Dog.bg Форуми : Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 November 2008 - 01:03 PM

Момент!!!  :o
Това кучило е извънклубно?!?
И още - кой развъдник си продава кутретата в зоомагазин?!?!

ПП КАСТРО, не пускай линкове към зоомагазини - лошата реклама пак е реклама.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 November 2008 - 01:21 PM

Aми това е едно куче се е родило, доколкото знам има подадени възражения към клубното ръковдство и май на ОС ще се реши клубно ли е или не!Никой не знае май!Ще видим :blink:

А това дето четеш не е пуснато правилно, ще намеря и ще дам линк за да стане ясно!

http://www.dcforum.i...1...p;sk=t&sd=a

ето го линка :blink:

Колкото до обявата, пуснах я за да се онагледи това което съм писал - сори :(

П.П. Кучетата от обявата са от развъдник "Блондфел"

#23 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 01:41 PM

Ох, не разбрах...
Значи - от въпросната неодобрена от клуба връзка се ражда едно кутре, за което още не е сигурно как ще бъде, докато не мине на обсъждане през ОС.
Но тогава кой си продава кутретата в зоомагазин? Този въпрос ме вълнува особено силно!
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 01:44 PM

Цитат

Ох, не разбрах...
Значи - от въпросната неодобрена от клуба връзка се ражда едно кутре, за което още не е сигурно как ще бъде, докато не мине на обсъждане през ОС.
Но тогава кой си продава кутретата в зоомагазин? Този въпрос ме вълнува особено силно!

Развъдник "Блондфел", той е собственост на Жоро Николов от Пловдив, бившият отговорник по развъдна дейност към Игликиния клуб :(

#25 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 02:05 PM

:o :o :o :o
УЖАС!!!
Но кучилото не е клубно и той не е член на клуба, така ли?
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 02:10 PM

Да не е член на нашия клуб, но е член на Игликиния и тя като "радетел" за чистопородно развъждане го защитава, че магазина си бил негов и ред глупости :blink:Абе на теория иначе е много добре, влез там в нейния форум има преводи главата да ти се замае от англииски през руски ................мене много ми хареса за детеродния (кучеродния канал) много ще ми е полезно ;D ;D ;D

#27 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 02:18 PM

Адски неприятно. Твърде много хора - уж кинолози и кинофили - имат общо с търговията със животни у нас.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 02:28 PM

Оф, аз малко в небрано лозе, ма да си питам- както казваш, Кастро, "игликиния клуб" ли е легитимен и член на БРФК? Или вашия е легитимния? Че не ми става никак ясно.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 02:31 PM

Да нашият е легитимният клуб пред БРФК, моля да обърнете внимание как се промени обявата, преди не пишеше развъдник "Блондфел" вече си написаха името :blink: :blink: :blink:

П.П. Ако аз съм "ВСЕЗНАЙКО" държа да отбележа, че съм бил два пъти в развъдника, втория път питах за петела Коко - това лабрадор ли е? ;)

#30 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 08:06 PM

Като досадно допълнение - от развъдник "Блондфел" е кучето на Иглика и Мартин Баркли Блондфел. И именно Баркли е баща на нашата лабрадорка Грита, която е с дисплазия. Чак когато се разбра за Грита, снимаха Баркли и - о, изненада - и той се оказа с дисплазия! Ама кой ли вече помни горещите дебати тук, изтритите мнения и прочее бури в чаша вода?! Затова пък Иглика раздава съвети наляво и надясно как се развъждат кучета...
Резултатът - от толериране и реклама на неродословни връзки, та до продажба на кученца в зоомагазини. Чий са зоомагазините не би трябвало да има значение. Или греша?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#31 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 08:20 PM

Как няма да помним бе, наизуст знаем всичко, беше ни поникнало от ушите вече, а да говориш за стремеж да бъде трито и покрито е непочтено.

#32 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 08:27 PM

Цитат

Как няма да помним бе, наизуст знаем всичко, беше ни поникнало от ушите вече, а да говориш за стремеж да бъде трито и покрито е непочтено.

Мда болката на хората гледащи болно кученце е голяма и колкото и да ти е досадно, че го повтарят важно е, че е истина, за съжаление горчивата истина и те се старят да помогнат на други да не получат същата болка!

Айде сега като модератор изтрии моето последно мнение и твоето язвително, щото нямат нищо общо с темата!

#33 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 08:34 PM

Общо имат. Репутацията на този развъдник и на тази линия пропадна и в очите на тези, които нямат общо с породата. Не казвам, че без право. Дори се учудвам, че изобщо работи.
Няма да трия мнение, в което отговарям на недвусмислено обвинение, че тук това е покривано, защото беше дискутирано в безброй теми и никога не е било трито. Разделът си има друг модератор, той ще прецени какво да прави.

#34 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 08:42 PM

Цитат

Общо имат. Репутацията на този развъдник и на тази линия пропадна и в очите на тези, които нямат общо с породата. Не казвам, че без право. Дори се учудвам, че изобщо работи.
Няма да трия мнение, в което отговарям на недвусмислено обвинение, че тук това е покривано, защото беше дискутирано в безброй теми и никога не е било трито. Разделът си има друг модератор, той ще прецени какво да прави.

Тук се говори за репутацията не на един развъдник, а на цял клуб и бившото му ръководство!Надявам се другия модератор да почисти, явно не си чела темата внимателно! ;)

#35 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 November 2008 - 08:44 PM

Следя темата изключително внимателно. Симпатизант съм на породата. Проблемите с този развъдник доколкото виждам са голяма част от проблемите на този клуб, респ. на породата в Бг и заемат порядъчно място и в собствените ти постове.
Нещо излиза, че всички могат да го коментират, но когато аз го направя е за чистене. Що така.

#36 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 09:30 PM

mil_,
Както казва мъдрата пантера Багира "Какво са два вола, изядени преди толкова години?!..."
Бяха изтрити не само мои постове, но и цели теми, а когато ги създавах отново, накрая получих и бан. Може би ще си спомниш - тогава се смени администрацията и доста хора спряха участието си на форума. За теб е нещо, минало преди две години, което хич не те и засяга. За мен е малко по-различно.
Затова останах да пиша тук предимно (да не кажа само, защото съм писала още в една-две теми оттогава) в темата за лабрадорите, когато имам възможност да предупредя други да не се спъват в моите камъни.
Проблемите, за които говори Кастро не засягат само и единствено "развъдник" Блондфел. Собственикът му е член на клуба, чийто представител тук е Иглика. А в този клуб се насърчава развъждане на неродословни лабрадори. Защото "липсата на родословие била случайно стечение на обстоятелствата", примерно. Аз обичам всички кучета - със или без родословие. За това, че всички живи същества заслужават обич, никой не спори. Но когато говорим за "развъждане" - нали по друг начин стояха нещата? И ако смяташ, че стоят по друг начин - не можеш, не е редно, да даваш форум за изява на хора, които размножават неродословните си кучета по ред вътрешни убеждения, с които уж не си съгласен. Редно е поне с две думи, да им кажеш, че не си съгласен с тях...
Иначе играеш нечестна игра, иначе угодничиш, за да печелиш симпатизанти, независимо, че цената в крайна сметка опира до здравето на любимците ни.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#37 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2008 - 08:37 AM

danny, така написано, разбира се, че си права.
Но ще ти кажа какво виждам аз отстрани. Виждам две враждуващи групи. Виждам арогантност и нетърпимост. Виждам и маниакалност. Правен е опит за обединяване, но е отхвърлен. Дали с основание, защо и как аз не знам, само знам, че мостовете са изгорени.
Хората с лабрадорите - ами това е първото, което и те виждат. Гледат, мигат и казват - не им ща клубовете, не им ща разправиите. И си плодят лабрадорите по градинките заради това, че не можете да намерите общ път, а не защото Иглика им била казала да го правят.
Дано ме разбирате, че това не ми е безразлично. Тъпо ми е когато ме питат: кажи ми сега, защо и как да членувам в клуб, като там има само междуличностни разправии, а кучетата остават на заден план. Това не са мои думи, а на лабрадоростопани, много от които приемат нещата така. Ако изобщо ви пука какво мисли един страничен човек: мисля, че и двете страни трябва да промените нещата, защото губите контрол над породата.
Това е причината да се дразня всеки път когато възникне поредният лишен от желание за диалог спор, който си е всъщност все един и същи и един и същи казус. Иначе, естествено, че проблемите не могат да се решат без критика и само в розово, но поне на мен конструктивността ми убягва.

#38 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 09:00 AM

Цитат

danny, така написано, разбира се, че си права.
Но ще ти кажа какво виждам аз отстрани. Виждам две враждуващи групи. Виждам арогантност и нетърпимост. Виждам и маниакалност. Правен е опит за обединяване, но е отхвърлен. Дали с основание, защо и как аз не знам, само знам, че мостовете са изгорени.
Хората с лабрадорите - ами това е първото, което и те виждат. Гледат, мигат и казват - не им ща клубовете, не им ща разправиите. И си плодят лабрадорите по градинките заради това, че не можете да намерите общ път, а не защото Иглика им била казала да го правят.
Дано ме разбирате, че това не ми е безразлично. Тъпо ми е когато ме питат: кажи ми сега, защо и как да членувам в клуб, като там има само междуличностни разправии, а кучетата остават на заден план. Това не са мои думи, а на лабрадоростопани, много от които приемат нещата така. Ако изобщо ви пука какво мисли един страничен човек: мисля, че и двете страни трябва да промените нещата, защото губите контрол над породата.
Това е причината да се дразня всеки път когато възникне поредният лишен от желание за диалог спор, който си е всъщност все един и същи и един и същи казус.

Хич не си в час и не виждам след като не си в час защо взимаш отношение?!И то намесваш факти и събития за които си чувала и то само едната страна!

Моля те да освободиш темата от нахалното си присъствие!

Някой, ако има нужда от съвет, надали теб ще пита!

#39 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2008 - 09:06 AM

Ето, КАСТРО, ти веднага даваш доказателството.
Аз не съм чувала за това от някоя страна. Чувала съм от хора, които не желаят да бъдат от никоя страна.
Но ти вместо да ми отговориш и да ме вкараш в час, искаш да ме изгониш? ОК, няма по-лесно от това да изгониш хората.

#40 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2008 - 09:48 AM

Цитат

Ето, КАСТРО, ти веднага даваш доказателството.
Аз не съм чувала за това от някоя страна. Чувала съм от хора, които не желаят да бъдат от никоя страна.
Но ти вместо да ми отговориш и да ме вкараш в час, искаш да ме изгониш? ОК, няма по-лесно от това да изгониш хората.

Това са събития датиращи от преди близо три години, не може да се обясни в един пост, а и не виждам смисъл да ти обяснявам, едно нещо си разбрала правилно - имаше опит от хората на Иглика да влязат при нас като клуб което не ни харесва, ние учтиво ги поканихме като редовни членове каквито сме всички ние!о

Ако или като се видим на живо някога с удоволствие ще ти обясня, но отново не виждам смисъл да ти обяснявам след като нямаш амбиции в тази порода!

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни