Dog.bg Форуми : Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Проблеми с развъждането на Лабрадор ретривър в България Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Milena_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 November 2008 - 11:48 AM

Здравейте, Албена! Всичко е написано много добре, единствения въпрос, който никой не задава е защо въпросните бивши членове на БЛРК са се отдръпнали от клуба и са отишли във вече легитимния клуб... Има хора, които пишат в момента във форума на БЛРК, а само няколко месеца преди това плюеха наред и се караха по събранията с вашето ръководство... Задкулисните игрички и интригите, които продължават да се плетат няма да докарат нещата до никъде! Много жалко, че продължават да се замесват хора, които и идея си нямат какво е ставало преди две-три години, плод на което са днешните отношения между клубовете. Жалко е също, че всеки опит да се изяснят нещата е съпроводен с караници и триене на мнения /във вашия форум/ за да се запази УЖ добрия тон... Добър тон, няма и няма как да има, докато се толерират нерегламентирани връзки, крият се кучила и неродословните лабрадори в България продължават да се множат на воля! Ако някой го интересува, аз също имам лабрадор, с родословие от Сърбия /странно защо т.к. и двамата родители живеят в България/, от не без известния Баркли, който е брат на Грита, която между временно се оказа с дисплазия, но за щастие е здрав! Имаме всички необходими изследвания и нужните отлични оценки от изложби и ако реша мога да си го плодя на воля... Да, ама не... Тук вече става въпрос за лична съвест, такава каквато липсва у много хора, за които единствената цел е да избият комплексите си чрез кучето, да се покажат колко са велики развъждайки злобния си или неродословен лабрадор, да докажат, че и неродословните лабрадори пак си приличат на лабрадори макар и без родословие, че лабрадора може да се роди здрав и без родителите да имат излишните /според тях/ изследвания... ей такива все дребни неща, които обаче в един момент преобръщат каручката... В такива моменти се появяват двата лагера, хора които не се замислят с какво ще допринесат за запазването на породата и си заплождат неродословните лабрадори на воля, и такива които внасят кучета от чужбина от развъдници с дълогогодишна история и дават куп пари, правят изследвания с една дума работят за развитието и запазването на породата. Докато се толерират такива хора и се кроят интрижки, няма как да се работи съвместно...
Имам да добавя още много неща, но не мисля, че на някой ще му е интересно да чете толкова дълго...
Албена, нямам нищо против теб, дори не те познавам, така че не го приемай лично и адресирано само до теб!

#62 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 11:55 AM

Без да имам качества на председател, нито пък каквито и да било отговорни функции, ще се опитам да отговоря. И май по-скоро на широката форумна публика, защото постът на Албена е насочен именно към широката публика...

Албена, добре преценяваш, че

Цитат

аз не мога да коментирам, тъй като не съм сред първите му членове. Знам единствено...
. Това, което знаеш обаче, е едната страна на медала. Няма да ти казвам как звучи на мен, а сигурно и на повечето ми приятели от клуба това

Цитат

изпадат в изключително враждебни отношения помежду си
. Когато установиш, че си лъган и заблуждаван, някак няма как да запазиш приятелски чувства към лъжеца! Всеки от нас може да даде десетки примери (аз съвсем кратко посочих само два за аргументация). Не мисля обаче, че форумът на дог.бг е селски пазар, за да слизаме на такова ниво. Ако се интересуваш лично кое толкова ни е обидило, заповядай на поляната ще ти трябват поне двата дена на уиканда, за да изслушаш всичко. Факт, който засяга клубната дейност обаче е, че точно преди да излезем от БЛРК научихме, че на Мартин е предложено сливане на двата клуба и той е отказал без да се посъветва с всички от клуба. Не го устройвали условията. Значи изборът да има втори породен клуб си е лично негов.

Не знам защо си хвърлила толкова усилия по уговорки с УС на Клуба за приемането ви. Ние сме отворен демократичен клуб. Разглежда се молбата на всеки, решил да стане член на клуба и се гласува на ОС.

Цитат

...не виждам как ние, УС ще убедим всички или почти всички наши членове да подадат индивидуални молби за членство...
ама защо трябва да убеждавате когото и да било да членува където и да било?! Има клуб, регистриран в БРФК, извършващ дейност по правилата на БРФК. Заповядайте! Всеки един от вас персонално! Вкупом обаче няма как да стане. Мен лично никой не може да ме убеди, да гласувам за членството на Мартин или Иглика да речем. Многократно съм обяснявала защо, а не виждам някаква промяна в поведението им. Точно обратното! Защо трябва да съм принудена да гласувам за всички вас вкупом, защото нямам нищо против теб да речем? Има нещо нечестно, хлъзгаво, интригантско в такъв подход. Всеки от вас, напуснал алтернативния ви породен клуб, е свободен да подаде молба за членство в БНКЛР. Всеки човек със или без куче, готов да спазва приетите правила, може да подаде молба и тя ще бъде разгледана. Опитите за колективно членство разглеждам като начин да заобиколите и излъжете организации и правилници.

Беше ми убягнало, че сте подкрепили организираната от нас специалка:

Цитат

...БНКЛР...направи и първата Клубна специалка със съдии от чужбина, която беше подкрепена като участие и присъствие и от наши клубни членове и от хора, които идват на обучение при нас
. Не знам как разбирате подкрепата за такова мероприятие, но да спомена за протокола, че от вашия клуб на специалката участва само едно куче Дюк. А ходилите на обучение няма да коментирам един ден ходиш тук, друг ден - там... Говорим за клубна дейност все пак... 

Не мога да разбера с какво точно те притеснява нашият форум на догчемпиънс? Той е гласуван като клубен на Общо събрание на клуба с пълно мнозинство. Около 90-ина % от членовете на Клуба ни са от София, но във форума са регистрирани и пишат много членове на клуба, които не са от София и не живеят тук. Едно от основните правила на форума е толерантността към всеки участник член или нечлен на каквото и да било. Всеки има право на лично мнение и защита на това мнение. Никой не трие постове на когото и да било, независимо дали е съгласен с написаното или не.
Ето ти не си член на клуба ни някой да е трил твой пост или да ти е отказал достъп до форума? Или да сме те питали колко от пишещите във вашия форум са ваши клубни членове. Че сигурно и наши има? Така току виж сме тръгнали да се чудим чие е интернет пространството въобще и в частност българското...
Да, на клубния форум категорично не допускане толерирането на нердословно развъждане както и купуването на кученца от такива връзки (или от магазини, обяви, прекупвачи и пр.). Подобни постове (най-често обяви) се трият, а ако има дискусия, се местят в Малки обяви или Говорилня за илюстрация и поучителен урок за лош опит. (Недоволството на rally-pat само ни показа, че сме на прав път в това отношение).
Пак повтарям - на нашия форум не допускме толериране на неродословно развъждане. Нещо, което се хвърля на очи на форума на БЛРК. Това, че има

Цитат

...най-различни статии и книги, свързани с правилния избор, отглеждане, обучение и здраве на нашите кучета, както и с правилното развъждане, изложбена дейност...
не променя фактите. Даже е някак гротескно стои статия за правилното развъждане, а нататък тема, в която се хвали кучило, което

Цитат

е останало без родословие поради процедурни недоразумения
. Има ясни правила за обявяване на планирана връзка, за условията за осъществяването й и за реда, по който малките получават родословие. Щом има процедурно недоразумение, значи тази връзка е била замислена и осъществена не по правилата. Под одобрителните възклицания на клубни и неклубни съфорумци. Или някой хвърля прах в очите на по-неопитните новаци с това процедурно недоразумение?! Ето - сходни филми сме ги гледали!... Без коментар!

Мисля да приключвам размишленията си. Благодаря на дог.бг за търпимостта и предоставената възможност да изясним някои наши позиции на неутрална територия. На всички любители на лабрадори, а и на членовете на БЛРК искам да кажа, че винаги са добре дошли да заявят желанието си за работа в нашия клуб.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#63 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:03 PM

Странно е Албена за човек, които има желание да се присъедини към клуба ни, как изказваш лично мнение след невярно заключение от твоя страна за клубния ни форум, а именно - че в клубния ни форум пишат само хора, членове на клуба ни от София!!!Не е вярно с това си твърдение обиждаш много хора членове на клуба ни от Ямбол, Пловдив, Русе, Бургас, Силистра, Кокаляне, Асеновград, Димитровград, Лондон, Мюнхен и др. след това казваш, че форума трябва да е само на СС, еми не той си е клубен форум по всички правила пишат 99% от клубните ни членове и се чувстват добре в него, казват всичко което им е на сърце и не се притесняват да изкажат мнението си свободно под страха, че могат да бъдат изтрити или да получат БАН (май нещо друго не ти харесва там?)!Може ли същото да се каже за вашият клубен форум?
      И като ще изказваме лични мнения, моето е следното: и Клуба ви (БЛРК)и форума (ФКС) към него според мен трябва да бъдат закрити час по скоро защото са вредни за породата!
      Друго, не няколко члена и учредители на БЛРК напуснаха навремето, а близо половината и как тогава никой не ни нарече добри хора (които и ти познаваш), а наричаш така "някой" твой познати които са решили да не се "занимават" с породата разочаровани от нас! Не помисли ли, че същите твой познати може заради проблем с дисплазията например да не искат да се занимават, не се ли сети, че пак много "твой" познати дойдоха и кандидатсваха за членове на БНЛРК - бяха приети и се чувстват много добре в клуба??!!
    И не на последно място точно защото бяхме принудени да напуснем БЛРК чрез несъобразяването с нас на ръководството по отношение на развъждане, по отношение на училището което беше платено и редица други проблеми и след нашето напускане бяхме атакувани всячески, от и там м/у личностните проблеми, те няма да изчезнат хей така от самосебеси, точно заради това искаме тези проблеми да останат извънклубни - не искаме те да се превръщат във вътрешноклубни и това да попречи на хората да се стараят да работят правилно за породата, хората от КЛУБА и СС като част от него превърнаха БНЛРК в един от най проспериращите клубове в БГ!

И аз благодаря на dog.bg форума и на хората пишещи тук и четящи за търпението извинявам се на MIL  за грубия тон!

Нямам какво повече да кажа всичко е казано в няколкото последни поста дано е станало ясно на всички за какво иде реч!

П.П.Списъка на членовете с който се опитахте да влезете в нашия клуб е пълен с "мъртви души" не си ли направихте сметка, че познаваме повечето от тези хора и, че като ги видим може да ги питаме - едно от лицата заяви следното - ма как аз ще кандидатсвам не съм била на тяхното събрание, не съм плащала чл. внос, ако искам във вашия клуб - сама ще дойда (по време на вашето ОС въпросното лице е било в чужбина и същото се е прибрало след ОС на нашия клуб)! Ха познайте за кой става дума има и други! ;)Удобно също така не споменаваш, че догчемпиънс форума дълго време беше клубен форум на БЛРК!

#64 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:24 PM

;)

#65 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:31 PM

Браво Милена, Дани, Кастро, страхотни постове, които изразяват точното настроение и разбиране, заслужавате  :->) :->) :->)

Аз не съм била член по онова време на БЛРК, но съм чела доста из форумите и това, което се толерира във форума на БЛРК, начинът по който се "модерира" форумът и всички това, което се случва там е направо гротескно. И не мога да разбера как вие се опитвате да се изкарате жертви, като аз до сега не съм чула нищо положително нито за клуба ви, нито за някое от вашите кучета, а с някои от тях дори съм си имала и разправии.

Е, извинете, единствената жертва тук е породата лабрадор ретривър, защото вие сте били допуснати до нея, с което сте спомогнали в голяма степен за нейното явно съсипване.

Именно от страниците на вашия форум научих, че мъжкият лабрадор не трябва да се пуска на женска, защото след това ставал толкова див при вида на всякаква женска, че няма шанс да го хванеш или укротиш, което от своя страна щяло да доведе до това да са загубиш кучето или да го блъсне кола, затова съгласно съвета на "специалиста" било най-добре мъжките да се кастрира в най-ранна възраст  :o :o

От страниците на вашия форум научих, че фалшива бременност и увисване на гърдите на женската се лекуват с глина  :huh: :huh: :huh:

И какво ли още не, което е полезно.

Всички, които не са изпълнили условията за правилно развъждане и които са се опитвали да пробутват търгашките си обявички в нашия форум и които са били разпитвани на дълго и на широко от нас, за да се установи точно за какво става дума и те се отказваха да пишат при нас, защото ни наричаха сноби, които искат само изследвания и сто други неща от кучетата, бяха приемани радушно при вас и само се пишеше: Леле какви са сладки, леле какви са милички и пр. Да, така е, всяко бебе е сладко, но моля има правила, които трябва да се спазват и които не са измислени просто ей така, а именно, за да се запази здрава породата  :Абе, ти чуваш ли ме?!:

Надявам се да не съм затормозила читателите на форума, както и модераторите и администраторите, но няколко пъти съм се опитвала да напиша този пост в техния форум, но уви всеки път беше изтриван, а после ми беше сложен и бан.

#66 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:34 PM

Цитат

П.П.Списъка на членовете с който се опитахте да влезете в нашия клуб е пълен с "мъртви души" не си ли направихте сметка, че познаваме повечето от тези хора и, че като ги видим може да ги питаме - едно от лицата заяви следното - ма как аз ще кандидатсвам не съм била на тяхното събрание, не съм плащала чл. внос, ако искам във вашия клуб - сама ще дойда (по време на вашето ОС въпросното лице е било в чужбина и същото се е прибрало след ОС на нашия клуб)! Ха познайте за кой става дума има и други! ;)

Аз пък отивайки към 40-те извора пътувах с един младеж, който поради проблемите с моята кола не успя да стигне на време и който със 100 % сигурност е член на нашия клуб, а се оказа, че в протокола от тяхното ОС е бил вписан като техен член, без той въобще да знае  :huh:

#67 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 04:41 PM

Дани, говориш за това как фактите се изопачават от мен и Мартин, но ми прави впечетление, че ти също пречупваш фактите през собствената си призма. Не мислех да пиша в тази тема, понеже съм толкова черна за всички от Софийската секция, че сега ще се отприщи поток от пумия, но въпреки това ще го направя, защото в противен случай изглежда, че съм гузна нещо.
Цитирам предишен пост на Дани

1. Свързахме се с Иглика и Мартин през дог.бг, след като ни обясниха на форума защо трябва да си вземем кученце с родословие. Приехме това виждане (и до днес го подкрепяме). Те казаха, че в момента имат кучило с родословие. Закараха ни веднъж да видим малките. Изчакахме да пораснат достатъчно. Когато отивахме да си вземем Грита, се оказа, че родословието малко ще се забави - щяло да бъде сръбско, а не българско, защото всъщност имало два клуба, и този техният не е регистриран в БРФК само по стечение на обстоятелствата. Един там ги изпреварил с един ден да си подаде документите... Няма лъжа, има леееко "тълкуване" на факти
Малка корекция, защото тогава вие додохте убедени от хората във форума дог бг че искате куче с родословие за да е здраво, темата в която разговаряте за това още си седи някъде из дог.бг. По това време аз самата нямах твърдото убеждение защо кучето трябва да е родословно и факт е че след като взехте Грита, аз препоръчвах на Мила да си вземе лабрадор от връзка, която тогава се планираше неродословна ( това е кучилото на Тед, което получи родословията си много по-късно, а вероятноста да остане неродословна беше повече от 50%) за справка началото на темата Лабрадор ретривър на този форум. И още една неточност или просто не помниш, казуса с тогавашния клуб НЛРКБ беше не че са закасняли с подаването на молба за членство, а че молбата им стоеше заведена с входящ номер повече от половин година преди учредяването на сегашния Асеновградски клуб без отговор. Другия клуб беше учреден и влезе в БРФК почти веднага, без на НЛРКБ да се даде обяснение защо. Имаше статия по въпроса с подробно изложен казуса на клуба в списание Моя приятел кучето, трябва да издиря броевете от тогава и да го сканирам.

Категирично казаха, че дисплазията е сериозен проблем при лабрадорите. Затова всеки отговорен развъдчик прави снимки за дисплазия, преди да пусне кучето си за развъждане. Ти как би разбрала тези думи, ако ги чуеш от председателя на някой породен клуб? Е, оказа се, че Баркли не е сниман. Да, те не казаха, че е. Казаха - трябва! Леееекинко хързулване. Можеше да мине и метър - ако Грита не беше с дисплазия и ако си бяхме замълчали.

Когато вие взимахте Грита аз не знаех нищо за дисплазията. Според правилата на НЛРКБ такава снимка преди развъждане не беше задължителна. Според киноложкото дружество през което същия клуб вадеше родословията през БРФК, преди БРФК да приеме клуб по породата също не се изискваха снимки за дисплазия. Тогавашните Знаещи за породата бяха на мнение, че ако има дисплазия то тя си личи. Разбрах какво е дисплазията когато поставиха диагноза на Багира и започнах да търся информация за болеста. Помня много добре разговора в който ти разказвам за дисплазията, а до тогава ти не знаеше какво е това. Багира беше на повод на поляната в Ловния Парк, не я пусках да играе, защото мислех че това и вреди. Ти ме попита защо. Отговорих ти че са и поставили такава диагноза и от там започна разговора. Когато Багира е била на 9 месеца, Грита е била на 6 тоест вече отдавна купена и ваша .Значи аз не съм те заблудила относно здравето на Грита когато си я купувала по простата причина, че не съм знаела, че то е застрашено. за мен тогава здраво куче означаваше да е ваксинирано и отглеждано правилно, да не е заразено с парвовироза и подобните заразни болести с летален изход.
Всичко което съм научавала за дисплазията покрай Багира съм споделяла с вас, то не е някаква тайна и именно това ви наведе на мисълта, че и вашето куче е застрашено.

До тук с изясняването на фактите относно изопачаването на истината. Сега какво мисля от сегашна гледна точка за случилото се. Груба грешка е че сме пуснали Баркли без да го снимаме за дисплазия, когато разбрахме за болеста на Грита снимахме Баркли веднага. Не скрихме резултатите, а ги обявихме веднага - още в мига в който ги разбрахме.Предложихме ви помощ, която категорично отказахте. Всичко си стои написано тук.
http://www.dcforum.i...&...a&start=240
Може да ти се струва лъжа, но никога не съб била нечестна спрямо теб или Теди. Направила съм огромна грешка поради незнание за която горчиво съжалявам.Ако съм ви подвела то е било неволно, а не умишлено.
И още няколко уточнения да внеса

Има ясни правила за обявяване на планирана връзка, за условията за осъществяването й и за реда, по който малките получават родословие. Щом има процедурно недоразумение, значи тази връзка е била замислена и осъществена не по правилата. Под одобрителните възклицания на клубни и неклубни съфорумци. Или някой хвърля прах в очите на по-неопитните новаци с това процедурно недоразумение?! Ето - сходни филми сме ги гледали!... Без коментар!

Три връзки които бяха обявени и направени по каналния ред в БЛРК останаха без родословия, защото човека който ни помагаше да вадим родословия през Сърбия отказа да ги издаде. За това собствениците на тези кучила останаха подведени от БЛРК и без родословия, не че връзките им са били неправилно осъществени.Точно от една такава връзка е Ума.

Факт, който засяга клубната дейност обаче е, че точно преди да излезем от БЛРК научихме, че на Мартин е предложено сливане на двата клуба и той е отказал без да се посъветва с всички от клуба. Не го устройвали условията. Значи изборът да има втори породен клуб си е лично негов.

Абсолютно невярно. На изложба в Пловдив Мартин беше повикан от Камен Литов, който искаше да разговаря с него и Павлин за сливане на двата клуба или за членство на нашия в Асеновградския. Мартин отказа разговора,като каза на господин Литов, че не може да води този разговор преди да има становището на членовете на клуба, защото искаше да събере членовете които да излязат с общо решение какво да правим, за да не се взима решението зад гърба им. Бойко присъства на това събитие лично. Именно с този отказ ( според мен) Мартин загуби благоволението на Камен Литов и нещата тръгнаха в низходяща посока. Събра членовете на неформална клубна среща да решим какво да правим и на тази неформална клубна среща започнаха караниците между нас, та така и до ден днешен.

Бях длъжна да уточня тези неща, такива каквито аз ги знам и помня.

Колкото до Форума на БЛРК, чудесно име сте му избрали Форум на куцо и сакато. Човек не се подиграва обикновено с болните животни, особено такъв който обича кучетата, но това явно е въпрос на възпитание. Този форум ще продължи да го има дори и ако ще да е форума на Иглика, защото аз го намирам полезен. Може преводите да са през Руски , но ги има. Може да има някой неточности, но има и много ценна информация за всеки който се интересува.
Колкото до неродословните кучила и те си имат свое място под слънцето. Не толерирам такова развъждане, но все още смятам, че човек прехвърля през собствената си глава информацията и взима свободно решение за себе си. В Руските клубни  форуми и Американския форум за развъдчици, не рядко има обяви за лабрадори микс кучила които след като са се получили също имат нужда от домове и обич.

Цитат на Лабчо
Именно от страниците на вашия форум научих, че мъжкият лабрадор не трябва да се пуска на женска, защото след това ставал толкова див при вида на всякаква женска, че няма шанс да го хванеш или укротиш, което от своя страна щяло да доведе до това да са загубиш кучето или да го блъсне кола, затова съгласно съвета на "специалиста" било най-добре мъжките да се кастрира в най-ранна възраст   
Вас лично не ви познавам, но дали това не беше мнение на Мила от този форум дог бг - само за портокола.

http://www.dcforum.i....php?f=3&t=3267

#68 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 05:17 PM

Цитат

Абсолютно невярно. На изложба в Пловдив Мартин беше повикан от Камен Литов, който искаше да разговаря с него и Павлин за сливане на двата клуба или за членство на нашия в Асеновградския. Мартин отказа разговора,като каза на господин Литов, че не може да води този разговор преди да има становището на членовете на клуба, защото искаше да събере членовете които да излязат с общо решение какво да правим, за да не се взима решението зад гърба им. Бойко присъства на това събитие лично. Именно с този отказ ( според мен) Мартин загуби благоволението на Камен Литов и нещата тръгнаха в низходяща посока. Събра членовете на неформална клубна среща да решим какво да правим и на тази неформална клубна среща започнаха караниците между нас, та така и до ден днешен.

Това твърдение е абсолютно не вярно, събранието на което бяхме (наречено от един член ваш - Кръчмарска среща) беше по съвсем друг повод, а именно за средствата за Багира (имало ли е злоуптреби или не), на това събрание се засегна въпроса за снимките и развъждането, аз разбрах за предложението К.Литов от Г. Евтимов и предложението не е било в Пловдив, а по време на изложбата в зала Ем.Марков и Мартин е отказал категорично защото е искал председателското място (всичко това може да се провери)!На същото събрание имаше срок от 3 месеца за предложение за ремонт на правилника за РД, такова нещо нямаше и на ОС - напуснахме, още преди това започнаха да летят плюнки тлъсти с/у нас!

Не желая да коментирам повече нещата! За мен са повече от ясни и дълбоки - имаше време за изглаждане на нещата, я кажи ти лично колко пъти направи опит да се срещнеш с нас с цел на изясняване на ситуацията и изглаждане на отношенията?!Вместо това се опитваш да влезеш в клуба през задната врата!!!

#69 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 05:44 PM

Цитат

rally-pat,
сега на мен не ми е ясно.. :o
Един път казваш:

Цитат

ти персонално даде адрес на съпруга ми, и телефон
- значи връзка с развъдчик.
Друг път казваш -

Цитат

предложиха ми доставка
.
Какво все пак се е случило? Не си длъжна да се очтиташ, разбира се, но когато разказваш някакъв случай, който те е подразнил, добре е да уточниш. И не на лични - въпросът беше повдигнат тук, от теб - редно е тук да го доизясниш. За да е ясно на всички какво се е случило. Обвини клуба ни в "доставка" - каквото и да си имала предвид. Аргументирай се, моля! И изясни ситуацията. Тези номера с изясняването "по телефона", "на 4 очи" или "на лични" са ни до болка познати. Патент са на Мартин - при нас не вървят. Държим всичко да е уточнено и изяснено - особено при интернет общуване. Иначе могат да се получат досадни недоразумения...

П.С.

Цитат

...ха вземете се разберете и да работим заедно за породата.

Тоооолкова познато предложение! А ние така любезно обясняваме, че не можем "да работим заедно" с хора, които насърчават неродословно развъждане наопаки на всички правила на БРФК, не можем да работим заедно с хора, които правят нерегламентирани връзки и продават кученцата от тази дейност ьъв магазини, не можем да разботим заедно с измамници и лицемери!
Малко странен е този израз "да работим заедно", от твоите уста. Съвсем наскоро имаше възможност "да работиш за породата". Ти избра другият вариант. Който не би трябвало да одобряваш, ако искаш да работиш с нас. Нищьо против теб или избора ти. Всеки човек е свободен да избира. Но в този случай няма за какво да работим заедно. Ние имаме други виждания. Аз не смятах да развъждам, когато си купих родословно куче. Ако искаш доказателства - потърси постовете ми и тези на Теди отпреди няколко години. Стоят си... Но избрах този път. Ти избра друг... Ако си преосмислила някои неща - заповядай, винаги можеш да подадеш молба за членство в клуба ни. Тогава ще обсъждаме как можем да работим заедно. Иначе не разбирам от името на кого говориш в множествено числоБ

Дани, съжалявам, че чак сега ти отговарям, просто нямах достъп до нет...

За да се изясня: Николай говори с Кастро, той му даде неговия мобилен телефон + имейл. Кастро, не се сърди, ама не помниш. Мисля даже някъде ви имаше по снимките. Както и да е, говорейки с Кастро, той говори и с Душко, и той е човекът използвал думата "доставям", което, след размисъл, установих, че може и да е грешка не езика. Но фактите са си факти, тогава реагирах остро.

Та такива ми ти работи.

Колкото до взимането на Дарк - искам да подчертая изключително дебело, че аз не съжалявам и за миг, че съм взела това куче, независимо, че не е родословно. Да, посъветвахте ме, но тази муцунка ме грабна, тя си е моята муцунка. Пресметнала съм и съм си поела риска. Да, ако не е добре кучето, аз ще се грижа за него, аз ще си нося кръста (недай си боже!).

Но искам само да ви привлека вниманието върху един аспек, който явно не сте обмислили, защото лобирате за друго - не смятате ли, че е по-добре аз или някой друг отговорен човек да вземе куче от неродословно кучило? При условие, че съм 1000% решена да кастрирам, и да нямаме поколение, мисля, че това също допринася за чистотата на породата в БГ, защото помислете - ако беше попаднал при безотговорен човек. От една страна, винаги има риск кучето да бъде изхвърлено на улицата, от друга, винаги има риск за междусъседско развъждане. И да, права си да ме обвиняваш, че съм допринесла за междусъседското развъждане, но не и куче от магазин, това е нещо, което никога, и в никакъв случай не бих направила.
А говорейки за "работим" - много ми се иска, в един прекрасен бъдещ момент, всички любители на тази порода да си стиснем ръце, да прекратим дрязгите и така... Ама какво да ме прави човек - мечтател оптимист съм...
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 05:54 PM

В никакъв случай аз не ходя с телефони и имейли по джобовете особенно по специалки, ако в Сърбия е имало кучило в някой развъдник и Душко е знаел - може, но Душко за съжаление не иска да става член на клуба ни, може да се е изразил така (но все пак е сърбин) и в никакъв и в никакъв случай не е ставало дума за "доставка" на куче от рода - дай 350 евро, аз ще ти докарам кучето, факт е, че ти е дал тел. и мейл на развъдчика (просто е имал предвид, че може той, развъдчика да дойде по близо до границата за да не се разкарваш до някъде, не знам къде в Сърбия и да плащаш скъпи тол такси които за сърби са по евтини)!Но аз не съм ти давал НИЩО!

#71 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 06:22 PM

Цитат

За мен са повече от ясни и дълбоки - имаше време за изглаждане на нещата, я кажи ти лично колко пъти направи опит да се срещнеш с нас с цел на изясняване на ситуацията и изглаждане на отношенията?!Вместо това се опитваш да влезеш в клуба през задната врата!!!

Ти дойде ли да изясниш с нас нещата тогава когато беше организирал група на недоволство с безпочвени обвинения за откраднатите пари за Багира? Дойде ли да поговориш с Мартин за който твърдеше, че и в огъня влизаш и правиш каквото ти каже? Няма какво да изяснявам с теб защото най-много ме заболя предателството ти като наш "приятел". Ако аз и Мартин сме проблема за приемането на БЛРК можем спокойно да го  напуснем. Нито имаме амбиции някакви нито ще развъждаме в близките 10 години, а кой знае и след това.

Предложението което Мартин получи от Жоро Евтимов беше да стане отговорник по развъдната дейност на Асеновградския клуб и да вкараме всички членове така че да го превземем от вътре. Да Мартин не се съгласи на това, защото предпочиташе клуба ни да има собствена финансова автономия и отделна развъдна програма и това беше подкрепено от теб тогава. Все още БЛРК има тези цели.

#72 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 06:40 PM

Цитат

Ти дойде ли да изясниш с нас нещата тогава когато беше организирал група на недоволство с безпочвени обвинения за откраднатите пари за Багира? Дойде ли да поговориш с Мартин за който твърдеше, че и в огъня влизаш и правиш каквото ти каже? Няма какво да изяснявам с теб защото най-много ме заболя предателството ти като наш "приятел". Ако аз и Мартин сме проблема за приемането на БЛРК можем спокойно да го  напуснем. Нито имаме амбиции някакви нито ще развъждаме в близките 10 години, а кой знае и след това.

Най лошото е, че ме обвиняваш за неща за които няма капка вина, никога не съм взимал отношение по въпроса за парите за Багира, бъркаш сериозно питай Десислава!Мартин каза, че иска да говори с мен на изложбата  Пд. но вместо да говори с мен той говори с Роял Канин, не мисля, че ти и Мартин сте лоши хора мисля, че съветника ви е луд и ненормален!
Не ми преписвай неща които не съм направил!Не виждам как мога да нарека приятел човек който не се съобрази с нито една моя препоръка, постъпил съм съвсем коректно като съм обявил високо и ясно това което смятам да направя, никога не съм действал зад гърба ви, винаги съм намирал начин да се изразявам високо и ясно и това което съм казал да стигне до теб, не разбирам за какво предателство говориш?!
Винаги съм държал за прозрачност по отношение на парите дарени за Багира, никога не съм твърдял неща за които не съм видял и не съм убеден, че са се случили!Има около теб хора като Десислава и Н.Атанасова които веднага могат да отговорят на този въпрос B)

Не виждам защо аз трябва идвам при теб, да си видяла някъде моя молба за ново членство в БЛРК? :o

П.П. Ще питам Г. Евтимов дали така се е изразил и дали това е казал, не мисля, че е така!

Кое е било подкрепено от мен, не мога да повярвам, не помниш ли "ереста" изречена от мен на Кръчмарската Среща - ДА ЗАКРИЕМ КЛУБА И ВСИЧКИ ДРУЖНО ПРИ ХОРАТА ОТ АСЕНОВГРАД - ТЕ СА ХОРА ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ С ТЯХ И ЩЕ РАБОТИМ ЗА ПОРОДАТА ЗАЕДНО! Отзивите бяха - ти си луд защо трябва да разваляме току що направен клуб - ЗАЩОТО КЛУБА  не може сам да спази това което гласувано при учредяването си и собствения си правилник за РД, защото един селски тарикат развъди 50 кучета от едни и същи родители за 1 година (на всичкото от горе беше и отговорник по РД) без никакви изследвания, а пък вие ги продадохте!Е до кога според теб трябваше да продължи това?!

#73 Потребителят е офлайн   Teddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 07:26 PM

Цитат

Мила, аз, както сигурно си прочела, си взех кученцето само преди два дни. И аз като теб в началото нямах никаква представа от това какво куче точно искам, защо трябва да е с родословие. Струваше ми се глупаво и някак си снобарско - да нямало бяло петно на козината, да му била незнам си каква опашката и незнам каква захапката. Наистина си мислех, че е само за сноби това и си мислех, че е необходимо само, за да моижеш да го водиш на изложби.
Лабрадора харесвах като куче отдавна, но далеч не се бях спряла на тази порода, мислех за хъски, чау и мн други. Но сега въобще не съжалявам за избора и мисля, че беше най-добрия възможен. Това обаче е друга тема, която не е толкова важна, защото ти вече си се спряла на порода.
Та за родословията. В началото, както казах, бях абсолютен лаик. Нямах представа от нищо и се радвам наистина мн и да използвам случая да благодаря на дог.бг и на пишещите тук за прекрасния сайт. Четох мн дълго точно темите, в които обсъждаха родословията и купуването на кученца без такива и в началото пак не бях убедена, докато не прочетох всичко. Наистина трябва да прочетеш, за да разбереш.
Сега като се замисля, чак ме е срам, че толкова учене по биология, а не осъзнавах един толкова прост факт. Кучетатакоито са с родословие, са с гарантиран просизход. Знаеш, че когато ти продадат малка рунтава топка, която прилича на малък лабрадор, като порастне ще бъде красив голям лабрадор, а не куче с криви крака, корем висящ до земята и дълга, като на коли муцуна (защото единия му дядо е дакел, а баба му е коли) - виждала съм такъв случай за жалост. Второ родителите задължително са изследвани за заболявания и риска да получиш кученце, което щом порастне ще ходи на ветеринар през месец за алергии, ще има проблеми с очите, ще окуцее и др. е сведен наистина до минимум. (по въпроса можеш да прочетеш постовете на Furia_S в да Пазим породите и http://dog.bg/f/inde...=ST&f=22&t=1606.
Трето, това че кученцето ти е с родословие, далеч не означава, че е бъдещ шампион. Възможно е дори да е с дефект, който го дисквалифицира на изложби, но да е с родословие (такива кученца са така наречената пет класа), гарантирано е обаче, че ще е здраво (или поне направено е всичко възможно).
Четвърто - кучетата, както и хората са с различни характери. Всяка порода си има свой уникален темперамент и е ценна (за мен поне) най-вече заради това. Всички качества на лабрадора, които Иглика ти изброи и за които си чела, важат за кученца, които наистина са лабрадори. Ако бебето прилича на лабрадор, но има смесица с още няколко породи, никоий не може да ти гарантира, че то ще има типичния за лабрадор характер.
Пето, въпреки, че родословието не ти го гарантира, то е задължително условие, за да може кучето ти да си има малки един ден и те също да са с родословие и доказан произход.
С две думи, както каза дог.бг, кучето е приятел. Нормално е да искаме да знаем какви са предците му, то е като с хората. Всеки иска да знае кои са родителите му, какви са роднините му. Родословието не е някаква снобарска прищявка, а необходимост, за да си сигурна, че "кученцето ще е такова, каквото го виждаш в мечтите си" (това не е моя реплика, а на Furia) и да е максимално гарантирано, че ще е здравичко, а това е най-важното в крайна сметка. Дано да съм те убедила, че е важно - това бяха нещата, които убедиха мен . Ако някъде бъркам, моля по-опитните да ме поправят.
Колкото до това какви документи ти трябват - мисля, че има мн хора, които са по-компетентни от мен. Но това, което мога да ти кажа и като моя грешка и на мои познати, като начинаещи - ветеринарния паспорт не гарантира, че кученцето ти има родословие, а че е само ваксинирано и обезпаразитено (ако тези неща са вписани в него). Родословието е документ, в който са изброени родителите на кученцето и техните родители и т.н.  Но за подробностите другите да казват, аз засега даже не съм виждала оригинално родословие на хартия b).
Та това трябва да им посикаш задължително - родословие и ветеринарен паспорт.

Ето това е моето мнение броени дни, след като съм си взела кучето от вас. Мнение, което бях казала и на теб, Иглика, и на Мартин, преди да взема Грита. Ясно се вижда, че един от основните ми мотиви да взема родословно куче е била то ДА Е ЗДРАВО! Е, уви!!! За дисплазията научих ПРЕДИ да взема Грита и това беше аргументът, с който убедих майка си (danny) да купим кученце именно от това кучило, а не от борса, магазин, съсед... Случката, която си "припомни" за това как си ни "светнала" за проблемът с дисплазията е повече от смешна, но спорът взе да се превръща в махленско надприказване. Нито ти, нито аз имаме как да докажем повечето неща изприказвани по "поляни". Само да добавя, че нищо не ме е навеждало на мисълта, че кучето ми е "застрашено". Грита беше снимана, поради личното ми убеждение, че така е редно и нямах и най-малка представа какво ще се окаже.
До тук бях с личната си история и уточненията по нея. За това достатъчно се приказва.
Не се приказва обаче достатъчно за това защо "някои членове" решиха да поемат по друг път. Не се е говорило за това, че отношенията ни се влошиха ПРЕДИ да разбера за Грита. Не се е говорило за това, че в първия момент, в който си позволих да изразя гласно несъгласие с нещата, които се случват в клуба, получих телефонно обаждане от Мартин, в което бях обиждана и ми беше крещяно повече от един час. Не се е говорило, че бях обвинена, че съм си прибирала пари, давани ми от майка ми за училището. Не се е говорило, че месеци преди да напуснем въпросния клуб Нина Атанасова ме гонеше по полянката да си говорим насаме, за да платим за училището "неофициалната" такса. Не се е говорило за това, че няколко седмици преди учредяването на новия клуб (БЛРК) Мартин ме извика на лична среща, за да си подсигури гърба за председателското място. Не се е говорило, че именно на тази среща аз разбрах "случайно", че Баркли няма снимка за дисплазия. Не се е говорило за много обидни телефонни обаждания, които други членове и мои приятели получаваха.
Човешко е да се греши. Аз самата сбърках много доверявайки ви се. Но вие така и не намерихте правилния начин да поправите стореното. Клубът, макар да се гради от хора, не бива да страда от лични разочарования и дрязги. И, ако вие по някакъв начин бяхте показали, че сте се поучили от грешката си, може би, поне аз, щях да намеря сили да "забравя" обидата. Но "вълкът козината си мени..." Така, както преди години вие учтиво слушахте ентусиазма ми за ЗДРАВОТО МИ куче и нарочно или не "забравихте" да ми кажете, че родителите му нямат снимки за дисплазия, така днес след всяка обява за неродословна връзка във вашия форум следват куп хвалебствия за "сладките кученца". Е, какво да си помисли един нов потребител, след като иначе така образованите хора, които са прочели толкова много и превели толкова много статии, открито одобряват въпросната връзка - ами то е ясно! Ето това аз не мога и НЯМА да толерирам. Да, всеки сам взима решенията за себе си, но от теб зависи дали ще насърчиш или не подобно решение!
И за пореден път се мъчиш да "жонглираш" с "процедурните нередности". Дори за първото неродословно кучило да не сте знаели, то за следващите клубът ви беше пределно наясно, че няма да може да издава родословия на кученцата. Това спря ли ви да правите връзки. Форумът ви е пълен с обяви за кученца. Защо не спряхте всякакво развъждане, не опитахте да поправите нещата и ЕДВА КОГАТО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗДАВАТЕ РОДОСЛОВИЯ, да продължите с развъждането???? За времето, в което съществуват тези проблеми вие с нищо не показахте, че имате желание да работите за породата. Жалко е само, че кадърни хора, като Албена и мн други, затъват заедно с вас!
User's Signature

Прави каквото трябва, да става каквото ще!

#74 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2008 - 08:07 PM

Един въпрос м/у докато се чепкате и се забавляваме с вас.

Задължително е рентгеново изследване и на двамата родители за наличие на тазобедрена дисплазия / HD / - прогресиращо заболяване на тазобедрената става предаващо се по наследство. Само кучета със здрави стави могат да бъдат допуснати за развъдна дейност.
http://labrador-bg.c...ivity-rules.htm
Това означава ли че само кучета със стпен А (липса на дисплазия) се допускат до разплод?

#75 Потребителят е офлайн   КАСТРО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 08:21 PM

Гласуване: Единодушно: ЗА

Степени на дисплазии - допускани за разплод: А, В мъжки,

А, В женски и С с особено мнение след свикване на клубна комисия

Предложение: До тази дата 01.04. 2007 г. всички връзки без необходимите снимки ги узаконяваме, но всеки си носи отговорност.

Гласуване: Единодушно: ЗА

http://labrador-bg.com/news.htm

#76 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2008 - 08:57 PM

Това: А, В женски и С с особено мнение след свикване на клубна комисия, какъв е смисъла да се допуска, евентуално? Какви са доводите, който са довели до това решение?

#77 Потребителят е офлайн   Dusko Икона

Публикувано: 17 November 2008 - 10:03 PM

Преди малко ми пратиха на е маил пост од форума дог.бг ( който честно казано не следим)  в който ме изкараха почти търговец на кучета, обещаващ даже и доставка до еди къде си... Не ме много много засяга какво се пише за мен по форуми, но все пак, заради хора който уважавам, a активни  по тази  тема, наложи ми се да търся старата регистрация на дог.бг (където не участвам, не следим, не пиша и нямам желание да дразним хора с моето писане или да давам възможност на модове да трият моите мнения) за  да кажа следното:

След като на  www.dcforum.info беше дадена информация за кучило в развъдник Мастер Ривер по телефона ми се обади мъж който попита за кучило. Не знам от кого е получил моят телефонен номер и защо се точно на мен обажда. Казах че не мога много да кажа  по въпроса за кученца, качество, родители ... и предложих телефона или мейла на развъдник. В разговора казах че с Зоран и Ранка (собственици на въпросният развъдник) може да се говори кученце да ДОКАРАТ до граница, но да ли ще стане - трябва да се говори  все пак с тях. С това разговорят ни приключи и всичко друго добавено по тая тема е само голяма лъжа и нищо друго.
С написано приключих с тази тема.

Най любезно моля,  моето име не се забърква в каквито и да е интриги свързани с порода лабрадор или  голден ретриевер. Не отричам че бях в много добри отношения с Мартин и Иглика и не се срамувам от това. С тях прекарах много хубави моменти но за съжаление, пътища ни се разделиха. Всякой да си върви по собствена пътека.  Времето ще покаже кой беше прав ...

ПС
След като многократно моето име, тук или на другите форуми в БГ свързват с продажба на кученца, бих помолял всички който имат каквито и да е доказателства, факти  или аргументи че съм: продал, вкарал срещу комисиона или участвал по някой начин който да ми носи облага в внос или продажба на кучета, да го публикува тук или където и да е на интернет пространство. Ако се докаже токова нещо, публично ще се откажа от кучкарство, конология и каквото и да е свързано с кучета и техните стопани.

С уважение,
Душко

#78 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 10:09 PM

Цитат

По това време аз самата нямах твърдото убеждение защо кучето трябва да е родословно и факт е че след като взехте Грита, аз препоръчвах на Мила да си вземе лабрадор от връзка, която тогава се планираше неродословна...

Когато вие взимахте Грита аз не знаех нищо за дисплазията. ... Разбрах какво е дисплазията когато поставиха диагноза на Багира и започнах да търся информация за болеста. Помня много добре разговора в който ти разказвам за дисплазията, а до тогава ти не знаеше какво е това...

Какво да кажа като коментар?!... Излиза, че когато се свързахме с Клуба за породата лабрадор (както се представяха Иглика и Мартин), сме се свързали с хора, които 1. Изобщо не са били убедени, че човек трябва да си вземе куче с доказан произход и 2. Нямали са хал-хабер от рисковете около развъждането на тази порода.
Зле си спомняш, Иглика и нямам време да ровя в старите постове. Но когато започнахме да си търсим кученце, аз взех да разпитвам колеги и да въртя телефони по обяви, а Теди седна и взе да рови интернета. Никога не бяхме гледали куче, но й трябваше не повече от седмица, за да стигне до извода, че трябва да си вземем куче с родословие, че иска лабрадор и че лабрадорите (както и някои други породи) страдат от дисплазия. Какво е това дисплазия за "медицинско лице" (както се представяш) е повече от пределно ясно. Какво е наследственост - също.
Да оставим дали сте знаели какво е дисплазия или не. Първо - фактът, че не знаеш един закон, не те оневинява, когато го нарушава. Още повече, че към момента, когато ви потърсихме за кученце 1. Мартин беше шеф на Клуба за лабрадори (длъжността му точно не помня - или председател или отговорник по развъдната дейност и обучението - във всеки случай той единствен комуникираше от името на клуба); 2. Водеше организирано училище за кучета с "преференциална цена" за членове на клуба от 30 лева на месец; 3. Предлагаше кученца от ВТОРОТО кучило на СОБСТВЕНОТО си куче - всичките "шоу-клас" (в кавичките са цитати или от сайта на клуба, или на казаното от вас).
Сега ми казваш, че сте водели клуб и училище и сте развъждали без хал-хабер да имате нито от породата и проблемите й, нито от рисковете, нито от елементарни правила на развъдна дейност.
И искаш да убедиш кого ли не, че ние сме взели от вас кученце, след като вие честно и почтено сте ни предупредили за своята некомпетеност?
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#79 Потребителят е офлайн   лабчо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 10:28 PM

Цитат

ПС
След като многократно моето име, тук или на другите форуми в БГ свързват с продажба на кученца, бих помолял всички който имат каквито и да е доказателства, факти  или аргументи че съм: продал, вкарал срещу комисиона или участвал по някой начин който да ми носи облага в внос или продажба на кучета, да го публикува тук или където и да е на интернет пространство. Ако се докаже токова нещо, публично ще се откажа от кучкарство, конология и каквото и да е свързано с кучета и техните стопани.

С уважение,
Душко

Потвърждавам, че Душко е този, който ми съдейства да си взема кучето от Сърбия и ми ПОМОГНА (не е взел и стотинка, затова, че си загуби толкова време с мен и с моето куче) то да бъде доставено до Ниш, за да не се разкарвам на почти 300 км. Кучето ми е страхотно и аз му благодаря от все сърце.
Всички, които познавам и на които е съдействал, ще потвърдят, че той не е взел и стотинка, а си е жертвал личното свободно време, за да ни помогне.

Още веднъж БЛАГОДАРЯ

#80 Потребителят е офлайн   Alb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2008 - 10:40 PM

От името на УС на БЛРК бих искала да публикувам следното съобщение:

С решение на Управителния Съвет на Български Лабрадор Ретривър Клуб от 17.11.2008г. е прекратeно членството на един от клубните ни членове, на основание Чл. 19, т. 2 от Устава на БЛРК, поради констатирани действия срещу интересите и престижа на Сдружението и съгласно Чл. 23 от Устава на БЛРК.

Управителен Съвет
на Български Лабрадор Ретривър Клуб

Това беше официалната част, а неофициално искам да дам следното пояснение, без това да има връзка с горното решение, а именно, че кучетата, които са били обявени за продажба в уеб-сайта на зоомагазините, собственост на Георги Николов, който е и собственик на развъдник Блондфел, никога не са стояли в магазините му, нито са били в аквариуми или клетки, както изглеждаше от така представения линк и коментарите в тази тема. Това го знаят всички, притежаващи куче от там или посетили развъдника, в който те се гледат с много внимание и грижи.

Освен това, налага се, надявам се за последно, да направя още няколко коментара:

Цитат

Не знам защо си хвърлила толкова усилия по уговорки с УС на Клуба за приемането ви. Ние сме отворен демократичен клуб. Разглежда се молбата на всеки, решил да стане член на клуба и се гласува на ОС.

danny, смятам, че е некоректно и дори обидно да споменаваш думата уговорки. Мисля, че е нормално и дори задължително, при такива намерения от страна на нашия Клуб, те да се обсъдят с Ръководството на Клуба, чийто член искахме да станем, тъй като не е възможно това да се дискутира предварително с всеки член поотделно или заедно с всичките накуп.
Както аз не съм присъствала на събитията от преди, така и ти не си присъствала точно на това ОС, за да твърдиш горното. Ако беше там, може би нямаше толкова убедително да говориш за това, как се е разгледала молбата и колко демократично е било, в тон на крясъци, обаждания по телефони на хора, с питане упълномощават ли присъстващите да гласуват от тяхно име, как при опита да се разгледа първо нашата молба, беше направено така, че първо да бъдат приети новите индивидуални членове от полянката на Софийска Секция и т.н.

Цитат

Беше ми убягнало, че сте подкрепили организираната от нас специалка:
Цитат
...БНКЛР...направи и първата Клубна специалка със съдии от чужбина, която беше подкрепена като участие и присъствие и от наши клубни членове и от хора, които идват на обучение при нас
Не знам как разбирате подкрепата за такова мероприятие, но да спомена за протокола, че от вашия клуб на специалката участва само едно куче Дюк. А ходилите на обучение няма да коментирам един ден ходиш тук, друг ден - там... Говорим за клубна дейност все пак...

Било ти е убягнало, може би защото не си била и там, за разлика от доста наши членове, които я подкрепиха поне с присъствие.
И аз за протокола да спомена, че от нашия клуб на специалката, освен Дюк като родословно куче, участваха и кучета за експертна оценка и това организаторите на изложбата от Софийска Секция прекрасно го знаят. Освен това, участваха и собствениците на четири лабрадорчета, които бяха единствените, записани в клас бебе (или пъпи, забравила съм вече) и които не бяха членове на БНКЛР, но идваха по това време на обучение на нашата поляна, а ние направихме всичко възможно да ги убедим да се запишат. Ето и темата за специалката, където не знам защо се получи така, че се осмиват точно тези кученца - кучилото на един от клубните развъдници на БНКЛР.
http://www.dcforum.i...1...a&start=240

Та тъй, явно ходилите на обучение ти няма да коментираш, но колегите ти по Клубна линия коментират.

Цитат

Странно е Албена за човек, които има желание да се присъедини към клуба ни, как изказваш лично мнение след невярно заключение от твоя страна за клубния ни форум, а именно - че в клубния ни форум пишат само хора, членове на клуба ни от София!!!Не е вярно с това си твърдение обиждаш много хора членове на клуба ни от Ямбол, Пловдив, Русе, Бургас, Силистра, Кокаляне, Асеновград, Димитровград, Лондон, Мюнхен и др. след това казваш, че форума трябва да е само на СС,

Да, имам или поне имах желание да се присъединя към Клуба ви и съм казала това открито и на Вашето ОС. Имам или поне имах намерения да убедя колкото се може повече хора да членуват поединично и това също съм го казвала открито на много хора. Не съм съгласна обаче с част от действията, разбиранията и подхода на членове на Софийска Секция и това също го знаят много хора, включително и тези, чиито действия не одобрявам.

Извинявам се, ако съм засегнала някой от Клубните Ви членове от Ямбол, Пловдив, Русе, Бургас, Силистра, Кокаляне, Асеновград, Димитровград, Лондон, Мюнхен и др. с това, че изказах мое скромно лично мнение, че форума на БНКЛР би трябвало да е форум на Софийска Секция. Не знаех, че пишещите там са 99 % от членовете на БНКЛР. Явно това означава, че имате огромна членска маса, защото аз се сещам за поне десетина членове на БНКЛР, които не пишат там. Ако е така поздравления и още веднъж, приемете моите извинения!

П.П.: Ако членовете от Ямбол са Нина и другите собственици на кучилото на Арчи, убедена съм, че поне те ще ми простят.

Това е моята позиция, ако за някой още не е станала ясна и го интересува. Наистина бях до тук и ще се постарая повече да не се включвам в тази тема.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни