От bezdom.info Коте с проблем
Публикувано: 21 November 2008 - 09:15 AM
Казах защо се изненадах за цената. Ще повторя, за да е ясно - мислех, че самосиндикалното изпращане излиза по-евтино. Явно не.
За билета - да, ще ти излезе бая по-евтино. Личен опит.

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 21 November 2008 - 10:33 AM
Цитат
[i]Няма минаване метър,изключително тежка процедура за тях самите е вкарване на куче или коте ,което не отговаря на тяхната система Pet Travel Scheme. Нашето "помиярче" вече е с готов пълен комплект документи издадени от DEFRA,всичко е правено там. От БГ ще бъде попълнен само Travel Health Certificate. Кучето заминава като на сватба - без ваксини,без нищо :o Не искат да остане още 6 месеца в БГ, всякакви изследвания,ваксинации и тестове ще му бъдат направени от собственика(вет) и ще престои в карантина. За да пътува така са му издадени въпросните документи,но ще ги видя като дойдат, едното е някакъв импортен лиценз.Няма отърване,няма предсрочно освобождаване не са ли минали 6те месеца след теста, престояват в карантина. И да, явно тази услуга е изключително скъпа ,но имаш голям избор.Има си списък с такива места обикаляш,харесваш ,резервираш. Частни са и според категорията е цената и екстрите. На летището те посреща карантинен екип и взимат животинката. Ти можеш да ходиш и всеки ден при него на свиждане.Това знам за сега.
Публикувано: 23 November 2008 - 09:36 PM
Играчка
Джак и Рижко
Страх ме е, къде ми е стаичката

Публикувано: 23 November 2008 - 10:34 PM

Публикувано: 23 November 2008 - 10:42 PM

Публикувано: 23 November 2008 - 10:56 PM
Публикувано: 24 November 2008 - 10:10 AM
А ти си страхотна, че го взе и се погрижи за него. Много малко са хората, които биха се захванали с подобен проблем.
За килимите - може би е по-добре да са гумените неща за баня, вместо килим, защото виждам, че не си прибира ноктите и се закача. Ако има килим ще се закача на всяка крачка.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 November 2008 - 12:31 AM
Влизам си в спалнята и...припадам. Всичко събрано, набрано, пръснати книги, джунжурии..Нашият Рижко решил явно да разходи Джак из апартамента, да смени малко тясната стаичка, пълна с кашони. Ама как го е научил да се качва на не много ниското легло, представа нямам.

Рижко се отразява на Джак прекрасно просто. През деня са разделени, Джак си е затворен. Вечер ги пускам и за втора вечер резултатът е този. Това е то подкрепата на един добър приятел :) По цяла вечер лудуват, гонят се, тичат, да, тичат, боричкат се.

Публикувано: 26 November 2008 - 12:57 AM
Публикувано: 28 November 2008 - 09:31 AM