Dog.bg Форуми : Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

#141 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 June 2011 - 04:50 PM

Цитат

Глава ІV. Животни-компаньони

Чл. 33 Собствениците на животни-компаньони ги отглеждат при спазване изискванията за защита на животните по този закон и по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Чл. 34
(1) Не могат да се отглеждат кучета и котки в жилища в сграда - етажна собственост, на площ по-малка от:

1. за куче:
* от малки породи до 10 кг - 6 кв. м;
* за средни породи до 25 кг - минимум 8кв. м;
* за големи породи над 25 кг - минимум 10 кв. м.
2. за котка - минимум 6 кв. м.

(2) Площта се изчислява като обща с хората, живеещи в жилището.

http://www.iwns.org/...php?id=159#c427
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#142 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 26 June 2011 - 05:03 PM

Да де...ама това е за жилище в обща сграда... Мене ме интересува има ли нещо специално писано за къщи... Или там просто важи квадратурата на животно...? Това,което намерих и публикувах по-горе има споменат двор и квадратура... Явно това ще да е ...
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#143 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 05:06 PM

Ух, не съм видяла, че и ти си писала... Не знам, наредби хиляди, не мога се ориентирам във всички. Ровене трябва. Или някой, който е наясно със всичките.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#144 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 26 June 2011 - 05:13 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 26 June 2011 - 03:06 PM, написа:

Ух, не съм видяла, че и ти си писала... Не знам, наредби хиляди, не мога се ориентирам във всички. Ровене трябва. Или някой, който е наясно със всичките.

:md_064: Оки...

Ама мене мисълта ми в началото беше,на базата на тия наредби за грижата,не може ли тая изродка да бъде глобена и предупредена..? А след време,ако пак така я кара...да се вземат животните и да й се забрани да има твари от там-нататък?
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#145 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 10:47 PM

Предаването
User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 04:35 PM

Че как тези условия са приемливи за гледане на животните?!?!?!?! :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 04:57 PM

Служител от 4 лапи със служители от РВМС не са били допуснати вътре за проверка.
Явно се пуска вътре който им е угоден/познат.
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 June 2011 - 05:17 PM

Интересното е, че цялото село е пропищяло, но непосредствените съседи не са. Е как става така?

Ако не се виждаше вътре какво е, бих си помислила, че става въпрос за лична ненавист - подобни въпроси дали се бил целувал с мъже, изобщо сума ти въпроси клоняха към доста консервативно мислене - как така не ги пускали да видят, музика се пускала. Определено клони към селска разправия. Но условията са направо кошмарни.

П.п. Как така няма да пуснат РВМС???
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2011 - 05:27 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 27 June 2011 - 05:17 PM, написа:

П.п. Как така няма да пуснат РВМС???

Ей така. Преди време е било. Както и при проверката в апартамента им за малко да не ги пуснат вътре - ако не ги пуснеш вътре ти пишат акт. Не знам за каква сума.
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 27 June 2011 - 09:26 PM

Доколкото разбирам е от 500 до 1000.

Чл. 60. (1) Контролните органи имат право:

1. да установяват самоличността на собственика на животни;

2. на достъп до всички обекти и цялата документация, необходима за осъществяване на проверката;

3. да влизат след осигурен достъп от страна на собственика в недвижими имоти и транспортни средства, където се отглеждат животни или се предполага, че се отглеждат или се третират животни.

(2) Собствениците на животни са длъжни да осигуряват достъп до обектите и за оказване на неотложна помощ на животно, което е застрашено със смърт или тежко увреждане на здравето.
...........
Чл. 67. Собственик на животно, който не изпълни разпоредбата на чл. 60, ал. 2, се наказва с глоба от 500 до 1000 лв.

#151 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2013 - 12:47 PM

Има ли някаква нова информация какво се случва с животните в Росоман?

#152 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2013 - 01:11 PM

Нищо ново.
Просто питаш или имаш нещо предвид?
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 April 2013 - 10:03 PM

Само питам,защото тези дни говорихме на тази тема с моя приятелка,която е била на проверката последния път там и не са ги пуснали да влезнат вътре.

#154 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2014 - 10:09 PM

Ти да видиш: http://www.blitz.bg/.../article/262027
(Съжалявам, че житирам точно тази медия, но се налага...)

Цитат

Двете жени, които бяха засечени от камера за видеонаблюдение да крадат куче в столичния квартал „Хиподрума“, са взимали животни, за да ги изкормват. Това твърди собственичката на кучето. Пред БЛИЦ Диди Цонева разказва, че с нея се свързали съседи на крадлите, които разпознали жените по снимката, публикувана в медиите и Фейсбук. Те й разказали, че от къщата им редовно се носела миризма на мърша.

„Намерихме въпросните дами, които крадат системно кучета, сега сме дори при тях, на адреса. Има данни, че тези хора злоупотребяват с животни, ползват мазето като кланицата. Крадат кучетата, след това ги водят в къщата си, изкормват ги и ползват червата за хирургически конци, това е някакъв ад. Съседи на тези жени разказаха,че как влизат животни, мирише на мърша“, разказа Диди Иванова пред БЛИЦ.
От полицаите тя научила, че въпросните жени имали и имот извън София, в който също карали животни.

По-рано днес Диди Иванова разпространи апел във Фейсбук, в който молеше за помощ, за да издири жените, откраднали нейния голдън ретривър.

„Разполагам със запис, на който се вижда как две пълни жени (може би майка и дъщеря или сестри) го качват в черно Ауди -6, модел около 2000г. , но номерът му засега не може да бъде разчетен. Има вероятност страничните задни - ляво и дясно стъкла да са тъмни. Моля, ако видите такава кола, запишете номера й“, помоли Диди.
В момента пред дома на крадлите в столичния квартал „Иван Вазов“ има полиция, очаква се да пристигне и патрул от 6-то РПУ, който да влезе в имота.

Нещо не е съвсем ясно. Ще видим.

п.п. Както и http://www.blitz.bg/.../article/262039
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2014 - 11:14 AM

Найважно че успяха да си вырнат куче.Не мисля че стопани ще оставят това просто така,щом полиция там ,значи няма как да им се размине. Надявамсе че стоапани ще напишат жалба срещу ИЗВЕСТНО лице.

#156 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2014 - 11:24 AM

Онези ще кажат, че са помислили кучето за загубено.
Полицията няма да иска да се занимава.
Всичко зависи от настоятелността на стопаните. Но...
Ще видим.
User's Signature

#157 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2014 - 12:31 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 15 April 2014 - 10:09 PM, написа:

Нещо не е съвсем ясно. Ще видим.

Не разбирам. За същите жени, за коите е пусната темата ли става дума и в този конкретен случай?

#158 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2014 - 12:37 PM

Да. Пак са те.
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 April 2014 - 12:44 PM

Не мога да повярвам! Можем ли да помогнем по някакъв начин най-сетне да си получат заслуженото много много отдавна!?

#160 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 April 2014 - 01:08 PM

Цитат

Да. Пак са те.

Това беше първото за което се сетих, след като прочетох за развръзката на историята.
Не може да е просто случайност и адреса и обстоятелствата и т.н.
Мислех, че тия двечките отдавна са престанали с гнусната си дейност, но явно съм била голям оптимист.
Дано наистина тоя път си получат заслуженото!

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни