Моите любими цветя
Публикувано: 18 May 2009 - 11:08 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 May 2009 - 11:22 AM
bushkata, в May 18 2009, 12:08 PM, написа:
Ще потърся...
Пясъка ще го изровят 100%

Публикувано: 25 May 2009 - 07:44 PM

Много красиво и нежно цвете.Добре се развива при шарена сянка и редовно,обилно поливане при високи температури на въздуха.Това е предимно външен храст.Успех!
Публикувано: 09 July 2009 - 02:10 PM
От оня ден си имам едни цветя в къщи, но нямам ни идея какви са, още повече как да ги гледам. Дал ги познат на мъжа ми, карани директно от Холандия. Мъж ми по пътя от Франция насам ги поливал, мисля, че е попрекалил и не съм ги поливала откакто са при мен. На едното някои от чашките бяха изгнили.
Моля, помагайте със съвети
Ето ги красотийките:

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 15 July 2009 - 10:28 PM
Нещо свежо...
Въпрос: Имам двор с цветя и бурени, но незнам кое е бурен и кое е цвете. Как да разбера???
Отговор: Оскубете всичко! Което поникне отново значи е бурен.

Публикувано: 16 July 2009 - 12:33 AM
Megian, в Jul 16 2009, 12:00 AM, написа:

Публикувано: 16 July 2009 - 07:15 AM
Публикувано: 17 July 2009 - 10:50 AM

ми прилича точно на него. Лошото е, че листа и цвят изгниха. Незнам дали правилно постъпих, но го поокастрих до здраво. Дано да се оправи и да поникнат нови стъбла.
Май другите две наистина са каланхое. Разгледах снимки и ми приличат на него. Сега имам чувството, че преболедуват от смяната на климата и да се спаружили. Най-вероятно като се пооправят и живнат ще покажат вече какви са всъщност.
А това високото пъх никъде не го видях, но не е болка за умиране. Дано да се закрепят, че у нас много цветя не виреят.
Иренче, винаги си добре дошла! Заповядай, когато решиш!

Публикувано: 10 August 2009 - 04:47 PM
Разбрах, че е хубаво да са в пластмасова саксийка, по възможност прозрачна, в никакъв случей глинена.
Трябвало да се потопи във вода саксийката за 10 минути, орхидеята да си извлече колкото вода иска, но не да се полива. Не бива да е на пряка слънчева светлина. Прочетох, че обичат слънцето, една цветарка ми каза обратното. За сега стой на хладилника, на високо, където има смесена сянка.
Веднага щом я снимам, ще постна снимка.
Пропуснала ли съм нещо за отглеждането й?

Публикувано: 10 August 2009 - 05:04 PM
Орхидеите, които се славят като капризни и трудни за отглеждане растения, с малко повече старание и внимание от страна на любителите им, могат да красят всеки един дом.
Много важни за успешното отглеждане на стайните орхидеи са саксиите, в които растат. Трябва да се избягват саксии от глина, защото те бързо изпаряват влагата, от която тези растения силно се нуждаят. По - добре използвайте пластмасови, по възможност прозрачни саксии. Добре е светлината да достига и до корените, тъй като в тях протича фотосинтезата, една специфична особеност на орхидеите.
Отстрани на саксията и по дъното и трябва да има отвори, през които да се отцежда излишната вода и да влиза кислород. На дъното задължително се натрошават кори от бор, премесени с блатен мъх, да се подобри дренирането на почвата.
За орхидеите се използва специален почвен субстракт, който включва натрошени кори от бор (престояли във вряла вода, за да бъдат унищожени евентуални вредители), премесени с блатен мъх, евентуално едър пясък и парчета дървени въглени. Така приготвената смес е изключително водо - и въздухопропусклива.
Растенията са изключително светлолюбиви, но все пак за тях пряката слънчева светлина е пагубна. През лятото ги прекривайте с леки завеси или щори. Орхидеите свикват бързо и с изкуствена светлина.
Поливането на орхидеите трябва да се извършва много внимателно. Саксията се поставя в по - широк съд, пълен с мека вода, около 2 градуса, за около половин час.
Орхидеите задължително се опръскват, тъй като естествената им среда се характеризира с висока влажност на въздуха. Трябва да се избягва опръскване, когато растението е на силно слънце или температурата в помещението е по - ниска.
Оптималната температура за орхидеите в стайни условия, в периода им на растеж (пролет/лято) е 25 градуса, а вечер - около 18. Когато са в покой, орхидеите не се нуждаят от толкова високи температури.
от тук http://zadoma.com/in...;ARTICLE_ID=280
надявам се да съм помогнала
а сега и моя(по-скоро на майка ми)проблем-имаме си трилистник,който обаче упорито отказва да си залсужи името.в момента е с едно и то доста немощно листо,което ми се струва че пожълтява.това се случва не за първи път.саксията е на терасата,нито на сянка,нито на слънце.странното е че трилистника на село е с 4-5 листа и даже цъфтя 2 пъти(което е доста рядко доколкото знам)а буквално се дави във вода(баба ми се грижи за него)
и за да не съм пълен спамер,моито любими цветя са:
1гардения
2рози
3кокиче
4зюмбюл

Вход

Горе
Цитиране +