Младо куче пред евтаназия
Публикувано: 13 October 2009 - 04:50 PM
Едвам намерих темата на Рей ... толкова много нови теми и нещастни съдби. Той е в прекрасно здраве, пие си редовно лекарствата и респективно няма никакви проблеми и припадъци. За съжаление обаче никой не проявява интерес към него да го осинови. Нито у нас нито в Германия
. Причините вероятно са две. На първо място здравословния проблем и на второ това, че е "цвят бездомен" както казва на този десен Илит.

Публикувано: 23 November 2009 - 11:51 PM
Ето малко нови снимки и от нас

Наистина на живо се вижда, че не е едро куче.

Наистина на живо се вижда, че не е едро куче.
Публикувано: 24 November 2009 - 11:00 AM
Познавам и животни епилептици и хора епилептици.
При някои заболяването е вродено, при други - придобито вследствие травма /най-вече при животните/.
Тежестта и честотата на припадъците е различна.
За никого не е приятно. Лекарите, лечението и някои ограничения са налице, но в никакъв случай не бих казала, че живеят непълноценно.
Факт е, че не епилепсията е причината кучето да бъде изоставено, а моралът на собствениците му.
Мисля си, че в България ще е по-трудно, но в друга страна дали би се намерил осиновител?
Може ли да се проучи, преди да се вземе окончателното решение?
При някои заболяването е вродено, при други - придобито вследствие травма /най-вече при животните/.
Тежестта и честотата на припадъците е различна.
За никого не е приятно. Лекарите, лечението и някои ограничения са налице, но в никакъв случай не бих казала, че живеят непълноценно.
Факт е, че не епилепсията е причината кучето да бъде изоставено, а моралът на собствениците му.
Мисля си, че в България ще е по-трудно, но в друга страна дали би се намерил осиновител?
Публикувано: 24 November 2009 - 11:03 AM
Цитат(ssiberia @ Nov 24 2009, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Не разбрах за какво окончателно решение питаш?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 November 2009 - 11:16 AM
Цитат(dora7511 @ Nov 24 2009, 11:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Мда, Рей беше пред евтаназия доста отдавна, когато попаднахме на него в клиниката, оставен от стопаните му.Но вече година си го гледкаме и се надяваме да му излезе късмета за чужбина!
Само в чужбина ли може да се прати? А ако някой тук го поиска

Успех му пожелавам!

Публикувано: 25 November 2009 - 03:19 PM

Кофтито е , че не могат да поемат други кученца сега в приюта и ще лети само Рей.АКо бяха 3, по-добра цена на куче щеше да се върже.
Та събираме парички за полета му.Имаме вече 300лв.Не зная точна цена,като ми я кажат ще пиша.Но ще е поне 600 и нагоре.
Моля, на който Рей му е трогнал сърцето и може, да помогне!!
Публикувано: 27 November 2009 - 09:10 PM
Рейчо е излетял днес.Искам да благодаря тържествено на Вероника 13 и на Меги, че изпратиха момчето.Аз не бях в София, но организирахме всичко с дружни усилия!
Парички не се събраха достатъчно и взех от фирмата в която работи гаджето 400 лв на заем.
Хилде, жената която го осинови, обеща да посъбере нещо и да помогне.И дано, че нямам идея как ще връщаме таз сума!
Още нямам вести за пристигането му, щом имам веднага ще пиша.
П.п.Рей е пристигнал, доста време е отнело на жената да се ориентира на летището и да си го получи, но вече пътуват към ДОМЪТ НА РЕЙ
Парички не се събраха достатъчно и взех от фирмата в която работи гаджето 400 лв на заем.
Хилде, жената която го осинови, обеща да посъбере нещо и да помогне.И дано, че нямам идея как ще връщаме таз сума!
Още нямам вести за пристигането му, щом имам веднага ще пиша.
П.п.Рей е пристигнал, доста време е отнело на жената да се ориентира на летището и да си го получи, но вече пътуват към ДОМЪТ НА РЕЙ

Публикувано: 27 November 2009 - 10:51 PM
Цитат(tey4e @ Nov 27 2009, 08:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ейй,разплакахте ме,така както темата беше потънала и беше вдигната случайно и гледайте каква прекрасна развръзка.Много се радвам за Рей,ще бъде обичан!!!Поздравления! 

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]