Dog.bg Форуми : Хрема при куче вече няколко месеца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хрема при куче вече няколко месеца

#41 Потребителят е офлайн   Fi_Re Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2009 - 06:58 PM

Ще попитам в тази тема, защото не искам да отварям нова. Днес забелязах да изтича секрет от едната ноздра на кучето ми. Прозрачен е, не тече като огромна струя, но е достатъчен за да намокри мястото, където лежи кучето. Имам ли повод от притеснение? Каква може да бъде причината?
User's Signature

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 February 2009 - 05:35 PM

Тъй като нашата хрема пак продължи направихме изследване на носния секрет. Изолирана е бактерията pseudomonas spp. Още не съм ходила при доктора с резултатите. Моля ако някой е срещал тази бактерия и знае нещо повече за нея да сподели. Благодаря предварително.
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 10 February 2009 - 06:47 PM

Доста неприятна бактерия. Направиха ли ви антибиотикограма, защото често е резистентна на повечето антибиотици? И нали беше с доказана лептоспироза? Какво стана?
User's Signature

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.

#44 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 12:26 AM

Първо благодаря, че писахте по темата.
Да направиха ни. Вета (нивият ни доктор във Варна) ни изписа Inrofloxin.
А за лептоспирозата. Бъки е доста добре вече. Последно като ходихме на лекар до Ст. Загора ни взеха нови кръвни изследвания. До колкото разбрах имало още някакви остатъци (разгледани под непомня точно някаква малка голяма резолюция ли беше), но не разбрах точно. Очакам доктора да ни прати изследванията.
За съжаление при нас не са едно и две неща. Освен всичко друго си имаме и trichuris vilpis. Бих била благодарна ако ми кажете нещо повече за pseudomonas spp. и за паразитите trichuris vilpis, че днес като чух и за тях и съвсем не бях в състояние да разбирам какво ми говори лекаря. В главата ми се въртеше само мисълта какво ли още си имаме, кое всъщност е довело до непомняточно какъв минингит беше и така. Надява, се само да се оправи момчето напълно. Но този нос много го тормози.
Бактерията е чувствителна към Гентамицин, Доксациклин, Сулфаметоксазол/Триметоприм СТ, Цифроплоксацин.
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 09:11 AM

Ако са ви изписали Енрофлоксин при тази чувствителност, която сте написали няма да ви се помогне. Той е от същата група с ципрофлоксацина, но има определени особености, които лекаря би следвало да знае. Лептоспири в такъв късен период няма нито в кръвта, нито в урината. Това е факт. Ако бяха останали, както твърдят щяхте да сте преминали в хроничната форма, която засяга силно сърцето и бъбреците и тези носни изтечения щяха да са ви последната грижа. Лъжат ви та се късат. За да имате трихуроза/вид глисти/ значи сте занемарили редовното и правилно обезпаразитяване.Обезпаразитете си животното правилно и с подходящ препарат и всичко ще се оправи. А за тази бактерия ви е достатъчно да знаете, че предизвиква тежки хронифициращи и трудноподдаващи се на лечение инфекции.
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 10:05 AM

Благодаря за отговорите макар и да не ми допадата  :'(. Сега вече съвсем незнам какво да правя. За занемаряването сте прав. От както се разболя не сме го обезпаразитявали вътрешно. Стана ми ясно, че ще се узорим с лечението на тази бактерия. Предполагам инфекцията в носа си е от нея и ще се преборим трудно. Но щом този антибиотик не е подходящ незнам как да стане това. Ако не прекалено нагло от моя страна да Ви помоля да ми препоръчате нещо, за да го предложа и на моя доктор.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 10:44 AM

Получихме резултатите от кръвната проба. Гласят следното:
Изследванията чрез РМАЛ 1 брой кръвна проба от куче - хъски, /партида от 1 бр./, ................. е със следния резултат за лептоспироза:
пробата аглутинира серовари Иктерохеморагика и Каникола при разреждане серума 1:200 и 1:100 /Каникола/ и е отрицателна за серовар Помона 1:100.
След 25 дни изпратете за повторно изследване нова кръвна проба от същото куче за проследяване динамиката на антитялосинтезата.
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 06:16 PM

Разреждането е ниско. Възможно е този резултат да е в резултат на антителата от ваксината. При заболяване доколкото знам ще даде положителен резултат при разреждане 1:800 и нагоре. За това обаче не съм точно сигурен в точното разреждане. Както и да е. На вашия лекар предложете да използва антибиотиците от антибиотикограмата, като избере този който най-силно отива там. Всичките са налични на пазара и приема им е лесен.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 08:39 PM

Благодаря отново за отговора. Днес отново се чухме с доктора от Ст. Загора и това, което казвате за лептоспирозата е така. Всъщност ние наблюдаваме тяхното изчезване, затова ще пуснем още една проба или нещо подобно, май имаше нещо и за антителата.
Относно другата бактерия, каза, че преди каквото и да е лечение трябва да се направи обстоен преглед и да се постави точната дисгноза. Да се направи и промивка на носа и да се огледа добре вътре или нещо такова. Каза, да не започваме антибиотика, защото кучето е достатъчно натровено. При лечението му сме използвали сходни антибиотици и ако проблема е бил от тази бактерия, то би трябвало да е минала. Затова и предполага, че проблема не е от нея. Каза да не натоварваме повече черния дроб и бъбреците преди да разберем къде точно е проблема. Доскоро Бък беше и на инжекции Церебролизин, а за възстановяване на мускулите сега има и няколко дози лараболил да му бием. Ще обсъдим по-обстоен преглед и търсене и на други причини и с доктора от Варна. 
Благодаря още веднъж за отговорите. Когато научим нещо по-конкретно ще пиша отново. То като нашите случаи май не се срещат много.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 08:58 PM

Срещат се и то за съжаление съвсем не рядко. Мисълта ми обаче е за друго нещо. Сходни антибиотици нищо не значи, когато си имате работа с тази бактерия. От клиничния си опит ви казвам, че е доста упорита и колкото по-навреме и правилно започнете борбата с нея, толкова шанса за успех е по-висок. И след като веднъж е доказана за нищо на света няма да бъркам в носа преди да има солидно антибиотиково покритие. При първата рагада, която ще стане от инструмента има вероятност да попадне в кръвта, а на вас сега само сепсис ви трябва. Не разрешавайте бърникане. Аз лично в случая бих подходил с комбинирана локална и обща терапия. И много се замислям как лекаря първо ще каже, че имате лептоспироза, после като му покажете че това е почти невероятно при тези антитела се съгласява, че са от ваксината. И да твърди, че псевдомонасна инфекция е безвредна... Абе, вие много ли пари имате за даване, че така ви пързалят? Почвам да се възмущавам.
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2009 - 11:09 PM

Понеже лекувахме Бък са останали толкова малко. Преди са били повече. Още при вземането на носния секрет потече кръв от носа, а доктора каза, че дори не е бъркал на вътре. А за парите, много малко просто показваме, че бихме направили всичко за кучето си. Когато ходим по лекари си казваме, че ще направим всичко необходимо, аз лично се надявам, че те не се възползват от мъката ни, за да ни вземат колкото могат повече пари.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   D-r Koko Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 12 February 2009 - 07:45 AM

И без да лекувате количеството антитела пада с времето като за лептоспирозата това е силно изразено и имунитета де факто трае около 6месеца.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   simpleman Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 June 2009 - 07:16 PM

здравейте.темата е стара,но за да неспамя ще пиша тук.аз имам подобен проблем от около месец от носа на кучеот ми тече секрет след сън за около 1-2мин после спира,това е съпроводено с кихане.чудя се настинка ли е или алергия защото той се завира абсолютно навсякъде под леглото,зад шкафове,мебели,по балкона.дайте някакви мнение какво да правя.благодаря ви предварително.

#54 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 04:18 PM

Да напиша как е момчето ни няколко години по-късно. След болеста Бък остана с някои увреждания. Вестибуларния апарат беше засегнат и от там ориентацията му доста куцаше. С времето се пооправи, но не съвсем. Не може да прави резки маневри, често пада ако друго куче се блъсне в него или се завърти по рязко. Когато върви и тича не свива хубаво крайниците си, а някак ги замята, може да се каже, че бяга с изпънати предни крака. Понякога като се изтръсква се случва да си удари главата, ако е близо до шкав или стена. Когато има нещо сложено на стълбите не иска да се качва, дори и да е малка торба. Не обича да влиза в помещения, в които по земята има сложени много неща, дори и да има достатъчно място да минава. Когато се вгледа концентрирано в нещо главата му се мърда, но много по-малко от колкото едно време. Когато слиза и се качва не леглото е много внимателен и бавен, не винаги иска да скача от колата, примерно ако съм спряла до бордюр и там където трябва да скочи не е равно започва да плаче и не иска сам да слиза. Като му мия лапичките, му е проблем да стои на три крака, позалита или все гледа да се подпре на срената. Според мен все още има проблеми с вестиболарния апарат, но просто е привикнал с този начин на живот. В момента не приема никакви лекарства, не сме правили и никакви допълнителни изследвания. На скоро се наложи да му слагат упойка и лекаря така и не успя да намери подходяща вена след дългото лечение, което беше преди толкова години. Като цяло състоянието му е добро. Носните изтечения спряха, но оченцето от същата страна тече. Според лекарите са запушени слъзните канали от едновремешното възпаление. Понякога тече повече, понякога по-малко. За мен си остана мистерия какво точно му се случи, но благодаря на Бог, че не се предадохме и се борихме за него.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 21 January 2012 - 12:04 AM

важното ,че всичко лошо е вече зад гърба Ви.Какво пък погледни го от хубавата страна имаш кучето със най-смешната и сладка походка в цалата градина.Даже като се замисля си имаш тамън двама такива хубостника. :ab_041:
МММ как искам да му намачкам меката пуфкава бяла козина :wub:
Сори за спама ама не се сдържах :smile:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни