят се и вкусовете на хората и на съдиите също.така ,че погледнато от тази страна такова куче наистина няма да има.разбирам го като за перфектно покриване белезите на породата,а какво значи ''перфектно'' за теб не мога да разбера... :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#775 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 09:26 AM

Показване на мнениетоCanibalka, в Jun 23 2009, 12:44 PM, написа:

I moeto nqma rodoslovie, no kato gledam standartite otgovarq na vsi4ki :) ili pone na men taka mi se struva :rc_036:

гОлям сладур е :rc_036: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#776 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2009 - 09:39 AM

Показване на мнениетоelia123, в Jun 23 2009, 05:43 PM, написа:

разбирам го като за перфектно покриване белезите на породата

И аз така го разбирам ,когато става дума за представител на породата и прeпокриване на стандарта,като включвам всички характеристики -екстериор,темперамент,движения,здраве,устойчива психика, генеалогия + онова неуловимото(бляська в очите,стойката ,хъса и т.н.) , за което няма дума,но като видиш кучето ,пък ако ще и да е на снимка веднага разбираш ,че това е твоя еталон.
Перфектен не означава "без недостатъци" ,а според мен много повече.
Всеки занимаващ се с френски булдог има в главата си перфектното куче и вероятно всеки в някакьв момент ще го види и после отново ще продължи да търси...(ненаситно е човешкото око)
Съвсем точното и бездушно "копиране" на стандарта , обикновенно води до невпечатляващи резултати(за пример Германия и нейните френски булдоци)
А има и перфектни домашни любимци,които могат въобще да нямат нищо общо, с която и да е порода.Ако това си имала в предвид под словосъчетанието "перфектна е за мен" не беше нужно да правиш намеци , че ще подобряваш породата и Конан да обяснява за някакви изгубени родословия(да не напомням за изцепките му за "старите кръвни линии",защото старотипния французин въобще не се котира днес :ab_041: ) от предполагаеми предишни собственици,защото порода знаеш ,с какво и как се подобрява.
И много са ми странни тези двойни стандарти.Би ли си заплодила англичанката с неродословен мьжки , пък ако ще и да е перфектен в твоите очи?Или Конан би ли го направил за прекрасната Лейди?Как може за едни породи по един начин да разсъждавате , а за френския булдог по сьвсем друг?Не ти дремело!Как ще подобряваш или сьздадеш нещо ,щом не ти дреме?

A'Vigdors Expression
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#777 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 10:19 AM

Здравейте, прикачвам още снимка от днес сутринта- не мога да спра да го снимам.
Не ми се иска да се включвам в дебата за станадарта на породата тъй като никога не съм ходила по изложби за кучета. За мен е важно кучето да е умно и да е отдадено на стопанина си. Мога да кажа, че определено френския булдог ме удивлява с обичта си към нас. Гледа да обръща внимание на всички в къщи, та да не обиди някого. Зарязва дори храната!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#778 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 01:46 PM

[quote name='Chiita' date='Jun 23 2009, 10:11 AM' post='645297']
Някой да е казал ,че неродословните не са сладки и красиви?Има много хубави кучета от всякакви породи или без порода.

Нека диалога бъде конструктивен ,когато става дума за такива сериозни неща като опазване на порода, а Елия заяви, че иска да подобрява породата (въпроса е спрямо кое ще се подобрява?)

magiz, едно кученце от родители френски булдог ,даже и с родословие , може да е много далеч от стандарта и въпреки всичко, то ще си е много сладко и хубавко!
А, колко е френски булдог едно куче без документи вече е доста по сложно , защото учудващо ,но при някой кръстоски в първото поколение доста добре се прикриват чертите на другата порода особено при някой от кученцата(пусни в гугъл "cross french bulldog" и не се учудвай когато видиш снимки на кученца, които много приличат на твоето)
Няма значение родословието , ако искаш да имаш домашен любимец, но ако искаш да развъждаш -е добре да го имаш.
---------------------
ами погледнах в гугъл и не видях нито едно което прилича на моя Джими....както казах не исках да повдигам някаквии мнения просто си казах мнението

#779 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 24 June 2009 - 01:47 PM

[quote name='Canibalka' date='Jun 24 2009, 08:19 AM' post='645902']
Здравейте, прикачвам още снимка от днес сутринта- не мога да спра да го снимам.
Не ми се иска да се включвам в дебата за станадарта на породата тъй като никога не съм ходила по изложби за кучета. За мен е важно кучето да е умно и да е отдадено на стопанина си. Мога да кажа, че определено френския булдог ме удивлява с обичта си към нас. Гледа да обръща внимание на всички в къщи, та да не обиди някого. Зарязва дори храната!
[/quote
-------------
олл колко е сладкоо...да ти е живо и здраво и да те радва многооо...
а това което каза според мен е напълно вярно.... :wb_052: :wub: :wub:

#780 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 June 2009 - 02:57 PM

Ахааа всеки ден броя часовете до края на работния дет и тичам в къщи да си го мачкам.
Магиз вие къде се разхождате?

• (150 Страници) +
  • « Първа
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема