Dog.bg Форуми : Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България Оцени темата: -----

#101 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 November 2008 - 05:00 PM

Цитат

То без Орлин не можеше да се мине...И да уточня и за теб, че никъде не стоим в породата тъй като сме от неофициалния клуб, аз лично не развъждам и за момента съм "извън играта" но пак на всички виновна.

малко им е на такива като теб ... вредата която сътворихте още дълги години ще дава вонливи резултати ... добре , че са се намерили хора да ви спрат...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#102 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2008 - 05:22 PM

Цитат

Цитат

Какво да кажа като коментар?!... Излиза, че когато се свързахме с Клуба за породата лабрадор (както се представяха Иглика и Мартин), сме се свързали с хора, които 1. Изобщо не са били убедени, че човек трябва да си вземе куче с доказан произход и 2. Нямали са хал-хабер от рисковете около развъждането на тази порода.

За съжаление е така и тогава бяхме сред най-знаещите в породата, тогава мислех, че знам много, сега мисля, че нищо все още не знам. Породата тогава в България беше на 3 години. За всяка информация съм се ровила из нета като луда без да знам къде и какво да търся и без да има кой да ме насочи. Поръчвала съм си книжки от Англия и съм ги чела с речника до мен - друг е въпроса какво и колко съм разбрала. Да дисплазия като думичка и болест разбира се че я знаех, но не и като нещо, което реално застрашава кучетата ми ( тук да вметна, че никога не съм имала претенции, че съм медицинско лице, зъботехника е по-скоро техник от колкото медик). Според всички тя си личала.

Ето това вече се казва приказка! Радвам се, че сама признаваш невежеството си, но невежеството не оправдава грешките на хората, само ги обяснява.
Не зная как реши, че си била един от "най-знаещите хора", но по онова време в този форум се пишеха цели статии за това какво е дисплазия и как се диагностицира. Не е било нужно да четеш на език, който не разбираш добре, пишеше го на БЪЛГАРСКИ. Да не говорим за многото статии и описани случки по английските сайтова.
С какви очи Мартин взимаше по 30 лева на месец за "уроци" на Лабрадори, след като, както от собствените ти думи става ясно, че вие не сте имали и най-малка представа от породата.
И един пример - ако аз утре започна да лекувам вирусната ти пневмония с антибиотик и недай си Боже получиш менингит, като усложнение на "умелото" ми лечение, незнанието ми, ще е ли оправдание за действията и ще омаловажи ли последствията. Ще дойдеш ли при мен следващия път, ако има такъв? Ще имам ли право аз, да продължа да практикувам и давам съвети. Ще имам ли право да обучавам....?
Никога не съм мислила, че си лош човек. Но понякога несъотвествието между желание и възможности играе лоша шега. Още по-лоша е тя, когато засегне и други хора. Не смяташ ли, че достойното в този случай е поне да спреш да "образоваш" начинаещите на принципа "проба-грешка"?
Най-искрено ти пожелавам да се радваш още дълги години на лабчовците си така, както се надявам и аз да мога да се радвам на Грита (тя засега е добре, ако те интересува). За мен спорът вече е приключен в тези му лични измерения!
Оттук нататък аргументите ми са само и единствено против продължаващото неродословно развъждане, което се толерира по страниците на форума ви и желанието ви да влезете, като "клуб в клуба".
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#103 Потребителят е офлайн   paragraf 22 Икона

Публикувано: 19 November 2008 - 11:53 PM

Явно,няма да стигнете до консенсос кой е прав и кой е крив!Ама да ми отговорите на един въпрос:На Специалката за Лабрадори взе участие Archibald Black Von Virth Zaria Goldheart

Цитат

клас млади:

Trendmaker's Treasure I Wish You Were Mine-ex,1-во място,BJ
Archibald Black Von Virth Zaria Goldheart-еx,2-ро място

http://www.dcforum.i...1...a&start=180
Качена снимка
http://www.dcforum.i...php?f=11&t=3128
Това е оценителният лист на въпросният Лабрадор!
Тъ,въпросът ми е, как това куче придоби родословие,че чак се яви на специалката Ви,след като:  (използваните цитати са от форума на Dog Champions)

Цитат

И хоп, намирам си сладура в Пазарджик. Бащата е Roa, а майката Саманта. И двамата са страхотни кучета и здрави-също.

Цитат

Нина, много съжалявам за това, че д-ра така направи! Аз бях много ядосана затова!!! Но гледай оптимистично на нещата. Ти си си взела родословно кученце, не че неродословните са по-лоши, но според мен си взела правилно решение.
Само дано той е здрав и ти донесе много много радост!

И ето го и учуденият и недоумяващ отговор на КАСТРО:

Цитат

Ама клуба ни не е издавал родословия на тези кучета!!!От къде е кучето , да не са ви излъгали нещо 

Аз поне не знам тази връзка да е обявена като клубна! 

Ако има друга информация - моля просветлете ни

Цитат

Извинявайте, пропуснах да отговоря за родословието. На този етап Арчито ми няма родословие. Собственичката на женската твърди, че ще получа такова. Но откъде-не разбрах. Благодаря на Мила, която цял следобед ми отдели от времето си за да разговаря с мен на тая тема. Оказва се, че дори и от родословни родители-децата не са. И то мисля, че е предизвикано от незнанието на момичето, на което е женската. Пък и аз се подведох от името на бащата. Иначе при покупката уговорката ни беше, че получавам родословие. Ще ви уведомя ако има развитие. На тоя етап имам малко и сладко бебе, но то си няма корени. Жалко. Защото се оказа, че ще е трудно да му намеря и дама като порасте...Ще поживеем, ще видим. Да расте здрав-засега това се иска от него...

Цитат

Archibald Black fon Virth??? А това име какво е?

Цитат

Здрасти, Ивайла! Сега ще разясня на всички от форума името на моя Арчи 
Арчибалд-просто го измислих-харесва ми
Блек-защото е черен
фон Вирт-защото фамилията ни е Вирт. Мъжа ми се казва Йохан Вирт. И нали той ми подарява Арчуната, та аз го кръстих на него 
Това е. Но мисля, че звучи идеално

Ето това е темата: http://www.dcforum.i...php?f=11&t=2328
  Надали ще получа смислен отговор!Но те фактите сами говорят!!!
  Всичко е въпрос на пари!И едните и другите сте допускали и ще продължавате да допускате грешки.Надали Вий сте най-големите радетели на тази прекрасна порода и надали Вий ще я запазите!!!

#104 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 09:33 AM

Нямам нищо против да отговоря и то много точно, защото точно аз съм проверил всичко по въпроса!

Но най учтиво ви моля да си кажете името, след като следите внимателно всичко няма начин да не се познаваме ;)

На въпроси паднали от небето не отговарям!

Къде ли съм виждал думата "консенос" да се пише така в други постове! :-

Сега ще напиша отговора на въпроса на ЛБ на модератора и ще го помоля ведна щом Юсериян се представи с истинското си име той да сложи отговора :blink: Аз знам вече кой го е писал поне :blink:

#105 Потребителят е офлайн   paragraf 22 Икона

Публикувано: 20 November 2008 - 09:59 AM

Мога да Ви гарантирам,че не се познаваме,и смятам ,че е безпредметно да си казвам името(то нищо няма да Ви говори) Не виждам причина да не ми отговорите на въпроса.Мисля,че въпросът ми не е паднал от небето и е достатъчно ясен, но верно е и неудобен!И все пак както писах в горният си пост-надали ще получа смислен отговор!

#106 Потребителят е офлайн   Milena_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:07 AM

Цитат

Надали ще получа смислен отговор!Но те фактите сами говорят!!!  Всичко е въпрос на пари!И едните и другите сте допускали и ще продължавате да допускате грешки.Надали Вий сте най-големите радетели на тази прекрасна порода и надали Вий ще я запазите!!!

Смятам, че въпроса Ви първо трябва да се зададе към собственика на кучето и евентуално след това, да се иска обяснение от организаторите на изложбата, на каква база са допуснали кучето до участие! Също така смятам, че като нов потребител във форума сте много навътре в клубните дела и не Ви прави чест да се включвате в спор, без да се знае кой/коя сте! Тук няма анонимници, зад всеки ник се знае кой стои и каква позиция защитава...

#107 Потребителят е офлайн   paragraf 22 Икона

Публикувано: 20 November 2008 - 10:13 AM

Цитат

Къде ли съм виждал думата "консенос" да се пише така в други постове!

Нещо се затруднявате с четенето ли?Думата съм я написала вярно.Айде пак прочетете!И определено не сте познали кой го е писал! ;)

Цитат

Тук няма анонимници, зад всеки ник се знае кой стои и каква позиция защитава...

Не защитавам позицията на никой!

#108 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:13 AM

Не, няма проблем аз ще отговоря, защото съм проверил и знам как стоят нещата, но нека каже въпросният герой кой е?Имена от рода Иван Костов, Димитър Стоянов, Пешко Залуханов - не вървят, това е скрита лимонка и да си каже името, още повече, че за клубни дела се дължи отговор пред членовете на клуба, не на всеки питащ!

#109 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:17 AM

Цитат

Цитат

Къде ли съм виждал думата "консенос" да се пише така в други постове!

Нещо се затруднявате с четенето ли?Думата съм я написала вярно.Айде пак прочетете!И определено не сте познали кой го е писал! ;)

Я пак да проверим ;D ;D ;D  http://bg.wikipedia....%81%D1%83%D1%81

Хахаха знам вече 100% кой е, хайде понеже скоро те избрахме за член ще ти отговоря след малко ;D

#110 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 November 2008 - 10:18 AM

Става като с мъртвеца с палатката на Йосарян - уж го има, пък никой не го е виждал. Параграф, ако искаш да участваш в тоя разговор - представи се. Няма как да дойдеш да хвърлиш партенка, пък да не застанеш с името си зад нея.

Сега като МОД: Заяждането спира до тук. Партенките също. Който има да каже за някого нещо - добро или лошо - да се подписва с истинския си ник или име. Иначе - трия. Дог.бг не е място за уреждане на лични сметки.

Мразя друг да ми ползва никовете  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   Milena_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:21 AM

;D Става, като с "полУвин"  ;D А сега де, кой прав, кой крив...  :yahoo:
И това "Вий" звучи много... /да не си изпускам думичките, че ми се пише още по темата/...

#112 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 10:38 AM

Цитат

;D Става, като с "полУвин"  ;D А сега де, кой прав, кой крив...  :yahoo:
И това "Вий" звучи много... /да не си изпускам думичките, че ми се пише още по темата/...

Не, не си познала и ти, там са три които и по между си не се понасят, но са обединени от това, че са обидени от мен или други членове на клуба, та това е едната, не е Мила, не е и Иглика хайде ти познай коя е :blink:

#113 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:12 AM

И аз бях много изненадан относно, издаването на тези родословия, тогава нямаше формирана СС, куца все още комуникацията с отговорника по РД и председателя, но това ще се реши на следващото ОС ( кой, как и защо трябва да информира членовете и кога)!
     Та както си личи от постовете бях много изненадан от издаването на родословията на тези кучета, веднага вдигнах телефона и се обадих на г-н П.Зангаров след дълъг разговор ми беше обяснено следното:
     Въпросната г-жа, член на клуба ни - не присъствала на ОС проведено на 01.04.2007г. същата г-жа си е избрала мъжко куче от Пловдив и осъществила връзката за което има снимки и се появява при г-н П.Зангаров с молба за родословия при което получава отговор, че има промяна в правилника за РД и родословия не могат да и бъдат издадени защото кучетата (родителите) нямат направени снимки, като я е уверил, че след направата на такива в клиника "СИН КРЪСТ" същите ще бъдат издадени, ако показателите отговарят на изискванията!След отбиването на малките г-жата и собственика на мъжкият отиват в "СИН КРЪСТ" и правят снимки за ТД(проверени лично от мен в клиниката) на тази база се бавят родословията и изчакването на регистрацията на името на развъдника на въпросната г-жа!

Всичката информация е достъпна за членовете на нашият клуб, не е проблем, ако някой намери нередности да се спрат родословията, аз такива не намерих (всичко проверих)

Надявам се отговора да устройва Майор,Майор,Майор и да имаме вече консенсООООс  :blink: :blink: :blink:

П.П Проблема е, че раждането на кученцата съвпада с провеждането на ОС, тъй като връзката е направена преди това можеше според приетите правила да няма и снимки за издаването на тези родословия, но все пак такива са изискани :blink:

#114 Потребителят е офлайн   paragraf 22 Икона

Публикувано: 20 November 2008 - 11:19 AM

Благодаря за изчерпателният отговор!

#115 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:20 AM

Цитат

Благодаря за изчерпателният отговор!

Моля, моля за вас в огъня влизам  ;)

#116 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 November 2008 - 11:45 AM

А аз дали ще получа отговор на въпроса си?

Цитат

Ще може ли линк къде Каръл Куд е писала, че се правят заплождания с 'С' в Англия?

#117 Потребителят е офлайн   Нина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:45 AM

Здравейте на всички от форума. Името и ника ми съвпадат. С две думи аз съм Нина-стопанката на Арчи...Влизам днес във форума и какво да видя, аз и черното ми момче сме обект на някакви нападки. Първоначалният ми импулс беше веднага да отговоря на Параграф 22 и то доста остро. Всеизвестен е факта, че за мое куче не позволявам да се говори с пренебрежение, да не говорим с недомлъвки...Но здравият разум ме посъветва да не обръщам никакво внимание на постове от анонимен участник. Кастро, чудя ти се на акъла защо задоволяваш голото любопитство на този и онзи? Все пак си има клуб и ръководство, към който може да се отправят всякакви въпроси и от всеки. Но не анонимно! Аз бих могла и сама да отговоря на Параграф 22...Както и да е. Надявам се въпросите около родословието на Арчибалд вече да са изяснени и да няма голословни и безпочвени обвинения. Кастро е написал много точно как се развиха събитията около документите на Арчи. Надявам се това стига. А относно изречението ми в ДС форума

Цитат

На този етап Арчито ми няма родословие. Собственичката на женската твърди, че ще получа такова. Но откъде-не разбрах.
ще обясня с това-факт е, че нищичко не знаех за това кой и как издава родословия. Затова и си казвам откровено. Ноо, година по-късно се прави опит това да се използва слещу мен самата и не само. А срещу клуба, в който членувам! Уверявам Ви Параграф 22, че вече знам доста неща и следващото куче, което ще пристигне у дома, ще бъде много прецизно избрано. И такива недоразумения от мое или нечие друго незнание няма да допусна.
Много съм разочарована от Вашия пост. От Вашето съмнение, че

Цитат

парите правят всичко
Или може би имате нещо против моята черна перла?????? Останете си със здраве и Ви моля, не обиждайте мен или кучето ми без да ме познавате! Ние не пречим на никой, поне се стараем да е така!

#118 Потребителят е офлайн   Milena_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 11:56 AM

Цитат

...и Ви моля, не обиждайте мен или кучето ми без да ме познавате!

Нина, в този спор всеки познава другия, няма случайни хора... Това, че на някои не са им ясни клубните дела е отделна тема... Отделна тема е също, че същите тези хора нямат доблестта да пишат със собствения си ник и продължават да говорят зад гърбовете на хората, на които се пишат приятели... Аман от лицемерки...  :rolleyes:

#119 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 01:24 PM

Надали ще получа смислен отговор!Но те фактите сами говорят!!!
  Всичко е въпрос на пари!И едните и другите сте допускали и ще продължавате да допускате грешки.Надали Вий сте най-големите радетели на тази прекрасна порода и надали Вий ще я запазите!!!

Ами сега като получихте изчерпателен отговор, няма ли да се извините за прибързаните, безпочвени констатации и да кажете коийй са най-големите радетели на тази прекрасна порода и коиййй ще я опази?!?

*коийй=кой както предполагам- Вийй=Вие  :blink:

#120 Потребителят е офлайн   Нина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 November 2008 - 01:30 PM

Кастро, не очаквай от човек, предпочел анонимността, да осъзнае собствените си грешки. Немислимо е да си ги признае и да поиска извинение.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни