"Американска Акита" от 01.01. 2006
Публикувано: 09 September 2005 - 07:56 AM
сигурно си прав за породата ,но вси4ко тръгна от първата ни изложба,на която френския съдия ни писа 5,защото не отговарял на изискванията bl) като ГЯК и го съди катон акита и тогава ни писа 6.от там тръгна работата тои ни каза че трябва да пише в родословието акита ину

Bianko....Bruno....Blue.....My love!
Публикувано: 09 September 2005 - 08:55 AM
Любезно ще кажа b) , че в България и региона трудно могат да се намерят специалисти по ДВЕТЕ породи едновременно - за съжаление, те са РЕДКИ. Повечето съдии - дори чужбинските - не са добре запознати дори и с едната порода, която им се пада в групата b) и поради това се получават глупости. Освен това в много случаи, когато кучето е младо, приликите са повече от разликите... Говорим за "олекотения източноевропейски" тип (така да го наречем). Затова и по-горе цитирах много "нетипично" за ГЯК куче - Агата Джакобин е БЕЗ маска. Хващам се на бас, че ако я изведат за акита, и като такава ще получи титли... Искрено се надявам след завръщането на ГЯК в 5-та група положението с "непознаването" да се промени - все пак съдиите ще са длъжни да могат да съдят и ДВЕТЕ породи и ще се запознаят по-изтънко с породните им белези.
Не съм виждала Бианко Бакеро като поотраснал, така че не мога да твърдя, че НЕ демонстрира типични за акита, а не за ГЯК черти - и това е възможно да се получи (и се получава и в кучилата в Европа). Но съдейки по другите от кучилото, които съм виждала, както и по немалкото му на брой роднини по баща, майка и "смесено" (има сестри от първото кучило на майката, заплождани на неговия баща), японска акита от него трудно ще се получи. Както казах, живо любопитно ми е да го видя на живо.
А на родословието нищо му няма b) - синичко, с подписи и печати, със заверка в БРФК... В крайна сметка, ако не изведете кучето на изложба, няма как да се реши и въпросът е ли то ГЯК b) или не съвсем...
Между другото, спорехме по въпроса и със собственика на един негов братовчед, пак по същия повод - неспособността на развъдчика (мир на праха му) да приеме, че това дето си го гледа вкъщи НЕ Е японска акита. Та този братовчед също е бял и като малък - 6-7 месечен - беше много трудно да се прецени "какво е". Собственикът упорито настояваше, че е акита... На 2 години кучето вече определено не беше акита b) - дето се вика, с фактите не може да се спори. Просто по време на развитието си ВСЯКО едно животно минава през фази на растеж, когато прилича на ужасно грозно патенце. В такива моменти е повече от нормално съдията да му даде по-ниска оценка и да не го хареса, независимо каква порода е.
Не съм виждала Бианко Бакеро като поотраснал, така че не мога да твърдя, че НЕ демонстрира типични за акита, а не за ГЯК черти - и това е възможно да се получи (и се получава и в кучилата в Европа). Но съдейки по другите от кучилото, които съм виждала, както и по немалкото му на брой роднини по баща, майка и "смесено" (има сестри от първото кучило на майката, заплождани на неговия баща), японска акита от него трудно ще се получи. Както казах, живо любопитно ми е да го видя на живо.
А на родословието нищо му няма b) - синичко, с подписи и печати, със заверка в БРФК... В крайна сметка, ако не изведете кучето на изложба, няма как да се реши и въпросът е ли то ГЯК b) или не съвсем...
Между другото, спорехме по въпроса и със собственика на един негов братовчед, пак по същия повод - неспособността на развъдчика (мир на праха му) да приеме, че това дето си го гледа вкъщи НЕ Е японска акита. Та този братовчед също е бял и като малък - 6-7 месечен - беше много трудно да се прецени "какво е". Собственикът упорито настояваше, че е акита... На 2 години кучето вече определено не беше акита b) - дето се вика, с фактите не може да се спори. Просто по време на развитието си ВСЯКО едно животно минава през фази на растеж, когато прилича на ужасно грозно патенце. В такива моменти е повече от нормално съдията да му даде по-ниска оценка и да не го хареса, независимо каква порода е.

Почивайте в мир, мили ангели!#45 Guest_стела_*
Публикувано: 13 September 2005 - 08:05 PM
Извинявам се за неграмотния въпрос - и то след всичко, което сте написали.
В каталога на САС София видях две кучета от едно кучило записани едното като Голямо Японско Куче, другото като Акита Ину. НЕ съм била на изложбата, за да видя кое в коя група се състезава - ама ако са си били в отделните породи - как е станало така?
В каталога на САС София видях две кучета от едно кучило записани едното като Голямо Японско Куче, другото като Акита Ину. НЕ съм била на изложбата, за да видя кое в коя група се състезава - ама ако са си били в отделните породи - как е станало така?
#46 Guest_стела_*
Публикувано: 13 September 2005 - 08:12 PM
Ей, ама аз съм проспала цяла страница постинги. Сори - видях отговора на въпроса си, чак когато ми се публикува мнението. Само дето едно продължава да не ми е ясно - все пак как може кучета от едно кучило да се състезават в отделни породи???
Публикувано: 13 September 2005 - 08:13 PM
Цитат
Извинявам се за неграмотния въпрос - и то след всичко, което сте написали.
d) d) d) Организаторите поправиха грешката в каталога и Бакеро/Бианко участва като ГЯК и взе ЦАЦ и БОБ. d) d) d)
Публикувано: 13 September 2005 - 08:19 PM
Цитат
Ясно. Просто ми беше любопитно да не би да се определя от цвета, или от габаритите примерно. Де да знам и аз.
d) d) d) Да се надяваме, че няма да им скефне на ФСИ да пратят тази порода при хрътките oo oo oo или при Йоркитата, примерно bravo bravo bravo b) d) d) d)
Публикувано: 16 September 2005 - 08:19 AM
Има само един въпрос в страно оъ темата. Как се казва бащата на гейшата?
Публикувано: 01 May 2010 - 12:31 PM
една стара тема, но мисля, че в нея има неща които имат нужда от отговор сега.
Как станалата американска акита след разделянето - Буена има БЯЛО братче американче? Което също е било по изложби като Американска. И как след като има толкова неяснота около тези кучета, Буена е "произвела" толкова кучила и продължава. Има нещо много гнило при Американските акити тук в България.
Питанията са ми с чисто проучвателна кауза, защотото си търся американска акита и попадам на тези теми и информации. Извинявам се ако съживяването на толкова стара тема е извън правилата.
Как станалата американска акита след разделянето - Буена има БЯЛО братче американче? Което също е било по изложби като Американска. И как след като има толкова неяснота около тези кучета, Буена е "произвела" толкова кучила и продължава. Има нещо много гнило при Американските акити тук в България.
Питанията са ми с чисто проучвателна кауза, защотото си търся американска акита и попадам на тези теми и информации. Извинявам се ако съживяването на толкова стара тема е извън правилата.

Вход

Горе
Цитиране +