Как се спрях на породата Френски булдог?!?
Публикувано: 26 June 2009 - 11:22 AM
Аз минах пред подобни на azz съждения. Искахме английски булдог, но финансово някакси ми дойде много цената. От друга страна ме притесниха всички тия болести, с които свързваха англичанина- дисплазии, акнета кво ли още не. Отказа ме също и едно 6 месечно англичанче, което видях в парка- беше мноого сладко, но го мързеше да гледа, а до него един фрацузин подскачаше като заек :) не мога да приема мисълта, че ще имам тромаво и дебело куче...и ето на ето го Чърчи....
Публикувано: 26 June 2009 - 12:03 PM
Това за тромавото и дебело куче хич не ми е познато
...Моя англичанин е като луд като играе,бяга,скача,борят се с Рая.Тромав и муден е само,когато реши,че иска да си почива и да спи...През останалото време е Луд.Налагало се е да му давам Диазепам,за да кротне
Еб.си наркомана

Публикувано: 26 June 2009 - 01:13 PM
raya_buldog, в Jun 26 2009, 01:03 PM, написа:
Това за тромавото и дебело куче хич не ми е познато
...Моя англичанин е като луд като играе,бяга,скача,борят се с Рая.Тромав и муден е само,когато реши,че иска да си почива и да спи...През останалото време е Луд.Налагало се е да му давам Диазепам,за да кротне
Еб.си наркомана

Освен че явно е палав изглежда и много добре :)

Публикувано: 28 July 2009 - 03:26 PM
От доста време, исках куче. Исках да е късокосместо (чихуа-хуа, ваймаранер ) или дългокосместо (афганска хрътка) -за нея бях готова и дам 1200 лв,но така и не открих.Или бяха големи или не ми приличаха баш на горепосочените кучета.Една приятелка ми предложи да ми деде швергшнауцер ,но как да и кажа, че не ми харесва -без да я обидя
Така минаха месец-два...случайно попаднах на обява за френски булдог...и си казах защо пък не, френски булдог.Видях че и той е от Пловдив(и двете ни коли бяха за ремонт) и отдохме.Първо ни показа моята Навара -любов от пръв поглед-след това едно бяло с черно петно на окото ,но аз си избрах първото.Да не казвам какво се случи вкъщи, но това е друга тема...Като разбраха моите познaти ,какво куче cъм си взела-коментарите бяха:'' лелеее какво грозно куче си си взела" , " те хъркат" , " на тях им текат лигите" ,'' те са глупави '' и какво ли не още....Радвам се ,че съм се спряла точно на тая порода( макар че ,не съм го направила по правилния начин
).Остава само да опревергаем -хъркането

Публикувано: 28 July 2009 - 03:33 PM
Цитат(minkmink @ Jul 28 2009, 04:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Остава само да опревергаем -хъркането 

Първата ми булдочка ,Хера ,хъркаше като трактор , в истинския смисьл на думата .Чак някой път ако изведньж спре да хърка ,сьм ставала да я проверявам дали диша.
Докато ,Фифа не хърка.
Та има шанс, някакьв

Публикувано: 28 July 2009 - 03:41 PM
Цитат(Chiita @ Jul 28 2009, 04:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(minkmink @ Jul 28 2009, 04:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Остава само да опревергаем -хъркането 

Първата ми булдочка ,Хера ,хъркаше като трактор , в истинския смисьл на думата .Чак някой път ако изведньж спре да хърка ,сьм ставала да я проверявам дали диша.
Докато ,Фифа не хърка.
Та има шанс, някакьв

За сега не хърка

Публикувано: 29 July 2009 - 03:23 PM
Хм
Как така едвам си мести краката? Не мога да повярвам,да не би да си го видяла вече много изморен слад..например 1 часова игра с други кучета? В противен случай ми звучи нереално.Скоро ще пусна снимки на моя англичанин,който е абсюлютно луд
и когато ги пусна с Рая да бягат на една поляна,
Рая първа изплезва език и се пльосва на земята

Публикувано: 30 July 2009 - 08:32 AM
Цитат(raya_buldog @ Jul 30 2009, 12:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
О-о-о елате да поиграете с нас...Но ако,след играта Чърчи е целият в лиги не отговарям

:) С най-голямо удоволствие ама сме малко далечко. Вечер го събираме с едни жълти кучета /така им викат на лабрадорите/ и те го олигавят като дете розава близалка...тъй че не можете да ни учудите с нищо

Публикувано: 30 July 2009 - 03:36 PM
Много исках още едно куче. Имаме мини пинчер, но родителите ми казаха НЕ. Да забравя. И си казах, че в момента в който прекрача прага ще си взема веднага поне две кучета.
Първо бях влюбена в Английски булдог. Но както при много от вас финансите ми бяха малко, но събирах от доста време. Проблема беше, че приятеля ми каза абсурд.БУЛДОГ - ВКЪЩИ -НИКОГА !!! МОПС е породата. Не че имам нещо против мопса, напротив и тях обожавам, но не исках пак "декоративно" куче. Предпочитам големи набъчкани некосмати чудовища. И средната според мен порода е Френчито. Винаги съм харесвала всичко френско. И Френския език и колата ми е френска и мечтата ми е да отида в Париж. Така че за мен Френско куче беше просто най-доброто. И от скоро сме много горди и щастливи собственици на бяло сладко Френчи.
Като попорасне малко Френчито ще се боря и за Шар-пей.

Като попорасне малко Френчито ще се боря и за Шар-пей.