Мания чак до лудост
Публикувано: 09 November 2008 - 12:32 AM
Имам проблем с моят почти 5 месечен френчи(един от проблемите),когато се разхождаме в парка и види топка няма значение каква и на какво разтояние започва да пищи като луд да се хвърля и немога да му откъсна погледа от там :huh: :oА както се досещате деца с топки навсякъде....ужас разходките се превръщат в кошмар,не ме чува не ме вижда не съществувам.. :rolleyes:Моля ако някой има идея как да спра тази негова мания нека ми помогне..
п.п. той има не една топка!
п.п. той има не една топка!

Публикувано: 09 November 2008 - 01:19 AM
а аз си мислех, че съм единсвената :o
проблема е точно с топки! направо си е страшничко като ти излети една топка изневиделица от входа на някой блок :rolleyes:
може да млъкне като й се скарам, но не изпълнява никакви команди в тази обстановка :o
и ние в къщи си имаме и спукани и здрави топки, но те никога не са достатъчни :rolleyes:
как може да се справим с проблема? :huh:
п.п. бебе айк, имай предвид, че твоето дяволче е малко, а мойто е ротвайлерка на годинка :rolleyes: и на наща порода ли е слабост?! не е ли до куче?
... то и аз като видя торта...,, ;D ;D
проблема е точно с топки! направо си е страшничко като ти излети една топка изневиделица от входа на някой блок :rolleyes:
може да млъкне като й се скарам, но не изпълнява никакви команди в тази обстановка :o
и ние в къщи си имаме и спукани и здрави топки, но те никога не са достатъчни :rolleyes:
как може да се справим с проблема? :huh:
п.п. бебе айк, имай предвид, че твоето дяволче е малко, а мойто е ротвайлерка на годинка :rolleyes: и на наща порода ли е слабост?! не е ли до куче?
... то и аз като видя торта...,, ;D ;D
Публикувано: 09 November 2008 - 01:24 AM
Цитат
ааааа ма аз лично хич не съм спокойна.....
те хората си мислят, че на тях налита, а то милото за топчицата мисли....
искам да съм спокойна на разходките :'(
те хората си мислят, че на тях налита, а то милото за топчицата мисли....
искам да съм спокойна на разходките :'(
Публикувано: 09 November 2008 - 01:37 AM
Цитат
теб нали ти беше спокойно??
и бебе айк е с малка порода пък не й е спокойно.... :rolleyes:
и бебе айк е с малка порода пък не й е спокойно.... :rolleyes:
Преди си имах болонка и тя така гонеше всяка топка и никой не се плашеше от нея само търчаха да я пипат да я мачкат а тя умираше от кеф :blink:
Публикувано: 09 November 2008 - 06:18 PM
Във филмчетата на Сизър Милън "Повелителят на кучетата" иам 2-3 серии за справяне с мании към предмети:топки,скейтборд,маркуч и т.н. Намерете го и го гледайте.
http://store3.data.b...0-%20Seson%201/
това е първи сезон, намерете серията.
Всъщност техниката за справяне с такива проблеми са стъпка по стъпка да свикне кучо с наличието на чужда топка и да не се стрелва към нея - използвайте команди не,корекция и ако не се втурва награда и похвала. Във филмчето е обяснено много добре.
http://store3.data.b...0-%20Seson%201/
това е първи сезон, намерете серията.
Всъщност техниката за справяне с такива проблеми са стъпка по стъпка да свикне кучо с наличието на чужда топка и да не се стрелва към нея - използвайте команди не,корекция и ако не се втурва награда и похвала. Във филмчето е обяснено много добре.
Публикувано: 09 November 2008 - 06:37 PM
аз знам защо му е интересна защото не може да я захапе сега съм решила да му купя и да играе с нея докато не му омръзне та като види да знае и да си казва ааааа вече знам какво е и не ми е интересно :rolleyes:Какво ще кажете дали ще подейства?

Публикувано: 09 November 2008 - 07:00 PM
Трябва кучето да владее добре командите "не","седни","легни" и др.общо послушание. Тогава трябва десетократно да повторите упражнението на Сизър Милан: да минавате покрай дразнителя, да казвате "не", да коригирате малко с повода, да "сяда" и "ляга". Така малко по-малко ще свиква с дразнителя, ще бъде награждаван при спокойно държание и ще свиква с това - подобна е ситуацията при атака на "леки коли" , животни и т.н.
НО : трябва постоянство и многократност !!!
Публикувано: 09 November 2008 - 07:06 PM
Цитат
Трябва кучето да владее добре командите "не","седни","легни" и др.общо послушание. Тогава трябва десетократно да повторите упражнението на Сизър Милан: да минавате покрай дразнителя, да казвате "не", да коригирате малко с повода, да "сяда" и "ляга". Така малко по-малко ще свиква с дразнителя, ще бъде награждаван при спокойно държание и ще свиква с това - подобна е ситуацията при атака на "леки коли" , животни и т.н.