Жалко, че все спящи снимки имам. На разходка няма как да снимам, а тук вътре са толкова добрички, само си кротуват и разменят роли кой да е възглавничка:

След банята, обаче, Елза раздразни кожата. То и на предишните снимки се вижда, че има петна тук-там, сега от топлото очевидно се обостри проблемът, диагнозата е влажна екзема. Лекуваме с антибиотик вече пети-шести ден, кожата много се успокои, дано не я мъчи дълго тази екзема. Знам, че е упорито и неприятно нещо. Засега ваксината се отлага, продължаваме още три дни антибиотика и после ще изчакаме поне седмица.
Направихме пълна кръвна картина и биохимия, всички показатели са в норма.
До момента, обаче, Елза три пъти е правила припадък. Две поредни нощи срещу 30 и 31, не съм присъствала, само на сутринта заварвам следи. И веднъж, преди три дни бях свидетел, не беше тежък припадък, но все пак твърде начесто. Затова спираме неясното досегашно лечение с хуманни хапове. От вчера Елза е на фенобарбитал (с Елзичка благодарим сърдечно на той си знае кой). Да видим как ще се приспособи и как ще се отрази това на припадъците, стискайте палци да няма скоро. След две-три седмици ще направим измерване на серумно нивона фенобарбитала и ще коригираме дозата, ако се налага.
Иначе момичето е невероятна чистница, избрала си е едно място навън на полянката зад блока само в едно ъгълче си върши нещата. Притеснявам се да я пускам от повод, не зная доколко имаме връзка, а и мястото, където живееше, е твърде близо. Но на два пъти опитах - пускам, тя се завтича нанякъде, търча панически след нея, а тя - бам, пред вратата на ателието и иска да си влиза вътре, домошарката му с домошарка. Харесва й да си кротува на топлото и да гледа снега през прозореца. Тя ще е идеална за спокоен стопанин, който иска спокойна ненатрапчива компания.