Dog.bg Форуми : От bezdom.info Коте с проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От bezdom.info Коте с проблем

#381 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 January 2012 - 11:38 AM

Пу, първа те поканвам - официално! Ти и Пърси, с един куршум - два заека! :db_046:

#382 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 January 2012 - 11:51 AM

На море при вас, значи сега ми трябва някой немски/австрийски осиновител да си намеря да ме покани на север, да карам ски :ab_041:
Ох, простете, изтрещях вече :zz_213:
User's Signature

Качена снимка

#383 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 02:50 PM

Попътен вятър на Джак!

Дени, страхотна си!

Не само за това, че помагаш на по-специални животинки като Джак, а и че споделяш емоциите, с които те даряват хората, че говориш за тях с такава всеотдайност и искрена обич, че достигаш дълбоко в сърцата на другите!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#384 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 02:55 PM

Показване на мнениетоwind, в 20 January 2012 - 02:50 PM, написа:

Попътен вятър на Джак!

Дени, страхотна си!

Не само за това, че помагаш на по-специални животинки като Джак, а и че споделяш емоциите, с които те даряват хората, че говориш за тях с такава всеотдайност и искрена обич, че достигаш дълбоко в сърцата на другите!

+1, wind го е казала най-добре! Признавам, че се разревах на постовете на Дени от вчера вечерта.

Всичко ще бъде наред...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#385 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 10:33 PM

Тръгна момчето. На добър час, Джако :re_037: На ужасно много хора ще благодарим, но утре като се обади момчето, че се е настанило успешно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 10:50 PM

Да, wind добре го е казала. Благодарим ти, Дени! На добър час, обични Джако!
User's Signature

Качена снимка

#387 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 10:32 AM

Щастлив живот Джако! :wub:
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#388 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 21 January 2012 - 11:13 AM

И аз се присъединявам към думите на Wind. Дени, :rc_036:
На добър час, Джако!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#389 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 12:24 PM

Преди повече от 3 години отидохме с Дени при бабата-клошарка да нахрани котките й.
Тогава видях Джак за пръв път-беше още малък, много слаб и ходеше залитайки, като пиян и падаше почти през една-две крачки.Тогава беше наистина много зле.
Беше много мъчителна гледка. Тогава Дени го прибра.
После Джак стана един малък мъж, започна да ходи доста по-добре и да тича!!!!!!!!един разбойник със самочувствие, който тормозеше другите й котки, търчеше като бесен из цялата къща и се чувстваше абсолютен господар в нея.
Дени, много ми е мъчно за Джак, признавам си го съвсем честно.
Той малко ми прилича на Бъкси-толкова труден за гледане, но въпреки всичко се привързваш страхотно към тях.
Ти си един от хората в този форум, на който наистина свалям шапка, за това, което правиш, в това число и заради Джак! :smile:
Пожелавам на малкия разбойник да стане един щастлив австриец! :af_089: :af_089:

#390 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 January 2012 - 02:05 PM

Да, Пърси, като си мислех как ще пиша списък с благодарности, бях решила да е хронологически и ти щеше да си първата :) Тогава ни услужи с транспорт не веднъж докато го разкарвах по лекари, опитвайки се си обясним диагнозата. Помня този ден...
После като започнахме да правим календари, имаше много животинки, включително и специални такива - твоя Бъксо, Елза. Оказа се така, че всички от календарите бяха задомени с изключение на наште специалитети. Мислех, че идва и техния ред. Но един по един и те за жалост започнаха да си отиват от нас, но по другия кофти начин - Джада, Елза. Как се молех това да не се случи и с Джак! Нещата се обърнаха обаче :) И сега мисля е ред и на твоя Бъксо.
А докато пиша това получих вести, че Джак и Габи са успешно стигнали в Австрия и вече са настанени. Джак е пич и е тръгнал да обикаля. Много се радвам! На Габи ще й трябва повече време, но се надявам, че при липсата на глутница котки там, тя най-после ще събере смелост да се разкрие и пред хората.
Много хора помагаха през тези години на Джак и Рижко, после на Рижко и Фрея и сега накрая на Джак и Габи. Няма да забравя как д-р Бобадова подари чиповете на двамата, скоро видях, че са запазили картичката с техния лик, който им изпратих, няма да забравя даренията на Уинд за тестовете им за бяс когато щяха да ходят в Англия, няма да забравя всички хора, които ни услужиха с транспорт, наистина сте много и на последно място, нали спазваме хронология, последния човек, който ни помогна беше Petic с транспорта снощи.

Всичко това нямаше да бъде възможно без Friends for animals! Oгромни благодарности на Грима, че ме изтърпя, с всичките ми истерии и притеснения, и въпроси и уточнения! Отношението на човек към човек е безценно! Грима, знай, че го оценявам! Благодаря ви, че подарявате на Джак и Габи шанс за добър, нов живот, за глезене и щастие, каквито заслужават.

Благодаря на всички ви за всичко! :rc_036:

Сега мисля започва най-прекрасната част от всяка история в този раздел :))
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 10:36 PM

Не съм се и съмнявала, че малкият нахалник Джак ще се чувства добре, толкова беше отворен!
Дано и Габи по-бързо се адаптира!
Е, Дени, май имаш голяяяяяяяяям повод да почерпиш :af_089: :af_089:
Sarah Marina, смятай, че с Дени вече стягаме куфарите! :ab_041:

#392 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2012 - 12:06 PM

Все поглеждам тук за новинки. Дали има такива?
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 08:49 PM

Ами уплашени са все още и не излизат. Мен това много ме тормози, непрекъснато мисля и премислям и се чудя какво правят, защо и прочие и прочие, чувствам се едва ли не предател. Добре че са кученцата и други проблеми, че иначе щях да изперкам съвсем. Изтормозих тотално Грима, не знам мен ако ме тормозят така, дали ще издържа. Обаче съм си луда и това е. Безкрайно съм й благодарна, че ме търпи с любезност и мило отношение, просто не знам как го прави :) Благодарение на нея, имам връзка с приемната им мама, тя е чудесна, много ги харесва и казва, че ще им даде колкото време е нужно. Всичко е чудесно наистина, но аз просто ужасно се измъчвам, че те са уплашени и кой знае какво им минава през главичките...

Силно се надявам скоро да се похвалим и тук с добри новини.
User's Signature

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2012 - 09:56 PM

Дени, не си ги предала, моля те, недей с такива мисли да се тормозиш!
Ти си тази, която им е дала изобщо шанс да живеят!
Сигурна съм, че съвсем скоро ще посвикнат и ще започнат да харесват новата обстановка и новата си приемна мама. Тя ще направи всичко възможно, за да се чувстват те добре!
Просто им трябва още малко време.

А що се отнася до това, че си ме тормозела - хич не е вярно! Винаги съм насреща за всякакви питанки :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#395 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 January 2012 - 10:00 PM

Ех, Грима, толкова си добра. Те наистина са при прекрасен човек и мисля, че всичките ми напразни опити през годините не са били случайни. И аз съм сигурна, че скоро всичко ще бъде наред, но всеки приемен стопанин знае, че няма как да прескочиш тази фаза с тъгата и притесненията :))

Скоро, скоро и Джак ще ни се усмихва от тук на снимки. Габи...малко по-късно, нея си я знаем :)) Но докато Джак е около нея, знам, че и тя е добре.

Стопанката ги похвали, че хапват и пълнят Катценклоото много :))

Още веднъж ти благодаря за всичко, което направихте за Джакому и Габчо :wub:
User's Signature

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 January 2012 - 10:33 PM

Посъветвах приемната мама да форсира и принуди Джак с галенето, защото си познавам момчето и знам, че той просто трябва да разбере, че тя не е заплаха, а не толкова, че има нужда от време. Той много обича да се гали и това го успокоява. Днес тя ми писа, че за първи път Джак не избягал от нея, а останал, за да го гали :)) Габи, разбира се ще има нужда от време. Тя си има нужда от времето.

ето ги уплашените ми душици

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 11:24 AM

А тук новинки няма ли?
User's Signature

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 12:54 PM

Добре са, не ги мислете :md_064: Все нямам време да ъпдеитна, но ще го направя тия дни :)
User's Signature

Качена снимка

#399 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 May 2012 - 02:41 PM

Може би е време да разкажа какво се случи и тук. Нямах намерение и желание, но видях в любимия ми фейсбук, че явно се е предполагало аз да разкажа.

След като Джак и Габи заминаха, поисках връзка с приемната им майка. Момичето е чудесно, макар и съвсем младо, пишехме си чудесно в продължение на 10 дни докато случайно в кореспонденцията стана ясно, че котетата живеят в банята на приемната си стопанка и че тя има още 4 кучета и две котки, една от които с проблем, подобен на този на Джак по отношение на несоциалността. Бях уверена, че банята била голяма, с котешко дърво, с процорец. Да, но за мен това беше лек шок, тъй като не това търсех и не от това имаха нужда котки, живели 3 години в дом. Съответно всички разбирате как нормално кореспонденцията се влоши, нямаше как да не попитам кога и дали се очаква котките да бъдат пуснати, исках снимки, не получавах. За мен нещата изглеждаха така както когато аз взимам котки у дома, но от улицата - настанени отделно, с мининално внимание от моя страна, защото са отделно. Джак и Габи не са такива котки много много отдавна. Приемната стопанка обяви, че ми е много обидена и сърдита и че няма да ми пише повече, да се осведомявам за котките от форума или от посредниците. За мен това не беше приемливо и поисках Джак и Габи да се върнат у дома. Това е цялата история. Няма недоразумения или капризи, има само различни критерии. Благодарна съм на ФФА за помощта, но не се получи.

Джак и Габи продължават да търсят дом заедно, предлагат се на няколко места, но този път държа предварително да знам условията, в които ще се отглеждат. Хората знаят цялата им история, вкл. и връщането им, за да няма още недоразумения. Аз не мога да ги задържа, напълно ясно е, но за мен е важно те да отидат в дом и условия, по-добри от тези, които им осигурявам аз. И двамата са специални котки, които изискват време, отношение.
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 March 2013 - 10:30 AM

Дойде време да се похваля и в тази така дълга и емоционална тема.
Моето специално коте Джак и неговата стеснителна приятелка Габи се преместиха в Германия в дома на млада двойка. За около 3 дни преодоляха промяната и вече се радват на новите си стопани и дом.
Много много емоции, много страхове, тревоги и мислене. И накрая, разбира се - много щастие :) Вече наричат Джак "cuddle addict" :) Не че не го знаехме :)

Ето ги моите две усмихнати и доволни дивачета. Дано да са все така щастливи и обичани дълги години!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (21 Страници) +
  • « Първа