Dog.bg Форуми : Изолатор в ПЛОВДИВ - и те се надяват

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изолатор в ПЛОВДИВ - и те се надяват

#61 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 June 2009 - 08:22 PM

И на мен би ми звучало странно, ако не бях там.
Ако не бях ходила в Сеславци, може би щях да кажа малко друго, макар че лайна не видях, вода имаше, ранени, пребити, по много в една клетка пак не видях.....
Ние казваме какво заварихме днес.
Добре ще е, ако някой друг ще иде някой ден. Просто да снима живоинките, които ще бъдат там.

А за котешкия доктора каза, че най-рано до година ще има нещо.

#62 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 15 June 2009 - 08:33 PM

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 15 2009, 07:18 PM, написа:

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 15 2009, 09:10 PM, написа:

Най-важнотое,че може да се заведе бездомно куче,да му се направи безплатна кастрация .Само,че след това да се вземе в къщи на стационар и да се поемат грижи оттам нататък за него.

Това е много нужно! Да го запиша ли в първия пост на Безплатни кастрации? А някакъв телефон за контакти?

Да,мисля,че е добре да се пише.Важи само за бездомни.Телефон ще взема следващият път.
User's Signature

Качена снимка

#63 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 15 June 2009 - 08:35 PM

Доктора каза нашийник, рязане на ушенцето + татуировка в ушенцето.
Аз го попитах за онези, които са като обеци, той каза, че това е практика във Варна и региона, а при тях се слага нашийник. След като rodegunda коментира, че понякога ги губят, или се крадат нашийниците, той тогава каза, че режат и ушенцето + татуировка. Показа как е резнато, но тату не показа.
Дано и аз не съм разбрала погрешно.
Другото, което каза е, че от 1-ви юли вече не са общински, което малко размива нещата с котките, според мен.
Иначе и аз си спомням, че каза, че АКО стане това с котките, ще е най-рано догодина.
Аз бих могла да ходя през известно време, както казах и по-рано.
Ако някой идва с мен, би било супер, че да не съм сама и да помним допълващо се :ab_041:
И нещото, което няма как да убегне - мирише на природа, на зеленинка! Няма мръсотия, все пак аз бях със светло розов панталон, който бе на няколко пъти изпръскан от онзи готин черно-бял куч, и после нямах никакво петънце по него!
Чисто и свежо е там! Не е, като да е било запуснато и да се чисти веднъж на сума време и ние баш тоя момент да сме уцелили...

#64 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 June 2009 - 08:51 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 15 2009, 09:33 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 15 2009, 07:18 PM, написа:

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 15 2009, 09:10 PM, написа:

Най-важнотое,че може да се заведе бездомно куче,да му се направи безплатна кастрация .Само,че след това да се вземе в къщи на стационар и да се поемат грижи оттам нататък за него.

Това е много нужно! Да го запиша ли в първия пост на Безплатни кастрации? А някакъв телефон за контакти?

Да,мисля,че е добре да се пише.Важи само за бездомни.Телефон ще взема следващият път.

Ок, писах, а нещо като адрес - кратко упътване къде е?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#65 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 16 June 2009 - 12:18 PM

На 4-ти километър,пазарджишко шосе.До полицейския кучкарник е точно.
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 June 2009 - 12:20 PM

Благодаря.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   lothian Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 16 June 2009 - 12:27 PM

Скъпи момичета,

приветствам вашия ентусиазъм и готовност да направите нещо и това, че сте се престрашили да отидете в изолатора в Пловдив.

Да, това, което се вижда не изглежда чак толкова зле. Лошото е това, което не се вижда като отидеш там и - още по-лошото - усилията на целия този екип и цялата Екология, с все зам. кмета Константинов и кмета да покрият какво се върши там.

Аз лично се занимавам с това от повече от година. Организирали сме и съм присъствали на поне 6 проверки с инспектор на РВМС, с представител на общината, дори с полиция, написали сме буквално десетки жалби, наслушал съм се на лъжи и глупости, нагледал съм се на наглост и безочие. Борили сме се да блокираме евтаназиите (извършвани на килограм преди това) и частично успяхме : имаше един период миналата година, след като внесохме списък с имената си като 3-ти лица по протокола за евтаназия, за който бройката на убитите драстично спадна, за сметка на драстичното увеличение на умрелите "от естествена смърт". Буквално убийствена статистика, при това официална. Не питайте с какъв зор успяхме да изпратим 2 кучета за Германия, макар че това би трябвало да е най-лесното. Не питайте как се държаха с нашите наблюдатели месеци наред и кога не просто ни забраниха да снимаме и качваме за одомашняване, а изобщо да влизаме с фотоапарат - казаха че ако видят ще го счупят!

Истината е, че там цари пълен произвол и че ако изобщо са ви допуснали и са ви обърнали внимание е, защото не сте знаели какви въпроси да задавате. "Манджичката", която някой беше похвалил е варени кости (без костите), в които се добавя ... ярма. Питайте следващия път, те не го крият. Или искайте да ви покажа протокол. Искайте да ви покажа тяхно писмо, с което искат съгласието ни да евтаназират 5 кучета с краста. И питайте какво стана с тях. Мога да ви ги покажа на видео, а постингите за това още стоят по форумите... След като второто "умря" поискахме независим лекар да направи аутопсия. Не би. За следващото пуснахме апел "Още няколко часа живот" и буквално за часове откликнаха няколко души с готовност да го вземат и лекуват. От София! Отидохме да го приберем в 4:30, но ни върнаха за следващия ден. Следващия ден беше "умряло". Питайте колко кучета са заминали като трупове за екарисажа във Варна и искайте да ви покажа писмото от прокуратурата, където пише (на нас, а и на вас никой няма да ви отговори иначе). Питайте същият този екип с какво се занимаваше до към края на февруари 2008 и как хората, чиято единствена работа беше да прибират и убиват средно по 3000 кучета на година сега лекува и "обгрижва"... Само че това са неща, които няма как да се видят. Това са мръсотии, в които трябва да ровиш, ако искаш да знаеш истината...

За тази една година имаме натрупана една раница с документация и кореспонденция и тя е налице за всеки, който се заинтересува. Имаме и сигурно 10 часа видео от митарства в изолатора и общините. Сезирали сме прокуратурата. Водили сме представители на чуждестранни организации. Няма смисъл (а и не съм в състояние) да опиша всичко - ако наистина се интересувате просто ми се обадете : Жоро, j@whatproject.org .

Съвсем наскоро пуснахме това:

http://whatproject.org/paws

като опит да систематизираме една малка част от фактите. МОЛЯ ВИ, ПОГЛЕДНЕТЕ ГО.

Обърнете внимание на отговорите на зам. кмета, който каза кажи-речи всичко, което знае за изолатора, но не отговори на нито един въпрос, въпреки че въпросите бяха прости и конкретни.

Уверявам ви, че изолаторът в Пловдив е най-проверявания в цяла България, така че не е никак чудно, че са се постарали поне привидно да изглежда що годе прилично. Вярно е и че нещо се прави по общинската програма, но толкова непрозрачно и толкова неефективно, че по-скоро програмата се бойкотира, отколкото се изпълнява. Това е описано на сайта, който дадох по-горе. МОЛЯ ВИ, не се подвеждайте по привидностите! Не карам никой да ми вярва, просто ако искате да знаете истината - питайте, искайте доказателства и факти! И ако наистина искате да помогнете ЗА ЗАЩИТАТА на бездомните кучета, единствения начин е да се накара общината да спазва Закона за защита на животните и да изпълнява собствената си програма. А това може да стане само с много граждански контрол, много настояване, писане и четене. Никой от нас не е в състояние да осинови всяко куче, да построи приют и да го издържа, да преследва всеки случай не жестокост към улични кучета и котки - това е работа на общината. Това е нещо, за което вече сме платили и което е ясно казано в закона и програмата. Само че никой няма намерение да ги спазва и тъкмо в това е истинския проблем! Смятате ли, че без всички тези проверки, жалби и сигнали нещата щяха да изглеждат така, както сте ги видели? Аз мисля, че щяха да изглеждат така, както ги заварихме февруари миналата година, а тогава дори и привидно беше, меко казано, грозно и ужасяващо.

Огромната ми молба към вас - тези които ги боли за кучетата, нямали късмета да имат приятел, който да се грижи за тях и да ги пази от озверялото ни общество - е просто да се запознаете с фактите. Погледнете сайта, потърсете ни, питайте, искайте данни и преценете сами за себе си. Познавайки вече доста добре главните "герои" мога да ви уверя, че хора като вас - ентусиазирани но неинформирани - са им мечтата - просто имат огромна нужда да си изчистят имиджа и ще използват всяка възможност да ви използват. Защото тъкмо похвала от загрижени за кучетата хора е най-добрия им атестат. Ако мислите, че знаете достатъчно - това е ОК. Може пък ние да сме някакви откачалки или преследващи кой знае какви цели мошеници, държащи на всяка цена да очерним усилията на добронамерени хора - всеки има глава на раменете си за това да преценява. И всеки има право да изразява виждането си. Но ако позволите да ви водят за носа, рискувате да станете гарант на убийци без да си давате сметка за това. А дали са или не - дори и ние нямаме отговор. Имаме факти, изводите всеки си прави сам.

Поздрави и поздравления за това, че сте решили да направите нещо и ГО ПРАВИТЕ. Не се отказвайте, всички имаме нужда от хора като вас! За да победи злото е достатъчно един добър човек да не направи нищо. Не е вярно, че доброто винаги побеждава. То не е абстрактна сила, а общата изява на доброто във всички хора и ако хората стават по-малко добри или не се борят, доброто е обречено да губи.

#68 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 June 2009 - 01:59 PM

Забравихме да кажем, когато дойдохме вътре имаше ТВ екип.
Малко ги изчакахме и после пуснаха и нас.
Вероятно това обяснява много от нещата.

#69 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 June 2009 - 03:01 PM

някой знае ли това кокерче дали е живо?Междо другото там не ги преписпиват до 7 дни.Има кучета които стоят с години.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 June 2009 - 03:03 PM

Вчера го нямаше, откога е снимката?

#71 Потребителят е офлайн   xrisi95 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 June 2009 - 03:17 PM

просто питам защото преди доста години някъде към 6 може би то си стоеше там и преди 2 години също но беше в по-лошо състояние.Исках да си го взема да го гледам но така стана че си намерих кученце.А снимката беше на първата страница на темата.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 June 2009 - 03:33 PM

Хей хей...тоя белия питоподобен- някой беше писал някъде , че се търси такова куче-беше изгубен...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#73 Потребителят е офлайн   lothian Икона

Публикувано: 16 June 2009 - 04:57 PM

Показване на мнениетоxrisi95, в Jun 16 2009, 04:01 PM, написа:

някой знае ли това кокерче дали е живо?Междо другото там не ги преписпиват до 7 дни.Има кучета които стоят с години.

Това кокерче беше сигурно на 15 години и беше прекарало последните 3 там. Сега е живо и здраво в Сливен. Но това стана преди около 7-8 месеца... Взе го сигурен човек.

#74 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 16 June 2009 - 09:57 PM

Iothian, вярно е,че не знаем какви въпроси да задаваме.Също така може би от значение е факта,че бяха подготвени за посещение на тв.екип.Не сме се отказали.Ще ходим периодично там.Благодаря за представената информация.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   lothian Икона

Публикувано: 17 June 2009 - 02:46 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в Jun 16 2009, 10:57 PM, написа:

Iothian, вярно е,че не знаем какви въпроси да задаваме.Също така може би от значение е факта,че бяха подготвени за посещение на тв.екип.Не сме се отказали.Ще ходим периодично там.Благодаря за представената информация.

За заинтересуваните, мисля че е много добър случай и повод:

Националната Координационна Мрежа организира на 05.07.2009 във Враца семинар именно на тема как да се провеждат ефективни проверки.

Ето цитат от мейла за да не се налага да обяснявам нашироко:

------------------------------------------------------------------------------------
Zdraveite!

Viarvam che ste v dobro zdrave i vie i chetirinogite ni priateli!

Nai-posle proverkite na priutite davat rezultati. Triabva da nasitim oshte poveche Grafika za proverki, no triabva da se podgotvim za perfektnoto im provejdane.

Oshte dekemvri mesec obmisliahme organiziraneto na seminar za provejdane na efektivni proverki na deinostta na obshtinite za ovladiavane na kucheshkata populacia.

V momenta imame vazmojnost da go provedem s pomoshta na d-r Najdenov, koito e direktor na Obshtinskoto predpriatie "Ekoravnovesie".

Taka che na 5.07, nedelia, v denia na izborite mojem da provedem Seminara, kato se osiguriavat putnite i obiad na uchastnicite.Mojete li da sudeistvate za realiziraneto na tozi izkliuchitelno vajen forum, koito shte izstrelia zashtitata na jivotnite niakolko krachki napred.

Ako e problem za blizkite vi za tozi den, mojete da pokanite i tiah - niama problem. Edinstvenata ni molba e, za da ne ni obviniat, che prechim na izbiratelnata aktivnost, da si vzemete do 20.06/petak ot ESGRAON belejka za glasuvane vuvVraca, kadeto shte ni bude Seminara.

Shte bude ot pomosht ako se setite i za drugi nashi samishlenici.

Nadivamme se na vasheto sudeistvie!

Molia do sriada da ni dadete otgovor!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Дотук, сигурен съм има три плашещи неща:

1. Национална Координационна Мрежа
2. Враца
3. семинар

1. По принцип за организациите, федерациите, фондациите и сдруженията за защита на животните: има ги много. Някои са съвсем истински, други - съвсем фиктивни, трети - съвсем формални, четвърти - съвсем изкуствени и нарочно създадени с цел да бъдат удобни, "предпочитани" и "поощрявани". Има "радикални", има "меки", има "напук", има "предатели" и както всяко останало нещо в живота има противоречия, принципни различия, вражди, съюзи, конкуренция, понякога и интрига. И отново - всеки има глава за да преценява за себе си. Кой какъв е - според делата му. Но това не е най-важното. Едно сдружение не върши работа. Работата я вършат хора, които намират достатъчно мотивация за това. За времето не говоря - то на никой не стига, ясно е че никой няма време, въпросът е дали си готов да откраднеш отнякъде, ако наистина го намираш за важно.

Има сума ти хора из България, които не са "към" никоя организация и това не им пречи да се борят, да прибират в къщи, да лекуват, да кастрират, да търсят осиновители, да пишат програми, да търсят дарители, да водят дела, да пишат писма, дори да пишат по форуми и коментари на статии. Казвам го не за да давам акъл, понеже не съм никой и никой не ми е искал съвета, а за да дам кураж и малко яснота, които толкова са ми липсвали - на мен и приятелите около мен през цялото време. Може би някой има нужда тъкмо от това тъкмо сега. Просто си представям загрижен човек, който обикаля форуми и сайтове и е готов да направи нещо, но не знае откъде да започне... Затова моите поздравления към момичетата, които не само си помислили, а наистина са се осмелили да отидат в изолатора и видят с очите си. И снимат и публикуват. За град като Пловдив това са буквално една шепа хора, което е много тъжно, но това е друга тема. Твърдя, че много хора обичат животните, но - оказа се - има много голяма разлика и това са шест различни неща:

1.да обичаш животните
2.да се възмущаваш от грозното и несправедливо отношение към тях
3.да си загрижен за хората около себе си, които нямат проблем с това да подложат на масово изтребление най-добрия си приятел понеже вече нямат полза от него (всички ние до 2008 - от наше име, в наше име и с нашите пари уличните кучета просто се прибираха и убиваха с хиляди)
4.да протестираш
5. да се грижиш за тях
6. да ги защитаваш.

Ако си просто човек, възпитан да заемаш страната на слабия, не е необходимо да обичаш животните (или негрите/хомосексуалистите/палестинците/децата в Уганда/всяко малцинство/добавете сами...) за да се възмутиш, протестираш, подкрепиш, грижиш или защитиш. Това е въпрос на личен мироглед и на личен избор. Също както ако просто дойдеш на протест, който други са организирали, но ти подкрепяш (или подпишеш подписка, или напишеш протестно писмо), това не значи че от утре започваш да правиш нещо повече от това да протестираш (да дариш 10 лева, 10 часа от времето си, ...). Както и че ако си отдаден на това да спасяваш, приютяваш, организираш гледане, осиновяване, кастираш и лекуваш - това е грижа за животните - си готов да тръгнеш да се разправяш с корумпирани и безхаберни чиновници, да четеш закони, да ходиш по адвокати, да се разправяш с хора. Т.е. да ги защитаваш. Защото те нямат други врагове освен нас - най-добрите им прияетели. Било то организирани (под формата на изолатори и екипи за хайки - с нашето мълчаливо одобрение и финансиране) или самодейци (с отровената храна, с пушката от балкона, с прашката и шилото).

Това, което се опитвам да кажа е, че хората от тези 6 групи спокойно може и да нямат никакви допирни точки помежду си. Може да са водени от съвсем различна мотивация. И въпреки това смея да твърдя, че сме от една порода хора. Искрените ми уважения към всеки, който намери дом и добър приятел на дори и едно куче или котка от улицата. (Знам какво е, правили сме го достатъчно пъти. Знам какво е и къщата ти да е пълна с животни, прибрани "докато се оправят" и "докато някой ги вземе", понеже и досега сме така). Бих го поканил на протест или на проверка, но не мога да му се сърдя ако просто не дойде. Бих отказал (не много любезно) на телефонно обаждане, с което някой ми обяснява как трябва да се погрижим за 6 новородени котенца, понеже не си е кастрирал котката или нарочно я е разплодил, но не могъл да ги продаде. "Нали сте дружество!", казва...

Та, за дружествата.
Едно такова се регистрира за около две седмици и около 200-300 лева. А и никое дружество няма да откаже да ви приеме за член. Може да членувате едновременно в 20 дружества. Или да не членувате, а просто да сте упълномощени, както всъщност единствено изисква ЗЗЖ. Майната му на дружеството. Важното са хората, съмишлениците, вие. Важното е да се върши работа, а не да се "провеждат заседания", "води протокол" и "избира управителен съвет". И "кандидатства за проекти по програми". Не че е задължително да е користно, но - според мен - колкото по-неформално, толкова по-истинско.

Обаче има и два добри аргумента в полза на регистрираните ( в съда, по ЗЮЛНЦ) организации: дава доста повече право да действаш (юридическа фасада) и служи като естествен гравитационен център за съмишленици - най-нормалното е ако си решил да се захващаш да потърсиш дали в града ти вече няма други като теб. Ако е вярно, че съединението прави силата, но по всичко изглежда да е вярно. Поне на мен така ми изглежда :)

И така, след всички уговорки дотук, НКМ (Националната Координационна Мрежа) е едно от обединенията на защитници на животните (22 организации и сума ти отделни хора, доста неформално и отворено). Не го хваля, не казвам че е единственото. Познавам няколко души и ги оценявам като честни и загрижени, затова с удоволствие приемам съдействието им, както и им съдействам когато и с каквото мога. Това не ми пречи да имам собствено виждане и да се съгласявам по един въпрос, а по друг не. Всъщност няма "ние" и "те" - докато имаме една и съща цел сме все "ние". По-точно е да кажа "работим заедно". По същия начин работим заедно и с други хора и организации. Например немска организация организира осиновяването (и финансирането на изпращането) на няколко кучета в Германия. Софийска огранизация пое изпратените клетки, ние поехме извеждането на кучетата от изолатора, лечението и самото изпращане. Всъщност 4 души разменихме по няколко мейла и телефонни разговори, не знам организациите какво общо имат, но както и да е.

В заключение: "влизането" е точно толкова лесно, колкото и "излизането", а всъщност изобщо не е задължително. Нека имената не плашат никого! И нека никой не залита по това колко готина или яка е една или друга организация. Организацията няма душа. Ние - хората - обаче имаме. Организацията е изкуствено тяло - "юридическо лице", създадена от съда, защото тук и сега такива са правилата. Важни са хората, с които споделяш и работиш, а с тях може както да си, така и да не си в организация. Отново преценката е всеки за себе си.

2. Враца. Добре де, и аз никога не съм ходил там. БГМапс (и инфо от приятели) казва 3-3.5 часа. Двама тръгваме с кола ако ще и никой да не дойде. Просто в момента никой от нашите не е в Пловдив и не мога да го координирам. Ако пък сме повече - сигурен съм, че ще организираме и втора кола. Поканата важи и за всички, за които Пловдив би бил междинна спирка към Враца.

3. семинар. Честно казано, нямам представа какво си предстваят организаторите под семинар. Ако има разни дървени философи, които четат разни речи - все ще намерим кафене в цяла Враца и хора на нашия акъл. Аз си го представям като форум на живо на съмишленици и това ми е достатъчно. Може пък и ние да му дръпнем една реч! :) И ще се запознаем със себеподобни, а това пък е направо богатство в днешно време! И накрая - ако не друго - по пътя ще имаме време да си кажем много неща. Ако искаме, разбира се.

Също така, Аксиния (организатора на НКМ) ни е дала подготвени формуляри за проверка от почти една година насам. Не че някога сме го ползвали, но те са наистина добра насока за това какви въпроси да се задават. Ние можем да го допълним, а - това го гарантирам - след втората ви проверка няма да ви трябва никакъв въпросник. Ще нося копия с мен, а разбира се, който ги иска - няма нужда да идва във Враца за да ги получи. Просто се обадете. Питайте, искайте информация, съставяйте си мнение! Никой няма да ви агитира, врънка за пари или ангажименти, никой няма да иска нищо, никой на никого не възлага задачи, никой не си позволява да иска отчет. Това е негласното, но желязно правило: всеки прави само и точно толкова, колкото може и иска и никой на никого не дължи обяснение. Никой не е длъжен да се обединява с никой, да се съгласява с никой. Много хора са идвали и са си отивали. Предполагам че просто са от останалите 5 групи, но все от същата порода! И никой не си позволява да мисли, че те са направили по-малко за животните от нас, нито има какъвто и да е мегдан за конкуренция.

Всъщност подписа на bushkata го формулира най-ясно: Бъди промяната, която желаеш.

Няма рецепта, няма водачи. Има съвест и отговорност, на които никой не може да те научи или принуди. Или имаш, или нямаш.
Няма монопол върху истината и морала.
Няма конкретен начин. И тъкмо това е най-голямото предизвикателство и най-големия принос - твоята инициатива и креативност.
Няма кой да го свърши ако не си ти.

поздрави,
Жоро, (j@whatproject.org)
http://whatproject.org/paws
http://www.freewebs.com/pawsbg/

Пловдив, България, Европа, 21 век

П.С. изчезвам до неделя. Ако има мераклии за Враца - понеже тогава били изборите- било много важно да се извади бележка от ЕСГРАОН, че ще се гласува там. Няма да го коментирам, само ще помоля който иска да идва, да го направи. Трябва да стане до 20-ти, петък. Който не иска пък - да не го прави, разбира се.

#76 Потребителят е офлайн   Ивету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 03:42 PM

Преди няколко месеца си взехме 2кучета от там - мъжко и женско.
Женското куче е много добродушно, голяма сладурана е, много игрива:))
Мъжкия е блъскан от кола и няма едно краченце, предишния му стопанин го е биел и кучето е много страхливо. Не дава особено да се доближават до него, но въпреки това успях да се "сприятеля" с него и вече дори го галя :af_089:

#77 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 19 June 2009 - 03:46 PM

И как ви се видя положението вътре?
Хигиената, вода, храна, всичко?
Пуснаха ли ви? Имало ли е проблеми?
Много въпроси станаха .... :smile:

#78 Потребителят е офлайн   Ивету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 08:49 PM

Ами всъщност баща ми отиде първия път сам, тъй като нямах възможност да ида с него.
Втория път, когато отидохме да вземем женското куче, не ме пуснаха вътре при клетките, казаха ми да изчакам.Може би, защото тамън щяха да ги хранят( с ярма и някакви кокали).Така че не мога да кажа как е било положението, но ще разпитам баща ми по-късно.
Но и 2те кучета ми се сториха прекалено слаби, ребрата много ясно им се очертаваха

#79 Потребителят е офлайн   fanfann Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 11:17 PM

Показване на мнениетоxrisi95, в Jun 16 2009, 04:01 PM, написа:

здравей,
тази снимка и историята на кокера много ми заприлича на един кокер, който измъкнахме с помощта на едно момиче Радка от изолатора в Пловдив миналото лято. Можеш да видиш снимките отдолу. Те са от различни периоди.
Мъжки е, над 10 години. В изолатора му викаха кокера.
Сега живее в една къща в страозагорско. Много добре се грижат за него. Спи си вътре иначе бяга по двора. Миналото лято го водеха на море, тази година все още предстои.
Има някакъв проблем с ухото, постоянно гноясва, но като цяло е здрав.
4а0

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка