Dog.bg Форуми : Хранене на чау-чау

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на чау-чау

#181 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 February 2010 - 04:06 PM

Аз за това и не давам пилешко, камо ли дроба. Това с чесъна е известно, но за вътрешни паразити не е панацея. Никой не казва че трябва да тъпчем с хапове кучето като манияци - достатъчно е да се дават изпражненията за анализи, но не виждам как чесъна ще пребори тенията и бълхите, за кърлежи пък да не говоря - никакъв чесън не може да отърве чау от това да му се качат кърлежи, то дори при редовното обезпаразитяване след разходка в гората трябва да го преглеждам добре, да не му се впие гадината, какъв ти чесън.

Варени пилешки фенери? Ами ребрата? Те са плоски и тънки, при разцепването може да нарянят стомаха и червата, тях ги използвам за бульон (за супата за хората де, не за кучето) и ги хвърлям.

Сурово яйце не се дава - дава се жълтък, в кофичка кисело мляко 0.1% масленост и с малко витамини на курс (есен и пролет SA-37 давам аз, няма да го храня с ярма, я)

подробна статия за БАРФа на български е тук http://forum.dog.bg/...Fing-t6204.html
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#182 Потребителят е офлайн   Ерос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 04:38 PM

Кофичка кисело мляко 0.1 % това е мляко ..въобще не е нишесте ..когато фенерите се варят малко повече и бебе може да ги сдъвчи .....можете да прочетете какво пише в тази книга John Millers 245 Healthy Recipes Review..............тогава наистина могат да ви се изправят косите ..........но той този не разбира .....аз предложих рецепта от която съм доволна .......никой не е длъжен да я прави ...и да дава мнения без да я е пробвал ... ab_041.gif

#183 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 February 2010 - 05:00 PM

Цитат(Ерос @ Feb 4 2010, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кофичка кисело мляко 0.1 % това е мляко ..въобще не е нишесте ..когато фенерите се варят малко повече и бебе може да ги сдъвчи .....можете да прочетете какво пише в тази книга John Millers 245 Healthy Recipes Review..............тогава наистина могат да ви се изправят косите ..........но той този не разбира .....аз предложих рецепта от която съм доволна .......никой не е длъжен да я прави ...и да дава мнения без да я е пробвал ... ab_041.gif

Нещо не бих рискувала да давам варени кости на кучето си.
Възможно е рецептата ви напълно устройва кучето ви, но гарантирам ви че ако пробвам такова нещо ще се озовем в болницата.
User's Signature

#184 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 04 February 2010 - 05:28 PM

Цитат(Ерос @ Feb 4 2010, 04:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>

От собствен опит ще ти кажа, че белята става веднъж.Познавам 5 годишна овчарка, почина докато я закарахме в клиниката.Моята секретарка цял живот я хранеше с фенери и като и кажеш нещо,вечно не беше съгласна ,все тя права.А моята кучица при подобна проба се озова в болницата ,на скенера се показа силно възпаление на цялата перисталтика.....Та права си всики сам избира,но важното е утре да не съжалява.И при условие ,че повечето чаувци дори не понасят сухата храна ,а трябва предварително да се накисва...За какви кокали говорим,дори и добре сварени dry.gif
А и кучовците не приемат никакъв калций от киселото мляко.Не го обработват. Най вече от купешко, пълно с сухо мляко, нишасте и разни консерванти.

#185 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 05:40 PM

не забравяйте че високото ниво на белтък не е добре за чау. За това киселото мляко му давам обезмаслено, а и изварата също.
Никога прясно мляко.
User's Signature

#186 Потребителят е офлайн   Ерос Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 07:03 PM

Иначе не става въпрос за фенери ..............фенери казах че съм дала само веднъж и то съм ги варяла в тенджера под налягане няколко часа и те стават на каша........иначе и аз съм против даването на кокали ...но исках да пробвам ..и след като се убедих че те са каша тогава ги дадох ....фенерите не са патешки а пилешки те са по-малки и не са толкова мазни ...и както казах съм му дала само веднъж и не мисля да му давам повече ....но няма значение кой каквото иска да дава .....

#187 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 07:07 PM

Цитат(Ерос @ Feb 4 2010, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе не става въпрос за фенери ..............фенери казах че съм дала само веднъж и то съм ги варяла в тенджера под налягане няколко часа и те стават на каша........иначе и аз съм против даването на кокали ...но исках да пробвам ..и след като се убедих че те са каша тогава ги дадох ....фенерите не са патешки а пилешки те са по-малки и не са толкова мазни ...и както казах съм му дала само веднъж и не мисля да му давам повече ....но няма значение кой каквото иска да дава .....

Хей, всичко е наред, ако на Еро добре му понася менюто ви - то никой не спори с това кое му давате и кое не)))

Ако храната му се отразява добре - то е чудесно.
на каква възраст е Еро? Защото през есента от влагата петната (хот-спот, обриви, опити за разлизване) се активират, пролетта също.
Инак и аз съм за натурална храна, нали казах че минаваме към нея)))
User's Signature

#188 Потребителят е офлайн   100qn40 Икона

Публикувано: 09 February 2010 - 03:56 PM

Искам да кажете вашето мнение. Аз храня моето Чау с храна Royal Canin. Началото го хранех с Medium. След това храната свърши и отидох от 1 магазин. Продавача ми препоръча да взема Maxy защото така щяло да се научи да дъвче, а не да гълта само. Какво е вашето мнение. Сега отново ми свърши Medium-a и се чудя дали да взема Maxy или Medium. Ще се радвам да споделите вашето мнение

#189 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 February 2010 - 05:03 PM

Породата ни е средна и би трябвало да вземаш храна Medium.Не случайно храните са създадено за малки,средни и големи породи.Разликата не е само в големината на гранулата ,а и в нейните съставки.Кучето ако е лакомо и по едрата храна ще гълта.Аз не виждам проблем тук,какво като я гълта, най много да хълца след хранене.

#190 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 08:07 AM

Нова съм във форума,отскоро и аз си имам една красавица Бела,тя е на 47 дни и нещо не мога да се ориентирам колко трябва да тежи.Подариха ми я преди две седмица и тогава беше 2,500кг,вчера бяхме на първа ваксина и беше 2,700кг малко ми се вижда или е нормално?Ветеринарката ми каза да увелича храната й,тя е все гладничка и си търси като свърши,храня я с накиснати гранули на Дог шоу с такива е била хранена преди :) давам и оризче и варено пилешко и обича хляб ...друго какво мога да давам на такова бебенце?
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 02:46 PM

Бела, добре дошли във форума! Да ти е жива и здрава малката "мечка"!
Много рано сте отделили малката от майката, тя трябваше до 45 ден да е с нея и едва след това да се отдели , рано е отбита. Хранете малката поне 5 дневно, през интервал от 3 часа (в 8ч. -11ч -14 ч. -17ч. -20 ч.)
На самата опаковка от храната трябва да има указание за количеството храна, която трябва да даваш, при различните марки храни то е различно, но средно някъде около 250-300 гр. Чау чау на 2 месеца трябва да тежи някъде около 5 кг. Няма специална таблица за това колко трябва да тежи чау чау на определена възраст, показвам ти една (от руски форум, където собственици на чау чау обсъждат техните кучета на колко месеца колко са тежали)
2 месеца - 4/6 кг.
3 месеца - 7/9 кг.
4 месеца - 12-14 кг.
5 месеца - 17-19 кг
6 месеца - 22-24 кг

ето и линк към темата в руския форум http://chow.borda.ru...-0-0-1163514113
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#192 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 03:14 PM

Ето нещо интересно интересно от руски сайт:

Как да се хранят правилно кучетата

Експерти казват, че добрата храна не е евтина

За за изглежда кучето Ви чудесно и да е здраво, трябва да се следват правилата за хранене. Те са доста много, но най-важните от тях е желателно да се знаят от всеки собственик на куче. Диетата трябва да бъде балансирана, пълноценна - с присъствието на всички полезни и необходими хранителни вещества: белтъчини, мазнини, въглехидрати, минерали и витамини.
Не оставяйте недовършени храна в близост до кучето до следващото хранене.

Кое е по-добре?

Кучевладелците са разделени на 3 групи: тези, които изхранват кучета само със суха храна, както и тези, които хранят с натурални продукти, и тези, които хранят и с двете. Кое е по-добре? Коя храна е по-полезна за кучето Ви?
Тези, които изхранват домашни любимци само с домашно приготвени храни, винаги ще твърдят, че този вариант е най-добър. Обратно, тези, които хранят кучето си със сухи храни, ще настоява само на тяхната полезност. Така, че е много трудно да се разбере кое е здравословна диета. Какво да яде и какво ще изяде кучето Ви, решавате вие и зависи само от вас. И при този и при другия тип на хранене съществуват както положителни, така и отрицателни страни, а вие трябва да знаете за тях.
Домашно приготвената храна е добра, само ако съдържа всички необходими хранителни вещества, а това е много трудно да се постигне.
Ако във вас живее само едно куче, то е възможно да изготвите пълноценно хранене. И ако имате няколко? Трябва да се вземат предвид особеностите на всеки един от тях. Подготовка на балансирана диета отнема време.
В дома си, почти невъзможно да се приготвите точно храната, която ще съответства на нуждите на вашия домашен любимец.
Ситуацията се усложнява, ако имате кученце или кучето е бременно. Само си представете колко трудно ще бъде всеки ден, изчисляване нужното количество витамини и минерали. Положителната страна на това хранене е, че вие сами подготвят храна, и по този начин контролирате нейното качеството.

Съвети за собственици

Хранене суха храна е много удобно, в нея има всички необходими витамини и минерали. Въпреки това, тези продукти трябва да бъдат с високо качество. Ако не можете да си позволите да купите храна от висок клас и това се дължи на факта, че е твърде скъпа за вас, тогава по-добре е да оставите кучето но домашна храна . Винаги помнете, че добрата храна не е евтина.
Важни съвети - не купуват храна в промишленото производство на единица тегло ( например: чувал от 12 кг. отворен в магазина и продаван на кг.) . Той бързо се влошава в магазина, защото винаги е в открито торби.
При избиране на храна за кучето си, помислете си за неговата индивидуалност: възраст, начин на живот, физическо състояние.
Независимо от факта, че много хора предпочитат комбинация от храни, това не е в никаква полза. Когато се смесват суха храна с каши от зърнени култури или нещо друго, нанасяте щети на кучето.
Ако решите да нахрани кучето комбиниро, тогава редувайте това през ден, не си позволявайте даването едновременно на различни хранителни продукти ( не трябва да давате едновременно суха храна и домашно приготвена).
Така , вие сте избрали начин на хранене за кучето си. Сега ще ви разкажем за правилата, които трябва да се съобразят всички собственици на всяко куче.
Правила за собственика
Независимо от това, което яде кучето Ви, не забравяйте: той трябва винаги да имат достъп до прясна, чиста вода. Купата на вода, както и купата за хранене, трябва редовно да се измива. Много често се пренебрегва това правило. В резултат на това, в купа се натрупват прах и вредни бактерии.
Никога не давайте храна на кучето преди разходка или други физически упражнения или веднага след дълга разходка, обучение, заетост, активно играят с други кучета. От това може да получи преплитане на червата. Това заболяване е фатално и неизлечима.
Преплитане на червата могат да настъпят при всяко куче, но по-вероятно породи като боксер, добермани, немски овчар, хрътка. За да се избегне това заболяване, храна на кучета и поите след 1,5-2 часа след всяко физическо усилие.
Храната за кучета не трябва да бъде гореща или студена.
Да не се прехранвам кучето! Преяждането е по-опасна от недохранване. Затлъстяването е изключително вредно за сърдечно-съдовата система и ставите на кучета.
Кученца, както и на бременни кучета, ако тя яде домашна храна, непременно трябва витамини и минерали. Давайте ги допълнително, но внимавайте да не ги предозирате.
Не оставяйте недоядена храна в близост до кучето до следващото хранене. Ако кучето не яде храна, изчакайте 10-15 минути. и премахнете купата. През следващото хранене, дайте по-малко.
В горещо време, някои кучета може да откажат да ядат.
Не насилвайте и не принуждавайте кучето да яде насила.
Никога не давайте парчета от масата. Това ще затвърди навика на кучето, за просия.
Хранете кучето си по едно и също време и място.

Не давайте развалена храна.

Преминаването от една към друга храна трябва да става постепенно.

Хранете кучето правилно и не забравяйте, че здравето на вашия домашен любимец, зависи от вас.

С какво не трябва да се храни кучето

* Лошо качество на продукта - това често води не само до стомашно-чревни разстройства, но също така и причина за хранително отравяне.
* Свински - свинско месо е твърде мазно, като създава по-голямо напрежение върху черния дроб.
* Кости - те имат много остри ръбове може да нарани на кучето стомаха или червата, често водят до запек.
* Сладки - от голям брой от сладки кучета често течаща очи.
* Суровите речни риби - в повечето случаи, сладководни риби е поразена от ларви на гельминтов (червей) глисти.
* Варено речни риби - ако не махнете костите.
* Некачествена суха храна
* Грах, боб и други бобови растения - едно куче не е прасе, не е храна за кучета, кучета, не са достатъчно добри отстраняване на газове от червата.
* Алкохолът - при животните в организма, алкохолът не се разгражда, така че те бързо свикват и могат да станат алкохолици..
* Солена - храната съдържа достатъчно количество сол, за тялото на кучето, че излишъкът може да доведе до отлагане на соли, повишаване на кръвното налягане.

ФИО: Юлия
Собака: Нюта,Мишка и малышка Мегги. Наш форум http://moichau.forum24.ru/

User's Signature

#193 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 February 2010 - 05:45 PM

Благодаря за информацията,много ми е полезна.И все пак за Бела- какво друго мога да и давам освен това с което я храня или това е достатъчно.Определно ще я храня по 5 пъти дневно щото е гладничка между яденията и ходи да търси в купичката на котката dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 06:10 PM

Цитат(Бела @ Feb 19 2010, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за информацията,много ми е полезна.И все пак за Бела- какво друго мога да и давам освен това с което я храня или това е достатъчно.Определно ще я храня по 5 пъти дневно щото е гладничка между яденията и ходи да търси в купичката на котката dh_188.gif

Не съм запозната с "Дог шоу " и не мога да кажа нищо за нея, но преди години като имахме бебета ги захраних със Стартер на Роял Канин и те се развиха чудесно, а след 2 м. възраст е хубаво да минете на храна за подрастващи кучета от 2 до 12 месеца. По-колко грама на ден давате?
User's Signature

#195 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 07:56 PM

Взех Бела на 32 дни и в началото давах на 4 пъти по около 20-30 грама накиснати във вода,както ми показаха(май не съм разбрала нещо),ама виждам че малко съм й давала,тя и затова беше гладна.Май доста се е измъчило кученцето... Иначе е много игрива,много хапе и е много любопитна.Тези дни ще и пусна и снимките да я видите.надявам се ще наваксаме в теглото като си оправим хапванията.Тези мечоци са толкова сладки,че ветеринарката ни подари стратов пакет на про план за малки кученца смятам него да пробваме :) той е точно това за което си ми писала за кученца от 2-12 месеца за средни породи.
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2010 - 10:58 PM

Цитат(Бела @ Feb 19 2010, 07:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Взех Бела на 32 дни и в началото давах на 4 пъти по около 20-30 грама накиснати във вода,както ми показаха(май не съм разбрала нещо),ама виждам че малко съм й давала,тя и затова беше гладна.Май доста се е измъчило кученцето... Иначе е много игрива,много хапе и е много любопитна.Тези дни ще и пусна и снимките да я видите.надявам се ще наваксаме в теглото като си оправим хапванията.Тези мечоци са толкова сладки,че ветеринарката ни подари стратов пакет на про план за малки кученца смятам него да пробваме :) той е точно това за което си ми писала за кученца от 2-12 месеца за средни породи.

на 32 дни???
кои са тези хора които продават кученцето на тази възраст?
От това, което чета - имате същия проблем като при моето куче - драстичен недостиг на тегло, моят Лео тежеше на 2.5 месеца само 3 кг 400грама. Което е двойно по-малко срещу здраво и добре гледано бебе на неговата възраст.
давайте й накисната предварително храна, за сега не рискувам да съветвам нищо - кученцето е при вас твърде от скоро за да прилагате драстични промени. Та вие дори всички вакцини още нямате...

Разкажете ни как е попаднало кучето при вас?
Ветеринар, освен да препоръча храната, какво каза за вътрешно обезпаразитяване и вакцини?

User's Signature

#197 Потребителят е офлайн   Бела Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 07:51 AM

Кучето ми е подарък от приятеля ми,намерихме го по обява,когато го водех на първи реглед ветеринарката ми обясни за ваксините и му даде хапче за вътрешно обезпаразитяване за което питаш.В четвъртък ни беше първата ваксина тогава също му даде хапчето за вътр.обезпаразитяване.На 4ти март и е следващата ваксина ,а после на 4 април ваксината и обезпаразитяването. Мисля че много и дойде силна "диетата" на която я бях подложила,но не знам защо ми бяха казали да давам толкова малко храна...също ветеринарката ми каза,че храната с която е хранена е нисък клас и ми предложи друга.От вчера ядеме по 5 пъти на ден,накисвам й по около 50гр гранули и с какъв апетит си ги хапва...
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Mitk0 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 02:00 PM

Здравейте , нов съм... Благодаря за полезната информация която споделяте тук !
Преди седмица се сдобих с малко мече :) Донесоха ми го на 14.02.2010 на 45 дни и за по-сигорно веднага до заведох на ветеринар , за да мине преглед, обезпаразитяване и да ми каже за ваксините.
Теглото на кученцето беше 4 кг и 200г . Ветеринарката ми препорача храна: Science Plan Puppy Healthy Development Mini Chicken , каза че си има всички необходими съставки в нея и нее нужно да му давам калции? Какво е вашето мнение ?
Вчера на 19.02 направихме 50то дни , с които дойде и 1-вата ваксина.. (започнахме стандартната процедура: преглед)
За 5 дни ние вече бяхме 5кг и 600г (храня го с храната която ми препорачаха)
но ветеринарката каза че доста добре се развиваме и каза че трябва да преминем на по горен клас храна..
Science Plan Puppy Healthy Development Large Breed Chicken
все още не съм преминал , защото си имам от старата.. я дайте съвет ?

#199 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 February 2010 - 09:57 PM

Mitk0, Добре дошъл с твоето мече при нас. smile.gif Предполагам си прочел и приблизителните таблици за килограмите и възраста на малкото .Видял си ,че е в норма и се движи добре ,от теб зависи как ще продължават нещата.Ветката ти е права ,че трябва да храниш с по висок клас храна.Колкото ти е по качеставена храната толкова по малко ядове по здравето на малкото ще имаш, и няма да ти се налага да даваш никакви хранителни добавки.Като сметнеш сумата на евтина и некачествена храна , добавките които задължително трябва да даваш, ветеринарите които ще ти се налага да посещаваш.Поради факта ,че храната пряко влияе на здравето ,особено на нашата порода.То най добрият вариянт е да се насочиш към наистина хубава храна.Спестявайки си редица главоболия, присъщи на нашата порода .А те не са малко dry.gif Разгледай в тази тема храните за които сме писали, ако имаш някой въпроси ще ти помагаме. Ще се радвам да разкажеш повече за твоят сладур в Гворилнята и да ни пуснеш някоя снимка в Фотогалерията .Важно е честото ресане ,подържане на хигиена и правилно хранене.За да имаш здраво и щастливо чау чау.Пожелавам ти да нямаш ядове с него .Много да те радва , а и нас също ab_041.gif и ВСЕ ВЕСЕЛИ МОМЕНТИ за които съм обедена ,че ще са много.Докоснал си се вече до едно прекрасно същество от невероятна порода.

#200 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 February 2010 - 09:33 PM

Не налагам мнение, споделям изпробвана храна за малките по-горе, а именно "СТАРТЕР-на Роял Канин" по скъпа, обаче е перфектна, гарантирам разкошна козина и бързи килограми. Един наистина добър старт за малко. Накисвала съм храната в пилешки бульон, минава се с миксер и става разкош, не вярвам да се откажат да я хапват!

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни