Елза - има ли смисъл
Публикувано: 08 August 2011 - 05:23 PM
Преживели сме го с нашето коли преди години. Накрая просто не излезе от един пореден пристъп.
И неговите пристъпи бяха много тежки и драматични.
И знам, колко е трудно да вземеш решение, защото, като го видиш след няколко часа съвсем добре, веднага даваш заден ход.
И каквото и да пиша, за да те подкрепя, знам, че думите нищо не значат в такъв тежък момент.
Макар, че пристъпите на Белчето нямат нищо общо с тези на Елза, и тя след пристъп веднага отива да се изпишка.Така е при хората с епилепсия, нормално е.
Публикувано: 08 August 2011 - 05:46 PM
Публикувано: 08 August 2011 - 05:56 PM

Публикувано: 08 August 2011 - 07:28 PM
Публикувано: 08 August 2011 - 07:33 PM
Но при търчането и блъскането при бурните моменти след гърча се шашка и даже последният път я насмете в ъгъла, което не беше правил досега. Тя май в тези моменти просто не вижда, зениците ли се разширяват, не знам, нещо подобно ми каза един вет. Една сутрин заварих ателието без ток, беше счупила един разклонител, монтиран на стената, та бяха изключили предпазителите и на моето табло, та и на главното табло на блока.
Но стига сме си говорили за лошите неща, в момента сме добре, Елза е весела, страхотен знак е, че ме ядосва. Едно куче ядосва ли те, значи е добре. А и очакваме чудна фотосесия от майсторицата Nickey

Мърфи, много ти благодаря за желанието, едва ли ще можеш без рецепта, но знае ли човек. Имай предвид, че фенобарбитал се среща под всякакви търговски наименования. От Германия са ми давали под името Луминал - това е май човешкият вариант, има човешки и животински, не знам каква е разликата, и двете ни вършат работа. От Гърция - Гарденал или нещо подобно. Благодаря и на Sarah Marina, която също търси варианти.
Опс, писали сме заедно.
В Румъния има производство, то тъпото е, че не може да се внася законно заради тъпи недомислици в нашия закон за наркотичните вещества.
Публикувано: 08 August 2011 - 10:11 PM
Елза наистина е голяма хубавица и с цялото си сърце се надявам да има още много време като това, което видях преди няколко дни - грациозната кучона е спокойна, щастлива и доволна от живота!

И отбор "Послушна черешка" с Арви на deni_avr и Ронго - все трио от тук

Имам и още малко, както и на Гошето-хубавеца при Дени, но още не съм имала време (или по-скоро сили) да ги оправя

Публикувано: 09 August 2011 - 09:06 AM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 09 August 2011 - 09:17 AM
Аз по време на пристъпите я държа за нагръдника с едната ръка, с другата дърпам крака далеч от устата. По време на лутането ходя след нея - нека се разтъпче, но пак я държа за нагръдника и убивам втурването, а и моята близост и допир я успокоява.
Но не живея тук, това е проблемът, трябва да си ида за 3-4 часа да поспя. От друга страна тук съм повече време, отколкото у дома. Мислех да сложа походно легло и при следващата криза сигурно ще го направя.
Nickey, страхотни снимки, показват любими изражения, които досега нито веднъж не успях да уловя с моето фото

Трио "Пу съм пръв за кренвирш"! или "Аз съм най-седнал!"
Е, те вече са квартет с Гошето, ама малкият шматарок по-трудно се урежда.
Публикувано: 09 August 2011 - 10:06 AM
Поздрави и много много късмет и щастие!!!!!

Публикувано: 09 August 2011 - 10:22 AM
mil_, в 08 August 2011 - 03:46 PM, написа:
Много е логично това, което пишеш.
Това обяснява, може би, защо фенобарбиталът не може добре да контролира пристъпите.
Всъщност епилепсията сама по себе си не е заболяване, а симптом,тъй като много заболявания предизвикват епилептични пристъпи.
Публикувано: 09 August 2011 - 10:51 AM
mil_

Пращам на теб, Елза и Ронго много позитивна енергия и пожелания за повече "безоблачни" моменти

Публикувано: 03 September 2011 - 08:38 AM

Дълго време живя с коварната болест, много време беше обичана! Под дъгата няма гърчове, само огромни поляни и много приятели за игра!
Публикувано: 03 September 2011 - 09:09 AM

mil_,утеха за теб трябва да са любовта и прекрасните мигове,които си дарихте една на друга.Даде и шанс и тя се почувства обичана.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 03 September 2011 - 09:10 AM

Почивай в мир, мило момиченце...

Публикувано: 03 September 2011 - 09:22 AM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 03 September 2011 - 09:35 AM
От първия ден към нас непрекъснато бяха протегнати приятелски ръце. Списъкът на хората, които ни помагаха, е неизброим.
Въпреки болестта Елза беше щастливо куче и умееше да взема от живота, а вие помогнахте да изтръгнем максимума от него.
Благодаря ви, Хора!